Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ton Balıklı Onigiri (Pirinç Topu)


Dev

Öne çıkan mesajlar

Herşeyden önce temizliğimizi es geçmiyoruz. Unutmayalım din kardeşlerimiz, temizlik imandan gelir.


Eveeeet, tutorialimize ginaly'den çaldığım güzide pirinç yıkama işlemiyle başlıyoruz. 6 top onigiri için 1 bardak pirinç yetecektir.


Temizleme işlemimiz bittikten sonra (ki biraz durulamanızı tavsiye ederim) , sıra geliyor içine pilavı kaaplayacak kadar ama tavayı doldurmayacak kadar su koyacağınız bir tava , içinde pilav ve belirttiğim ölçüde su kısmına(1dk civarı). Bunu hallettikten sora ateşi körüklüyoruz ve kaynayana kadar kapağını kapatıp bekliyoruz.



Su kaynadıktan sonra kapağı açıyoruz ve 5-10dk bekliyoruz suyunu çekene kadar pilav ve ateşi de iyice kısıyoruz. Suyu çektikten sonra da yine yaklaşık 1 bardak daha su ekliyoruz ve onu da çekmesini bekliyoruz. Sonra da altını kapatıp alıyoruz pilavımızı. Bekliyoruz ki soğusun.



Sonra pilavı kaşık kaşık almak üzere tahta kaşığımızı alıyoruz. Pilava bolca tuz atıp karıştırıyoruz ki benim yaptığım gibi tuzsuz olmasın , sabun tadı almayın.



Bu arada bir buzdolabı poşeti alıyoruz. Hani var ya çıtçıtlı falan gibi. Onlardan işte. Çıtçıtsız da olur fark etmez. Çıtçıtsızı daha iyi hatta. Neyse, ondan alıp bir tane kasenin üstüne koyuyoruz. Pilavımızı da kaşık kaşık alıp ona koyuyoruz.



O sırada sahaya ton balığı geliyor sayın seyirciler



Ton balığı süzgecimizle bir güzel süzüyoruz



Sonra çatalımızla lime lime ediyoruz.



Sıradaki resimdeki gibi olan oyuğa veya düz pilav tabanına malzememizi koyacağız.



İşte görüntü buna benzeyecek



Sonra pilavı torba yardımıyla böyle ellerimizi kirletmeden ve ellerimize yapıştırmadan top top yapıyoruz ton balığını içte bırakıp.



Ardından aluminyum folyo vb bir madde ile tutulabilsin diye böyle böyle koparıyoruz sarmak için. Ama şunu belirteyim onigiri soğuk yenilemeyecek kadar kötü oluyor. Isıtmak için mikrodalga kullanacaksanız da aliminyum folyo mikrodalgayı bozuyor diyorlar. En iyisi bunları tavada kızartmak , bir yerde onu okumuştum.




Ve ilk onigirimiz hazır...



Pilavı yapa yapa bitiriyoruz. Aman dikkat ediyoruz tane kalmasın çocuğumuz olmasın.



Kalan ton balığı varsa hızla tüketiyoruz.



İşte final. Yaptığımızla gurur duyabiliriz. Şayet benim gibi tuzu unuttuysanız yaptığınız tüm onigiriler sabun tadında oldu. Çöpe atmak veya komşulara yedirmek arasında kaldım ben de. O ot da maydonoz zaten, şekil olsun diye koyuverdim. Yeşil abimiz de sempatik tanrı Buda. Adam açlıkla terbiye ettiriyor, biz onun önünde yemek yiyoruz.




edik: kırık resimler adam edildi

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 19:48 tarihinde, Dev tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben pirinci direk onigiri olacak diye hiçbir işlemden geçirmedim. oysa ki bir tereyağı olayına girseydim dediğin gibi fistan iyi olabilirmiş bunu fark ettim. içine de queen kıymayı önerdi. gerçi ton balığı da güzel şey ama pilavı beceremedim ben. bir de ramen deniycem bakalım nasıl olacak o da
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi Leader Ramen, bi de ismini hatırlamadığım başka bi firma hazır ramen satıyo. Sıcak suyun içine koyup 3dk bekletiyosun, hazır. Bu firmalardan biri poşette (veya geniş kaplarda) satıyo, biri de bardak şeklinde kutularda.
Poşette satılanların karides-limonlu olanını hiç beğenmedim de, acılı olanı tam bi efsane. Bardak şeklinde kaplarda satılanın da üç çeşidi var gördüğüm; acılı, mantarlı ve tavuklu. Bunların arasında sıralama yaparsam: mantarlı>tavuklu>acılı.

Bi de üstünde Çince yazılar yazan sade bi pakette, sade noodle satılıyo. Kendi baharatını kendin atmak istiyosan bundan alırsın, rahatlarsın. Yalnız bi öneri, kekik, karabiber, pulbiber üçlüsünü deneme; hiçbi şeye benzemiyo dfsd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

takusama ni jutana
musona nikkei japan
snorkama
mi soruna
nec sony kavama
hiera konija
merdo fina mama la
ps3 deluyama yokoshi

(dostum saol harika bir paylaşım, deprem olmadığı zamanlar annem hep yapar bunlardan, tokyoya da bekleriz bi gün gel, sana evde ps3 yaparım)

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 21:38 tarihinde, ginaly tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yannız, abesle iştigalmiş türk usulü onigiri yapmak. zaten en kralından içli köftemiz var. manyak mıyız :)

bu arada yaptım ben beninkileri. dinneniyolar. üçgen yapmak zor silindir yapmak top yapmak kolay.

iç olarak. yeşil domates turşusu, çam fıstıklı körili balık (öğğ) fasulye turşusu (bir karadenizli olarak), limonlu çiğ köfte ve erik reçeline bulanmış sosis kullandım.

evet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dev hepsinin içi farklı lan. saydıklarımın hepsini bulamadım. ahah.

yannız denediklerimin hepsi gayet güzel olmuş. fasulye turşulu ve erik reçelli sosis gayet süfer.

bunnar hepsi:


bu da reçelli sosisli:


pilava bir miktar nar ekşisi kattım, tek bir karanfili 2 dakika içinde tutup çıkardım, güzel bi tad kattı. yakıştı gibi sanki.

hanım bu işi pek beğendi yannız. evde artık ne varsa pğilav içine doldur, olsun sana otantik misafir yemeği.

ahah.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...