Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 din bu'yu okumuştum. Alevi bir bakış açışı vardı sanrıım. Ateist değildi sadece Buhara'yı yalanlıyordu. İlginç kitaptı ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 valla elimdeki tek kaynak buydu. neyi kötülüyorsa kötülesin sonuçta varmış bu konu orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 konu çok saptı ya. ilk mesajdan sonra 9 yaş muhabbetine takıldı dağıldı konu. ayrıca bir insan müslüman bile olsa, adını ilk defa duyduğu, ne olduğu belirsiz adamların söylediklerine inanması gerekmez. müslümansan buna buna inanacaksın arkadaşım diye bir şey yok yani. kuran'da adı geçen adamlar mı bunlar bu sözleri söyleyen tipler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Din Bu çok,çok,çok zor bulunur ama. Okulun kütüphanesinden almıştım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Determinizm'e takildim ben yalniz. Dedigine gore baslangic ayni olursa sonucta ayni olucaktir de mi ? O mantikla din inanc buyuk yalan ki, bize cizilmis yolu istesekte istemesekte izliyor olucagiz. Birer oyuncaktan farkimiz ne oluyor bu durumda? bence cok sacma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Bunları söyleyenler "adamlar" değil, Muhammed. Hadis dediğiniz şey Muhammed'in sözlerinin güvenilir kişiler tarafından yazıya geçirilmesidir, böylece Muhammed'in davranışlardan müminler ders alır. Sünni inancına göre horace'ın saydığı hadis yazarlarına inanmak şarttır, inanmamak da müslümanlığı inkâr etmeye girer. Dolayısıyla evet, müslüman olmak da bu tanımadığınız adamların her yazdığına inanmak demektir, nasıl kur'an-ı kerime inanıyorsanız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Determinizm şaçma değil - hatta çok mantıklı. Ama ben konuyu ilk sorduğum soruya çekmak istiyorum: said: Ama cidden; neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz ki... Bir çiçek düşünün. Dalından kopartılıp size verilmiş. Çok güzel görünüyor şu an; ama zamanla solacak, kuruyup gidecek... Peki bu şu anki güzeliğinden bir şey götürür mü? Güzelliği içinde tanrı aramaya gerek var mı? Neden bu anla yetinemiyorsunuz? Not: Determinizmi bilinçsiz bir kölelik olarak düşün. Ama doğal determinizmden bahsetmiyorum. Doğa derken kast ettiğim nature. [ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 21:51 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 " BanaHişâm, babası Urve’den yazdı ki, Âişe (R) şöyle demiştir: Ben Peygamber’in hiçbir kadınına karşı Hadîce’yi kıskandığım kadar kıskanmadım. " ahah pembe dizi gibi ya ayrıca, Marl0_on: oyuncaktan bir farkımız olduğunu nereden çıkardın? sonuçta organik/inorganik birçok cansız şeyin birleşmesinden meydana geliyoruz. zaten canlılık nedir: "atp (enerji) üretebilen şey canlıdır" yoksa canlı olmak o varlığa çok acayip yetenekler vermiyor. sana saçma gelebilir ama bana da dünyanın en mantıklı şeyi gibi geliyor. edit: ya kusura bakmayın kafam çok karışık yazdıklarımı ben bile zor anlıyorum heh [ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 21:52 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 sokizme inanan biri olarak, dışarı çıkın gezin, silah atın, kız tavlayın. manyakmısınız konuştuğunuz şeylere bakın yaw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 eet güzel bi noktaya parmak bastın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Benim hoşuma gidiyor yau :) Seviyorum böyle şeyleri insanlarla tartışmayı, hatta bazen biraz gereğinden fazla hevesli oluyorum, yanlış anlaşılıyor. Amacım kimseyi kırmak etmek değil, yanlış anlaşılmasın, sadece bunlar önemli şeyler bence ve konuşmayı, tartışmayı, başkalarının fikirlerini anlamayı vs. seviyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Hiç de güzel bir noktaya parmak basmadın. Eğer düşünmez isem insanlığımın ne anlamı kalır. Tanrı verdi ya da vermedi - çok iyi düşünebiliyorum, düşünürüm öyleyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 antimodes, aman yanlış olmasın. o adamlara inanmamak, islamı inkar değildir. islamın ve imanın şartları bellidir, bunların hiçbirinin içinde, hadislere inanmak gibi bir şey yoktur. yani hadislere inanmayan müslüman da pekala olabilir. üstelik, hadislerin sorgulanması da doğrudur. hatta en sıkı sorgulanma o alanda yapılır. buna rağmen ortalıkta çok çok fazla şaibeli, hatta düpedüz saçma sapan şeyler hadis adı altında dolaşmaktadır. gerge, neden bu an ile yetinmiyorsunuz sorusu, ukalaca bir soru, bunu kabul etmek gerekir. neden ekmek ile yetinmiyorsunuz, neden et yiyorsunuz demek kadar da doğaya aykırı. hiç olmazsa, zevk anının yok olmasından doğan ızdırap, insana bu anla neden yetinmemesi gerektiğini söyler. insan da hafıza sahibi olduğu için bunu aklının bir köşesine yazar. modern toplumun sıkıntılarının başında da bu gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Tamam da sünni inancına göre belli hadislere inanmak gerekmektedir, bu hadis de onlardan biridir, öyle değil mi horace? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Urettigimiz enerjiyi baska bir varligin istedigi seyleri yapmak icin bilincsiz bir sekilde kullaniyorsak bildigin oyuncagiz iste. Ben ozgur iradenin varligina ve determinizm'in ancak yasadigimiz evrende herhangi bir canli varlik olmamasi kosulunda gercek olabilicegini dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 hayır. tam olarak öyle de değil. sünni inancına göre hadisler ile de hüküm yapılır. hatta bunun haricinde mezhepler de, hadisleri yorumlayarak, farklı yaşayış şekilleri ortaya çıkarmışlardır. ama yine de mecburi değildir. tabi incelikli mevzular, işin acaip mevzuatı var. hukuk hikaye kalır yanında :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Tamam ancak, yine araştırıp okuduğuma göre, sünni inancı Muhammed'in Ayşe'yle dokuz yaşında beraber olduğunu kabul etmiş, ancak Ayşe'nin o yaşta adet gördüğünü iddia etmişti. Doğru hatırlıyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 oha bu konu da patlamis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 evet. benim söylediğim genel bir konuydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Biliyorum Horace. Yazmıştım zaten onu da: said: Ölüm yaşamın bir parçası ve yaşamın içindeki güzel anlar önemli olan. Ama yine de bu güzel anlardan korkuyorum; çünkü geçip gittiklerinde iblisler. Ama ben an ile yetinmeye çalııyorum. Belki dünyaya bir sanat idealiyle yaklaştığım için becerebildiğimi düşünüyorumdur, fakat bu yaptığımın de dinden farklı olmadığını biliyorum. Siz Allah'a tapıyorsunuz, ben estetiğe. Ama estetiği anda buluyorum ben - ki süregiden birşey değildir zaten. Aslında temelde o kadar da farklı değiliz. Ama yinede idealara dayanan bir yaşamın dine dayanan bir yaşamdan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Tabii ki dinler de idealar ile birleşebilir - hatta öyle olmazsa din dinlikten çıkar - ama maalesef genelde olmuyor bu. Dine karşı yavaş yavaş oluşan şiddetli tepkilerim bundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 said: Ben ozgur iradenin varligina ve determinizm'in ancak yasadigimiz evrende herhangi bir canli varlik olmamasi kosulunda gercek olabilicegini dusunuyorum. cansız/canlı varlık arasındaki ayrımı yapar mısın bana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 bunun için kimlikleri, tagleri birbirlerinden iyi ayırmak lazım. dinin hatta dogmanın, tabunun daima kötü bir şey olduğunu söylemek dahi bir çok referans noktasına göre güç. gerçi, kötü, bilimin konusuna girmez :) ayrıştırmadaki daha önemli iki nesne ise, inanç ve inanandır. kabul, başarmak zor bir şey, ben de zaman zaman çok zorlanıyorum ama, bir ideaya yahut bir inanca yönelik duyguların, onlara bağlı kimselere gösterilmemesi, bence daha doğru. ben de onu yapmaya çalışıyorum. idea, inançtan daha mı üstündür? kesinlikle tartışılır. bence değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Bu arada, yanlış bilgilendirmelerim olduğu noktalar için kusra bakmayın. Bir ara tekrar Kur'anı alıp okumak istiyorum zaten, bari yarın öbür gün başlayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Determinizmi daha çok psikolojik bir şey olarak yorumlayacaksın Marl0_on. Determinist güdülemelerin farkına vardığında güdülemeler yok olmaya meğillidir ama güdülenmeye olan farkındalık arttıkça determinist güdüler güçlenir. Determinizmin kıskacı da budur zaten. Kurtulmaya çalıştıkça daha da gömülürsün. Antimodes'in bahsettiği determinizm daha farklı birşey. Burada ben sadece insan davranışlarını etkileyen determinizmden söz ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 np :P bütün gece kavga ettik böyle böyle dedim inanmadın, horace geldi 2 kelime etti inandın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar