elderscrollsonline.com isim haklarını satın almışlar gelen haberlere göre. Şimdilik sitede bişey görünmüyor. Ama alphastageden bi ss geldi, testerlar oblivion fanlarıymış :P
elderscrollsonline.com isim haklarını satın almışlar gelen haberlere göre. Şimdilik sitede bişey görünmüyor. Ama alphastageden bi ss geldi, testerlar oblivion fanlarıymış :P
Bioware, funcom, mythic, blizzard, ccp mmorpg piyasasinda varken bethesda son derece gereksiz bir isim. Hayir adamlar piyasaya ne ekleyebilir ki piyasadan ne tur bir kar etmeyi bekliyorlar, halihazirda 2. sinif bir development studio bence mmorpg piyasasina girmeleri hata olur.
Bioware, funcom, mythic, blizzard, ccp mmorpg piyasasinda varken bethesda son derece gereksiz bir isim. Hayir adamlar piyasaya ne ekleyebilir ki piyasadan ne tur bir kar etmeyi bekliyorlar, halihazirda 2. sinif bir development studio bence mmorpg piyasasina girmeleri hata olur.
Adamlar efsanevi Elder Scrolls (Oblivion,Morrowind ...) serisinin yapımcısı daha ne?Şimdi de (ve yine) efsanevi Fallout serisinin sıradaki oyunu olan Fallout 3 üzerinde çalışıyorlar.Ağızlarıyla kuş tutsalar yaranamayacaklar yani.
Bethesda rpg olmayan oyunları rpg diye piyasaya sürdüğü ve pazarlama teknikleriyle hype yarattığı için çok tepki çeken bi firma. Oblivion da Morrowind de kendi içinde güzel oyunlar ama rpg değiller yüz defa tartışıldı heralde bu forumda. 101e gerek yok :P Bide üstüne Falloutu almaları tuz biber oldu, biz funboylar olarak antibethesda hareketi başlattık. Ki bence mmo için çok uygun bi firma, keza yaptığı tek kişilik oyunlarının gerek dünyanın genişliği ve ince detayları olsun, gerek senaryo işlenişinin sığlığı ve basitliği olsun mmolardan bir farkı yok. Hatta wowun questleri falan daha iyi obliviondan o derece
Bethesda rpg olmayan oyunları rpg diye piyasaya sürdüğü ve pazarlama teknikleriyle hype yarattığı için çok tepki çeken bi firma. Oblivion da Morrowind de kendi içinde güzel oyunlar ama rpg değiller yüz defa tartışıldı heralde bu forumda. 101e gerek yok :P Bide üstüne Falloutu almaları tuz biber oldu, biz funboylar olarak antibethesda hareketi başlattık. Ki bence mmo için çok uygun bi firma, keza yaptığı tek kişilik oyunlarının gerek dünyanın genişliği ve ince detayları olsun, gerek senaryo işlenişinin sığlığı ve basitliği olsun mmolardan bir farkı yok. Hatta wowun questleri falan daha iyi obliviondan o derece
Af buyur ama FPS değil Aksiyon değil RPG'de değil strateji hiç değil advanture ile alakası yok bu menajerlik oyunu mu be kardeş?Hani karışımları desen RPG öğesi barındıran FPS akla direk STALKER ,Dark Messiah geliyor ikisininde TES'le alakası yok.
Rpg olmasi iyi bir rpg oldugu manasina gelmiyor. Hayatimda hic masaustu frp oynamamis olsam, hic bg 1-2, planescape torment, kotor 1-2 gormemis olsam rpg derim tabii fakat oblivion bildigimiz action-rpg iste hem de kalitesiz bir tanesi.
Rpg olmasi iyi bir rpg oldugu manasina gelmiyor. Hayatimda hic masaustu frp oynamamis olsam, hic bg 1-2, planescape torment, kotor 1-2 gormemis olsam rpg derim tabii fakat oblivion bildigimiz action-rpg iste hem de kalitesiz bir tanesi.
RPG nedir belli oyunda tanıma uyuyor ha sen ben iyi bilirim eleştirmenlerde canı sıkılınca 90+ puan veriyor diyorsan o ayrı.Tanım ortada oyun ortada...
Fallout 3 topiğinde tartışmıştık da 60 sayfa olmuş bulamadım şimdi. Ayrıca 101e doğru ilerliyoruz sonumuz hayrola.
Sadgamer said:
Within the rules, players can improvise freely; their choices shape the direction and outcome of the games.
Oblivionda bu yok, o yüzden rpg değil.
Nasıl yok ben oblivionun bütün guild questlerini şehirde karşılaşılan questleri ve main questi(bide plug-ingler var bitek shivering isles'i bitirmedim) bitirdim yani oyunu baya baya biliyorum.
Bende onu diyorum RPG tanımına uyuyor diğer RPG'lere benzemiyor tamam ama oyun RPG yani 40 fırın ekmek yeseniz değişmeyecek Role Playing Game bas baya...
Tamam rpg olsun da bizim bethesda iyi mmo yapar mi yapamaz mi onu tartismamiz lazim. Bence bethesda kendi oyunlarina dogru duzgun yenilikler katamamisken(hatta oyunlarini daha da geriye goturdu)mmo yapmasi hata olur bu devirden sonra kimse birbirinin kopyasi mmo'lara bakmaz.
Tamam rpg olsun da bizim bethesda iyi mmo yapar mi yapamaz mi onu tartismamiz lazim. Bence bethesda kendi oyunlarina dogru duzgun yenilikler katamamisken(hatta oyunlarini daha da geriye goturdu)mmo yapmasi hata olur bu devirden sonra kimse birbirinin kopyasi mmo'lara bakmaz.
Dereyi görmeden paçaları sıvıyoruz o sitede Oblivion'u temsili alınmış olabilir.Oldu ki bir MMORPG çıkardı bu oyun diğerlerine beznemez ama bu iyi bir şey midir kötü mü (Ortada bir oyun varsa tabii ki) artık oyun çıkınca anlarız.
First developed for use in Simutronics' own Hero's Journey MMOG and released as a development platform in 2006, the engine has since been licensed by BioWare, Colony Studios and Stray Bullet Games for using in future MMOG efforts.
"ZeniMax Online selected HeroEngine because we determined it will serve our needs best," said ZeniMax Online Studios President Matt Firor. "The fact that we can get up and running with meaningful art and content in the near term makes the HeroEngine a perfect fit for us."
ZeniMax is the parent company of renowned Elder Scrolls RPG developer Bethesda Softworks, and holds the rights to the Fallout franchise, which it purchased in April. No details have been released about the in-the-works MMOG that was announced earlier this year, but original Fallout publisher Interplay is currently licensed to develop a Fallout MMOG as part of the deal than saw the Fallout IP move from Interplay to Bethesda.
Simutronics CEO David Whatley said, "We are thrilled to have ZeniMax using HeroEngine. We have been fans of ZeniMax's Bethesda Softworks games for years, and to have ZeniMax Online Studios as our latest licensee is an honor and strong validation of our team's hard work and great design."
Öne çıkan mesajlar
axedice
Sosyal ağlarda paylaş
arcane
Sosyal ağlarda paylaş
SadGamer
Bu SS Morrowind Online'dan (Unofficial TES 3: Morrowind Modu)
Sosyal ağlarda paylaş
Sylian
Sosyal ağlarda paylaş
axedice
Sosyal ağlarda paylaş
SadGamer
Adamlar efsanevi Elder Scrolls (Oblivion,Morrowind ...) serisinin yapımcısı daha ne?Şimdi de (ve yine) efsanevi Fallout serisinin sıradaki oyunu olan Fallout 3 üzerinde çalışıyorlar.Ağızlarıyla kuş tutsalar yaranamayacaklar yani.
Sosyal ağlarda paylaş
axedice
Sosyal ağlarda paylaş
SadGamer
Af buyur ama FPS değil Aksiyon değil RPG'de değil strateji hiç değil advanture ile alakası yok bu menajerlik oyunu mu be kardeş?Hani karışımları desen RPG öğesi barındıran FPS akla direk STALKER ,Dark Messiah geliyor ikisininde TES'le alakası yok.
A role-playing game (RPG; often roleplaying game) is a game in which the participants assume the roles of fictional characters and collaboratively create or follow stories. Participants determine the actions of their characters based on their characterization, and the actions succeed or fail according to a formal system of rules and guidelines. Within the rules, players can improvise freely; their choices shape the direction and outcome of the games.
EDIT:Ayrıca questler ve konu gerçekten harika.
Sosyal ağlarda paylaş
Sylian
Sosyal ağlarda paylaş
SadGamer
RPG nedir belli oyunda tanıma uyuyor ha sen ben iyi bilirim eleştirmenlerde canı sıkılınca 90+ puan veriyor diyorsan o ayrı.Tanım ortada oyun ortada...
Sosyal ağlarda paylaş
fenris
Sosyal ağlarda paylaş
axedice
Oblivionda bu yok, o yüzden rpg değil.
Sosyal ağlarda paylaş
SadGamer
Nasıl yok ben oblivionun bütün guild questlerini şehirde karşılaşılan questleri ve main questi(bide plug-ingler var bitek shivering isles'i bitirmedim) bitirdim yani oyunu baya baya biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş
fenris
bence bethesda girsin,bioware la funcom çıkıp sadece singleplayer yapsınlar :P sp oyunları kim yapcak yaw :P
edit:yanlız bu oblivion-morrowind-rpg tartışmasını sil baştan kim yapar bilmem.mecal kalmamıştır geçen seferlerden kimsede.
ben hala fallout 3 ve oblivion başlıkları altındaki tartışmalara bakmanı öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş
SadGamer
Sosyal ağlarda paylaş
Sylian
Sosyal ağlarda paylaş
SadGamer
Dereyi görmeden paçaları sıvıyoruz o sitede Oblivion'u temsili alınmış olabilir.Oldu ki bir MMORPG çıkardı bu oyun diğerlerine beznemez ama bu iyi bir şey midir kötü mü (Ortada bir oyun varsa tabii ki) artık oyun çıkınca anlarız.
Sosyal ağlarda paylaş
arcane
Sosyal ağlarda paylaş
Sam
daoc stili birşey olsun bari olacaksa..
Sosyal ağlarda paylaş
arcane
Sosyal ağlarda paylaş
axedice
Bioware, Universe Online ın yapımcısı Colony ve UBI de yeni mmoları için bu motoru kullanıyormuş.
http://www.heroengine.com/home.asp
Hero Online'dan bi iki ss koyalım.
Sosyal ağlarda paylaş
Kaede
Sosyal ağlarda paylaş