Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biraz abartılmadı mı?

Voys

Öne çıkan mesajlar

pati serverı. hepimiz senelerdir birbirimizi tanıyoruz. yönetim oyuncular. e online sayısı 5-15 arası. ama resmen 200 playerlı server muamelesi var.

ne biliyim tamam büyük serverda nick değişimi sorundur haksız rekabettir asıl sebebide uğraşılmaz herkes page atar vs. e hani cafeden açılmış serverdan farksız (samimiyet bakımından dıyorum) işte toplandık kararlaştırdık şöyle olmayacak böyle olmayacak.

hayatımda görmediğim kadar detaylı ve gereksiz kural listesi sticky si.

otorite tamam olmalı. nedir otorite? küfür edildi mi arkadaş markadaş jailsa jail. ya da biri ağır konuşuyordur sen gm le nasıl böyle konuşursun degılde ne dıon lan it diyip banlanır falan.

benim aklımdaki pati uo şöyleydi; gireriz forumdaki muhabbet tarzı muhabbet devam pvp si uo olayları falan. pvp yapılır ölürsün haueha lag vardı kanka falan, loot u falan bırak resleyıp muhabbete devam falan edılırdı. champ kasılır basılır en son ps leri toplayanlar forumda geyik yapar, alıştığımız pati forum tartışmaları olur tatlı tatlı biter geçerdi. kurallarda dediğim gibi küfür falan dışında gereksiz kasıntılara gerek yoktu. zaten 10-15 online varken auto jail falan nedendir? ağız tadıyla arkadaşımla küfürleşebileceğim bi yer olmalıydı.

şimdi online time'ımı soruyorum, kane sağolsun linki yolladı bu kurallarla ilgili sormak yasakmış falan filan. e nerden öğreneceğim? komut mu var? item mı var?

asıl rahatsız oldugum benım başıma gelen 3-4 şey ama konuşuyorum insanlarla herkesin başına normalde haklı karşılanacak ama bu ortamda saçma kaçacak şeylerden dolayı sorun yaşayanlar var. 1 tane gm bence hepimize yeter. acil bişey olursa forum'a da yazılır zaten sorun akşama ertesi güne halledilir. bırakılmalı bu resmiyet, bu kasıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de kesinlikle katılıyorum. Muhabbet için girecektik, grupla champ kasmanın, basılmanın veyahut basmanın keyfini yaşayacaktık. Ama gel gör ki ph ortalama seviyede, antimacro desen adamı öldürüyor. Bence de bu yönde kasmaya gerek yoktu. Cidden 200kişilik server olur da azıcık yavaşlatırdık ph'ı falan da o da yokki yani. Sadece patiye açık bir sunucunun bu kadar katı kurallı ve zor olması beni de üzüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

robinson o dediklerin bence güzeller şuan, admin sayısı da iyi diye düşünüyorum ama bazı bilgiler verilmeli bence serverda oyun içi. muhabbet geyik falan oluyordu önceleri ama şimdi o da pek kalmadı, girip bakıyorum online sayısı 10 anca oluyor. onları da bulmak imkansız zaten. çıkıyorum sonra direk. sıkıcı bu aralar server çok fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ilk zamanlarda günde bilmem kaç tane "İsmimi değiştir", "Online time kaç" diye çağrı geliyor diye koyuldu o kurallar. Şimdi de kimse "kimse yok" diye girmediği için boş kalıyor sunucu ne yazik ki, kısır döngüye giriyor. 30 kişi varken hiç fena değildi ortam.

Auto jail de hazır jail sccriptiyle gelmiştir muhtemelen ve sadece fuck vs gibi ingilizce küfürler için vardır. Onlar da kapatılabilir kaanımca.

Robinson, sunucu sadece patiye açık değil. Herkes girebilir.

Bu konunun tam amacını anlamadım ama. İsmimi değiştirin ve online süremi söyleyin mi diyorsun kısaca? :p Genel olarak çok katı demek yerine hangi kuralların yerinde olmadığını belirtirsen daha yararlı olur.

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 01:12 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hayır yani onlarda yapılsında yapılmasa da demek istediğim bu kadar katı kuralara gerek yok.

bi de resmen 3-4 gundur kasıyorum bildiğin. yok arkadaş hide 96'da 2 saatte falan 100 oldu. ben hiç bi serverda bu kadar kasmadımki. yarı yarıya hızlandırılmalı skiller. çoğu kişi artık bıkmış usanmış uo'dan tanıdık ortam pvp için giriyoruz daha aksiyonu bırak skill kasmaktan başka bişey yapamadım. onu da istanbula geldim öss tercihler için o arada kasmaya çalışıyorum. normalde yazlıkta gunde 30dk falan ya gırebılıyorum ya gıremıyorum nasıl kasayım ben o aradabu zorlukta? macro'da yok.

dışarıya açık tamam'da reklamı mı yapılıyor'da dolsun?(dolmasın istiyorum yanlış anlaşılmasın) ama sonuç olarak patidekilerin serverı burası. kasmakla uğraştırılmamalı kimse.
Sosyal ağlarda paylaş

Söylemek istemiyorum ama konuyu gördüm ve sanirim yeri, runuo olmasi büyük hata oldu, runuo icin büyük emek gerekiyor ve bu vakitten sonra emek verecek insan sayisi eskisi kadar degil
Ben sahsen 1 2 gün takildim baktim olmuyor ciktim yalniz böylede gitmez.
Su günde siradan sunucular bile adam gibi oyuncularini sayacak olursak 70 80 online oyuncuya sahipler.
Sosyal ağlarda paylaş

sphere runuo degıl ki sorun. server şu an çok güzel. sphere de skill kasmak bi kere şans işi neye göre artacağı belli değil resmen. saldır heal macrosu ayarla sw heal anatomy tactic gm. bu kadar olanak yok. yanı oyun için bi sorun yok. oyun dışı müdahale fazla onu demeye çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Skill artışı zor değil, bence oldukça kolay.
Yaz aylarından ötürü bir eleman azlığı var ve buda aksiyon sevenlerinde sıkılmasına yol açıyor. Mesela biz arkadaş grubu olarak 4 kişi oynuyoruz ve şu anda 2 kişiyiz diğer 2 kişi tatilde. Biz 2 kişi ise online zamanımız denk olmadığı zamanlar tek kişi olarak takılıyoruz çoğunlukla.
Bence asıl problem rekabetin olmaması.
Rekabet olmayınca bu sıkılmalar oluyor.
Deneyenler oldu pk olup rekabet yaratmak isteyenler, factiona geçip yaratmak isteyenler filan oldu. Ama olmadı...
Bence yol ve yöntem doğru ise zamanla olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsedildiği gibi skill artışı en kolay olan sunuculardan biri şu an Paticik. Hiding ve Taming biraz istisna, çünkü skill aslında çok kolay artıyor olmasına rağmen, iki skill denemesi arasında geçen süre çok fazla. O yüzden hiding yavaş artıyor diye genel olarak skill artışına laf etmek anlamsız olur. Hiding'i de bir kaç saat yerine bir kaç günde gm'leyiverin.

Tekrar tekrar söylüyoruz. Paticik üye alımı gerekmiyor sunucuya girebilmek için. Tek ricamız eğer patiye üye değilseniz, yeni sistem geldiğinde UO'da aldığınız hesap ismiyle bir de pati hesabı almanız.

Reklam yapabilen varsa buyursun yapsın. Amacımız "pati içi" bir sunucu olup 10-15 oyuncusu olan bir sunucu yapmak değil. Gönül ister 50+ oyuncumuz olsun. Bir aralar 30 civarı vardı dediğim gibi, o zaman bile baya zevkliydi. Sunucuyu tanıtacak imkanınız varsa, elinizden geldiği şekilde tanıtın. Arkadaşlarınıza söyleyin en azından vs. Teknik olarak sunucu zamanla geliştirilir.

Ama oyuncuların yaşadığı boşa skill kasma hissini adminler ve gm'ler de yaşıyor. 10 kişinin oynadığı sunucu için oturup günlerce sccript yazmak istenmiyor, doğaldır. O yüzden kişi sayısının çoğalması için herkesin biraz gayret göstermesi lazım.

Voys, tekrar rica edicem. Kurallar çok katı gibi genelleme yapmak yerine, hangi kuralların kötü olduğunu düşündüğünü söyle lütfen. Hangileri değişsin, ne eklensin. Öbür yütlü yapıcı eleştiri olmuyor, bir yararı da dokunmuyor.

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:25 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

kurallar ''katı'' ile kastettiğim, uygulanması gereksiz şu an'ı kastediyorum. küfür suçu dışında oyuna müdahale yapmak çok gereksiz. gm-player resmiyeti çok gereksiz. bana dokunan kural ''online time soramazsınız'' kuralı oldu nereden öğreneceğim o zaman? hani tamam 100 200 kişi olsa yetişemezsiniz pagelere anlarımda hani herkes aynı anda sorsa 10 page olabilir en fazla :)

şimdi diğer kurallar için bu böyle şu şöyle diye yazıp daha açık yazmak isterdim ben de pek tabii ama üşendim 1, kastettiğim kurallın kötü olması değil şu an bu kadar katı uygulanmasının gereksiz olduğunu oyun için soğukluğun oyuncu yönetim soğukluğuyla pekiştirilmemesi gerektiği 2
Sosyal ağlarda paylaş

ekinlik olunca internet başındaki herkes giriyor servera zaten.

edit: Birde serverda zaten az kişi var, az oynanıyor. Ama bir çok şey gizli tutuluyor. Bence daha fazla bilgi verilmeli sistemlerin işleyişi vs. hakkında. Örn. yeni mini champ'lar konuldu, ama hiç biri hakkında bilgi verilmedi. Ne kadar şansla düşüyor mesela minor? veya bunlardaki yeni düzenlediğiniz yaratıkların ne özellikleri var?

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 13:47 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden GM olduğum bi realmde aynı durum vardı, yabancı bi realmdi. Paso böle kendi çapımda millete Questler raidler yaptırırıdm yok şu golemden anahtarı alıp şurdan şu kasadan şu itemı alıp şuraya gidip şu bossla kpış da bilmemne de hehe. 5-6 kişyii eğlendiriodum öle DM modunda .

O tarz şeyler yapın bari. Milletin keyfi yerine gelsin =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...