Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Demokratik Seçim Analizi

Messor

Öne çıkan mesajlar

asıl soru baykalın bos muhalefet dısında ne yaptığı? su secim sürecine bile bakarsak cocuk gibi yok tayyibin gemiciği yok tayyibin saati, sürekli saldırdı. parti programını düzgün açıkladı mı halka? dısarıdan sadece tayyibi karalamacı biri görünümünden fazlasını elde edemedi gördüğümüz gibi. baykal the anti-sheriat hero

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 03:33 tarihinde, Othranx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Saatin geç olmasından olabilir gellidus, artniyet aramamak lazım. Yarın görüp okuyacaklardır, umarım "içerikli" cevaplar yazarlar.

Ayrıca durup okuyacaklara ek bir şeyler yazmak istiyorum. Bazı gerçekleri kabul etmek çok büyük erdemdir, gerçekten. Haksız olduğunu görebilip, haksızmışım diyebilmek. Lise çağlarında çok hırçın biriydim, bol bol hatalarım oldu. Hiç birini o zaman kabul etmedim. Farkındaydım. Kafamda "şuan an hata yapıyorum" diye geçirmiyordum, ama o hissi şu an yorumlayabiliyorum, farkındaydım. Artık hatalarımı kabul edebiliyorum. Nedeni çok açık: hatayı kabul etmemek, o yolda haklı olduğunu göstermek için yapılacak yeni hataların kapısını açar. Buna bir daldınız mı, diğer uçtan çıktığınız zaman sizin için büyük kayıplar olabilir. Belki hiç çıkamazsınız bile, hatalar hayatınız olmuştur. Onun için, ben hatamı görmeyi öğrendim, çünkü beni hatalarım güçlendirdi. Her ne kadar pek anlaşamasak da, aileme sonsuz teşekkür ediyorum. Beni her türlü manyaklığıma rağmen kısıtlamadılar. Biraz da ben kısıtlatmadım, yendim onları ama olsun. Şimdi çok mutluyum, yaşayarak geldim. Kaçarak değil. Aynen devam edeceğim şahsen, daha yolun başındayım. Kişisel gözüktü sanırım, aslında bir şeyler anlatmak için yazdım. Hata kabullenmek eziklik değildir. Güçsüzlük değildir. Hata yapmak en güzel öğrenme yollarından da biridir. Kaçarak, kısıtlayarak, sınırları daraltarak beyninize kötülük yapmayın. Herkesten herşey beklenemez belki yapı olarak. Ama ben bunun herkes tarafından başarabileceğine inanıyorum. Neyse, geldi bir an kısa bir özet geçeyim dedim kendimden.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ya benim merak ettigim bu cilginca akp yi savunan arkadaslar niye buraya birsey yazmiyor

ne yazayım? zaten ne kadar anlatsak da "torba kömüre tamah olan insan" damgasını vurmuşsunuz. beni yıllardır iyi kötü burada gören insanlar bile şeriatçı demiş, birazcık eldeki veriyi süzme kapasitesine sahip olan insan zaten dikkatli yaklaşır bol kepçe sallamadan önce.

mantıkla tartışılsın denmiş, "akp'ye oy verenler cahildir" gibi bir yoruma varılmış zaten ilk mesajdan. evet mi dememiz lazım buna, maksat nedir merak ettim. tartışmadan ziyade "chp'ye oy verenlerin akp'ye oy verenlerden üstün olduğu" tezinin bilimsel olarak ispatlanmaya çalışılması gibime geldi. misal:
[spo][/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

TV ve gazetelerin de hükümet şakşakçısı olduğunu unutmamak gerekir. Tayyip'in bütün mitingleri gün be gün sektirilmeden yayınlanırken Baykal'ın sadece Tayyip'e laf attığı yerler gösterilde hep haberlerde mesela.
Ben bir Muğla mitingini izledim Kanaltürk'ten, canlı ve tamamı, Tayyip'e çatmasının 3 katı zamanda başa gelirse yapacaklarını anlattı, akşam Doğan Medya'da sadece Tayyip'e laf sokmalardan oluşan 30 sn'lik bir klip izledim.

Ha bu durum Baykal'ı haklı mı gösterir, asla.
Solu bölen adamdı tarihte, artık bitiren olarak da geçecek tarihe.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam, senin de varacağın bir yorum var ise bu konunun ilk postundaki verileri kullanarak bir yoruma varman bekleniyor. Yoksa senden "savun kendini" mantalitesi beklemiyorum. Bu durumu gözden geçirerek bir şeyler yazacak isen, yaz. Yoksa "aha cevap yazmadı" demiyeceğim.

Bilgi> Veri > Yorum. Sistem bu şekilde işliyor. Senin bakış açın; bir yorum yaptık, sonra da ona uygun bir grafik çizdik gibi olmuş. Ama durum; bir grafik, bir veri var ve biz buna yorum getirelim.

gerçekten yatıyorum

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 03:54 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

valla o resmi çizenler de eldeki veriyi sunmuşlar kendilerine göre ve çıkarımda bulunmuşlar sonrasında.

eğitim seviyesi veya gelir grubu gibi kategorizasyonların yeterli olduğunu düşünmüyorum şahsen oy verme motivasyonlarının belirlenmesinde.

o nüfusun ne kadarı korku siyasetine kanmış? ne kadarı muhtıra nedeniyle fikir değiştirmiş? ne kadarı rejim oylaması olarak görmüş seçimi? ne kadarı oyunu sadece barajı geçeceğini düşündüğü partilere verme kararı almış? eğitim veya gelir seviyesi asıl motivasyonlar hakkında yeterli ipucu sağlamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi demişsin kömüre tamah ettiler falan diyeceksiniz nasılsa diyorsunda akp ye çoğu oy veren adamlar o kömüre erzağa kanıp oy verdiler RTE o kadar kömür ve erzağı babasının hayrına mı verdi sanki abi bazen komik oluyor bu akp yi korurken yazdıklarınız bi tane arkadaşta burada çıktı 4sene eknomi okudum ben dedi ama ekledi akp bu ülkenin ekonomisini düzellti vs vs o yüzden akp ye oy verecem dedi işte akp böle az çok yada siyaset hiç anlamayn insanların oylarını alarak geldi buralara.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 06:07 tarihinde, LucifeL tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

biz anlamıyoruz siyasetten ama siz anlıyorsunuz yani? hiç söylenmemiş birşey bu gerçekten, tebrik ediyorum ilk defa sen akıl ettin herhalde.

ben neden chp'ye oy verdiğinizi sorsam acaba "rejimi kurtarmak için verdim" dışında ne diyebileceksiniz, merak ediyorum doğrusu. ekonomiyi daha iyi bir hale getirebileceğine filan mı inanıyorsunuz? kıbrıs sorununu filan mı çözecek, nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

akp vermedi o komurleri, bizim vergilerimiz verdi. paramizla rezil oluyoruz yani :D

cok yakinda vergi kacirmanin inceliklerini teker teker irdeleyip bir tutorial yazicam.

konuyla ilgili olarak, grafiklerle istedigini soyletirsin daha ayrintili veri lazim bu konuyu tartismak icin fakat zaten bilinen secmen profilini ustun koru bir sekilde grafiklere dokmusler o kadar.

o grafikten cikan sonuc,

akpye oy veren fakir ve egitimsiz
kürtler de fare gibi cogaliyor

dogru mu? dogru bazi bazi.
Sosyal ağlarda paylaş

evet çoğumuzun sebebi rejim elden gidiyor ama son zamanlarda artık ne dini istismar, ne laiklik gidiyor nede başka bişey. göz göre göre ülkemin satılmasına izin vermiyeceğim. ekonomi daha iyi yere geldi falan diyorsunuz sürekli zaten hiç anlam verilemeyen birşey. ekonomi kötüye gidiyo ve bunu tüm ekonomistler sölüyor. yani temelinde kimsenin söz hakkı yok bu konuda yorum yapmaya, göreceli birşey değil bu. eğer cari açığımızı kapatmak isteseydik bundan 5 sene önce fazlasıyla kapatılabilicekken kapatmak yerine büyütmeyi tercih eden yapımızla, bütün kruumlarımızı yabancılara sattık. acaba hiç düşündünüz mü neden türkler almıyo diye? ben düşündüm ve araştırdım, sonuçta karşımıza gelen tablo, yabancıların limitsiz birşekilde, değerinin çok üsütne çıkıcak kadar paralar sunup şirketleri aldıkları, onların karşısına rakip olarak bile çıkamayan türklerin çıkamasının sebebininde bankaların teminat vermediği çıktı. müteahitlerimiz bitiyor, dış ülkelerde çok büyük oranlarda azalıyor, bankalardan teminat alamıyor, iş yapamıyorlar. çok yazık. bütün söylenenler verilere dayalı olduğu halde hala çıkıp ekonomi iyiye gidiyordu diyebiliyosunuz.

ön yargılı olup birşey bilmeden iş yapıp yorum yapan insanlar akp ye veren insanlardı, onlar kanal d den atv den show dan açıp haber adı altında erdoğan propagandaları izleyen popstar gençliğiydi. akp ye veren insanlar oalrak sizlere soruyorum, kaçını açıp habertürk izledniz kaçnızı açıp kanaltürk izlediniz, kaçınız tuncay özkan kim biliyo.

yo sanırım şöle sormam lazım, bu kelimeler yabancı kaldı size, mehmet ali birand olsun mehmet barlas olsun, bu usta ve objektif yurdumun biricik gazetecileri o kadar güzel aktardılar ki herzaman, herkes yeterince aydınlandı sağolsunlar. çok değil, seçimden önceki hafta sadece açıp biraz çaba sarfetseydiniz herşeyi görürdünüz.

çünkü hepiniz bilmeden konuşup savunuyosunuz. herşey ortada, herşeyin verileri var herşeyin değerleri var. onun için bu noktadan sonra yok şu şöle oldu bu böle oldu demeden önce bişiler sunup söleyin.

bu akp taraftarları ve objektif insanlar arasındaki farkı açıklamak için şöle değişik bi örnek vericem. dün "musanın çocukları tayyip ve emine" kitabını aldım, ve internette bi siteden bakıyodum neler yazılmış hakkında diye, genle yorumların içinden kitabı değişik bulup, oalylara farklı yorum getirmiş okunması gerekir herkes baksın diyen insanlar vardı, birde bunlara karşı
"KAPANA BAKTIM NEYİNİ OKUCAM BUNUN, DİNSİZLER KİMLE UĞRAŞIYOSUNUZ, BUNUN ACISI ÇIKAR, ARKASINI OKUDUM Bİ BOK YOK" diyen insanlar var. caps le yazdım çünkü onlarda caps le yazmıştı.

okuyun arkadaşlar, okuyun, izleyin, araştırın, çaba sarfedin. hayat hiç öle evde oturup televole izleyip, güzel ve dahide eğlenip, sonra ekonomi şöle, hede hodo böle demeyle olmuyor. gerçekleri görmek isteyenlere kaynak çok. siz kendiniz kaçıyosunuz gerçekleri görmekten. kaç yüz tane haberin kanalllardan saklandığını hepiniz biliyosunuz. bilmiyoruz ne alakası var, tarafsız medya, aydın doğan yaşasın gibi şeyler demiyeceğini hiç kimsenin bilyiorum. biraz kitap okuyun, biraz gazete takip edin, biraz köşe yazısı okuyun. cehaletten kaybettik.

bakın herşeye rağmen genede herşeye karşı bile çıkıcaksanız, lütfen OKUYUN
ama okurken de tarafsız olun, her şeyi okuyun.

bundan 4 sene önce salonda annemin yanınıa gittim, mesaj tv açık takip ediyodu. napıyosun sen bu ne ya dedim. program çok güzel dedi, evet taraflılar ama düzgün birşekilde tartışıyolar. onlarında neler sölediğini, neler yaptığını dinleyecek, öğreneceksin. tek taraflı gitmez bu işler dedi. bunu hafife almayın.

OKU , pek uzak değil sanırım size, biraz sizde kulak verseniz iyi olur.

dip not: bakın birçoğunuzun aklına bile gelmemiş olabilicek bir şey söyliyim size. bu ekonomik sıkıntılar, artan borçların içinde birde mortgage çıktı. nedir bu mortgage, uzuuuun vadeli konut kredisi olayı. nolyor efendim, gidip 40 senelik kredi alıp bunu yavaş yavaş ödüyorsunuz.
aradan 10 sene geçiyor, ekonomi iyice batıyor, artık ödeyemez duruma geliyoruz, sonra noluyor? bankaya iptek etmiş olduğunuz, aynı zamanda ikamet ettiğiniz evinize gelip, arkadaşım boşaltıyoruz burayı, ödeyemediniz, bizde alıyoruz diye gelip alıyorlar. evinizi toprağınızı, bankalarınızı sattığınız yabancılar bir bir gelip alıyor.
buna büyük komplo teorisi, vuaa falan diye bakmayın. bu gayet olağan birşey, sadece gözden kaçan tarafı, bu yerleri alıcak olanların yabancılar olması.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 08:05 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

en büyük özelliğimiz unutkanlığımız.
akpnin 3 adamının geçmişlerini unutuyoruz.
geçmişlerinden farkli olduğunu düşünüpte akpye oy veren var mi? unutkanlik kanımıza işlemiş.

değiştiler falan demesin kimse,hiç inandirici değil.
rejim,laiklik falan hiç umrumda değil benim.
bu adamlarin bu kadar çabuk kim olduklarinin unutulmasi beni üzüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
geçmişlerinden farkli olduğunu düşünüpte akpye oy veren var mi?

var. bana da 5 yıllık takiyye teorisi pek inandırıcı gelmiyor. merak etmeyin türkiye'ye yeni gelmedim, şevki yılmaz'dı hasan hüseyin ceylan'dı onların ne mal olduğunu filan hep beraber gördük. o zamanlar bile tayyip belediye idaresini iyi yapıyordu ama bilmem unutuldu mu. lakin ona özel bir sempatim de yoktur halen talihsiz bazı beyanları nedeniyle.
said:

ön yargılı olup birşey bilmeden iş yapıp yorum yapan insanlar akp ye veren insanlardı, onlar kanal d den atv den show dan açıp haber adı altında erdoğan propagandaları izleyen popstar gençliğiydi. akp ye veren insanlar oalrak sizlere soruyorum, kaçını açıp habertürk izledniz kaçnızı açıp kanaltürk izlediniz, kaçınız tuncay özkan kim biliyo.

bizim evde 7/24 haber kanalı açık babam sağolsun, kanaltürk, ntv, cnn türk, 24 filan bunları çevirip çevirip izler ehe

popstar ve benzeri yarışmaları toplamda 15dk izlediğimi sanmıyorum. sunduğun profil kahve falı kıvamında bir sallama olmuş.

kaldı ki bahsettiğin yazarları filan da ara ara takip ediyorum, abim hergün belli başlı gazeteleri tarar, ilginç gördüğü linkleri dizerek yollar maille sağolsun.

ha tabii bir de içinde yaşıyoruz tabii ülkenin, kendi gözümüzle gördüklerimiz var sokağa çıkınca. ben anlattığınız gibi bir gidişat izlenimi edinmiş değilim. çevremde benden daha ehliyetli insanlar da bu görüşte. akp karşıtı tanıdıklarım da "vatan satılıyor" edebiyatından fazlasını söyleyebilmiş değil. buradakilerden kendini benden daha ehliyetli veya bilgili düşünene de gülerim, sonuçta şuraya yazanlardan kaçı siyasal bilimler okumuş veya okuyor, kaçı iktisat okumuş ya da okuyor? ekseriyetimiz belli kaynaklara dayanıyoruz kendi kişisel yorumlarımızı temellendirecek. üstünlük taslamanın alemi yok.

zaten bu karşı görüştekileri küçük görme hatasına tekrar tekrar düştüğünüzden akp'nin nasıl bu kadar oy aldığını açıklamaya çalışırken kömür yardımı argümanından öteye geçemiyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

bu "vatan satılıyor" ve "laiklik elden gidiyor" ları nasıl bu kadar küçük görüp, edebiyat diye geçebiliyosunuz anlamıyorum hakkaten anlamıyorum.

hayır alakasız yan ülkeyle alakalı yorumlar yapılıomuş gibi. kendi ülkeniz bu ya

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 08:51 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü temelsiz korku edebiyatı olduğu için? amerikalılara da bush "özgürlüğümüz elden gidiyor, teröristler heryerimizi bombalayacak" masalları anlattığı için çocuklarını ırak'ı, afganistan'ı işgal etmeye gönderdiler. şimdi "ama o çok belli" diyeceksiniz ama dışarıdan görmek daha kolay bunları kendi ülkeniz sözkonusu olmadığından, çoğu yabancı türkiye'nin bu benzer durumunu görebiliyor net şekilde. gidin biraz yabancıların görüşlerini okuyun gazetecisi olsun, yorum yazan herhangi bir vatandaşı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ama o çok belli demicem arkadaşım. konular çok alakasız. bizim ülkemizin ekonomisi çökekrtilmek için uğraşılıyor, ve menderesten bu yana süren bişi bu. özal dahil, ve şimdi vardığımız nokta tayyip.

demokrasinin yıldızları varya, görmüşsündür mutlaka.

ülkemiz elden gidiyor demiyorum, gitti bile diyorum. çok hızlı bir şekilde kaynakalrımız satılıyor, kurumlarımız özelleştiriliyor, dışardan sürekli bir borç alımı var fakat hiç kimseye yaramıyor. resmen hızlı bir şekilde ekonomi çökertme politikası izleniyor ve bittiği yere kadar gidicek.

türkiye hala bu kadar borcun içinde imf e "borcumuz bitsede senden gende borç alıcaz" teminatı veriyor. türkiye veriyor bunu. haberin var mı? neler oluyor

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:05 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

viktor'cum iyi o halde kendi gölgenizden korkmaya devam edin.

wildpervert, özelleştirme yanlısıyım ben o yüzden hiç kendini yorma lütfen. devletçi ekonomiden çekiyor türk halkı ne çekiyorsa zaten.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:07 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya anlatamadığım, özelleştirsin de o paralar borçlar ödensin diye alınıyor, ama ödenmiyor hiç bişi bunu demeye çalışıyoruz.

bu kadar antiakp, bu kadar aydınlar bu kadar yazarlar, kıçlarını yırtıyolar, bi durup düşünmüyo musunuz noluyo diye, erbakan bile biton laf söledi tayyibe, ve siz bu şerefli türk halkına, bilmem ne hocaların önünde diz çöken, atatürke yıllarca laf söleyen, ne olduğu belli olmayan bir adamı baş yapıyosunuz. benim dedelerim mi savaştı orda bir tek, seninkiler karşı tarafta mı duruyodu, yazık ya.

belli ki hepimiz türkiye için en iyisini seçmek istiyoruz ve artık herşeyin gözümüzün içine girdiği bu dönemde, benim paramla alınan kömürleri dağıtıp oy toplamasına mı ihtiyaıc var madem tayyip bu kadar über, geçen yıllar hemen unutuldu mu, kemal unakıtanlar bilmem neler. yazık türkiyeme ki hemencecik unutuveriyo herşeyi. ne olduğunu bile anlayamadan, satı veriyolar devleti.
büyük ortadoğu projesinin eş başkanıyım diyen birine, kürdistan haritasını kabul eden birine oy veriyosunuz ya kafayı sıyırcam. of

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 09:14 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...