Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraflarım(özellikle makro)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
e makro dedik ya :)
burda malesef manzara yok(bulunduğum yerde yani)
bi 10 gün sonra falan istanbula gidicem 2 haftalığına. orda çekmeyi planlıyorum bol bol. :)
Mesaj tarihi:
Canon PS A630 makinam.. compact makineler arasında çok sağlam bi makina ama dslr bi makine değil :)

edit:imla

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 11:16 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
o örümcek 1'deki süper hayvan ya :) aslında tek bi gözü var. orda görülen göz gibi siyahlıklar pencere. kafanın içinde göz o pencerelerden ayrı ayrı bakıyo hedefe, ve örümcek hareketini o şekilde derinliği algılayarak yapıyor. kafa gözlem kulesi gibi bişey yani :D
Mesaj tarihi:
portfolio'na bakarken yemek yiyiyordum ne yazık ki ve örümcekle göz göze geldim bir an...

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 22:27 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ne işe yarıyor derken sormak istediğin ne? makro ne demek onu mu diyosun yoksa makro çekmek neye yarıyor mu diyosun..
makro adı üstünde işte küçük şeylerin ayrıntılarını çekme olayı daha yakından tabi... bi şeye mercekle bakmak gibi bişe..
diğer şeyi kastettiysen, tamamen zevk. çok zevk alıyorum ben. çeken insanlar da öyle zaten. tutku gibi bişe :)

hayvanları nerde bulduğuma gelince, kimisini okulda(okul ormanlık alan-odtü- börtü böcek çok) kimisini dayıma ahşap ev yapıyoduk onun çalışmaları sırasında (orası da ormanlık sayılır)
denk geliyo işte.. :)
Mesaj tarihi:
yani evet nedir anlamında ne işe yarıyor diye sormuştum, cevabın için saol. peki bu odaklanmayla ilgili birşey mi yoksa yakınlaştırma vs. ile ilgili mi daha çok ayrıntıyı almasının sebebi nedir?
Mesaj tarihi:
@Doruk

evet odaklanmayla ilgili bişe daha çok.. hatta fotolara dikkat edersen böceklerin dışındaki yerler bulanık biraz.. sadece cisme odaklama yapıyor.. alan derinliğini artırırsak arkadaki kısım da biraz net çıkar.. neyse bunlar çekim tekniklerine giriyo işte biraz :)

bizim burda bi sürü ağustos böceği var cırlayıp duruyolar ama çekmek için pek müsait değiller.. denk getirip çekmeyi istiyorum aslında onları da.. hava çok sıcak olduğu için dışarı da çıkamıyorum fotoğraf çekmeye.. gerçi elimde başka makrolar da var. onları da buraya upload ederim. :)

edit: yeni bir foto daha ekledim

[ Mesaj 25 Temmuz 2007, Çarşamba - 16:41 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
makro çekerken tamamen sabit olmak gerekiyo.. e elde çekince ancak bu kadar ama sağlam bi iki tane daha var. onları da yarın yüklerim :) hepsini birden koymayalım ^^
  • Yeni Oluştur...