Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir oy yetmedi !

bukac4

Öne çıkan mesajlar

said:
Sam
üye § 24 Temmuz 2007, Salı - 22:05 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

ayrıca "köylü milletin efendisidir" demişti, lakin haşin 'atatürkçü'lerimiz onlara da demediğini bırakmadı.

evet analarınıda alsın gitsinler köylerine
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ayrıca "köylü milletin efendisidir" demişti, lakin haşin 'atatürkçü'lerimiz onlara da demediğini bırakmadı.

tabii, koylu o zaman tarim toplumu oldugumuz icin kalkinmada en buyuk carkti, su an yerinde sayan egitim seviyesi, umursamazlik, tembellik, cehalet, saflik, kolay manipule edilebilecek zeka seviyeleri ile turevleriyle birlikte "aydin esekler"in ustundeki sisman efendidir. esegin ciftesi pek olur nitekim.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesajı yazdım yazdım sonunda topiği kirleteceğimi farkettim o yüzden özel mesaj at dedim. Bir daha copy/paste yap bu sıcakta uzun iş geldi bana. Meydanda yumruk atıp sonra gel bizim evde tartışalım demek gibi bir niyetim yoktu. Bu tarz yanlış anlamaya maruz bıraktığım için herkesten özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

atatürk'ün sözleri işinize gelmediğinde çağa uygun olarak yorumlamaya, hatta hiçe saymaya başlarken işinize gelenleri gözü kapalı dogma olarak bağrınıza basmanız mesajlar boyunca çizgileri işlenen bir karikatür oluşmasına sebep veriyor, şöyle biraz geriye çekilip bakınca siz de farkedebilecek misiniz acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

bu 'değişim ve gelişim'in sadece elitizmin çıkarlarını koruduğu yerlerde uygulanması bir tesadüf mü peki? kimdir bunnların nerde ve nasıl uygulanacağını belirleyen otorite?

bu 'atatürkçü'lerin tayyip'ten farkı yakalarındaki rozet mi sadece o halde?
Sosyal ağlarda paylaş

kendilerine hakaret eden başbakanı , meclis başkanını bir daha seçen köylünün büyük çoğunluğu belli ki kendisine saygısı kalmamış. o yüzden analarınıda alıp dönsünler köylerine. kahvede pişpirik oynarken karılarının tarlada çalışıp üretikleri ürünleri , kendi seçtikleri başbakanın önüne her fırsatta protesto niyetine fırlatmaya şehire inmesinler.
Sosyal ağlarda paylaş

atatürk'ün sunduğu ilkeler onun söz ve düşüncelerini temel alıyor mu almıyor mu, soru bu. varsa yanıtın buyur sen yanıtla. :)

hatta bir sonraki aşamaya da geçelim:

eğer cevap evet ise, onun ilkelerini dogma olarak kabul ederken sözlerini doğrudan reddetmek çelişkili değil mi?

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 23:15 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk ilkeleri CHP nin program ilkeleri olarak benimsendi ve 1937'de bi kanunla anayasaya dahil edilmiş.

Bu ilkeler, Atatürk’ün devlet anlayışına hakim olan bağımsızlık, milli egemenlik ve çağdaşlaşma (medenileşme) hedefinden kaynaklanmaktadır.

köylü bunca senedir 1950 den sonraki saptırılmış eğitim sistemiyle çağdaşlaşmamış hep daha geriye gitmiş. artık bir çok yerde kendileri bile çalışmayıp karılarını tarlalara gönderiyolar.

ve atatürkün belirttiği gibi onun kafasındaki köylü modeli milletin efendisidir. ama şu an ki evden kıraathaneye oradan eve dönen üretmeyen köylü değil.
Sosyal ağlarda paylaş

peki sen doğrudan, bilimsel bir kıyaslama yapabiliyor musun o günün köylüsüyle bugünün köylüsü arasında? yoksa elindeki veri sadece akp'ye verilen oy mu? bugünün köylüsünün o günkünden cahil olduğunu okur yazarlık oranıyla mı, eğitim seviyesiyle karşılaştırarak mı ölçüyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...