Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilkent'te Cami

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir süredir Bilkent'te cami yapılıyor.
Tam da Bilkent 1-2-3 sitesi ve Bilkent üniversitesinin birleştiği, giriş kısmına.
"E ne var bunda, müslüman ülkeyiz, yapsınlar gideriz" denilebilir.
Ancak Ankara'nın en ünlü üniversitelerin ikisi Bilkent ve ODTÜ'nün tam arasına geliyor burası.

Çok uzun zamandır var zaten burdaki insanlar. Madem bir camiye ihtiyaç vardı, on yıldan uzun süredir kimse camiye gitmedi mi?
Hem zaten, evin içinden, hali hazırda bir caminin ezan sesini duyuyorum.

Merak ettiğim bir başka konu da, acaba burası özgür bir cami mi olcak, yoksa bir tarikatın emriyle felan mı inşaat edildi? Starbucksta oturan kişilerin yanına gidip "deyyussunuz lan siz!" diye kavga çıkaracak kişiler mi gelicek?

Gazetelerde bununla ilgili bir habere rastlamadım hiç.

Ha cami yapılcaksa bile estetik birşey olsun en azından.
Uzaylı üssü gibi birşey yapıyorlar.
Korkuyorum.
Mesaj tarihi:
o bölgede pek cami yoktu ama gerçekten de. en azından benim hiç dikkatimi çekmemişti.

hakkaten cami yoksa yapılmasında bir sakınca yok bence. aynı yere 23423424 tane cami yapcaklarına cami olmayan yerlere yapsınlar
Mesaj tarihi:
Ülke gereksiz fazla camii dolu zaten..En fazla görmek isteyen Üsküdara gitsin adım başı camii yapmışlar anasını satiyim..

Onun yerine okul, sağlık ocağı falan yapsınlar hatta kerhane yapsınlar Üsküdar'ın gençleri ortalamanın üstünde bir kız görünce şey edecek gibi bakıyo camiden daha yararlı olur bence..
Mesaj tarihi:
pek cami değil hiç yoktu yalnızca kampusun içinde mescit var o kadar diye biliyorum. ha bölgenin böyle bi ihtiyacı yoktu ama tepe grubunun ekonomik durumunun cok parlak olmadığı için hükümete bi yaranma çalışması diyolar. (bende bilkentte okuyorum böyle laflar dönüyo arada) herkes kendi götünü kollar olmuş abicim yapcak bişi yok.
Mesaj tarihi:
o bu değilde ben amasyalıyım gecen amasyaya gittim adım başı cami adım başı cami hatta bazı camiler arası uzaklık 100m bile yok ohe dedim köyden gelen cocuklar okula gitmek icin 1km den fazla yol yürüyorlar okula giderken 5 tane cami görüyorlar o camiler yerine 1 tane okul yapmıyorlar gerçi telekomun yaptığı kocamannnn bir lise var oda özel mi olur artık bilmiyorum :S
Mesaj tarihi:
apache yorum yazarken biraz daha dikkat et şikayet etmiyorum belki kurallar dahilinde oyun oynuyosun falan çok rencide edici cümleler kurabiliyosun bazen.

eskisi gibi yorumda yazmıyorum artık kimseye ama rica ederim biraz daha saygı.
her yazın islami değerleri küçümser nitelikte...
Mesaj tarihi:
sıkayet edebilirsin,kımseyı kucumsedıgım yok durum kınaması yapıyorum.

türkiye'nin en fazla camii ye sahip sehiri ankara'ya her gün yeni camii ler yapılıyor ne gerek var mekkeye medineyemi cevirmeye calısıyoruz.

eskiden hitit sembolü vardı sonra camii yaptılar simgesini amac nedir o zaman?

sacma sapan durum uyarıları yapmayın,rahatsızsanız sıkayet edin yonetım kural dısı gorurse siler zaten.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 15:08 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Cami populasyona gore yapilmasi gereken bir hizmet, fakat bizde biraz degisik olay, mahalleli bir araya gelir, assa mahallesinde cami vardir, bizde niye yok olur, dikilir hemen 10 dakika yurumek istemez adam.

Bu durum amerika'dada boyle, kasaba ve kucuk sehirlerinin ozellikle cogunda abarmis durumdular. Hele benim yasadigim mekanda, suyu cikmis durumda, ta$ sektiriyim desem kiliselerden koca caddenin sonunu bulurum. Hatta olay oyle bir sekilde ki pazar gunleri servis araclari var :) Evinin onunden gelip kari$ mesafedeki kiliseye tasiyorlar, gerekceleride ya$li insanlara hizmet.

Ustune Kilise gunleri alkollu icecek satisi yassah :) Azinla kus tutsan alamassin, buyuk kucuk butun marketler ve hiper marketler kitliyor dolaplarini. Ozgurlukler ulkesinde degisik bir durum yasaniyor.

Fakat tabi buradaki halk , benim yasadigim bolgedeki diyeyim en azindan ,birbirine saygili ve de sevgili, uyum icindeler, hosuma giden sey de bu.

Konuya donersek tekrar, populasyondan istek var ise yaparsin cami'de, bakarsin bolgenin gereksinimlerine, onem sirasina koyarsin, hastane lazimsa one alirsin mesela, okul yoksa one alirsin, vs vs .. Cami onem sirasinda en onde olamaz, her yerde ibadet edebilirsin zira fakat her yerde ilk yardim alamaz, her yere 7 yasindaki cocugunu gonderemessin alfabe ogrensin diye, kastim kirsal kesimler.
Mesaj tarihi:
Hadi arkadaslar:

AY DOĞDU ÜZERİMİZE

Ay doğdu üzerimize
Veda tepelerinden
Şükür gerekti bizlere
Allah'a davetinden

Sen güneşsin sen aysın
Sen nur üstüne nursun
Sen süreyya ışığısın
Ey sevgili ey rasül

Ay doğdu üzerimize
Veda tepelerinden
Şükür gerekti bizlere
Allah'a davetinden

Ey bizden seçilen elçi
Yüce bir davetle geldin
Sen bu şehre şeref verdin
Ey sevgili hoş geldin

Nerede kaldın sevgili
Gözlerimiz yoruldu
Ufuklar haber verin
Kanadımız kırıldı
Ey kuşlar yalvarıyoruz
Bize müjde getirin

Ay doğdu üzerimize
Veda tepelerinden
Şükür gerekti bizlere
Allah'a davetinden

Ey rasül sana söz verdik
Doğruluktan ayrılmayız
Sen esenlik yıldızı
Senin sevginle doluyuz

Ay doğdu üzerimize
Veda tepelerinden
Şükür gerekti bizlere
Allah'a davetinden
Mesaj tarihi:
bende camilerin gereksiz çoğalmayasından hoşlanmayan birisiyim ama burda bone'un samimiyetine güvenmiyorum, bunca zaman yapılıyorduda o cami şimdimi aklına geldi yazmak :)
  • Yeni Oluştur...