Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Leyla Zana : Kürdistanlıyım

Passanger

Öne çıkan mesajlar

kaçınız doğuyu gördü bilmiyorum ama bir anımı anlatayım.

2001 yılında gördüklerim :

*** türkçe konuşan birilerini görmen imkansız gibi
*** cafelerde tamamen kürtçe şarkılar, duvarlar sarı-yeşil-kırmızı renkte boyanmış, ve bu renklerde posterler, bayraklar, resimler
*** internet cafede pc açılırken arka planda a.öcalan resimleri
*** pc de ki resim klasörlerinde teröristlerin çekmiş oldukları resimler
*** kürtlüğü öven afişler
*** sürekli kürtçe bildiri dağıtan insanlar
*** ve abartmış kadar olmıyım, türk bayrağını sadece valilik binasında gördüm.

doğu buradan gözüktüğünden daha pis bir durumda. görmek, yaşamak lazım. bunları gördükten sonra ülkeme daha bir sıkı sıkıya bağlandım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Yahu blackchaos senin ana dilin ne bi onu söyle bana. Yugoslavca mı konuşuluyo evinizde?

2.si ve daha önemlisi, yugoslavların yaşayabildiği bir ülkeleri var. Eğer çok meraklıysan gider yaşarsın sırbistanda. Kürtlerin bir ülkeleri yok ki kafalarına esince gidebilsinler.

Dünyada ki her azınlığın bir ülkesi olsaydı on binlerce ülke olurdu. Adı üstünde azınlık.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen sene 2006'nın yazında diyarbakıra 3 haftalığına gönüllü eğitim için gittim. Dediklerinin hiçbiri, ama hiçbiri yok. Kaldığım devlet su işlerinin misafirhanesindeki çalışanlardan, gittiğim yerlerdeki bakkalından manavına, minibüs şoföründen kasiyerine kadar herkes gayet nazik davrandı bana ve ne saçımın uzun olmasına, ne şort giymeme, ne tipime ne de türkçe konuşmama hiç bir şey demediler, garip de bakmadılar. Hepsi de gayet de türkçe konuşuyorlardı. Hatta ve hatta kürtçe bir şeyler bile çok nadir gördüm. Hani istanbul'daymış gibi hissettim bildiğin.

Eğitim verdiğim çocuklar da gayet türkçe konuşabiliyorlardı. Sadece sinirlendiklerinde ya da aralarında kavga ederken biz anlamayalım diye kürtçe küfrediyolardı. Çocuklar da diyarbakırın içinden değil, varoş bölgeleri olan mardinkapı'dan geliyorlardı, yani diyarbakır şehrinin daha fakir yerlerinden geliyorlardı. Ona rağmen durum böyleydi.

Sağda solda kürtçe şarkı çaldığı doğrudur, ve çok da güzel şarkıları var, çalsınlar zaten... Ama ben 3 hafta diyarbakırda kaldım, her gün çıktım gezdim, 1 tane apo fotoğrafı görmedim. Bunu da belirteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Yahu blackchaos senin ana dilin ne bi onu söyle bana. Yugoslavca mı konuşuluyo evinizde?

2.si ve daha önemlisi, yugoslavların yaşayabildiği bir ülkeleri var. Eğer çok meraklıysan gider yaşarsın sırbistanda. Kürtlerin bir ülkeleri yok ki kafalarına esince gidebilsinler.

Anadilim türkçe
Yugoslavca fazla bilmem babam falan bilir.Aslada evde konuşulmaz.Çünkü biz Türkiye de yaşıyoruz.
Babamda bende istanbul doğumluyuz.
Ama hiçbir zaman kopmadık bosnadan.

Bizim ülkemiz var çünkü zamanında savaşarak alınmış topraklar.
Yugoslavya dağılınca mum söndü oynamak yerine savaşarak toprak alınmış
Sırbistan ı sanırım tahrik etmek için kullandın ?

Aynı şeyi neden kürtler yapmıyor? Neden savaşmadılar bölseydiler Irak ı. Savaşsaydılar devlet kursalardı.
Maşa toplum olmayı seçtiler.

Şimdi oturup ağlamaların bir yararı yok.

Ayrıca Çerkezlerinde bağımsız bir ülkeleri yok.Özerk devletlerde yaşıyorlar senelerdir savaşıyorlar.

Neden balıkesir taraflarında bir devlet kurma gibi bir ideolojileri yok ?
Sosyal ağlarda paylaş

Önüne gelen azınlık değil, sayı olarak bir çok ülkenin nüfusundan yüksek bir nüfusa sahip azınlık. Ki dünyada 25-30 milyon civarında kürt olduğu tahmin ediliyor.

Komşularımızı sayayım.
Gürcistan diye ülke var, dünyada 6 milyon gürcü var.
Ermenistan diye ülke var, dünyada 8-10 milyon ermeni var.
Yunanistan diye ülke var, dünyada 14.5 - 17 milyon yunan var.
Bulgaristan diye ülke var, dünyada 8 milyon bulgar var.
Azerbaycan diye ülke var, dünyada 20 - 30 milyon arası azeri var.
Suriye diye ülke var, dünyada 20 milyon civarı suriyeli var.

Bunlar tahmini değerler çıkıp da bana "Hayır 6.2 milyon gürcü var" demeyin nolur.
Durum böyleyken kürtlere azınlık demek de tuhaf kaçıyo.
(aynı kalıpta cümle 2 tane yapmışım çirkin olmuş eheh)

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 17:04 tarihinde, karpuz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

kürtler azınlık, ben türküm diyemeyen kürt azınlıktır benim gözümde.
şanssızlıkları belki türkiye egemenliği altında olmaları, nitekim yunanistanda olsalardı yunanlardan daha fazla nüfusa sahip olacakları için yunanistan değil kürdistan olurdu o ülkenin adı. toprak istiolarsa ıraktan alsınlar, NAH alırlar bizden toprak. bu kadar basit, ya adam gibi yaşayacaksın bi ülkede, ya da s. olup gidersin.
Sosyal ağlarda paylaş

zana en son eyalet sisteminden filan bahsetmis. ipini kopardi gidiyor. siz hala evet canim haklilar filan diye konusun.

acikcasi ben de kurt`lerin belli bir noktaya kadar hakli oldugunu savunuyorum, ancak o nokta geceli cok oluyor. o nokta ne zaman gecildi peki? bence bu zana ilk defa meclise secildigince gecildi. inonu`nun yaptigi cok dogru bir hareketti. bu partinin kesinlikle mecliste sinava tabi tutulmalari gerekiyordu. Bulgaristan`daki turklerin partisi gibi davranabilselerdi, kimsenin sesi cikmazdi. ama onlar boyle davranamadilar. hem ayrimciligi savunup hemde o ulkenin meclisine secilmeye calismak iki yuzluluk, serefsizlik baska bir sey degil.

esimin ailesi yozgat`li. biliyorsunuz mhp`nin kalesi, oldugu gibi mhp`liler zaten. koylerinde daha su sebekesi yok, elektrik yeni gitmis. yozgat ankara`nin hemen yaninda bir yer ve bu durumda.

ben tatarim. tatarlar buyuk eziyet cekmisler. hicbir zaman bu acilar anlatilmamis ailede. her zaman ileriye bakilmis, oldugumuz ulkeye uyum saglamaya bakilmis.
Sosyal ağlarda paylaş

Savaşsalardı ? ne yapmış bu millet.

Yola tüp döşeyeceklerine dağlarda pusu kuracaklarına 85 yıldır.

Çıkıp savaşsınlar.
Bizim ordumuz budur biz sınıra dayandık giriyoruz Türkiye ye desinler.Çarpışsınlar mehmetlerle.

Yığsınlar ordularını üstlerimize.

Toprak alabiliyorsa işte o zaman kursunlar devletlerini.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu Kürtlerden daha rahat yaşayan bir azınlık var mı şu memlekette.
Kim neyi dışlıyor ?

Ben hiç dışlanan kürt görmedim.Keşke dışlansalarda gidiyoruz deseler.

Bu ülkede ermenisi yahudisi boşnağı kürdü çerkezi aynı muameleyi görüyor.

Nerden çıkarıyorsunuz dışlandıklarını ?

40bin askerimizi hain pusularıyla tuzaklarıyla mayınlarıyla almalarına rağmen
Hala sokaklarda rahatça yürüyor hala bir tane kendini bilmez çıkıp
meydanlarda en büyük teröristi için kürtçe slogan atabiliyorsa bağıra bağıra Türk topraklarında o bizim liderimiz diyebiliyorsa...

düşünmek lazım bu ülkede dışlanan kimler ?
Sosyal ağlarda paylaş

Kursunlar ordu kursunlar.Herkes biliyor orduları olduğunu sen merak etme.Ellerinde tanklarda tüfeklere kadar envai silah mevcut.

Canlı bomba olucaklarına mayın döşeyeceklerine
dağlarda tepelerde fare gibi gezeceklerine

şerefli bir şekilde çıkıp ordu kursunlar.İşte ordumuz işte ideolojimiz desinler çıksınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

alakasi yok

arkalarinda amerikanin cizdigi sevr hayalleri olmasa kurtler ayaklanicakmiydi?

hic sanmiyorum
sen kurtsun diye is verilmeyen adammi var?
sen kurtsu ndiye evini satmayan?

turkiyede etnik koken konusulmazdi hepimiz turkuz der gecilirdi
ama sen inatla boluculuk icin silah kullanir sonra dmopkrasi ama boluculuk dersen yemezler tabi

verilicek bir cakil tasimiz bile yok
gitsinelr suriyede irak da iranda kursunalr develtlerini hatta cepelrine parada koyalaim yahudielre yaptigimzi gibi imaknda verelim gitmek istiyene

ne bok yerlerse yesinler ama ole bisey yapsak bu defa 1917 DE PIS KAKA BARBAR TURKLER SOYUMUZU KIRDI INGAAAAA TOPRAK ISTERUUUUUK diye basliycaklar butun batida bu asparagas kurt soykirimini taniycak

varmi bole bisey be herifler mezar aciyor ermenileri kirdiniz ahanda toplu mezarda bu enseliycez diye mezardan turkler cikiyor "ehem sey yanlislik oldu" diyip kapatiyorlar
BIRE GAVAT O TURKLERI KIM OLDURDU?

turk olunce sorun yok
turk ezilicne sorun yok mubahtir
cunki bir hristiyan 100000 turke bedeldir adamlarin gozunde
said:

Eğer yabancı düşmanlığından o kadar pahalı elde edilen bir bağımsızlığa gölge düşürebilecek her şeyden nefret etmek anlamı çıkarılırsa, evet, bizim yabancı düşmanı olduğumuz söylenebilir. Size açıkça söyledim, sonuna kadar açık sözlü olacağım. Henüz güvencemiz yerinde değildir. Evvelce Türkiyedeki yabancı teşebbüslerinin, yabancı amaçlarının içimizde uynadırdığı kaygılar, bütünüyle ortadan kalkmış değildir. Eğer bazen ihtiyatlı hareket ediyorsak, aşırı derecede kuşkulu davranıyorsak, bize çok pahalıya malolan özgürlüğümüzü kaybetmek korkumuzdandır.

Yüzyılardır düşmanlarımız Avrupa ulusları arasında Türklere karşı kin ve düşmanlık fikirleri telkin etmişlerdir. Batılı zihinlerine yerleşmiş olan bu fikirler özel bir zihniyet vücuda getirmişlerdir. Avrupada bugün de Türkün her türlü ilerlemeye düşman bir adam olduğu, moral ve fikir yönünden gelişmeye elverişsiz bir adam olduğu sanılmaktadır. Bu zihniyet hâlâ ve bütün olaylara rağmen mevcuttur. Bu çok büyük bir yanılgıdır. Cevabımı basitleştirmek için size şu örneği vereceğim: Farz ediniz ki, karşınızda iki adam var, bunlardan biri zengin ve emrine her türlü araç verilmiş, diğeri ise yoksul ve elinde hiçbir araç yok. İkincinin, bu araç gereç yoksunluğundan başka birinciden hiçbir eksikliği yoktur. İşte Avrupa ile Türkiye birbirine karşı bu durumdadır. Bizi aşağı olmaya mahkum bir halk olarak tanımakla yetinmemiş olan Batı, yıkılmamızı çabuklaştırmak için ne yapmak lazımsa yapmıştır. Batı ve Doğu zihinlerinde birbirine karşıt iki ilke söz konusu ise, bunun en önemli kaynağını bulmak için Avrupaya bakmalı. İşte Avrupada aralıksız mücadele ettiğimiz zihniyet budur.

Mustafa Kemal Ataturk

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 17:26 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 17:27 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kurtuluş savaşı geyiğinin yapılacağını biliyodum. Ama durumların çok farklı olduğunu açıklamama gerek yok herhalde penth. O yıllarla bu yıllar bir mi allahasen?

Kürt olduğu için iş vermeyen kessin vardır. Kesin hem de... Şu ülkede 91'e kadar kürtçe konuşmak yasaktı be kardeşim olabilir mi böyle bir şey. Adamın dilini konuşma hakkını alıyosun elinden, ondan sonra da kuzu kuzu oturmalarını bekliyosun. Olmaz bence...
Sosyal ağlarda paylaş

Mersinde okuyorum.

Üni şenliklerinde Apo tezahuratı yaparak önümüzden geçen bir gruba 2 çocuk laf salladı.
"Ne mutlu Türk üm diyene"
2 çocuktan birini halısaha maçlarından tanıyordum.Çevre müh. okuyordu.
iyide top oynardı.

Bu olay geçen sene oldu.
Üzerinden 15 ay geçti.

peki şimdi çocuklar ne durumda.
Birini bilmiyorum ama çevre müh. okuyan çocuk hala tekerlekli sandalyede omuriliği büyük zarar görmüştü en son yürüme umudu vardı.Şimdi ne durumda bilmiyorum.
Eğitimini falan düşünmüyorum çocuk ilk 4 ay hastaneden kafasını çıkaramadı.

Annemin kuzeni.Kuyumcuydu Van a altın almaya gitti yıllar önce.Otobüsten indirildi gece yarısı.
Herşeyleri alındıktan sonra vücutlarına onlarca kurşun sıkıldı.

geride 2 çocuk bıraktı. Biri daha doğmamıştı.Anne karnında babasının öldüğünden haberi olmuşmudur sence?
Diğeri 2 yaşındaydı.

Büyük olan şimdi 18 yaşında Siyasal bilimleri kazandı.
Geliyor.

Leyla Zana

Bu tabloyu yaratan insan için kürtü-türkü birbirine kırdıran insan için

Yaşasın büyük liderimiz dedi.
Kürtçe de dedi Türkçe de.

Bunları Türkiye topraklarında dedi.

Peki.
Kürtler eziliyor gerçekten.
Hakediyorlar sonuna kadar bu sonuna kadar savaşılmış topraklardan bir parçayı savaşmadan almayı.

Dilerim ki sizde gerçekleri görürsünüz.Ama bu gerçeklerin farkına inşallah bir ateş düşmeden varırsınız.

Çünkü gerçekten herkesi ve herşeyi kavuruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bana duygu sömürüsü yapma allah aşkına. Sanki ben kürtler sonuna kadar haklıdır, bunu yapana da helal olsun mu diyorum. Çok kör konuşuyosun black tartışılmaz senle kusura bakma. Sen bi türk bayrağı öp, sakinleş, gel, konuşalım.

Ben en başından beri dediğimi tekrar diyorum, çünkü çok farklı yerlere sapıyor konu. Açıkcası ben kürt doğmuş olsam, barış yanlısı olsam, ülkecek üzerimde böyle büyük bir baskı kurulmuş olmasından çok rahatsız olurum diyorum. Doğduğumdan itibaren evimde hiç anadilimde yayın görememek, radyoda hiç anadilimde yayın duyamamak, 91'den önce doğduysam sokakta anadilimi konuşamamak, varlığımı, benliğimi yaşayamamak beni çok rahatsız ederdi diyorum. Ve eğer sen böyle baskıyı kurarsan, bundan rahatsız olan aktivist kürt kesimi de buna tepki verir, bu gayet normaldir diyorum. O kadar.

edit: gerek yok öyle laflara, evet.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 17:47 tarihinde, karpuz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...