Dev Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 hatta diğer mezhep ve dinlere de b.k atıyor. edik: yapmıyor mu ? yapıyor tabi ki. ilkokullardaki ve liselerdeki din öğretmenleri hele hele. gelip de yapmıyor demeyin [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 22:05 tarihinde, Dev tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 1.2 katrilyon butcesi olan "baskanlik"'a lutfen bok atmayalim arkadasim. Allah carpar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 din regülatörü olmaktan ziyade, din kontrolörü yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: pls. şimdi diyanet işlerine mi destek çıkıyosun. "insan yaşamında tek bir dinin etkisinin artması" nı kim ne hakla etkileyecek ben bunu soruyorum. ha sen zincirlere vursalar tutamazlar manasinda demissin, pardon. sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 wolfsheim'dan geliyor: heroin, she said Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 cüce bey. çok sorulan bi soru bu, demek ki cevaplanması gerekiyor. devlet okullarında dini eğitim verilmemesi dini özgürlük adına doğru bir secim olmazmı? olur. isteyene o eğitimi alma hakkının tanınması da doğru bir tercih olur. veya bir bireyin bilmem kac yaşına gelmeden herhangi bir dini eğitim almaması, bireyin kendi dinini secme özgürlüğü için doğru bir adım olabilirmi? olmaz. zira bireyin, daha doğrusu çocuğun şekilleneceği bir yaş vardır. haliyle her aklı başında ebeveyn kendi doğruları ile şekillendirmek ister. eğitim almayan çocuk akıllanır, ama şekillenmez demek naif bir bakış açısı olabilir. çocuk illa ki, ya ailesi ya arkadaşları ya öğretmenleri ya ormanda onu yetiştiren hayvanlar tarafından muhakkak şekillenecektir. çocuğunun iyiliğini isteyen ebeveyn, kendi doğrularını bir yöntemle empoze edecektir. bu da bir haktır. ve burada çocuk ailesinin sorumluluğundadır. bu konu da liberalizmin savunduğu konulardandır. devlet çocuğu yetiştirmekle mesul değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 benim kastettigim aslinda dini eğitim degil. dini temalarin edebiyat,türkçe , tarih derslerine girmeye baslamıs olmasindandir korkum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 istiklal marsinda bile var ki dini tema? vaktinde verilen bir butunlestirici gazi evirir cevirir sunarlar onune simdi az bekle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Mehmet Akif'in torunu da TKP'den adaydı bu seçimlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 dini temasız edebiyat dersi olamaz ki türkiyede. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Esegi Aslan a tercih ederim. Aslan karni aciktikca avlanir biz antiloplari yer. Esek hic degilse otlarimizi yiyor. Aslan basimiza gelirse gorursunuz hanyayi konyayi. Esegi mumla aratmasinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 bahsettiğim aile terbiyesi değildi horace, zaten buna bir sınır koymak cocukla anne baba arsıan girmek olurki oldukca isanlık dışı bişey olur oda. bahsettiğim kuran kursları ruhban okulları gibi kurumlar, cocuk kendi secimini yapmadan bu okullara gitmesin ağa, diyorum ben. ayrıca ben ömrümde "dini tema" ağırlıklı edebiyat görmediğim türkiyede, neden böle düşündün onu anlamadım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 antilopla ot kelimelerinin yeri değişecekti sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: vaktinde verilen bir butunlestirici gazi evirir cevirir sunarlar onune simdi az bekle. bayrak da bütünleştirici bir gazdı sanırım? kaldıralım ay yıldızı daha 'çağdaş' birşeyler koyalım, ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 bayrak da butunlestirici bir gaz tabii ki, ama degissin gibi birsey demedim ki ben? + gök tengriden baslayarak butun destanlarda dini ogelere rastlarsin edebiyatta. anca yarimin hilal kaslari siirlerinde minimal dozda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 kuran kursları olmasın demek, kreşler olmasın demek gibi birşey. çocuğuna o eğitimi vermek isteyen vakti olmayan, hatta kendisi bilmeyen anne babalar var. dini temasız edebiyatın olamayacağını düşünüyorum, zira edebiyatımızın içinde çok ağır bir şekilde var. osmanlı dönemi edebiyatı, cumhuriyet dönemi edebiyatı, dini öğelerle bezelidir. dini geçmişi ve dini kültürü olan bi toplumun doğal sonucu olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 geçtim edebiyatı, acaba dini motifleri incelemeden mimari tarihi okumak mümkün mü onu merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 i ih, divan edebiyatinda arap etkileri gozuktugunden. destanlar zaten islamik acidan bakildiginda fantastik dini ogeler tasir, mitoloji gibi. ha bence alayi mitoloji de, birinin dersi edebiyat birinin din kültürü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 horace her ne kadar cogu konuda sana katılmasamda edebiyat vs konusunda haklısın, ancak sana soruyorum %20-30 luk bir kısım dısına %80-70 Kur'an kurslarında kur'an okumayı (ve nadirende anlamayı genellikle sadece okumayı ogretiyorlar die biliorum) öğretmiorlar, faha ziyade tekke kıvamında beyin bulandıran bir yer olmuyormu. geçen gün gazetelere çıkan imamın 9 yaşında bir kızı kur'an kursunda ezberleyin diye zorladıgı bir bölümü ezberlemedi die kızın kolunu kırması. Kur'an kurslaır gerek küçüklere şiddet gerekse propoganda dışında kullanıulsa horace haklısın, ama soruyorum sana, önceden de dedigim gibi %20%30 degil %80-90 şiddet uygulanmadan, propaganda yapılmadan sadece kuran okumayı-anlamayı ogretior., diyebilir misin vicdanen rahat olarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 18 yasina gelmeyen cocuk meslegine esine bilmemnesine hicbirseyine karar verme yetkisi yokken dinine nasil karar veriyor? Bir insanin kendi aklina dayanmadan anne babasi tarafindan zorla bir dine sokulmasi dogru degil. 18 yasindan kucuk insana olsa olsa butun dinleri kapsayan bir genel kultur bilgisi verilebilmeli. Ama dunyanin hicbir yerinde aileler buna yanasmaz. Yine de illa dayatacaklarsa bir dini, kendileri evde yapsinlar. Kuran Kurslari kapatilmalidir. Ayrica anne babalar kendileri bu egitimi verecek yeterlilikte degillerse: Nasil cocuklarinin o dini secmesi gerektigine karar veriyorlar? Daha kendileri bilmeden. [ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 22:27 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 çocuğa fikri hiç sorulmuyor nedense.. artı olarak etrafımda zilyon tane baskı yüzünden başını örtmüş ve hayatı kararmış, bu baskıdan dolayı kendini haksızlığa uğramış hisseden ve başı açık diğer dişi insanlara için için kin besleyen kişi var tanıdığım. bırak da büyüsün kendi karar versin kapatıp kapatmayacağına.. aynı şekilde kuran kursuna gidip gitmeyeceğine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 said: geçtim edebiyatı, acaba dini motifleri incelemeden mimari tarihi okumak mümkün mü onu merak ediyorum. simdi baska yone cekmeye basladin gene sam, kim ilkokul cagindan itibaren mimari tarihi okuyor ki? tapinak kavrami varken zaten okuyamazsin, yani rakamlari bilmeden 4 islem yapmak mumkun mu demekten farksiz ortaya attigin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 çocuk erken yaşlarında nasıl mesleğine eğitimine vs. karar veremiyorsa, hatta okula gitmek istemiyorum ben oyun oynıycam, veya ben araba tamircisi olucam diyen çocukları babaları nasıl okula yolluyorsa, din eğitiminin de bundan farkı yok. çocuk elbette karar veremez, o yüzden çocuğun eğitiminin sorumlusu ebeveyndir. kötüleri var filan demek yanlış. devlet okullarında kanlı pıçaklı kavgalar kurtlar vadisi filan gırla gidiyo olmasın mı okullar. yanlış olan düzeltilsin mesele odur. bu arada, sorar belki birisi, ben mecburi eğitime de karşıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2007 Henuz etkilenmeye cok acik yastaki saf kucuklerin beynini kendi sectigin seyle yikadiktan sonra onun ozgur ve bilincli bir sekilde kendi dinini secmesini beklemek komik olmaz mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar