Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir oy yetmedi !

bukac4

Öne çıkan mesajlar

Cuce kardeşim adamcağız araştırmış yazmış. Falandır filandır ile yorum yapmak komik duruyor. Ben gece gece sıcakta kafamdan sallamıyorum bunları :) Ayrıca anlamak için yazının tamamını okumak lazım.

Ha değildir diyen aramızda sağlam tarihçi varsa kalkar değildir yazar kaynak gösterir bizde öğrenmiş oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Çünkü onlarda da bir diktatör var tarihlerine iz bırakmış, bizde de. (Hakaret yağmuruna maruz kalmadan önce belirtmek isterim, Atatürk'ü olumlu ya da benevolant bir diktatör olarak değerlendiren görüşlere katılmaktayım.)

diktatör agir bir söylem.
bu söylemi yaymak isteyen zaten onun düşmanlari.
tarihi incelersen diktatörlük olmadigini görürsün sanırım.Her zaman çok partili ortama geçmeye calişsan bir insana nasil dikatatör diyorsan artik.
günümüzde din nasil putlastirilmişssa ,atatürkte okadar putlastirilmiştir bir kesim tarafindan.
kutlamar ve bayramlar konusuna gelince, bazi şeylerin unutulmamasi lazim, tarihten ders almamiş, cabuk unutan bir memleket oldugumuzu düşünürsek hele.
Sosyal ağlarda paylaş

Abso, istersen ben cevaplamaya çalışayım. Siyasi açıdan köylüye malını satın alırken istediği yüksek fiyatları vermiyor olabilir, ama CHP'li elitin onları aşağıladığı gibi hor görmüyor köylüyü AKP.. Sadece AKP değil, 1947 sonrası bütün merkez sağ partiler de bu yüzden puan toplamıştır zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

absolut akp'li hiç kimsenin köylüye "hayvan" dediğini duymadım ama şu forumda en az 10-15 kişiden görmüşüzdür son üç günde.

zaten su da 90 derece celsius'ta kaynar değil mi apache? cisimler gökyüzüne doğru düşer. insanlar sevmedikleri partiye oy verir. doğanın kanunları bunlar.

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:03 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Silencer ona liderlik vasfı diyoruz ve Atatürk ona sahip bir insandı. Onun görüşlerini isteyen istediği gibi yorumlar. İşine gelen sapturır kendine uygun hale getirir aynen kutsal kitap bilgilerinin saptırılabilceği kendine uygun halde yorumlanabileceği gibi. Yani sen çıkıp Atatürk ilkeleri böyle dedi siz böyle anladınız dediğin an onu sen kendine göre yorumlamış olursun bana göre değil veya benzer konu kutsal kitaplardaki bazı önemli satırların işine göre yorumlanmasıyle olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Vatandaş: Anamızı ağlattınız be. Aşk olsun size aşk olsun. Tarım Bakanı Anayasa'yı ihlal ediyor. Yetmedi mi be? Hangi yüzle geldin buraya?
Başbakan: Bırakın yanıma gelsin. Derdini bana anlatsın.
Vatandaş: Geliyorum... Yetti artık ya! Öldük, bittik sayın başbakan... Devletimin Başbakanı...
Başbakan: Terbiyesizlik yapma!
Vatandaş: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen hakaret etmeyin.
Başbakan: Böyle bağırılmaz ki! Artistlik yapma!
Vatandaş: Artistlik yapmıyorum, sanatçı değilim ben.
Başbakan: Artistlik yapma! İyi bir sanatçısın. İyi bir sanatçısın terbiyesizlik yapma!
Vatandaş: Tarım bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz?
Başbakan: Lan bana anayasayı öğretme! Terbiyesizlik yapma!
Vatandaş: Lan mı???
Başbakan: Evet
Vatandaş: Lan mı??? Canın sağ olsun...
Başbakan: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
Vatandaş: Ne zaman?
Başbakan: Şimdi.
Vatandaş: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? 2 senedir anamız ağladı. Suya muhtaç olduk...
Başbakan: Hadi ananı al git buradan.
Vatandaş: Lan diye hitap etme. Ayıp be.

*kameralar dönünce başbakan'ın korumaları tarafından tekmelenen çiftçinin sesleri*

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:05 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ged, senin diktatör sözcüğünü duyduğun zaman, aklına Hitler filan geliyordur. Ama diktatör tek başına nötr bir sözcüktür. Toplum üzerinde bütün gücü elinde toplayan insanlara diktatör denir. Subjektif olarak iki cins diktatör vardır, kefere bunları benevolant ve malevolant dictatorship olarak ayırıyor. Benevolant dediğimiz, olumlu diktatörler toplumları için yararlı oluyorlar. Malevolant dediğimiz, olumsuz diktatörlerin ise toplumlarına zararı dokunuyor.

Atatürk'ün diktatör olmadığı sonucuna varmak için, bütün gücü elinde tutmadığını söylemek gerekir, ki bu mümkün değildir.

Atatürk olumlu bir diktatördür.

(Bu arada, 2. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar bütün Avrupada diktatörler vardı, o zaman norm gibi birşeydi bu durum)
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce seninde benimde kafam sıcaktan bunalmış. Saçma birşey yok. Adam Osmanlı'dan kalan parayla Cumhuriyet'in karşılaştığı borç sorununu birleştirmiş. Birinden diğerine aktarılan paranın değerini çıkarmış ve sandığımız gibi 1 kuruş yoktu lafına yanlış demiş ama illaki o bir paragraf yazıda bir sürü mantık hatası bulurum uberim diyorsan. Haklısın abi boşver. Gece gece eski bilgilerimizi yenilerle değişmeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye cumhuriyeti ortada yokken elinde olan bir güç
cumhuriyet ve devletin ilani ile birlikte meclise teslim edilen ve surekli kotuye kullanilmasi yuzunden cok partili sisteme geçiş cabalarının basariz oldugu bir dönem.

şavas zamanı diktatörlüğünü ilk defa duyuyorum.
Osmanlinin diktatörüydü herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Apache, her ne kadar Tayyip'in verdiği yanıtı tasvip etmem söz konusu olmasa da, çiftçinin de şikayerini dile getiren bir vatandaştan ziyade provokatör gibi davandığını belirtmem gerekir. Tayyip'in burada hatası, edepli bir cevap verememesi, çiftçi ile aynı seviyeye düşmesidir diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yukarıda silencer'ın attığı mesajı okumak da senin işine gelmemiş belli ki bunu söylüyorsun. türk elitisti o devirde dahi köylüyü horgörürdü. buna rağmen atatürk onları görmezden gelmiş ve köylüye böyle açık bir destek vermiştir. elitist o gün neydiyse bugün de aynı, köylü de öyle.

yahu o zaman ki köylülerin hor görülmesiyle benim bahsettiğimin ilgisi nedir? . bana sorduğun soru açık ve net bugün ki köylü ile cumhuriyetin ilk zamanlarıdaki köylüler arasındaki farkı anlatmaya çalışıyorum.

ben o zamanki köylünün yaptığı icraatlerden , çalışkanlıklarından bahsediyorum , siz bana o zamanda hor görülüyorlardı diyorsunuz.

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:07 tarihinde, MacLeod tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet sam bu forum türkiyenin nabzını tutuyor haklısın. Forum yaşına bakarsan çoğunluğun genç ve heyecanlı olduğunu görürsün gayet doğal olarak da anlık yazılarla ağızlarına geleni yazıyorlar. Açılan topiklerin başlıkları dahi içeriklerinin ne kadar yanlış olacağını gösteriyorken sen çıkmış forumdaki 3-5 kişiyi bana örnek gösteriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
türkiye cumhuriyeti ortada yokken elinde olan bir güç
cumhuriyet ve devletin ilani ile birlikte meclise teslim edilen ve surekli kotuye kullanilmasi yuzunden cok partili sisteme geçiş cabalarının basariz oldugu bir dönem.

şavas zamanı diktatörlüğünü ilk defa duyuyorum.
Osmanlinin diktatörüydü herhalde.

ged, o savaş 1922'de bitti. Tek parti düzeni demokratik bir düzen değildi, tek bir kişi milletvekili adaylarını belirliyor ve elbette başka bir parti olmadığı için ortada bu milletvekilleri seçiliyordu.

Muhalefet denemesinin sonlandırılmasının sebebi de o zaman mevcut olan hükümetin başarısızlığı üzerine insanların muhalefet şansı buldukları zaman "isyan havasına" bürünüvermeleriydi.

Örneğin İnönü anılarında başbakanlık yaptığı yıllarda ekonomi tecrübelerini anlatırken "enflasyon" kavramını daha önce hiç duymadığından filan bahseder. : )
Sosyal ağlarda paylaş

daha üstünden bir yıl geçmedi türk elitisti çiftçiyi hor görüyor diyor.yani art niyeti buradan belli sam'in.daha dün başbakan millete,ciftciye anasına sövmüs,türk elitisti diyor takıntılı mısın sen sam?

türlü türlü gruplar birbirini hor görür.muhafazakar aileler,modern yaşayan aileleri sevmez.aynı şekilde modern ailelerde muhafazakar aileleri sevmez.evlerinin tavanında florasan olan,eşini hiç yemeğe götürmemiş odun bir aile babası cocukları hayatta allah kitapla büyümüs eglence nedir görmemis öyle yasam olmaz cok tiksindirici geliyor basit yasayıs.ama kimse kimsenin dusuncesiyle ölmüyor,ancak basbakanın korumaları dövebiliyor ciftciyi duruma geciriyor dusunceleri.

onları niye söylemiyorsun provokatörlük mü yapıyorsun forumda?
Sosyal ağlarda paylaş

Sağ partilerin yüksek oy almasının ana sebeblerinden birin biri dini siyasete karıştırıyor olmalarıdır. Bize oy vermeyen cehenneme gidere kadar veya karşı partiye dinsizler diyerek propoganda yapacak kadar alçaldıklarından oy alıyorlar. Çünkü türkiye eğitim olarak zayıf bir ülke, böyleolunca da insanlar ne yazık ki inanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abso, spesifik olmak gerekirse ilk muhalefet partisinin başarısının nedenlerinden biri olarak gördüğün 'dini siyasete alet etmek', aslında daha çok yukarıdan aşağıya zorla kabul ettirilmeye çalışılan reform programlarının hızlı bir toplumsal değişimi öngörmesi ve bir anda batılı yaşam ile karşı karşıya kalan halkın, tarım gibi konularda birşey yapılmazken kendilerine zorla feslerinin çıkarttırılıp şapka taktırılması gibi durumlar karşısında "gavur mu ne bunlar?" tepkisini vermesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Haplo bende diyorumki, hazinesi yağmalanmış herşeyi yağmalanmış bir devletin nasıl parası olabilirki, basit bişey söylüyorum, kağıt para durmunu yazarın kendisi sölemiş hatta "bozuluk" diye bi detayda eklemiş bende ddimki yabancıların almıyacağı iki para birimi vardır muhtemelen biri osmanlı diğeri türk lirası, birinin zaten herhangi bir değeri yok diğeri daha o tarihte basılmamış.

bu akdar basit bişeyden bahsediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

O gün o fes çıkmamış olsa bugün Türkiye diye birşey kalmazdı. Irağın yaşadığı, İranın yaşayacağı ve diğer bütün islam ülkerinin başlarından eksik olmayanları konumumuz itibari ile çoktan yaşamış olurduk.

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:18 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Abi, zaten ben "Fes çıkmasaydı, kötü oldu" demiyorum. Değerlendirme yapıyorum. Demokrat Parti'nin seçim zaferi benim için olumlu ya da olumsuz değildir. Demokrat Parti'nin seçim zaferini nasıl kazandığını sorgulamakla uğraşıyorum. "What if" senaryolarıyla uğraşmıyorum.

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 00:20 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet abi halkın aktif olarak kullandığı paranın o anda hiç değeri yokmuş. Mesela gittin ekmek alacaksın. Tak Cumhuriyet kuruldu bu para geçmiyor diyorlar apışıp kalıyorsun. Halk elinde kalan parayıda yakmış ondan sonra :D

Zaten yabancılarda Osmanlı'yı yağma ederken yarın öbürgün bunlar Cumhuriyet'i kurar bu para birden geçmez olur almayalım elimizde patlar diyerek onu almamışlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...