Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Fantastik Kurgu Serileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Efenim malum, middle-earth, dl, fr ile büyüdük, orta okul lise yıllarında hayal gücünde yüzdük.ama özellikle dl, fr, ravenloft gibi dünyalar çok cıvıdı bir süre sonra, yeni kaliteli (kişisel beğeni) kitaplar da çıkmayınca takip etmemeye başladık.

bu postu açma sebebime gelince, bu sabah fantastik bir şeyle rokuma isteği azdı yine içimde.Önce amber yıllıkalrını aldım elime tekrar, sonra elrici dedim yoksa 12. kitabı beklerken wheel of time kitapalrını mı tekrar okusam falan.. mamafih anladım ki yeni dünyalar, yeni kitaplar lazım.

Son çıkan fantastik kurgu kitapalrını da pek takip edemedim.istediğim önerilerdir, yeni çıkan fantastik seriler veya kitapalrdan neler önerebilirsiniz

her biri hakkında küçük bir apragraf açıklama yazarsanız sevinirim, teşekkürler.

ps:fr,dl gibi dünyaların yeni kitaplarını önermezseniz sevinirm.
Mesaj tarihi:
karakter ve dünya gerçekçiliği açısından Juliet Mckenna nın Einarinn serisi bayaa hoşuma gitti.türkçesi var.(ismini yanlış yazmış olabilirim)

okumadıysan robin hobb un farseer ardından da tawny man serilerini tavsiye ederim.bunlarda türkçeye çevrildi galiba.
Mesaj tarihi:
belirtmeyi unutmuşum pardon, ingilizce - türkçe farketmez

diğer yandan bu topak, önerilerin yanı sıra yeni seriler hakkında konuşma, tartışma amaçlı da işe yarar sanırım.

[ Mesaj 29 Temmuz 2007, Pazar - 00:04 tarihinde, misanthrope tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
tamam sağolasın şimdiden o zaman,

e-book alrı güzel fikir olur, bir göz atarım beğenirsem alırım kitapları.. komple e-booktan okumayı sevmiyorum.. kitap konusunda muhafazakarım:)
Mesaj tarihi:
En geniş dünya olayı kesinlikle Ölüm kapısı serisinde... Tam yanlış hatırlamıyorsam 5 farkli dünyada geçiyordu 7 kitap.

Ama fizik kurallarına kadar başka dünyalardan bahsediyorum, öyle FR den çıktık DL ye geldik olayı gibi değil.

Böylece her kitap başka bir macera, başka bir seri gibi olsada, elbette Weis & Hickman yazarlar olunca mükemmel biçimdede bağlıyorlar konuyu.

Hararetle tavsiye...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
1) Tad Williams - Memory, Sorrow & Thorn: Lord of the Rings ve Gormenghast'dan etkiler taşıyan epik bir öykü. Mükemmel bir dil ile yazılmış, çok iyi karakterlere sahip. Tamamlandı.

2) Jack Vance - The Elder Isles: Çok farklı bir öykü. Klasik fantazi değil. Bir trajedi. Yıllar önce tamamlandı.

3) George R. R. Martin - A Song of Ice and Fire: Bu da farklı. Kralın ölümünden sonra, ülkede ki güçlü ailelerin taht için savaşmasını anlatıyor. İyi ya da kötü tarahlar yok. Bir bölüm bir ailenin gözünden, diğer bölüm ötekinin gözünden anlatılıyor. Şu an beşinci kitabı bekliyoruz ve yavaş yavaş da büyü kendini göstermeye başlıyor.

4) Greg Keyes - The Kingdoms of Thorn and Bone: Klasik epik fantazi bu da. Ama epey iyi. Son kitabını bekliyoruz.

5) Philip Pullman - His Dark Materials: Paradise Lost'un bir alegorisi şeklinde yazılmış. Çok ilginç dünyalar ve karakterler var. Tamamlandı.

eBook download linki
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Burada da Juliet McKenna'ın Einarinn'i, Weis&Hickman'ın Deathgate Cycle'ı, Robin Hobb'un Farseer ve Tawny Man'i var. Hepsi tamamlanmış seriler.

Ben de bugün başlarım Robin Hobb'u okumaya - epeydir bekletiyordum.

Download

[ Mesaj 29 Temmuz 2007, Pazar - 11:01 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
hehe emeğine sağlık :P rep olsa kraldın GERGE :P

ya biraz zor bi istek olacak ama sende planescape in "Blood War Trilogy" si bulunur mu?axedice la filan bayaa aramıştık ama bi türlü bulamadık o seriyi.elimizde sadece 2. kitabı var.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
O yok maalesef, arayacağım ama...

Troy Dennings'in Pages of Pain'i var - Blood Wars'dan gayri çıkan tek Planescape kitabı ve (ötekilerin yalancısıyım) iyi olanı. Burada.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
İstiklal'de Pandora'ya git - eğer ellerinde yoksa yine İstiklal'de Robinson Crusoe'a git - onlarda da yoksa Pandora'ya geri dön ve şipariş et, kapak fiyatına bir ay içinde getirir - ama ucuz olsun, İngiltere'den değil Amerika'dan gelsin dersen iki ya da üç ay beklersin. Ama büyük ihtimalle bulursun, çok popüler.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Baş taraflarda - http://www.pandora.com.tr/. Ara sokakların birinin girişinde, görürsün. Ama ellerinde yokmuş. Robinson'a bakacaksın, Megavizyon'a da bak, görmüştüm orada bir ara.

[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 15:43 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Kesinlikle Ölüm Kapısı Serisi...Ben böyle etkileyici ve sürükleyici bi kitapla karşılaşmadım.Harika resmen...Tüm karakterler muazzam.Lord Xar'a hayran olurken aynı zamanda tiksiniyorsunuz,sartanları yargılarken patryn ler için üzülüyorsunuz...
Mesaj tarihi:
@GERGE yok saol o bizde var.okumuştum vaktinde güzel kitaptı.

Bu arada crusoe maksimum bi ay bekletiyor.Şansınıza siparişlerin yurtdışına iletildiği zamana denk gelirseniz bayaa az beklersiniz.
  • Yeni Oluştur...