Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şişman insanlar minibüse binmesin

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Biniyorum minibüse falan, ne kadar duş alsam yine de ter kokuyorum toplu taşıma araçları deli gibi terletiyor. Bununla bir sorunu olan yüzüme söylerdi herhalde şimdiye kadar. Sıkıyorsa tabii. Beğenmiyen taksi tutsun. Bende pierrcinglileri istemiyorum toplu taşımada beni rahatsız ediyor. Ne yapacağız? Toplu taşıma herkesin kullandığı taşıma; salak ta biniyor zekide şişmanda zayıfta. Çarşaflı kadınlar biniyor erkekmi içindeki intihar bombacısımı anlaşılmıyor benmi binemeyeceğim?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi burada esas rahatsız olunan, şikayet edilen şey şişmanlık değil, ayılık.

Bu ayılık kavramının şişmanlıkla zayıflıkla alakası yok tabii, karakter meselesi, herkes olabilir.

Adam düşüncesiz, otururken yanındakini düşünmüyor yayılıyor, zayıf adam ne kadar yayılırsa yayılsın pek batmaz ama şişman olunca doğal olarak feci şekilde sıkıştırıyor, rahatsız ediyor.

Adam duş almıyor, ne bileyim deodorant falan sıkmıyor, otobüsün içi ter kokuyor durulmuyor. Ha bu da esasında kilo değil dediğim gibi karakter meselesi, ama şişman adam doğal olarak daha çok terlediğinden, daha çok kokuyor, o göze batıyor. Adam sağa sola dikkat etmediği için ayakta dururken milleti eziyor. 50 kiloluk adam size çarpsa tabii çok sorun değil ama 120 kilo çarpınca sarsılıyorsunuz, o yüzden o akılda kalıyor.

Bir de doğal olarak insanın cüssesi büyüdükçe daha bir kendine güvenli konuşuyor, hani burada da karakter meselesi var, hani cılız adama da hani güzelce "abicim bak 3 etti rahatsız oluyorum biraz öbür tarafa kayıver" desen belki tersleyecek ama daha çekingen olabiliyor, iri adamın tersleyeceği olay çıkaracağı varsa esirgemiyor lafını, olay büyüyor sonra.

Yani esasında şişmanlar değil, ayılar binmesin demek daha doğru, ama dediğim gibi kilo arttıkça vurdumduymazlığın sonuçları da arttığından daha çok göze batıyor, sonuçta şişmanlara karşı oluşuyor tepki.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olacakları göze alıp almamak diye bişey yok. Toplumda yaşayan insan topluma saygı gösterecek. Bu kadar basit. Dağ başında tek başına yaşamıyor kimse. Hareketine tavrına dikkat etmeyerek kendine saygı göstermiyorsa bile içinde bulunduğu topluma saygı göstermek ve kimseyi rahatsız etmemek zorunda.

Beğenmeyen taksi tutsun demek kolay. Ama bunu söylemeye ne senin ne de başka herangi birinin hakkı yok. Çünkü o otobüs nasıl herkesin hakkıysa orada insanları rahatsız etmemek de herkesin zorunluluğu.

[ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 23:56 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben piercingli insanlardan ve otobüste kulaklıkla müzik dinleyenlerden çok rahatsız oluyorum mesela, kulaklıkla bile dinlese yanımdaki adamın dinlediği müziği dinlemek zorudan kalıyorum. Sonra kankileri ile hayati meselelerini katıla katıla gülerek tartışanlardan çok rahatsız oluyorum. Bebekleri veya çocukları ile biniyorlar çocuk başlıyor anırmaya bilmene zki isterim diye rahatsız oluyorum, başka istermisin? ne yapalım şimdi millet adam olana kadar toplu taşımayı mı yasaklayalım? Elinde kuzusuyla köylü amca bindi otobüse veya hastaneden eve giden pansumanlı kolunda serumlu hasta bindi, leş gibi kokuyorlar ne yapacağız?
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyin bir sınırı var. Eğer aradaki sınırları ayırt edemiyorsan zaten önce bunları bir gözden geçirmeni öneririm.

Elinde kuzusuyla otobüse binmesin kimse bi zahmet.

Piercing taktırır taktırmaz ona karışamazsın. Adam seni rahatsız etmek için bir harekette bulunmamış. Ama adam piercingini koluna bacağına sürterse rahatsızlık duyup şikayet etmek hakkın.

Nasıl adam şişman diye bişey demek değil ama gelip seni rahatsız ettiğinde sıkıştırdığında birşey söylemek hakkınsa.

Pansumanlı kanlı hastaya elbette ayrıcalık yapılır.

Demogoji yapmanın alemi yok. Senin sırf kendi rahatın için kimseyi rahatsız etmeye hakkın yok. Bu kadar basit. Sen birini sıkıştırıp 1.5 koltuğa yayılamazsın o da seni ittirip yarım koltuğa sıkıştırmaya çalışamaz.

Ha, insanların haklarına tahamül edemiyorsan zaten taksiye binmesi gereken sensin.
Sosyal ağlarda paylaş

E elbette hoşgörülü olmak lazım, yukarıdaki örneklerin çoğundaki (pansumanlı çocuk vesiare) gibi durumlarda hoşgörü gerekli. Ona lafım yok. Ama *hoşgörüyü suistimal eden* birine de "bi dur kardeşim naptıını sanıyosun" da demek lazım

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 00:07 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...