Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Foobar2000

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Birkaç haftadır bunu kullanıyorum - Winamp'a dönmeye de niyetim yok. Burada bir tanıtayım dedim.

16, 24 ve 32 bit output var.

Playlistler tablı. Çok kullanışlı bu özelliği.

Şu anda 2 MB'dan az ram kullanıyor ve DSP'ler dahi açık.

Dosyaları toplu halde taglayabiliyor.

Media Library'si daha çok yeni ama yinede işini görüyor.

Çaldığı dosyaları öteki formatlara convert edebiliyor.

ASIO desteği var.

Foobar2000

Kullanma kılavuzu

[spo][/spo]

Mesaj tarihi:
ses kalitesi olarak winamptan iyi imiş herhalde ...
ama ben kurdum aradım taradım shuffle play seçeneğini bulamadım sanırım.. ya da j y abasında ordan sarkı isim enter deyip çalma özelliği yoktu herhalde... o yüzden geri kaldırmıştım.. ama dur bi yeniden yükliyim ^^
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
DSP'lerden Advanced Limiter'ı hep açık tutun. Bir de output'u 24bit yapınca tadından yenmez oluyor.
Mesaj tarihi:
valla yawww... acaba sitesinde var mı hazır eq ları? indirsek.. uğraşmak istemiyorum. gerçi şu an her zaman dinlediğim ayara benzer bi ayar yaptım winamptan bakarak ama olsun :)

edit: eq içiçn teşekkürler..
ses kalitesi winampa göre daha keskin geldi bana.. mesela elektro gitar sesleri winapmta yumuşakken bunda biraz sert.. ya d aeq dan kaynaklı...

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 15:58 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Farklı interfaceler var ama ben şu anki halini beyendiğimden değiştirmedim. Şuna bakın.

İndirilmesi gereken eklentiler şunlar: [Hepsini buraya toplu upload (7z ile sıkıştırdım) ettim, components klasörüne kopyalayın) - Ama pluginler kaynak kullanımını arttırıyor, kullanmayacaklarınızı hiç yüklemeyin. - 2.17MB download, zipleyince 5MB oluyordu.]

ALAC - Bazı Apple formatları için.

Monkey Audio

ASIO support - Ses kartınız uygun değilse gerek yok.

AdPCM :

[spo]Supports CRI ADX, BRR format based on Sony SPC-700 and PSX ADPCM, everything from in_cube (DSP, GCM, HPS, IDSP, SPT/SPD, MSS, ADP), EA MUS/ASF and MAP files, a host of formats from foo_okiapcm/libpcm (Circus-XPCM sample files (and also ADPCM files from the Saturn version of Symphony of the Night / Dracula X: Nocturne in the Moonlight) (*.PCM), Konami-Gungage-XA sample files (*.8), KID-WAF sample files (*.WAF), BasiL-WPD sample files (*.WPD), TamaSoft-MPF sample files (*.MPF), StudioMiris-WDT sample files (*.WDT), Hayashigumi-KWF sample files (*.KWF), VisualArts-NWA sample files (*.NWA), jANIS-PX sample files (*.PX), CLOVER-BW sample files (*.BW)), RAC IMA-ADPCM files from Star Trek: The Next Generation - A Final Unity PC game, and XA ADPCM files from various games. Whew.[/spo]

AC3

Dumb - MOD, S3M, XM, IT, STM, 669, PTM, PSM, MTM, DSM, ASYLUM AMF, UMX, J2B

Gep - Plays GBS, GYM, HES, NSF, NSFE, SPC, and VGM files

Midi - İlginç sesler çıkartıyor midi dosyalarından.

SID

Game Audio Decoder - A multiple input plugin to play back a number of game file formats. Plays back Westwood's audio (.aud), Sierra's sounds (.sfx/.aud),
Core design's cd audio (cdaudio.wad), Funcom's music (.iss), Rome Total War's IDX (.idx/.dat), Timegate's format (.rwd), EA's Pathfinder audio (.mus) and Ben Gerard's music (.sc68).
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
said:
2.17MB download, zipleyince 5MB oluyordu

Bu neden yeterli mi? ebooklarım bir kaç GB daha az yer kaplıyor dvdlerde 7z ile.
Mesaj tarihi:
2.17<5 diye biliyorum, yani noktayı Türkçe virgül olarak algılıyorum çünkü basamak ayırma olayı 3 hanede bir oluyor diye biliyorum.

Arşiv için güzel ama küçük boyutlu şeylerde daha yaygın zipi kullanasım geliyor benim.
Mesaj tarihi:
itunes gibi library i kendi düzenleyebiliyor mu? yoksa çıkamıyorum arşivin içinden de :) yani şarkı ekledin mesela gibi senin mp3 dizine ekleyecek, ismini cismini id tage göre düzeltecek. ben program içinden değiştirirsem, gerçek dosya isminde de değiştirecek vs?
Mesaj tarihi:
eskiden zaten kullanmıştım ama baya bi özellik eklemişler. fakat hala library manager tarzı birşey yok, itunes gibi. beğenmesem de kullıyorum artık itunesi napalım.
Mesaj tarihi:
benim winamptaki sesi beğenmemin nedeni jammix enhancer imiş.. geçen gün farkettim, onu etkisiz bıraktım, winamp böğürmeye başladı. winamp kullananlara jammix enhancer tavsiye ederim.
  • Yeni Oluştur...