Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Age of Decadence - İzometrik RPG


axedice

Öne çıkan mesajlar

Yapımına yaklaşık 3 yıl önce başlanan ve Fallout benzeri diyebileceğimiz rpg AoD'nin çıkmasına az kaldı. Post apocalyptic bir dünyadan geçen oyunun Fallouttan önemli bir farkı var. Yıkım, nükleer bir savaş yüzünden değil kullanılan çok güçlü büyüler yüzünden meydana geliyor. Fakat uygarlığın çökmesinden sonra geriye eski imparatorluk ve büyüyle ilgili çok az şey kalıyor. Sizse eski bir haritanın gizeminin peşinden maceraya atılıp sırlarını çözmeye çalışan bir gezginsiniz.

NMA'da gördüğümden beri ilgiyle takip ettiğim bi oyun AoD. Daha bugün rpg vaultta combat demosu ve sneak peek yayınlandı. Burdan okuyabilirsiniz. Ben bildiğim kadarıyla özet geçeyim. Bu arada yazı baya geyik, zaten yapımcısı VD tam bizim kafadan bi eleman :)

Fallout hatta special benzeri bir skill sistemi kullanıyor oyun. Genel olarak quest tabanlı diyebiliriz. Yıkımdan sonra güçlü aileler, tacirler ve bi iki lonca dünya üzerinde hakimiyet kurma savaşında. Siz de fırsatları en iyi şekilde değerlendiriyorsunuz tabi. Oyunda pek çok questi dialog yoluyla yapmak mümkün (ssleri bulursam koyucam assassination questlerini bile gerekli skillleriniz varsa combata girmeden yapıp kaçabiliyorsunuz). Oyunun en büyük artısı uzun ve iyi hazırlanmış dialoglarla questleri. En büyük eksi ise dandik grafik motoru.

Oyun amatör ve bağımsız bi yapımcı ve ekibi tarafından hazırlanıyor. Hatta arayüzleri çok sönüktü de bi kaç ay önce forumlardan bi eleman işe el attı önce arayüzü sonra modelleri şimdi de cursorları geliştiriyor. Arkalarında yapımcı desteği olmadığı için Mount&Blade benzeri bi sistemle oyunu satmayı planlıyorlar. Oyunla ilgili detaylı bilgileri internet sitesinden ve rpg codexdeki forumlarından öğrenebilirsiniz.

Bi kaç tane de ss koyayım.

Karakter Ekranı ve Skiller :
[spo]

Bu arada hpniz oyunun başında constutiona göre belirleniyor ve artmıyor. Level atladıkça sadece skill ve perk alıyorsunuz[/spo]


Combat :
[spo][/spo]


Bu da eski ui ile dialog ekranı
[spo] [/spo]


Oyun nerden nereye gelmiş görmek için çok eski bi ss :)
[spo][/spo]

Combat demosu da rpgvaulttan çekebiliyorsunuz şurdan

Bence gelecek vaad eden bir oyun. Özellikle piyasada adam gibi rpgnin olmadığı şu dönemde ilaç gibi gelicek.

Bahsettiğim assasination questi de burda geçiyor. Sırayla geçin resimleri tık

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında 3-4 gün falan oldu yeni ssler siteye ekleneli. Ama diğer kısımları güncellemekle uğraşmamışlar. Zaten işin pazarlama boyutuna pek eğilmiyor eleman, aptallık yapıyor bence. Rpg vaulttaki yazıya bakarsanız "XTreme" sistemi falan diyip resmen bethesda ve f3le taşşak geçmiş. Ama oyunu takip etmeyen insanlar başka forumlarda bu ne biçim oyun hem tb hem tb değil diyor, genel olarak önyargı oluştu milletin kafasında.

Oyunun çok güzel artworkleri var. Çizen eleman başka bi firmaya geçtiği için sayısı fazla olmayacak gibi. Bi iki resim verelim

[spo][/spo]

[spo][/spo]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok guzel bi detay var zaten fallout da da olan cok sevdigim bisiydi

siz gostermesi zor olan bisiyi yaptiginizda, yazi olarak bak yaptin diyo ve sonucunu gosteriyo sadece

bomba patlardi hani, sonra birden kapi parcalanmis olurdu onun gibi :)

bence yeterli birsey zaten cogu oyuncunun istedigi de bu, cogu yeni oyunlarin da anlamadigi :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada sslerden birinde lvl atlayınca falan demiştim. Öyle bişey yok, xp alma ve lvl atlama yok oyunda. Questleri yaptıkça direk skill point alıyosun ve istediğin skilllere dağıtıyorsun. Traitleri de ya başkalarından öğreniyorsun yada yaptıklarınla alıyorsun.

Misal berserker diye bi trait var. Alchemyle yapılan bir çeşit mantarlı karışımı viking geleneklerince yiyip berserke giriyosun combat bonus alıyorsun ama tamamen saldırgan oluyorsun bi kaç turn boyunca. Bunu üç defa tekrar edince berserker traitini alıyorsun, intimidationa falan bonus geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Yeni ssler geliyor. Bu, eski tapınaklardan birinde büyü enerjisini kullanmaya yarıyan bir makineymiş.

[spo] [/spo]

Tam steampunk olmasa yıkımdan önce büyüyle ortak çalışan bi teknoloji var dünyada. Lore skilli ile bu eski teknolojiye ait makinelerin ne işe yaradığını anlayıp çalıştırabiliyormuşuz. Eberron gibi biraz, warforged falan görürsem şaşırmıycam heh.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cık değil. Ama yılbaşından önce çıkartamazlar heralde, yeni işe aldıkları grafik elemanıyla baya bi kaplamanın ve modelin üzerinden geçiyorlar.

Oyun tam arcanum gibi değil, post apocalyptic ve kıyametten sonra dünyada ne büyücü ne de bunun gibi bi kaç mekan dışında büyüden eser kalmıyor. Oyundaki büyü fireball attım şeklinde değil de alternatif enerji kaynağı gibi genelde. Misal o resimde ortadaki plasma topu mudur nedir ondan gelen büyülü enerjiyi makineler depoluyor.

Bide büyük ihtimalle thief benzeri bi sneak sistemi olucak oyunda, öyle sneake basınca invisible olmak yok. Gölgelerden ilerlemeniz gerekicek, haliyle ortamın aydınlığı, düşmanların perceptionı falan görülme ihtimalinizi etkileyecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...