Apache Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 kasma kendini,hepimiz vatan hainiyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Dregoth sende burda acıklamıycaksan ulu bilgini o zaman acıklama yapmadan konuşma öle ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Dünyada anayasasında özel şahıs ismi geçen yalnızca iki ülke var. Biri Türkiye (Atatürk), diğeri Çin (Mao). [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 13:27 tarihinde, Gazanfer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 tam olarak liberal bir duzene gidilmesi salaklıktan başka birşey olmaz. devletler genelde sistemlerin kendilerine yarar saglayacak, ileri goturecek kısımlarını alırlar ve uygularlar. sosyal kişi özgürlüklerini on plana koyan bir devlet yapısı saglanması da atatürk ilkeleri esnetilmeden olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 @gazanfer ee? sonuç? [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 13:30 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 liberal ekonominin tam anlamiyla uygulandığına inanan saftirikler varmıki burda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: uygulanmıyor o zaman çıkaralım demek de biraz saçma değil mi? uygulanmasını sağlayalım o zaman? yooo. uygulamayalım ve çıkaralım. said: ya diğer ilkeler? e aynı şeyi tekrar yazıyorum, üç veya dördüncü sefer oldu. hangileri uygunsa tartışılır, gerekli görülürse konur. hatta yazmışım diğer partiler katılımda bulunsun diye, zaten anayasayı hazırlamak, değiştirme oylaması filan akp'nin tek başına yapabileceği birşey değil. chp var, mhp var, bunlar da katılımda bulunsun demişim. said: Atatürk zamanında koyulmamış çünkü ozamanlarda ihtiyaç yokmuş. chp nin programına konulmuş. Zaten tek parti olduğuna göre gerek duyulmamış. Atatrük'ün ölümünden sonra oradanda çıkarılmış. Bugün o ilkelere hayati derecede ihtiyaç vardır. Kemalizm bu ülkenin resmi ideolojisiydi bir zamanlar. değildi işte cuntacıların anayasasına kondu. sivil bir anayasaya siviller koymuş değil. ve türkiye bunlar anayasasında olmadan ON YILLAR boyunca ayakta kalmış daha güçsüz olduğu dönemlerde. said: evet saçmalık dediğin gibi atatürkün devletçiliği Ama AKP hükümetinin politikası çok mantıklı gerçekten akp'nin nasıl bir özelleştirme yaptığının pek alakası yok konuyla, devletçiliğin ne olduğu hakkında lütfen gidip araştırma yapın birazcık. öyle telekom veya petrokimya kuruluşlarıyla sınırı olmayan bir kavram. gözü kapalı ilkeleri benimsemeden önce ne olduklarını öğrenmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 İsmi geçse ne olacak ki nasıl geçtiğine bağlı Cuce dregothu düşüncelerini anlatmaktan soğutanlar utansın bence.Onların yaptığı ayıp.Her konuda akpye karşı olmayan her yazı akp ve şeriat yanlısı sayılıyor.Akpci değilim demek zorunda hissediyoruz sırf saldırılmaması için.Gerçi buna karşı durmayacaksan hiç yazmayacaksın ama ben dregotha hak veriyorum eğer bu yüzden yazmıyorsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: Benim anlamadığım birşey var Şimdi Atatürk koymadı çünkü o zaman gerekli değildi demişsinde Atatürk çok partili duruma geçilmesini istiyordu öyle değil mi Üstelik bu ilkeler de Atatürk'ün ve Chpnin ilkeleriydi öyle değil mi? Şimdi madem bu ülkelere göre hareket edileceğine yemin edilecek o halde diğer partilere ne gerek var?Sadece chp götürürmüş işte nasıl olsa düşünce ve kalkınma yapısı belli?Burada konu akp veya başka bir parti değil sadece izlenecek yol belliyse niye biz seçimlere gidiyoruz?Niye bu kadar parti kuruluyor?Niye Atatürk çok partili bir yapı kurmak istedi? Benim salaklığımsa anlayamıyorsun zekan yetmiyor diyorsanız yanıt vermek zorunda değilsiniz.Sanırım haklısınızda anlamıyorum bunu? Değişmeyecek şeyler vardır. Cumhuriyetçilik ilkesiyle oynayamazsın. Anayasadan çıkaramazsın. Adam çıkarmaya çalışıyor. Laiklik oynayamazsın. Anayasadan çıkaramazsın adam çıkarmak istiyor. Halkçılık oynayamazsın. Anayasadan çıkaramazsın. Adam çıkarmak istiyor. Anlatmak istediğim şu; mhp daha milliyetçi bir politaka izlemek ister. Devleti buna göre yönetmek ister. dsp daha sosyal bir devlet yönetimi yapmayı amaçlar. . . . yani partiler ülkeyi istediği gibi yönetebilir. Ama CUMHURİYET'in temel ilkelerine aykırı davranamazlar. Ayrıca devletçilik ilkesini anayasada bulamadım. Bulan varsa kaynak gösterebilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 yassah hemşerim diyosun yani. niyesi? yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 @bizsiziararız: sonucu yok, bilgilenin istedim. @bodrack: geçmemesi lazım. istersen yine aynı şeyler yazsın, ama kişilere ve onların düşüncelerine bağlı olmadan, evrensel değerlere tutunarak yazsın. Bu Atatürk'e saygısızlık ya da onun değerlerinden uzaklaşmak değildir. Açık fikirli olmak lazım. Sırf "şeriat getirecekler" paranoyası yüzünden her şeye olmaz dememek, dünyadaki örneklere bakmak lazım. Akp'nin hastası olduğumdan değil bu söylediklerim. Büyük ihtimalle onlar da benim istediğim çok evrensel değerlere tutunmak için değil, kendi amaçlarına yönelik böyle bir şey yapıyorlar. Ama bu eylemin doğruluğunu değiştirmiyor. [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 13:40 tarihinde, Gazanfer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Atatürk İlkeleri son darbemizle birlikte anayasaya girmiştir diye biliyorum inkılap derslerinden ama açıp bakmadım açıkçası Devletin değiştirilmeyecek şeyleri olduğunu bende kabul ediyorum Samde kabul ediyor.İkinci postuna bakın Sam'in.Laiklik gibi cumhuriyetin temel değerlerinden bahsetmiyorum diyor.Ama temel değer olmayan ülkenin ekonomi yönünü gösteren devletçiliğin orada ne işi var?Ülkelerin ekonomi poltikaları değişir değişmeldirde ama milletvekilleri bu ülke üzerine yemin edip meclise giriyorsa ne anlamı kaldı farklı ekonomi politikalarının? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: tam olarak liberal bir duzene gidilmesi salaklıktan başka birşey olmaz. devletler genelde sistemlerin kendilerine yarar saglayacak, ileri goturecek kısımlarını alırlar ve uygularlar. sosyal kişi özgürlüklerini on plana koyan bir devlet yapısı saglanması da atatürk ilkeleri esnetilmeden olmaz. neyin ne kadar yapılacağı ayrı konular, anayasaya konup konmamasını tartışıyoruz nasılsa bu kavramların. said: liberal ekonominin tam anlamiyla uygulandığına inanan saftirikler varmıki burda? ne kadar uygulanırsa o kadar iyi, en azından o yöne doğru gitme çabaları var. said: Anayasadan çıkaramazsın. yahu zaten sonradan eklenmiş. hem ayrıca kutsal kitap mı bu? tanrı kelamı değil birşey değil. akla, mantığa, koşula uymuyorsa değiştirilir yasa denen şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 horace bana mı dedin? Eğer öyleyse oymak istersen kötü sonuçlar çıkacağını söylemek isterim. Birdaha söylüyorum anayasa değişmelidir. Ancak ilkelere dokunulmamalıdır. Onlar bu cumhuriyetin temelleridir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 sigorta baabında lazım şeyler bence bunlar, gün gelir halk devrim yapmak isterse bunlara dayanarak yapıcak, veya kaka birileri başa gecip kaka bişiler yaparsa yne bu ilkeler anayasa olduğu için kafalarına vurabilicez. zaten başa gecen istediği gibi yöentiyo pekde takılmıyor anayasa, esnemesi gerektiğinde esniyen kurallar sözü gecen bu kurallar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 edik [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 13:38 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 mhp isbirlikci bir parti,yani gecmiste yaptıklarına bakarsanız sözde milliyetci.partinin üst düzey yetkilileri hepsi sirketleri olan amerikayla bagları olan insanlar.milliyetcilik onlar icin sadece parlementoya giris icin kapı zili. cumhurbaskanlıgı secimi icin de bakarsanız,kosulsuz secime katılacaklarını söylediler.halbuki biraz ideolojilerinin insanı olsalar parlementonun dusmesını falan sallamadan daha mantıklı bir zemine oturturlar secım olayını. kaldı ki mhp zaten islami yönü daha agır basan bir partidir.yani dtp ye karsı cıkacaklar falan diye oy attı millet,alakası olmayacak. hepsi birbirinin destekcisi tek chp var bu hain ittifakına karsı cıkacak. [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 13:38 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: Anayasadan çıkaramazsın. yahu zaten sonradan eklenmiş. hem ayrıca kutsal kitap mı bu? tanrı kelamı değil birşey değil. akla, mantığa, koşula uymuyorsa değiştirilir yasa denen şey. Devletçilik hariç hangi ilke değişmelidir neden? Ayrıca devletçiliği anaysada bulamadım bulan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Demokrasinin ruhuna aykırı olur eğer MHP öyle birşey yaparsa. Ha AKP nin hiç uzlaşmaya gitmeyerek yaptığı çok yanlış birşey ama yanlışa yanlışla cevap vermek mantıksız. O çok sevdiğiniz anayasa cumhurbaşkanlığı seçimlerini kitlemek için önlemek adına maddeleri var şimdi MHP girmezse o muhteşem(!) anayasanın ruhuna ters düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 sermayenin altına girmemek için devletçilik belli dozlarda uygulanmalıdır, ulusal devletin ulusal ekonomisinin ihtiyacıdır. doğrusu yanlışı degil mantıklısı budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Üniversitede bile yalan eğitim mi veriyorlar yahu anlayamadım ki bu işi biri söylesin var mı yok mu devletçilik? Edit:delirium zaten uygulansın tamamda bundan bir 100 yıl sora herşey gibi ekonomide değişecek o zaman devletçilik bize engel olursa ne olacak?Anlatmak istediğim bizim anayasamız esnek bir anayasa değil.İngilereye bakın mesela zart zurt anayasada değişiklik yapılabilir.Ancak bizde bu kolay değil.Bundan bahsediyorum işte çağdaşlık için değişim gerekli ve değişimin önünü tıkıyan herşey Atatürkçülüğün gösterdiği çağdaşlık yolunu tıkamaktadır bence [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 13:42 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Anayasa'yı kaldırsak. Bu ülkeye keşke İran'da uygulanan şeriat yönetimi gelse. Ama İran'daki gibi olmasa. Yani herkese eşit olsa mesela. Hırsızlık yapanın,yolsuzluk yapanın, kul hakkı yiyenin, kolu, bacağı, kulağı,bir tarafları kesilse. Bakın bakalım bir tane tam vucüt milletvekili kalır mı mecliste? [ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 13:42 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 develtcilik =/= sosyalizm devletciligin ne oldugunu ogrenin sonra muhalefet yaparsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Ben hukuk okuymuyorum ancak actım anayasayı arıyorum bulursam yazacam bulmazsam zaten sızın tezlerınız dusuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 mumu ben gördüm heheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar