Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 bilen varsa bi anlatsın da en azından pilavıyla idare edelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2007 Normal zeytinyağlı dolmaların pilavıyla aynı oluyo. Tarifni bilmiyorum ama iç pilav diye aratıver :) [ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 02:53 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Malzemeler 2 Su bardağı pirinç 1 Su bardağı zeytinyağı 7 Adet soğan 1 Adet limon 1 Çorba kaşığı çam fıstığı 1 Avuç kuru nane 1 Çay kaşığı tarçın 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı yeni bahar 1 Çay kaşığı şeker tuz 10 Adet dolmalik midye Hazırlanışı Midyeleri temizleyerek ortadan birbirinden ayirmadan yarim acin.soguk suda bekletin Soğanı ince yarim ay seklinde dogradiktan sonra fıstık ve zeytinyağı ilekavurun.Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin.2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin.Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, şeker, limon suyu ve tuzu koyarak karıştırın.Daha sonra zeytinyağlı dolma içini tencerenin en alt kısmına bir miktar havuç ve soğan doğrayın.Havuç ve soğanların üzerine birkaç dilim limon dizin.Hazırlamış olduğunuz midyeleri fazla bastirmadan doldurun hazirladiginiz tencereye sıra ile dizin.Yağ, su, tuz ve şeker ilave edip, en üst kısmına bir kac tabak koyun.Orta hararetli ateşte 45 dakika pişirin.ve resimde goruldugu gibi servis ediniz. Pisirme suresi: 60 .dk 5. Kisilik Kaynak: Bura Dipnot: 5 kişilik yazıyo ama 10 midye 5 kişiye nassı yetsin yahu. 30-40 tane yemezsen midyeyi tadı damağında kalır. Olmaz öyle şey :) [ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 16:21 tarihinde, CaNNi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 saol canni aslan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Ya bu vesile ile istanbulda ucuz ve güzel midye dolma yeri bilen var mı? Seyyar falan da olur hani şu saatte şurda bulursun dediğiniz? Eskiden kadıköy rıhtım'ın deniz otobüsü tarafına doğru vardı benim dolmacım sonra kayboldu gitti dolmasız kaldım :( Mercan'da falan yiyorum ama 25-30 tane yediğim için tuzlu oluyo. Yardım plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 abi sokakta her yerde var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 İşte sokaktaki hepsi güzel olmuyo. Bi kaç arkadaşım zehirlendi de ondan hani aldığınız belli bir yer var mı dedim. Sokaktan kokoreç midye ne bulursam yerken böyle bir olay olunca bilmediğim yerden yemiyorum artık =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 şampiyondan yersen zehirlenmezsin de süper değil o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 valla 4 levent metro çıkışı, taksim nevizade yolu falan affetmiyorum nerde görürsem atlıyorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar