silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Vallahi kaç gündür söylemek istediklerimin bir kısmını tekrar altını çizerek yazmış Ardıç bugün, okumanızı istedim. "Pantolon solcusu Dertleri zevk edinmek kavramı vardır ya, halkımızın 'sado/mazo' özelliğini yansıtır... Bazı gazeteci arkadaşlar da buna benzer bir 'yanılma tiryakiliği' geliştirdiler, yanıla yanıla bunu sevmeye başladılar. Yanılmadan edemiyorlar. Deniz Baykal'a ateş püskürüyorlar (her seçimde olduğu gibi)... Baykal bir bıraksa 'CHP şahlanacak, oylarını ikiye katlayacak, iktidara gelecek'... Çünkü halk sol istiyormuş. Tabii, CHP'nin sağa kaydığını söyleyenlerin yanısıra, bu partiye hâlâ utanmadan ve sıkılmadan sol diyenler bile var (emekli memur gazeteleri)... Bu arada birçok sersem de, bizim yıllardır yazdığımız gerçeği, yani 'Baykal'ın aslında iktidara gelmek melmek istemediğini, ölünceye kadar ana muhalefet lideri konumundan çok memnun olduğunu' yeni yeni anlamaya başladı... Kimisi de ufaktan ufaktan gene Mustafa Sarıgül ismini ısıtmaya çalışıyor, o adamın da neresinin sol olduğunu bugüne kadar anlayabilmiş değiliz. Şunların birine sarmısak, birine soğan assalar belki işimiz kolaylaşacak. Hayatımda ilk kez pantalon diktirmeye gittiğimde, terzi Nazmi bana 'abi sağcı mısın solcu mu' diye sormuştu, ne demek istediğini önce anlayamamıştım... Bunlar da olsalar olsalar 'pantalon solcusu' olurlar, o kadar! CHP'yi ne Mustafa Sarıgül kurtarabilir, ne Mahzun Kırmızıgül, ne de Yılmaz Morgül. CHP sağa da kaysa iktidara gelemez, sola da kaysa iktidara gelemez, ortada da dursa iktidara gelemez, amuda da kalksa iktidara gelemez. (Birtakım kart tilkilerin yönlendirmeleri doğrultusunda koalisyona giremez demedim, tek başına 'salt' iktidardan sözediyorum.) CHP bir memur partisidir. Devletin partisidir, bürokrasinin partisidir. Bürokratik oligarşinin partisidir. Yani, adında halk kelimesi geçen parti, halkın partisi değildir. Sağa kaysa, sağcılığı 'ondan daha iyi yapanlar' vardır, aslı varken kimse taklidini seçmez. Bunu, geçen pazar günü de gördük. Sola kaysa, evet, solda kimse yoktur ama halk sol istemiyor ki! CHP'nin hiçbir umar yolu, çıkar yolu yoktur. CHP, 'hileli ve şaibeli' 1946 seçimlerini bir yana bırakırsak iktidarı ilk serbest ve doğru dürüst seçimde, 1950 yılında kaybetmiştir, bir daha da geri dönememiştir. Dönemez, dönemeyecektir. Bürokrasinin dönem dönem 'teşrifatı bir yana bırakarak' iktidara doğrudan ve sertçe el koyması, CHP'nin dönmesi anlamına gelmez. 'Arkadaşlarıdır' gelenler. CHP, dönem dönem 'ortanın solu' ayakları çekse de dönemeyecektir, dönem dönem 'ulusalcı takılsa' da dönemeyecektir. Baykal ve emirerleri, bunu çok iyi biliyorlar. Bildikleri için de 'yiyemeyecekleri yemeğin önüne oturmuyorlar'... Baykal son derece gerçekçi bir adam, ve kendisine kızmak şöyle dursun, 'partisini hiç olmazsa bu noktalarda tuttuğu için' kutlamak bile gerekir. 'Yüzme geyiklerini' bıraktığınız gün bunu göreceksiniz. İdris Küçükömer'e küfür eden budalalardan çok daha gerçekçidir Deniz Baykal. Görevi, gerçek görevi, bürokrat oligarşinin çıkarları doğrultusunda, halkın kilit iktidar noktalarını ele geçirmesini mümkün mertebe önlemektir, bunu da iyi kötü başarmıştır. Misyonu, dikta sökmeyince bulunmuş bir uzlaşmayı, 'çifte Ankara hükümeti sistemini' mümkün mertebe korumaktır. Halka bırakılmak zorunda kalınan 'mevzileri' terketmek, 'tutabilecekleri hatta' direnmek... Vallahi, Eskişehir-Kütahya çarpışmalarının ardından 'askerlik ilminin icabatını yerine getirerek' oraları bırakıp Sakarya ırmağının doğusuna çekilmek gibi bir şey ha! Sayın Baykal politikacı olmasa, örneğin gençliğinde bıraktığı bilim adamı kimliğini hatırlasa, tabii bir de dili varsa, kurtuluş savaşımızın da aslında bir 'halk savaşı' falan olmadığını, bir bürokrat mücadelesi olduğunu, halkın alt tarafı 'İstanbul hükümeti tarafından değil de ona başkaldıran Ankara hükümeti tarafından askere alındığını' kabul edecek... Aklıma gelmişken, hem ona hem de size sorayım: İnönü hangi serbest seçimi kazanmıştı da önce milletvekili sonra da cumhurbaşkanı seçilmişti yahu? 1939 mu, 1943 mü? Peki Atatürk? 1927 mi, 1935 mi? Yani şu, CHP'nin, katılma oranı yüzde kaç olursa olsun yüzde 100 oy topladığı seçimler mi? O zaman iktidar çantada kekliktir tabii. Boşuna mı birtakım huysuz ihtiyarlar 'aah o otuzlu yıllar' diye ağlaşıyorlar?" Kaynak: Akşam, 25.07.2007 [ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:50 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ]
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Bu mudur yani? hemen birkaç yandaş helal der yazıya :) Bok yazsa birisi diğer helal bok yazıcak :) [ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:51 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 hahaha çok güzel anlatmış doğrusu, daha iyi ifade edilemezdi herhalde.
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: Sola kaysa, evet, solda kimse yoktur ama halk sol istemiyor ki bu cümleden sonra okumadım.çok kasıntı bir yazı olmuş.fikirlerini mi belirtmeye çalışıyor,yoksa maymunlukmu yapmaya çalışıyor belli olmamış. sola kaysa kimse istemiyor ki gibi bahanemi olur.ne biliyor sosyologmu bunu yazan kişi.kaç tane solcu bırakıldı ki halk sol istemediği anlaşılıyor.darbeler ve derin devlet ne kadar köreltti ki halkın iradesini değiştirmeyi başarabildi? çok başarısız bir yazı ve bununla eğlenenlerin gizli kompleksleri olduğunu düşünüyorum.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 yanı eeee? "millet sol değil sağ istiyor anlayın bunu" diyosunda bende millet değilmiyim?
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 çok saçma bir yazı olmuş. safi kendi düşünceleri. halk sol istemiyorduysa 1050den beri, dspler, shp ler nasıl başa geldi? öncelikle hala sağ sol kavramıyla kendi kendine boş kanıtlar sunmasından çok cahil çok boş bir yazar olduğunu göstermiş. sağ sol mu kaldı günümüzde? ayrıyeten iyi kulis çalışmalarıyla (mercimek dağıtmak mı dersiniz, medyada yer almak mı dersiniz, dış devletlerden destek almak mı dersiniz) gayet de her partinin başa gelmesi mümkündür ülkemizde, zira milletin çoğunluğu siyasi politik kavramlardan bihaber, kendi hayatına bakıyor.
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 işte, okumayı bırakman da zaten apache, ne kadar ciddi olabildiğinin bir ifadesi gibi, kusra bakma ama. yani adam bunu söylüyor, ve bir sürü şeyle desteklemiş. adam görüp geçirmiş, o seçimlerin bir kısmını yaşamış. sen çıkıp kasıntı olduğunu söylüyorsun, tak adamın argümanı yattı. öyle mi? değil. üç maymunu oynamakla problem çözmek mümkün değil.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 ha ayrıca tabiki bir parti iktadar olmak istiyicek, partilerin halktan pirim alıcakları şekilde değişmeleri gerekmeside iyimiş hanı.
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: halk sol istemiyorduysa 1050den beri, dspler, shp ler nasıl başa geldi? 1950 demek istediğini farz ediyor ve 'koalisyonlarla' cevabını veriyorum, ki o da ancak ecevit zamanında kayda değer bir oy çoğunluğu ile oluyor. genelde hocalarım filan okulda bunu ecevit'in kıbrıs'taki başarısına bağlıyorlar. 71 muhtırası karşısında tavır takınıp, sonrasında kurulan ordu güdümlü hükümete bakan vermemesini de sebep gösterenler var, onu da çok mantıklı buluyorum. [ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:58 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ]
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 ya silencer adam diyoki halk sol değil o zaman chpde sol olmasın bunun komikliği bir yana chp'nın sağ'a kaymasını mantıklı buluyor. siyasi bi partiden bahsediyoruz reyting yarışmasından deil popstarlardan değil en fazla oyu alıcak şekilde oynıyan bi parti değilki bu.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Silencer yazarı direk taraf olan bir yazıyı birde knaıtlar destekler falan diyip koyman gerçekten saçmaolmuş. Bende de yüzlerce benzer akp karşıtı Tayyip karşıtı yazı var ama salak gibi onları buraya koymuyorum. Yani bana göredeonlar gayet mantıklı şeyler diyor ama gel görki karşı düşüncede birinini senin yazına yapacağı gibi zikine sallamaz.
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: siyasi bi partiden bahsediyoruz reyting yarışmasından deil popstarlardan değil en fazla oyu alıcak şekilde oynıyan bi parti değilki bu. adam da onu söylüyor zaten. "chp hiçbir zaman 'tek başına iktidar' olmayı beklemiyor, ona oynamıyor, olmayacağını biliyor çünkü" diyor. e sana göre tek başına hükümet kurabilecek kadar oy alabilen partiler popstar partiler o zaman?
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 öyle olmadığını kim söyleyebilir cüce? :p bugün gördük livaneli'nin yazısını. apache okumadıkça güçleniyor, cahil kuvveti denen tabir işte böyle birşeymiş demek ki.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 evet mesela akp v böyle bir parti, duruma göre şerbeti hazır ediyor adamlar, genc partide böle bir parti mesela. bende diyorumki sam olmaması lazım, baykal oldurdu ama mesela ben buyuzden baykalı sevmiyorum, anladınmı [ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 01:02 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 abso seçimde beş parmak yapışana kadar neredeyse hergün birisi gelip bekir çoşkun gibi elitistlerin yazılarını yapıştırıyordu buraya, millet alkışlamak için birbirini eziyordu. onlara da çıkıp "taraf olan yazı" dedin mi acaba? olmaması lazım başka, olması başka. un dos tres'le koşarak merdiven çıkıyordu baykal eheh [ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 01:04 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: Silencer yazarı direk taraf olan bir yazıyı birde knaıtlar destekler falan diyip koyman gerçekten saçmaolmuş. Bende de yüzlerce benzer akp karşıtı Tayyip karşıtı yazı var ama salak gibi onları buraya koymuyorum. Yani bana göredeonlar gayet mantıklı şeyler diyor ama gel görki karşı düşüncede birinini senin yazına yapacağı gibi zikine sallamaz. Sapla samanı, argümentatif teknik ile objektivizmi karıştırıyorsun. Halı saha maçındaki hakemi değerlendirmiyoruz, tarafsız olmak zorunda değil. Ama verilerle destekliyor savını, tarihi veriler, seçim sonuçları. Bu yazıya da "salak gibi" diyorsan, ulusalcı cenahtan kimi "salak gibi" bulmadığını çok merak ediyorum. Engin Ardıç'ın çapı belli, matbuattaki diğer kalemlerin çapı belli.
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: çok kıytırık yazı live çok iyi asdafasaf
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 bu arada lütfen birbirimize kitap saurark tartışmıyalımi kend fikirlerimiz var bunlarda önemli, makaleler linkliyerek c/P liyerek tartışmanın komikliğini anlayın lütfen
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: çok saçma bir yazı olmuş. safi kendi düşünceleri. Kimin düşünceleri olmasını bekliyordun? Çok afedersin, ama bunu sormak istiyorum. Laçka oldu karnım gülmekten.
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 e yüzlerce mesaj var zaten ortada insanların tümüyle kendi bilgi ve fikirleriyle yazılmış? bekir çoşkun threadleri dışında, iki sayfada bir gençliğe hitabe pasteleyen tartışmacı modeline hiç değinmiyorum bile.
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: zikine sallamaz Bir daha "Neden CHP bu kadar az oy alıyor" diye sorma o halde Absolut, ya da sorarsan 'zike sallanmayı' bekleme yani abi, ne diyeyim sana? Okumuyorsunuz, araştırmıyorsunuz, öğrenmeye hiç niyetiniz yok, ondan sonra da ağlıyorsunuz "niye yatışlarda bizim parti" diye. Devam ediniz, size müstehak.
Öne çıkan mesajlar