Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pvp mi daha zor Pve mi?

Xhunarion

Öne çıkan mesajlar

hakikaten oyle abso

yani 5v5 yaparken biz bile soyleyiz ventte "hunterda tier 5 kafa ve omuzluk var..oyle gorunuoki resil i fazla diil ilk hunter o zaman" gibisinden olaylar oluo

yani 1 kişi bile az hp az resilli olsun ilk onu yatırıolar

ki 5v5 de genelde 1 kişi yattımı ardı geliyo yani
ben 5vs5 de 2ye2 kaldıgımız yada 1 e1 kaldıgımız hatırlamıorm
ya 5-0 olur ya 4-0 ...cok nadir 3-0 falan olur anca bole kafa kafaya kapıstıgın teamlerle falan

o yuzden tek bir kisinin geari stamı resili bile cok onemlı
Sosyal ağlarda paylaş

Cidden saçma bir karşılaştırma.Anlatmam size ne kadar saçma olduğunu.PVE ile PVP bir defa çok farklı oyun stilleri gerektiriyor.
İki tane arabının 0-100'e kaçta çıktığını karşılaştırmıyorsunuz burda.Bakın şimdi

PVE: Raid, 5man, Solo vb ayrılır
PVP: World PVP, Arena, BG vb. ayrılır.

Bunun üstüne PVE Raid: raid leading, maintanking, yöneticilik vb. gibi ayrılır.

Gelmişsiniz bana Arena'da karşıdaki adam ne yapcaz nerden biliyon 1 hata bütün maçı kaybettiriyor filan diyosunuz.25 tane ne yapcağı belli olmuyan, adamı yönetmeyi deneyin bakalım.

PVE ile PVP karşılaştırılmaz arkadaşlar.En azından böyle karşılaştırılmaz.Hatta açıkca söylüyorum Arena ile Raidleri karşılaştırmak gördüğüm en saçma şey(lerden biri).Sert ama acı.

Edik : Tamam en saçması değil :D

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 13:12 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Reumer

Valla ben gördüğümü söylüyorum, armory açıyoruz ve söylediğim guildlerin 5vs5 takımlarına bakıyoruz, hepsi ilk 5'deler, ratingleri 2100+ üstlerinde tek PvP item yok ve resilanceları 0 (SIFIR).

Yani iyi güzel söylüyosunda üstünde full BT-Hijal itemleri olan 1 tane (tek bir tane yeter) 5vs5 grubu gösterki 50 den fazla maç yapmış olsun ve ratingi 1800- olsun.

Hayal kurmayalım lütfen, elimizin altında armory yokken söylenen birçok şeye inanmak zorunda kalıyorduk ama artık insanlar kanıt istiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kimseye artislik yaptıgım yok kimseye palavra attıgımda yok

ha sen o nihilumdaki adamların pve den aldıgı gearlarla arena yaptıgını sanıosan kusura bakmada senden safıda yok.

TBC den onceki butun bossları oyundaki (naxxramasda 6 tane hariç) hepsini kestim.cogundada world first killerden en gec 1 ay sonra falan kestim bazılarını 2 hafta sonra falan kestim.officerlik yaptiklarimda oldu.kimse bana pvp yapıosn guild nasi yonetilir cart curt ayaklarıda yapmasın..

armoryler ortada.bakın bakalm.

ha dikkat etmen gerkeen birşey var armory ye bakarken.armory her saniye refreshlenmiyor arkadaşım.nihilumdaki adamlar günün 6 7 saati raid 6 7 saatide raid için farm yaptığı icin muhtemelen armory de gordugun itemler onların pve gearlarıdır.

nihilumdaki adamlar arenada pve den aldiklari itemleri giymeyecek kadarda zeki ve oyuna hakimdir hic kafanı yorma sen.

ha bana diyosanki 5 tane full t5 gearlı adam 5 tane merci. gearlı adamı yener 5vs5 de o zaman sana derimki grtz bab kolay gelsin.

Turk milleti işte.kendisine bişey ispatlarken yaşadıklarını anlatan bi insana "kendi reklamını yapıyo" yok efenm" armoryler ortada eskisi gibi sıkma yok" falan diyosunuz.

ne diyim saçma sapan tartışmanızda kolay gelsn o zaman size.

edit : ayrıca 50 maç yapıp 1800 rating tabiki yapar o adam.onemli olan 1800 den sonrasını yapmak.2000 ratinglerde t5 gearla oynasın ve yukseltsinler o zaman ben onlara helal olsun derim.400 450 resil. lerle oynuo kafaya oynayan adamlar ki buda -12 crit demek.patchden sonra extradan % 12 dot dmg reduce demek.gladi gear demek t5 gearlı adma 8k hp ile girerken onların 11k hp ile girmesi demek.bufflarla o adam 11k ya cıkarken 5vs5 de gladi gearlı adamın yuksek stamın bokdan falan daha cok alacagı icin 15k hp ye ulasması demek..şimdi günün sorusu sana hangi priest yatar?

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 14:54 tarihinde, Reumer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya evet lütfen pve tier armorlı arkadaşların pvp arena setli arkadaşları yenebileceğini ortaya atmayın.

Sen adamı armory'de full pve setiyle görüosundur arena takımı çok iyi olsa da NİYE? çünkü armory'deki gördüğün itemları giydiği zaman pve yapıyordur veya pvp itemlarını çıkarmıştır.

Daha yeni böyle bir olay yaşadım, arkadaşım dedi bi isim verdi gir bak adamda 4 parça tier 6 var ve adam arenalarda 1. falan dedi.. demekki arkım son girdiğnde tier 6 giyiyomuş adam

ben girdim bi baktım adamda full pvp itemları vardı pve'den alınan itemlardan eser yoktu.

Lütfen arkadaşlar:

resilience/stamina > everything in PvP
Sosyal ağlarda paylaş

nihilumun kurucusu ve officerlerinden ve en iyi pvp cilerinden kurulu 5 kisilik bir grup 1 ay kadar once fransada sanirim bir pvp turnuvasina cagrilip 5-0 yenilip geri donduler.

game conventionmudur nedir.

pve ve pvp cok farkli adamlarinda dedikleri ayni yondeydi zaten pve ye organize olduk ama karsimizdakiler bizden cok daha iyi pvp organizasyonuna sahiptiler ve yenildik kendimizi gelistirecegiz vs...
Sosyal ağlarda paylaş

Harbiden tartıştınız değil mi bunu ^^ *kıs kıs güler*şimdi pve mi pvp demek kolay tabi, expden sonra çocuk oyuncağı oldu gerek honor gain gerek arena point gain onuda geçtim önüne gelen 2 tuşla oynuyor zaten istemeseniz bile arena season setlerini toplaya biliyorsunuz.Patide bulunan en yüksekli 2 takımın lideriyim arena pvp nasıl derseniz boktan derim, pve ile karşılaştıramaz bile hele ki Illdian gibi bir hero içeriyorsa.

p.s: nihilium 5v5de yıkıyor diye bir duyum aldım,pve itemlı paların hp basmasından şikayetciymiş herkes ^^

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 15:05 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

nihilum team estiriyo evet ama full pve gearla falan girmiyo yani shatrahda az bakmadm adamlara :P

kungen amcam catalysm blade le giriyo o ayrı hakkıdır adamın gircek tabi :P

ayrıca bazı classlarda resil gear o kadar onemli diil die dusunuorm mesela paladinde sonucta paladin cogu takimin ilk targeti diildir 5vs5 de ama bi priest yada lock yada mage yada moomkin flan resilsiz girerse yazik olur direk yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden PvE daha zordu PvP den su an PvP daha zor PvE den bu kadar basit:)

Çünkü 60 zamanında PvE yapan bir tip alırdı epicleri gider sadece PvP yapan adamı çok rahat keserdi ya da onun kadar PvE yapmamış bir başkasını keserdi ve skill gerekmezdi o kadar:)

Ama şu an resi ve stamina kasmmış adam iyi oynuyorsa sadece PvE kasmış bir adamı alabilir bence o yüzden PvP şu an yetenek ve takım oyunu gerektiriyor. Zaten attunumentları kaldırdılar bosslara nerf geliyor PvE günden güne kolaylaştırılıyor ama hiçbir zaman gerçek oyunculara nerf gelmiyeceğene göre PvP her zaman aynı seviyede zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehah kaçtım çünkü arena yapmam lazımdı. Soruya dikkat ederseniz hard core pve ve hardcore pvp dedim. Ayrıca bizim battlegroup'ta sadece 3 takım var 2100'den yukarı. 10 tane nasıl oluyor bir serverda baya ilginç. Hayır bir hata affetmez falan demişsiniz. Pvp'de kazanıp kaybetmek hata yapmamaya baglı değildir. Dogru yapmak yetmez. Klasiklerin ötesidir, gerçek yetenek mücadelesidir, reflekslerin sınanır. Pve'de target seç ve spem çogu sınıf. Yani taktiklerini bildigin bir boss'u kesemiyorsanız raid'te iki üç kalın kafalı var demektir yada gear'ınız yoktur. Pvp'de hata yapmadan kaybedersin çünkü karşındaki daha iyidir senden, kaybetmenin yaptıgın bir hata değil ''öngöremedigin'' bir stratejiyle yaklaşmıştır sana. Şöyle şöyle yapsam alabilirdim yoktur pvp'de.

25 kişi koodinasyonnu? Yapmayın lütfen. Arenada gereken ''koordinasyon'' pve'de olanın 10 katı. adamınıza yaplıan her müdaheleden haberiniz olması gerekiyor, ona göre strateji gerekiyor, kısaca, zeka gerekiyor oynarken.
Sosyal ağlarda paylaş

valla kimse skill felan demesin pvp 2v2 de ve 3v3 de genelde taş kağıt makas mantığıyla gidiyor özellikle paladin ve warlock gibi classlar var.5v5 de tamamen outgear ile kazanmaya bakıyor.
nihilum 5v5 e başladığı hafta direk 50 -2 gibi bir score ile ikinci oldular ladder da ki birinci pvp guildiydi.
t5 ve sezon 2 gearlarını karşılaştırmak absürd olmuş.

bt droplarıyla resilence ı çok kolayca geçersin.üstelik bazı gg itemlar var onlar direk yarıyor.

resilence ile burst damage i kaldırcaz felan dediler ama mesela warrior un bazı classları yenmesi olasılığı yok.
eskiden rank sisteminde yetenekli oyuncu belli olurdu.sadece honor farmlayan ama pvp den çakmayan adamlar da belli olurdu.
rank 14 hunter ı aq 20 ye götürmüştük trashleri çekememişti mesela .

benim standart warriorumla full pvp gearlı adamları çok yendim 1v1 de.bi kişiyle oynamadan onun gearına bakarak yorum yapmak çok saçma oluyor

yine nihilum şöyle böyle deniliyor ama nihilumdan harbi pvp ci hatırladığım bikaç adam vardı onlarda bc ile bıraktılar .
aynı şekilde alliance daki baba bikaç pvp ci (magtheridon için bahsediyorum bu arada) hector issh felan horde a geldi adam kalmadı alliance da :)

ayrıca bencede pvp yapan herkes pve yapamaz ama adam gibi pve yapan pvp de yapar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...