Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Herşeyden önce temizliğimizi es geçmiyoruz. Unutmayalım din kardeşlerimiz, temizlik imandan gelir. Eveeeet, tutorialimize ginaly'den çaldığım güzide pirinç yıkama işlemiyle başlıyoruz. 6 top onigiri için 1 bardak pirinç yetecektir. Temizleme işlemimiz bittikten sonra (ki biraz durulamanızı tavsiye ederim) , sıra geliyor içine pilavı kaaplayacak kadar ama tavayı doldurmayacak kadar su koyacağınız bir tava , içinde pilav ve belirttiğim ölçüde su kısmına(1dk civarı). Bunu hallettikten sora ateşi körüklüyoruz ve kaynayana kadar kapağını kapatıp bekliyoruz. Su kaynadıktan sonra kapağı açıyoruz ve 5-10dk bekliyoruz suyunu çekene kadar pilav ve ateşi de iyice kısıyoruz. Suyu çektikten sonra da yine yaklaşık 1 bardak daha su ekliyoruz ve onu da çekmesini bekliyoruz. Sonra da altını kapatıp alıyoruz pilavımızı. Bekliyoruz ki soğusun. Sonra pilavı kaşık kaşık almak üzere tahta kaşığımızı alıyoruz. Pilava bolca tuz atıp karıştırıyoruz ki benim yaptığım gibi tuzsuz olmasın , sabun tadı almayın. Bu arada bir buzdolabı poşeti alıyoruz. Hani var ya çıtçıtlı falan gibi. Onlardan işte. Çıtçıtsız da olur fark etmez. Çıtçıtsızı daha iyi hatta. Neyse, ondan alıp bir tane kasenin üstüne koyuyoruz. Pilavımızı da kaşık kaşık alıp ona koyuyoruz. O sırada sahaya ton balığı geliyor sayın seyirciler Ton balığı süzgecimizle bir güzel süzüyoruz Sonra çatalımızla lime lime ediyoruz. Sıradaki resimdeki gibi olan oyuğa veya düz pilav tabanına malzememizi koyacağız. İşte görüntü buna benzeyecek Sonra pilavı torba yardımıyla böyle ellerimizi kirletmeden ve ellerimize yapıştırmadan top top yapıyoruz ton balığını içte bırakıp. Ardından aluminyum folyo vb bir madde ile tutulabilsin diye böyle böyle koparıyoruz sarmak için. Ama şunu belirteyim onigiri soğuk yenilemeyecek kadar kötü oluyor. Isıtmak için mikrodalga kullanacaksanız da aliminyum folyo mikrodalgayı bozuyor diyorlar. En iyisi bunları tavada kızartmak , bir yerde onu okumuştum. Ve ilk onigirimiz hazır... Pilavı yapa yapa bitiriyoruz. Aman dikkat ediyoruz tane kalmasın çocuğumuz olmasın. Kalan ton balığı varsa hızla tüketiyoruz. İşte final. Yaptığımızla gurur duyabiliriz. Şayet benim gibi tuzu unuttuysanız yaptığınız tüm onigiriler sabun tadında oldu. Çöpe atmak veya komşulara yedirmek arasında kaldım ben de. O ot da maydonoz zaten, şekil olsun diye koyuverdim. Yeşil abimiz de sempatik tanrı Buda. Adam açlıkla terbiye ettiriyor, biz onun önünde yemek yiyoruz. edik: kırık resimler adam edildi [ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 19:48 tarihinde, Dev tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Dostum bu kız Japon mu? Neyse, heveslendim lan gidip yapim iki dakka. Bu arada, söz verdiim gibi, terazine de ayağımla bastım ki daha ağır olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Elerine sağlık, Türk anime otakusu gençleri mesud ettin Dev, Allah da seni mesud etsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 dev bende heveslendim en yakın zamanda yapıyorsun bunu bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 cestizlerde beraber olursak isterim anam bundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 ya güzeller istersiniz istemesine de , bunun tuzunu tadını ayarlayamadım ben. usta aşçımız queen bi el atsa onla bi yapsak süper olacak. bu betası daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 evde çalış sen o zmn ayarı tutturunca gel bize de yap :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 uzakdoğuda pirinçle yapılan yemeklerin %90 ının güzel bi tadı yok Türk damak tadına göre konusuyorum. heves etmişin yapmışın eline sağlık +REPUT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 türk damak tadına uygun bi onigiri yapmayı düşünüyorum. yapınca koyarım buraya. içi konusunda emin değilim de sarılacak malzeme kesinlikle ince salamura asma yaprağı olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 aslinda alsancaktaki cin bufeye sormak lazim yapiyorlar mi, yapiyorlarsa nasil yapiyorlar diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 türk damak tadına göre iç malzeme ince kıyılmış saç kavurma olabilir. bide pirinci haşlarken tereyagı tadı vermek lazım ama nası yapılır bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 valla ben pirinci direk onigiri olacak diye hiçbir işlemden geçirmedim. oysa ki bir tereyağı olayına girseydim dediğin gibi fistan iyi olabilirmiş bunu fark ettim. içine de queen kıymayı önerdi. gerçi ton balığı da güzel şey ama pilavı beceremedim ben. bir de ramen deniycem bakalım nasıl olacak o da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 hmmm... etli olacaksa lahana yaprağı da olabilir. karalahana. evet. gaza geldim yapcam birazdan. iç olarak, yeşil domates turşusu, körili ton balığı (iğrenç) zeytinyağlı çalıfasulyesi (dolapta var) soğanlı kavrulmuş kıyma gibi şeyler denicem. bakalım en iisi hangisi olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 uyy yedim oni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Bi Leader Ramen, bi de ismini hatırlamadığım başka bi firma hazır ramen satıyo. Sıcak suyun içine koyup 3dk bekletiyosun, hazır. Bu firmalardan biri poşette (veya geniş kaplarda) satıyo, biri de bardak şeklinde kutularda. Poşette satılanların karides-limonlu olanını hiç beğenmedim de, acılı olanı tam bi efsane. Bardak şeklinde kaplarda satılanın da üç çeşidi var gördüğüm; acılı, mantarlı ve tavuklu. Bunların arasında sıralama yaparsam: mantarlı>tavuklu>acılı. Bi de üstünde Çince yazılar yazan sade bi pakette, sade noodle satılıyo. Kendi baharatını kendin atmak istiyosan bundan alırsın, rahatlarsın. Yalnız bi öneri, kekik, karabiber, pulbiber üçlüsünü deneme; hiçbi şeye benzemiyo dfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 takusama ni jutana musona nikkei japan snorkama mi soruna nec sony kavama hiera konija merdo fina mama la ps3 deluyama yokoshi (dostum saol harika bir paylaşım, deprem olmadığı zamanlar annem hep yapar bunlardan, tokyoya da bekleriz bi gün gel, sana evde ps3 yaparım) [ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 21:38 tarihinde, ginaly tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 yannız, abesle iştigalmiş türk usulü onigiri yapmak. zaten en kralından içli köftemiz var. manyak mıyız :) bu arada yaptım ben beninkileri. dinneniyolar. üçgen yapmak zor silindir yapmak top yapmak kolay. iç olarak. yeşil domates turşusu, çam fıstıklı körili balık (öğğ) fasulye turşusu (bir karadenizli olarak), limonlu çiğ köfte ve erik reçeline bulanmış sosis kullandım. evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 evde ps3 yapıyorsan taparım abi sana. japon falan neysen ol, yine gel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 bu arada bugün parmak kadar wasabiyi aa bu neymiş diye ağzıma atıp çiğnedim, alev cıktı her yerimden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Wasabi dediğin nedir ki yiğenim. Ondan da yaparız. Kolay Wasabi. Yalnız horas senin iç karışımı pek iğrenç be abi :) , hani tadını bilemiycem ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 said: zaten en kralından içli köftemiz var. manyak mıyız :) hocam peder de onu dedi zaten. çek bi kadınbudu dedi hem bak annen yapmıyor bari sen yap dedi o pirinç toplarını yapacağına. hak verdim adama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 dev hepsinin içi farklı lan. saydıklarımın hepsini bulamadım. ahah. yannız denediklerimin hepsi gayet güzel olmuş. fasulye turşulu ve erik reçelli sosis gayet süfer. bunnar hepsi: bu da reçelli sosisli: pilava bir miktar nar ekşisi kattım, tek bir karanfili 2 dakika içinde tutup çıkardım, güzel bi tad kattı. yakıştı gibi sanki. hanım bu işi pek beğendi yannız. evde artık ne varsa pğilav içine doldur, olsun sana otantik misafir yemeği. ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 lan süper olmuş desenize :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 lan süper olmuş denemeden bişi diyemem walla. dadmam lazim önce. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Öyle bir kıskandım ki anlatamam. Über gözüküyor da , o pilav nasıl o gözüküyor, ne kattın içine, gizli tarifler dönüyor da haberimiz yok. Tereyağ var kesin onda, renginden belli. Gelecek sefere öyle yapıcam galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar