Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Basit Bir Akşam yemeği..

ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

Basit dediğime bakmayın. Güzel bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsunuz ama çok vaktinizi alsın istemiyorsunuz he mi?

Pekala o zaman bu gün vericeğim tarif :

Soya soslu kremalı tavuk...

Kıymalı Salçalı Makarna

(Dileğe göre başlangıçta bir salata yapıp kenara koyun..)

Bir de yanına basit bir puding ^^

Gerekenler :
Bir paket puding
Bir kutu krema
Soya sosu
tavuk (göğüs..)
Çok az kıyma
Kaşar Peyniri
Makarna
Domates Salçası
Kekik
Maydanoz
Biberiye (isteğe göre..)

Birinci Adım :

Makarnayı haşlayın

İkinci Adım :

Ufak bir tencereye (bulabiliceğiniz en ufağı.. ) yarım kutu krema bir buçuk kaşık salça , bir tutam maydanoz , kekik ve biberiye , Ve kıymayı atıp hızlı hızlı karıştırıyoruz. Piştiğinde anlayacaksınız zaten...

Üçüncü Adım :

Güzel bir tabağa makarnayı ve sosu koyup karıştırın .. Şimdi sıra ette..

Dördüncü Adım :

Geri kalan kremayı bir tavaya boşaltın. Üstüne bir çorba kaşığı soya sosunu koyun(göz kararı azaltıp çoğaltabilirsiniz)...Tuz ve Biber ekleyin . Maydanoz koyun bol bol. O biraz ısındığında (kaynayacak hafif ) etleri koyup pişirin.

Beşinci adım :

Onları da güzel bir tabağa koyun tavada kalan sosu ekleyin etlerin üzerine bol soslu et tabağımız da hazır...

Altıncı adım :

Pudinginizi hazırlayın.

Yedinci Adım :

Güzel bir masa kurun evdekilere süpriz yapın" çok güzel yemekler yaptım!!" diye.. afiyetle yiyin.(Tavsiye : o kremalı etin sosuna ekmek bandırın süper oluyor =) )
Sosyal ağlarda paylaş

tavuk için daha basit ve çok daha güzel bir sos var yoğurt salça karıştırıp (aynı miktarda) üstüne kekik, hardal ve soya sosu ekliyosun biraz sonra fırında kızartacağın tavığın (tavada olur ama tavada pek güzel bişmiyor sos) üstüne sürüyorsun. Nar gibi kızarıyor var yaaaaaaaaaa

ayrıca elinde hazır puding varken onu az sütle yap içine labne peyniri ve süzme yoğurt kat. sonra pasta tabınıa sür üstüne bi taban daha koy sonra sütlü kave dök üstüne kakao hindistan cevizi falan koy cheese cake olsun. öyle hazır puding yaptım tatlı diye kimseyi kandıramazsın

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 21:07 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ya da şöle yapabilirsiniz soya sos+tavuk+isteğe göre baharatı karıstırın ovun falan bi gün buzdolabında bekletin kapalı bi kapta terbiye olsun o iicene adam olsun sonra krema eşliğinde pişirin.Krema her şeyi güzelleştirio valla bi de zararlı olmasa bu yaz mevsiminde
Sosyal ağlarda paylaş

ghost_boo , 2. adımda bahsi geçen kremanın kıyma ile aynı anda atılıp karıstırılma sürecinde ortaya çıkabilecek kremanın kıymaya nazaran daha çabuk pişebilitesi sorun çıkarmazmı ? Krema en son atılır ve 1-2 dakka çevirilir diye birşeyler kalmış aklımda, onu sorayım dedim aşçımıza :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...