Apache Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 ey bütün bir evrenin en seçkin yaratığı olan sen! sen ki; iki gözümden ve canımdan daha da azizsin. ey güzel kimse! candan aziz birşey yoktur. sen bana; candan da yüz kere daha azizsin. *** ey hoca! yalnız bir dileğimizi yerine getir. konuşma. kes sesini. allah'la aramıza girme. biz doğru yoldayız. yalnız sen, bu yolu eğri görüyorsun. git... gözlerini tedavi ettir. ya da rahat bırak bizi. *** kalk gel! hatırımız için gel. dileğimizce bir zorumuzu hallet. bir testi şarap getir. ki, vücudumuzun toprağından testi yapılmadan öncekana kana testiden içelim. *** ben öldüğümde; beni şarap ile yıkayınız. telkin yerine; şarap dökünüz mezarıma. kadehleri ve şarabı öven şiirler okuyunuz baş ucumda. eğer, kıyametde beni bulmak isterseniz; meyhane kapısının toprağından koklayınız beni. *** şarap içmediğin için, sarhoşlara sövme. eğer allah tövbe verirse, ben sadece şarap içmemek için tövbe ederim. sen; şarap içmemekle övünüyorsun. ancak; öyle ayıp işler ediyorsun ki, şarap onların yanında yüz kere zemzemle yıkanmıştır. *** o kadar çok, o kadar çok şarap içeyim ki; beni gömdüklerinde şarap kokusu gelsin mezarımdan ziyaretime gelen çakırkeyf dostlar, yıkılasıya içmiş gibi olsunlar. *** şarap, şarkılar, çalgıcılar ve ben bu harap köşede beraberiz rehin etmişiz canımızı şarap için. rehin etmişiz gönlümüzü, elbisemizi. vazgeçmişiz rahmet umudundan, azap korkusundan... ve kkurtulmuşuz yel, toprak, ateş, su korkusundan. *** bu gün, benim gençlik nöbetimdir, aşk şarabı içerim. zira benim mutluluğum bundandır. acıdır diye kötülemeyiniz, o, hoştur. onun acılığı, benim saflığımdandır. *** ey gönül! madem ki, senin nasibin dalma kanamak ve her gün başka durumda olmaktır, ve ey can! sonuçta birgün çıkıp gideceksen, bu bedende ne diye geldin? *** bizim dergahımızda sahte para geçmez. süpürge bizim darphanemizi temiz süpürmüştür. meyhaneden bir efendi dedi ki; "şarap içmeye bak. zira senin dalacağın sonsuz uyku anında nice asırlar gelip geçecek." *** boyun eğeceksin, doğa kanınları önünde. işe yaramaz başka bir şey... insanların önünde, gösteriş ve riyadan başka bir şey fayda etmez... küllettim aklın düşünebildiği her şeyi. lakin; doga'nın emirlerine çaresiz kaldım. *** eğer, bir yabancı sana vefakarlık ederse onu akrabadan kabul et. eğer; akraban sana vefasızlık ederse onu düşman kabul et. eğer, zehir sana şifa verirse panzehir say. eğer bal seni hasta ederse arı soktu kabul et. *** hiçbir yürek yoktur ki; senin ayrılığınla kanlar içinde olmasın. iyi gören hiçbir kimse yoktur ki; sana gönül vermiş olmasın. senin yüreğinde, hiçbir kimsenin düşüncesi olmadığı halde, hiçbir kimse yoktur ki; senin sevdan ile meşgul ve yanıp tutuşmuş olmasın. *** sen lalenin nevruz'da yaptığı gibi fırsatın lursa eğer lele yanaklı bir dilberle beraber ol. kadehi eline al, sevinç ile şarap iç. zira hayat; bir rüzgar darbesi gibi mavi göğün altında seni altına alıp eziverir ansızın. *** ey hayyam! işlediğin günaha bu kadar hüzne gerek var mı? gam çekmekten ne umarsın? günah işlemeyene tanrı bağışlaması olmaz. tanrı bağışlaması günah için gelmiştir. bir şey yok üzülecek, korkacak. *** canan! ömrümüzün sonunda vefasız bir aleme ulaşacağız. nelere sahip olursak olalım, çok şeyler arayacağız bıraktığımız. senin yüzün gibi ay'ı nereden bulacağım? doğru söylüyorum, senin boyun gibi servi de yoktur alemde. *** uyuyordum. rüyamda bir bilgin dedi ki: "uyku kime ışık saçtı? kimin sevinç gönlünü açtı? ölüme benzeyen bir işi yapma. şarap iç. zira toprağın altında uyumaya çok vaktin olacak." *** şarap kasesini benim elime koy. zira; gönlümde hararet var. ve bu ömür akıp kaçıp gidiyor. kalk! talih ve mutluluk rüya gbi bir sırdır. kalk! gençlik ateşi su gibi akıp gidiyor. *** ne cehennemi hak ettim, ne cennete layığım. benim toprağımı ne ile yoğurduğunu allah bilir. fakir, kafir, çirkin, fahişe gbiyim. ne dinim var ne dünyüm. ne de; cennet umudum var. *** benim şarap içmem keyiften değildir. ara bozmak, din ve terbiyeyi terk etmek için de değildir. isterim ki, arada bir nefes alayım. şarap içmem; işte bu sebepledir. *** ey candan azizim! madem ki; bu cihan seni kederlendiriyor. madem ki; temiz ruhun birgün ansızın teninden ayrılacak, senin toprağında çimenler yükselmeden evvel, gönlünün arzusunca eğlen. bir çemenzarda otur. *** eğer; akıl gözünü açarak bakarsan, en çok emniyette saydığın kimseyi kendine düşman görürsün. bu zamanda, özellikle az dostun olsun. zaman ehliyle, uzaktan sohbet iyidir. *** gözünü aç! birgüün canından ayrılacaksın. hüdanın, esrar perdesinin arkasına gideceksin. aşk şarabı iç ki; nereden geldiğini bilmeyesin. sarhoş ve neş'eli ol ki, nereye gideceğini bilmeyesin. *** ben şarap içerim muhalifler soldan sağdan; "içme! şarap dinin düşmanıdır" derler. madem ki; şarabın din düşmanı olduğunu öğrendim, vallahi içerim, billahi içerim helaldir düşmanın kanını içmek. *** hayal sermayesi eksik olan her gönül çaresizdir. her gün; pişmanlığın ve acımanın kadreşidir, arakadaşıdır. endişelerden kurtulmuş, sevinçli bir gönülden başka dünyada ne varsa hepsi üzüntü sebebidir. *** allah benim yaradılış ruhumu yoğururken amelimin ne olacağını biliyordu. bana yakışmayan günahları, ben onun ilmi, onun rızası ile işliyorum. o halde kıyamet günü beni cehennemde yakmasının mantıklı sebebi acaba nedir? *** ömür geçtikten sonra acı olmuş, tatlı olmuş ne önemi var. can, dudağa geldiğinde nişapur'da olmuşsun, belh'te olmuşsun ne farkı var. muhabbet şarabı iç. çünkü; benden ve senden sonra ay, hilalden dolunaya, dolunaydan hilale inip çıkıp duracak. *** madem ki; cihanın bütün hallerinden haberdarsınız. ey gafiller! dünyanın işvesine aldanmayınız. ve aziz ömrünüzü heder etmeyiniz. haydi! vakit kaybetmeksizin muhabbet şarabı içiniz. *** muazzez arkadaşlarım. bana gıdaı şaraptan yapınız. bu kehribar gibi olan yüzümü, yakut gibi yapınız. öldüğüm zaman beni şarap ile yıkayınız. mümkünse tabutumun tahtasını asma ağacından yapınız. *** allah bize cennetinde şarap vaat etti. iş bu merkezde iken bu dünyada şarabı nasıl yasak eder, haram eder? birgün, sinir halinde bir arap, hamza'nın dişi devesine nişan almış ve vurmuş. bzim peygamberimiz şarabı o araba yasak etmiş. *** evvela; benim rızam olmaksızın dünyaya getirildim. hayatta; hayretimden başka birşeyim artmadı. sonra yine elimde olmadan bu dünyadan göçeceğim. gelmekten, kalmaktan, geçmekten maksat ne? hala anlamış değilim.
Hardter Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 aboww nereye düştük biz ya saolasın apache
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 alkolsüz şu günlerimde bir nevi dayanak, teselli eden bir dost gibi bu nasname.. +REPUT
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Oyunu oynayan tanrı, Bizlerse dama taşı! İşin doğrusu bu,gerisi laf-ı güzaf. Onun için dünya dama tahtası,bizler birer oyuncak. Bıkar sonunda, salıverir hiçliğin kuyusuna! ---Ömer Hayyam--- imzamda yazan sözde ömer hayyam'in Semerkant kitabındandır.
Copycat Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Büyük adam Ömer Hayyam. Camiye gittim kimbilir niye Ne namaz kılmaya , ne dua etmeye Eskiden bir kilim yürütmüştüm O eskidi, gittim yenisini yürütmeye.
unac Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: mzamda yazan sözde ömer hayyam'in Semerkant kitabındandır. ciddi güzel kitaptır
Hardter Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz: Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz. Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz. olay budur adam bitirmiş dünyanın sırrını halen arayanlar varsa okusunlar :)
Madcat Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2007 geç gençliğimin güzel günleri, unutmak için içerim şarabı, acı mı öylesi gider hoşuma, bu acılıktır ömrümün tadı.. hayatımın rubaisidir.. ömer hayyam gibisi yok..!!
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 senin yasani cignemeyen var mi ki soyle gunahsiz bir omrun tadi ne ki soyle kotuluk yapan beni kotulukle cezalandirirsan sen sen ile ben arasinda ne fark kalir soyle Bu göndermeye hastayımdır.
Pyro Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Dünyada akla değer veren yok madam, Aklı az olanın parası çok madem, Getir şu şarabı alsın aklımızı: Belki böyle beğenir bizi el alem!
fede Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 ömer hayyam'ın şiirlerinde bahsttiği şarabın bildiğimiz şarap olmadığını biliyormuydunuz? peki roconun ısırılarak yendiğini biliyormuydunuz?
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Hayir anlat bilek nasil oluyor bilmediğimiz şarap said: rubailer der ki onlar hurili cennet hoştur sana yok derim, üzüm suyu içmek hoştur bana sen bak peşin gelene o hayale boş ver çünkü davul çalarken uzakta hoştur daha. Rubailerin ilk dörtlüğünde bahsettiği üzüm den yapılan şarap değilmi ?
Teddy Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili - İçin temiz olmadıktan sonra Hacı hoca olmuşsun, kaç para! Hırka, tespih, post, seccade güzel; Ama Tanrı kanar mı bunlara?
St_Dreamer Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Varlığın sırları saklı senden,benden Bir düğüm ki ne sen çözebilirsin,ne ben Bizimki perde arkasında dedikodu Bir indi mi perde,ne sen kalırsın,ne ben *** Ben ne camiye yararım,ne havraya Bir başka hamur benimki,başka maya Yoksul gavur,çirkin orospu gibiyim Ne din umurumda,ne cennet,ne dünya Hastayım bu adama hayatı dörder satırlar halinde anlatıyor resmen.Bide Masticore'cum küçük bir ayrıntı ama kitap Amin Maalouf'un.Hayyam'ın deyince sanki o yazmış gibi anlaşılıyor da ondan :)
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2007 said: Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili başlıkta ömer hayyam yazısını gördüğüm an şu dörtlüğün burda olduğunu biliyordum.
fenris Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: imzamda yazan sözde ömer hayyam'in Semerkant kitabındandır. semerkant amin maalouf un ömer hayyam hakkındaki kitabı değil miydi? edit:boşverin st.dreamer yazmış daha önce.ilk okuduğumda atlamışım. [ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 00:25 tarihinde, fenris tarafından güncellenmiştir ]
vaniLLe Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 seher yeli eser yirtar etegini gülün güle baktikca cirpinir yüreği bülbülün sen şarap içmene bak, çünkü nice gül yüzler kopup dallarindan toprak olmadalar her gün bu yildizli gökler ne zaman basladi dönmeye ne zaman yikilip gidecek bu güzelim kubbe aklin yollariyla ölçüp biçemezsin bunu sen mantiklarin, kiyaslarin sökmez senin bu işte bulut gecti, gözyaşlari kaldi cimende gül rengi şarap içilmez mi boyle günde? bugün bu çimen bizim, yarin kim bilir kim gezecek, bizim topragin yeşilligince
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2007 Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam ben helali haramı karıştırmam seninle içilen şarap helaldir sensiz içtiğimiz su bile haram
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2007 İçin temiz olmadıksan sonra Hacı hoca olmuşsun, kaç para! Hırka, tespih, post, seccade güzel; Ama Tanrı kanar mı bunlara?
KevinLuth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Allahın işine karışılmazda bu adam yanıcak (=
Öne çıkan mesajlar