DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2007 abi zaten anormallik yok olayda, çok vahim bişi de deil, ya ne bilim sadece ufak bi değşiklik işte. ayrıca çoğunluğu genetik, resesif olabilir annenle babanda, ya da bilmiyor da olabilirsin belki, artık olmuyordur. bende çok uzun süredir olmuyor mesela çok eskiden oluyordu. http://www.ntvmsnbc.com/news/414654.asp [spo]Causes - Genetics 40% of cases of RLS are familial and are inherited in an autosomal dominant fashion with variable penetrance. No one knows the exact cause of RLS at present. Research and brain autopsies have implicated both dopaminergic system and iron insufficiency in the substantia nigra (study published in Neurology, 2003). Iron is an essential cofactor for the formation of L-dopa, the precursor of dopamine. An Icelandic study in 2005 confirmed the presence of an RLS susceptibility gene also found previously in a smaller French-Canadian population. http://en.wikipedia.org/wiki/Restless_leg_syndrome#Causes[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 hortlatıyorum topici. uyuyamıyorum lan yarın sabah 8 de ders var. allah belasını versin böyle sendromun. 2.30 saattir yataktayım lan yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 oha amma bilimsel mesajlar atmışım zamanında.. uzun süredir yoktu, bu konuyu görünce bacaklar çılgın atmaya başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 benim şimdi sağ elde var feci şekilde. aylardır ayakta yok bi problem ama bir haftadır her gece sağ elim feci şekilde. uyuyamıyorum delirecem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 alkol o zaman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Abi o kadar abartılacak ve endişelenilecek bir şey değil ki. Bende de var ve ben mutluyum. Bacaklarımı feci derecede sallarım. Lisede sıra arkadaşlarım hep kızardı. Yanımdaki kız ''Stresli misin'' diye sorardı. Lan ne stresi, ne yeteri... İstemeden oluyor. Ki şu yazıyı yazarkende sallıyorum. Çok zevk alıyorum. Şimdi ev arkadaşımla aynı koltukta oturup pc de birşeyler yaparken veya okurken her on dakikada bir sallama diye uyarıyor. Ha arada bazı kişiler stres sorunu olarak algılayınca sorun oluyor benim için. Başkada hiç bir problemim yok. Onlar sallansın. Ben onlara ayak uydururum. Ekşide okumadım. Araştırmadım da. Kötü birşey mi? İçime kurt düştü şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 konuyu okudun mu baştan beri? tik gibi olan sallamadan değil bu, ki sallamak da değil zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 böle kasılmak gibi mi. kramp mı giriyo. bana da mesela böle yüzük parmağımdaki tırnağın köküne giriyo bi acı böle kalbime vuruyo. onun gibi bişeyse çözümü ney bana da söle pls. geçmiş olsun ayrıca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 yok abi kramp değil. ya böyle uyuşma desem değil, ağrı desem değil. bir süre ayağı oynatmayınca sanki kan dolaşımı duruyor, oynatma isteğinde bulunuyosun. oynattımmı kan dolaşımı düzeliyor gibi. ama sürekli oynatmalısın. youtube'da Restless Leg Syndrome yazın, doktor bir kadın var video video anlatmış baya bir şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Abi hayır yatarkende yapıyorum. Bacaklarımı rahat ettiremiyor ve her türlü şeyi yapıyorum. Ama tabii haklısında. Tik olabilir de. Tüm semptomlar tutuyor. O yüzden bende de olabileceğini düşündüm. Yıllarca tik dediğim, öylesine birşey dediğim bu bacak sallama olayı ve bu olayı kesmem dahilinde bacaklarıma kramp gireceği hissi, şimdi bu başlığı görüp ''Hastalık mıymış? Yok lan tiktir benim ki. Olabilir mi?'' şeklinde kafamda oluşan sorular ve bunuda dert etmemeye çalışmak... İşte o mesajın nedenleri. Ama hastalık yerine babamdan bana geçen bir tik olmasını yeğlerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 işin kötüsü, hala ayaktayım, 2 saat sonra ders var. kolumun olayı geçti ve feci şekilde uykum var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 benim bacaklarda bi rahatsızlık yok ama 5 dkda bir bacak değiştiriyorum. sürekli bacak bacak üstünde duruyorum ama değiştiriyorum paso. eziliyodur ondan falan demeyin normal atıyorum bacakları. kahvehane oturuşu gibin yani. böyle bi takıntı var bende de işte. sdf. zararı yok bana mutluyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 geçmiş olsun küçükken olurdu bana artık yok, duramazdım uyuyamazdım pis bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Anaa o_O ben de hep sallarım bacaklarımı ki şu başlığa girerken sağ bacağım aşağı yukarı gayet inip çıkıyordu fakat farkında değildim, okuyunca dikkatimi çekti hala salladığım. Hep sallarım ben aslında ama hiç fark etmem, ta ki birisi söyleyene kadar. İlginç bir durum olsa da bana çok normal bişeymiş gibi herkes sallarmış gibi gelir hep o.o Neyse ki sadece otururken sallıyorum, bacak yüzünden uyku problemim yok :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 bende de huzursuz sırt sendromu var heh. 2-3 senedir o bölgelere yönelik spor yapıyorum ama hala geçmedi, kaslarla ilgili birşeydir diye düşünüyordum. çok ağrır benim sırtım (edit:sırtlarım ne lan şizofreni baş gösterdi yine hehe) bazen çok dayanılmaz olunca öne, arkaya doğru falan gerinmek zorunda kalırım hehe. acaba laktik asitle ilgili bir sorun mu diye düşünüyorum, zira gerinm masaj gibi durumlarda geçmesinin sebebi biriken laktik asidin dağılması olabilir. mazoşist oldum bu sırt ağrısı yüzünden acı bağımlısı oldum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 bazı arkadaşlar hala tik gibi, alışkanlık haline gelen sallamadan bahsediyor. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 ilginç.. nası bi his acaba merak ettim 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 huzurlu sendrom nasıl oluyor ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 burda huzursuz olan sendrom değil bacak zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 hayır huzursuz olan bacak sendromu.. da ben kısalttım sendrom diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 hayır git türkçe öğren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 değişik bi öneri olcak ama illegal kısmını falan geçin şimdi. etik kısmınada girmeyelim. alternatif tıp şeysinden hareketle ot farklı bi tedavi yöntemi bunun için. evet kötü bişiy ama tek seferlik tedavi amaçlı kullanımda sendromu yok denecek seviyeye indiriyo uzun bi süre. hayatta olmaz dersenizde bulabilirseniz akineton falan atın 1 tane. bu sendroma yazıyolarmı bilmiyorumda kasılma vs. için yazarlar doktora giderseniz. //akinetonu abartmayın aman diyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 otun geçirdiği falan yok ondan eminim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 alcadras dediğin olay bende de oluo ama çok sıkılınca, bunalınca oluo. böyle ayaklarım uyuşur gibi oluo ayaklarımı koycak yer bulamiom batio resmen fazlalık gibi gelio. yıllardır var bu durum nasıl geçer ne geçirir hiçbi fikrim de yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Bu başlığı okuduktan sonra bende de başladı LAN! Ara sıra oluyordu ama aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum. Ayağıma yorgan falan dolanırsa deliriyorum tepiniyorum v.s :P Ondan çarşaf geçirilmiş yorgan pek kullanamıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar