Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akp nin iktidarı hakknda ufak bir hikaye

Ezmode

Öne çıkan mesajlar

cüce bey. çok sorulan bi soru bu, demek ki cevaplanması gerekiyor.

devlet okullarında dini eğitim verilmemesi dini özgürlük adına doğru bir secim olmazmı?

olur. isteyene o eğitimi alma hakkının tanınması da doğru bir tercih olur.

veya bir bireyin bilmem kac yaşına gelmeden herhangi bir dini eğitim almaması, bireyin kendi dinini secme özgürlüğü için doğru bir adım olabilirmi?

olmaz. zira bireyin, daha doğrusu çocuğun şekilleneceği bir yaş vardır. haliyle her aklı başında ebeveyn kendi doğruları ile şekillendirmek ister. eğitim almayan çocuk akıllanır, ama şekillenmez demek naif bir bakış açısı olabilir. çocuk illa ki, ya ailesi ya arkadaşları ya öğretmenleri ya ormanda onu yetiştiren hayvanlar tarafından muhakkak şekillenecektir. çocuğunun iyiliğini isteyen ebeveyn, kendi doğrularını bir yöntemle empoze edecektir. bu da bir haktır.

ve burada çocuk ailesinin sorumluluğundadır.

bu konu da liberalizmin savunduğu konulardandır. devlet çocuğu yetiştirmekle mesul değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

bahsettiğim aile terbiyesi değildi horace, zaten buna bir sınır koymak cocukla anne baba arsıan girmek olurki oldukca isanlık dışı bişey olur oda.

bahsettiğim kuran kursları ruhban okulları gibi kurumlar, cocuk kendi secimini yapmadan bu okullara gitmesin ağa, diyorum ben.

ayrıca ben ömrümde "dini tema" ağırlıklı edebiyat görmediğim türkiyede, neden böle düşündün onu anlamadım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

kuran kursları olmasın demek, kreşler olmasın demek gibi birşey. çocuğuna o eğitimi vermek isteyen vakti olmayan, hatta kendisi bilmeyen anne babalar var.

dini temasız edebiyatın olamayacağını düşünüyorum, zira edebiyatımızın içinde çok ağır bir şekilde var. osmanlı dönemi edebiyatı, cumhuriyet dönemi edebiyatı, dini öğelerle bezelidir. dini geçmişi ve dini kültürü olan bi toplumun doğal sonucu olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

horace her ne kadar cogu konuda sana katılmasamda edebiyat vs konusunda haklısın, ancak sana soruyorum %20-30 luk bir kısım dısına %80-70 Kur'an kurslarında kur'an okumayı (ve nadirende anlamayı genellikle sadece okumayı ogretiyorlar die biliorum) öğretmiorlar, faha ziyade tekke kıvamında beyin bulandıran bir yer olmuyormu. geçen gün gazetelere çıkan imamın 9 yaşında bir kızı kur'an kursunda ezberleyin diye zorladıgı bir bölümü ezberlemedi die kızın kolunu kırması. Kur'an kurslaır gerek küçüklere şiddet gerekse propoganda dışında kullanıulsa horace haklısın, ama soruyorum sana, önceden de dedigim gibi %20%30 degil %80-90 şiddet uygulanmadan, propaganda yapılmadan sadece kuran okumayı-anlamayı ogretior., diyebilir misin vicdanen rahat olarak?
Sosyal ağlarda paylaş

18 yasina gelmeyen cocuk meslegine esine bilmemnesine hicbirseyine karar verme yetkisi yokken dinine nasil karar veriyor? Bir insanin kendi aklina dayanmadan anne babasi tarafindan zorla bir dine sokulmasi dogru degil. 18 yasindan kucuk insana olsa olsa butun dinleri kapsayan bir genel kultur bilgisi verilebilmeli. Ama dunyanin hicbir yerinde aileler buna yanasmaz. Yine de illa dayatacaklarsa bir dini, kendileri evde yapsinlar. Kuran Kurslari kapatilmalidir. Ayrica anne babalar kendileri bu egitimi verecek yeterlilikte degillerse: Nasil cocuklarinin o dini secmesi gerektigine karar veriyorlar? Daha kendileri bilmeden.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 22:27 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

çocuğa fikri hiç sorulmuyor nedense..

artı olarak etrafımda zilyon tane baskı yüzünden başını örtmüş ve hayatı kararmış, bu baskıdan dolayı kendini haksızlığa uğramış hisseden ve başı açık diğer dişi insanlara için için kin besleyen kişi var tanıdığım. bırak da büyüsün kendi karar versin kapatıp kapatmayacağına.. aynı şekilde kuran kursuna gidip gitmeyeceğine..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
geçtim edebiyatı, acaba dini motifleri incelemeden mimari tarihi okumak mümkün mü onu merak ediyorum.

simdi baska yone cekmeye basladin gene sam, kim ilkokul cagindan itibaren mimari tarihi okuyor ki? tapinak kavrami varken zaten okuyamazsin, yani rakamlari bilmeden 4 islem yapmak mumkun mu demekten farksiz ortaya attigin.
Sosyal ağlarda paylaş

çocuk erken yaşlarında nasıl mesleğine eğitimine vs. karar veremiyorsa, hatta okula gitmek istemiyorum ben oyun oynıycam, veya ben araba tamircisi olucam diyen çocukları babaları nasıl okula yolluyorsa, din eğitiminin de bundan farkı yok.

çocuk elbette karar veremez, o yüzden çocuğun eğitiminin sorumlusu ebeveyndir.

kötüleri var filan demek yanlış. devlet okullarında kanlı pıçaklı kavgalar kurtlar vadisi filan gırla gidiyo olmasın mı okullar. yanlış olan düzeltilsin mesele odur.

bu arada, sorar belki birisi, ben mecburi eğitime de karşıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...