ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Olunamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karareis Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 yalnız abdullah gul cumhurbaskanı olursa cumhurbaskanının kisisel dokunulmazlıgı olmadıgından yargı onune cıkma ihtimali var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 @karareis: Ona da bir ayar çekerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Yukarda bir arkadas hala kapaliyi acigi tartisiyoruz dedi. Benim buna soyleyecek birkac sozum var. Sagda solda cok goruyorum turbanli tipler, tamam benim buyukannelerim vs. takmistir ama o zamanlar turban din somuruculugu olarak ele alinmiyordu. Namazinda niyazinda olan insanlar takiyordu, kullaniyordu. Ataturk kiyafet inkilabini bosunami getirdi sizce? Tamam evinde tak, sokakta takmayinca gunahmi?? O zaman dunya nufusunun 75%i cayir cayir yanacak cehennemde bumudur? Benim katlanamadigim sey bazi kevaselerin bunu kafalarina takmalarina ragmen sagda solda orasini burasini acmasidir, tahammul edemiyorum buna, yada Tayyip donemiyle beraber ultra luks arabalara binip surtukluk yapmalaridir. Ya da erkeklerin cok dindar takilip icki, kari partileri yapmasidir. Turbanini evde tak kardesim madem, gercekten inanarak takiyordur, bazi normlari vardir taksin ona bisi demem. Ama ben yurtdisindayken, kiz arkadasim yanimdayken embesilin birinin gelip aaaa siz Turkiye'de basortusu takmiyormusunuz burdami cikardin demesine tahammul edemiyorum. Ya da kac deven var demesini sindiremiyorum. Evet bunlar belki size komik gelebilir ama heriflere bu sekilde gosteriliyoruz. CNN'de Turkiye ile ilgili bir belgesel izledim kisa, gosterdigi sey killi igrenc minibus soforleri, kara carsafli kadinlar, basortulu kizlardi sadece. Gostersene Bagdat Caddesini, Etileri, Bebek'i, X'i, Y'yi... Gostermezler cunku islerine geliyor bizi boyle gostermek cunku hala cok geri bir ulkeyiz, carsafla geri kafaliligi bagdastiramiyorum. Fakat iyi bir egitim aldigimi dusunuyorum, iyi bir universite okudum, yurtdisinda master yapip 2 sene yasadim, simdi ulkemde hayatimi surdurmek istiyorum ama bu yobazlarla olmak istemiyorum. Bir arkadas demokrasi budur begenmiyorsan cek git demis. Arkadasim bu ulkeyi bir yerlere getirecek insanlar burda fikir beyan eden dusunen, okumus adamlardir. Bence bizim yerimize o embesillerin defolmasi daha mantikli bir harekettir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karareis Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Prawler:dogrudur tabi gene cıkıp derler bakın abdullah gulun hakkı yeniyo bize solenmemisti filan diye.deniz baykalda verir bi onay,gerkli kanunlarda cıkar bosuna konusuyoruz neyse laf olsun iste [ Mesaj 31 Temmuz 2007, Salı - 22:13 tarihinde, karareis tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 said: Turbanini evde tak kardesim madem Sen konsepti anlamamışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Anlatsana... Ben rahatsiz oldugum seyi anlatmaya calistim. Bence sen ne yazdigimi anlamamissin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 %75miymiş. ben oran bilmem ama bu kafayla baya adam yanacak. ben de dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Kapanma olayı namahreme karşı yapılan birşey, evin içinde niye kapansın yahu bir insan ben hala çözemiyorum bu işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 O zaman kapanip niye orasini burasini aciyo sagda solda, buda bir ikilem bunu acikla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Sana göre yanlış olan, bir tarafını kapatıp başka bir tarafını açmasıysa bunu yapma dersin. Türbanı evde takmasıyla nasıl bir alakası var yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 o onun ikilemi. o da yanacak bana göre. fetva veriyo gibi olmiyim tabi de şöyle bişey var. dışarda gördüğün yanlış örnekler yüzünden -ki çok fazla gerçekten- türban takanları suçlayamazsın. bu tecavüzcü var diyip erkeklerin hepsini öldürelim demek gibi bişey. bi de başörtüsü avrupa'da geri gösteriyo bizi diyen arkadaşlar. ayaklarınız yere bassın biraz. yaşadığınız memleketin gerçekleri bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Namahreme kendini kapiyo diyorsun bende aciyo dolayli yoldan kaparken kendini diyorum, bu nedenle disarida takmasin diyorum, gercekten basortusu cok onemliyse evde taksin mutlu olsun. Anladin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Afterdeep kardeş senin istediğin Halk Demokrasisi (eski doğu bloğu) denen model. Halk yeterli olgunluğa ulaşmadığı için halkı ''Parti''nin temsil ettiği, partiye kimin üye olacağını yine partinin belirlediği sistem. Ya kıllı minibüs şoförleri ile birlikte yönetime katılacaksın yada Parti diktatoryası gelecek. Profesyonel yöneticilerin idaresi sistemi. Arası yok, olmuyor. ABD de demokrasi Bush gibi bir salağı seçti. Fransa yıllardır rüşvetçi Chirac ı seçiyor, oy için Ermeni lobisine boyun eğiyor. İngiltere'nin yüzde sekseni savaşa karşıyken üç kez üst üste Blair'i seçti. İtalya'yı yıllardır Berlusconi hıyarı yönetti. Demokrasi hakkaten böyle birşey beğenmiyorsan seni Çin'e alalım. Avrupa sana daha hoş görünmüş olabilir ama orada da sistem bazıları için iyi yürümüyor olmalı ki göçmen isyanları çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Isin kotusu Avrupa'da degil taaaaa Avustralya'da. Dunyanin diger ucunda, gectim Avrupayi coktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Afterdeep şunu diyorsun o zaman sen, eğer başını kapatıp başka tarafını açmazsa sokağa çıkabilir, öyle mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 basörtüsünü niye evde takıyo abi. amaç zaten namahremi kapatmak mantık olarak. evde zaten mahrem neyi neyden saklıcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Anlamakmi istemiyorsunuz? Anlamiyormusunuz? Anlamadim ama daha fazla anlatmaya ugrasmiyacagim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Kafa örtmeyi aptalca buluyorum ama örtmek isteyeninde örtmek istemeyip zorla örtüleninde sonuna kadar yanındayım. Yalnız devlet görevlileri (Öğretmen, Hemşire; Doktor vb.) örtememeli diye düşünüyorum. Ama öğrenci, hasta vb. sivil vatandaşa karışılmamalı. Örtünmenin bence tek mahsuru kişinin kimliğinin teşhisinde zorluk çıkarması. Kim olduğu anlaşılacak şekilde ne örterse örtsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Benim yukarda demeye calistigimda buna yakin birseydi. Basortusunu arac olarak kullanan takmasin kardesim, ama gercekten inanan "namahremden" sakinan kullansin, muslumaniz sonucta ona birsey diyemem. Tabi kimin ne oldugunu nasil bileceksin diyeceksiniz, o da dogru diyebilecegim birsey yok, yani bu devran boyle gider malesef... Isin tek kotu yani boyle fahiseler yuzunden tum basortululere karsi onyargi icine girmis olmam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 bu ülkenin insanı tayyibi başa getirdiğine göre, abdullah gül gibi cumhurbaşkanını da hakediyor. ne ıraka asker sokarız ne de avrupa birliğine gireriz... aynı sorunlar devam eder. 4 sene sonra seçimlere yakın halkın ağzına bir parmak bal çalarlar yine başa gelirler. neydi 2 paket makarna 1 paket salça mıydı? onun gibi işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 @Afterdeep: Bu ülkenin yarısını defetmeyi düşünüyorsun madem. Peki söyle bakalım nasıl başaracaksın bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Ya sev ya terket abisi. Solcuları nasıl def ve dahi derdest ettilerse bugünde onları ederler. Bir dipçiğe bir postala bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 O sıkar biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar