Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray Uni. Bilgisayar Mühendisliği ?

Fly

Öne çıkan mesajlar

Yeni konu açmak istemedim hazırı varken.. Şimdi gsü bilgisayar mühendisliği düşünüyorum ciddi ciddi ama internette okuduğum aşırı zor vs. gibi yorumlar gözümü korkuttu açıkçası. Fransızca alt yapımın 0 olmasını göze alarak ne kadar zorlanacağımı, mezun olunca yaşadığım zorluğa değip değmeyeceğini, eğitiminin ve ortamının nasıl olduğunu biri detaylıca açıklarsa çok sevinirim. Fly' a da öm atmıştım ama görmedi sanırım. Teşekkürler şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

Denize sıfır diye tercih edilir ancak. Ama mühendislikte kendini kanıtlamış okullara baksan iyi olur. bilg. müh. enflasyonu varken evet (her okul/fakülte açılırken default olarak kurulu geliyor bu müh. türü sdf)bir de buradan mezun olmak seni ne kadar ayrıcalıklı yapar bilmiyorum. Hukuk okusan neyse de. Hem fransızca falan müh. adamı bozar. ehe
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 2010 mezunum Gsü'den bilgisayar. Şöyle anlatabilirim sana, ilk iki sene mühendislikle matematik beraber alıyordu zaten dersleri tamamen. Şimdi öyle midir bilemem. Dersler gerçekten hocasına göre değişir yani bazı hocalar direk AA, BA veriyolar ki; bunu yapanların dersleri çok tırt oluyo genelde.
İlk iki sene oldukça fazla matematik dersi veriyolar, insanlar için sorun oldu genelde. Çan düşüktü falan. Ben matematiğe çok fazla ilgili olduğum için sorun olmadı, hatta kolay bile gelmişti bana. Ama Türk halkı çok ağlamayı sever sen de biliyorsun. Üçüncü ve dördüncü sene hani daha bilgisayar ağırlıklı dersler veriliyor. Yalnız Ethem Tolga sağolsun, büyük bir vizyon eksikliği sergileyip, bazı derslerin önünü kesmiş durumda bana göre. Çünkü matematik bölümüyle kavgalı kendisi. Mesela hakikaten müthiş bi ders olan bana göre, Otomatlar ve Diller Teorisi'ni konuyla yakından uzaktan alakası olmayan bir bilgisayar mühendisi veriyor, matematik bölümünden biri vermeliyken.
Neyse şöle işlerle pek sıkmayayım seni.
Pek seçmeli ders yok açıkçası GSÜ'de ve başka bölümden ders almana izin vermeyecek kadar geri kafalı bir idaresi var mühendislik fakültesinin. Derslerin zorluk seviyesi (Avrupa'ya gittiğimden beri böyle düşünüyorum) daha yüksek olmalı bana göre, ama Türkiye'deki çoğu üniversiteden zor olduğunu sanıyorum. Tırt dersleri atarsak. Yani birşeyler öğrenirsin diye düşünüyorum. Ama, amacın akademide kalmak değilse işletim sistemleri dersini (kullanımı değil, çalışma mantığı), yapay zeka dersini, bilgisayar mimarisi dersini, otomatlar teorisini ne bileyim compilation'u düzgün öğrensen ne olur Türkiye'de öğrenmesen ne, o konuda birşey söyleyemeyeceğim.
Ha düzgün derslerin de çoğu fransızcadır bu arada.
Ama deniz kıyısıdır. Bol bol sigara+çay yaparsın. Pek aktivite yoktur üniversite tarafından düzenlenen, ama beşiktaşta işte, taksim, ortaköy hepsi yakın. Arkadaş da kolay edinilir GSÜ'de kolay sıkılmazsın diye düşünüyorum.

Yalnız matematik konusunda şunu söylemem gerekli. Şu an fundamental mathematics masterı yapıyorum 2. senem. O yüzden hani matematik hep istediğim bişeydi, ben o yüzden zevk almış olabilirim. o yüzden bana nispeten kolay gelmiş olabilir. uyarayım dedim :).

güzeldir ya gsü
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada fena değildir derslerin sıralanışı falan. yani 1de fizik alırken gider AC, DC devrelere başlarsın yavaştan, sora onu işte elektromanyetik falan takip eder biraz. oralar çok önemli değil de, adam koyar önüne diyotun grafiğini, transistorun grafiğini kanıtlamaya başlar aha şöle bağlasak şu olur falan diye. sonra AND,OR,NOT,XOR falan çıkar ortaya bu bağlama çeşitlerinden falan. sora dijital elektronik dersinde işte bu kapıları kullanmayı öğretir. Boole cebiri falan öğretir. Ondan sora bilgisayar mimarisi alır o boole cebirini, sana CPU tasarlamayı öğretir. E sonraki bi ders de gelir CPU üzerinde assembly programlamayı öğretir falan. Yani boşluk olmadan arka arkaya birbirinin devamı dersler vardı benim zamanımda.
Diğer yandan bir ders işletim sistemlerinin çalışma prensiplerini anlatırdı, son olarak senkronizasyonla bitti ders, paralel programlamayla devam etti falan. Yani dersler arası geçişler o kadar sert olmuyor, onu hep takdir etmişimdir gsüde.

Ha bir de her ünide alman gereken dersler var: Devrim tarihi, bi de her mühendislik için iş hukuku.
iş hukuku hoştu eğlenceliydi. devrim tarihi efsane bir dersti bence çok güzeldi. Ahmet Kuyaş veriyordu, benim fikrime göre bayaa iyi bi hoca+tarihçi. Yalnız artık o vermiyo galiba o dersi, o yüzden şanssızsın (dersi geçme konusundaysa şanslısın galiba)
Sosyal ağlarda paylaş

yani dersine bakar işte. mesela işletim sistemleri, dağıtık sistemler fransızcaydı, fizik, kimya, matematik dersleri fransızcaydı. ama mesela mimari hocası türktü türkçe anlatıyodu. elektromanyetik neyse ki türktü :). compilation için fransadan misafir hoca gelmişti bi sürü ders iptal olmuştu 2-3 hafta ağır compilation yapmıştık fransızca. öle işte fifti fifti.
genelde tırt dersler, üninin sallamadığı dersleri türk hocalar veriyodu. bi mimari heralde bunun dışında, bi de database sistemleri falan; onlar türkçeydi.
geri kalan networktür, olasılıktır falan hep türk. network 2 kere aynı ders var gerçi farklı isimlerde birini türk veriyo birini fransız :p
Sosyal ağlarda paylaş

valla, tam bilmiyorum fransızca hazırlık kısmını. ben fransızca biliyodum, o yüzden okumadım. ama 1 sene galiba fransızca hazırlık. ki yani, fransızcası bayaa kötü olanlar vardı da aramızda, amfi dersi falan az olduğu için, sınıf falan küçük olduğu seçmeli ders az olduğu için, hep berabersin falan bayaa kaynaşıyodu millet. yardım ettik hep birbirimize o yüzden. fransızcası çok kötü olanlar da çok zorluk çekmedi yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...