Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FSB sorusu

oper

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
Efenim benim oyunlar devamlı çöküyordu. İşlemci ısısı gayet iyi. Yeni heatsink, fan falan almıştım. Grafik kartı ısısı da gayet iyi. Yani ısı sorunu yok.

İşlemcim AMD Athlon 2800+. (12.5 x 166 çalışıyor).
1 tane 512MB 333Mhz Ram
1 tane 512MB 400Mhz Ram var
FSB 166 olarak çalışıyor normalde, memory frequency de 166.

Bios'tan CPU external freq.'ü 166'tan 133'e düşürmüştüm. 2 yıldır böyle kullanıyorum. İşlemcim 12.5 x 133 olarak, yani 2200+ gibi çalışıyordu. Sorun yoktu.

Şimdi ben test edeyim diye 166'ya geri çektim. Yine çöküyordu. CPU core voltajını 1.650'den 1.675'e çıkarttım. Daha denemedim, ama doğru şeyi arttırmışım di mi? Cızlamasın işlemci sonra.. :D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirage, 17 Ekim 2007, Çarşamba - 19:49 tarihinde demis ki:
Şimdi ben test edeyim diye 166'ya geri çektim. Yine çöküyordu. CPU core voltajını 1.650'den 1.675'e çıkarttım. Daha denemedim, ama doğru şeyi arttırmışım di mi? Cızlamasın işlemci sonra.. :D

1.675 yapmam bir işe yaramadı. Yine çöküyor. Daha arttırsam mı?
Sosyal ağlarda paylaş

evet hyper transport olayı gidiş ve dönüş olarak 2 ile çarpacakmışız.

Mirage, sistemin tam olarak ne? anakarttan kaynaklanabilir sorunun. o işlemci bırak düşüğü, normalden daha yüksek hızlarda rahatlıkla çalışması gerek. ama ramlerin çok kötüyse ondan da olabilir, ramleri aşşağı çekmeyi denedin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada Mirage, cpu çarpanını da değiştirmen gerekiyor. normal fsb si kaç senin cpu nun?
şöyle diyim, mesela 1000mhz fsb var. overclock yaparken bu 1000 mhz yi mümkün oldugunca sabit tutmak gerekiyor. mesela benim normalde 200mhz çarpan 10, hyper transport çarpanı da 5 ti. ben 250 ye çıkarttım, hyper transport çarpanını da 4 e düşürdüm. 5 te kalınca bilgisayar çakılıyo ya da hiç açılmıyodu.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla anakart Asus a7n8x diye bir anakart. Zamanında baya kaliteli bir şeydi.

Ram'in bir tanesi eski, PC2700 ve muhtemelen dandik bir şey. Öbürünü 1-2 sene önce almıştım. 512mb Infineon PC3200.

Everest kullanarak bir kaç ss alıp birleştirdim. Bütün detaylar orda var. Aha da burda:

[spo][/spo]

Sosyal ağlarda paylaş

O eski ram tek başına varken de aynı sorun vardı. Sorun o ram'de olabilir ama onu çıkarıp 512mb kullanmak da istemiyorum. :)

Neyse zaten 1gb ram daha sipariş ettim. Yanında güç kaynağı ve ekran kartı da gelecek. Belki güç kaynağındandır diye fazla uğraşmadım ram'lerle. Güç kaynağı da sorunu çözmezse eski ram'i çıkartıp denerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de şöyle bir sorum var. CPU external frequency'yi 133'e düşürünce sorunum düzeliyor demiştim ya... İşte onu 133 yapınca memory frequency de 133'e düşüyor. Yani 166 çalışma potansiyeli olan ram'leri 133'te çalıştırmış oluyorum.

Ben de bunun olmaması için memory frequency ayarını auto'dan çıkartıp "by spd" yaptım. Böylece memory frequency 166, fsb 133 oldu. Yani cpu ve ram'leri asinkron çalışıyorlar. Bunun bir zararı var mı? Daha bir çöküşe falan rastlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

o/c yaparken işlemcinin frekansını artırınca, ramlerin de frekansı artar.mesela 200 de çalışıyo ram diyelim. işlemcinin frekansı artınca ram de 220, 240 lara falan çıkar, eğer ram sağlam bi ramse o mhz de çalışır sorun olmaz. ram o mhs yi kaldırmıyosa manual olarak ram in frekansını düşürmen gerekir.
benim işlemci 250 mhz de. ramler yemiyodu o hızı, ben de 200 den 166 ya çektim. ama nv monitor le baktıgım zaman ramlerin frekansı 415 görünüyo.. oc den dolayı oluyo o da.
eğer sende çakılma yoksa devam^^ timinglerle de oynayabilirsin anlıyosan eger.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...