Fly Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 öss de kaydırdım mı ne olduysa (:P) düşük geldi , odtü inşaat/mimarlığa yetebiliyor ancak. inşaata nötr, mimarlığa hafiften negatif bakıyorum çünkü çizim yeteneğim sıfırın altında yirmi fersah. zamanında da galatasaray üniversitesi bir iç sınav yapmıştı, dün okula liste gelmiş baktım bilgisayar mühendisliğini kazanmışım. soracağım galatasaryda bilgisayar eğitimi, ortam, kadro falan nasıl (fransızcam var, yoğun matematik kısmını da atlayın) ? Gidersem pişman olur muyum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 mis gibi puanın varmış : / ühü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Bence güzel okuldur. Fransızcan var zaten. Okuyuver derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Kesinlikle GSÜ'ye git derim. Babam Galatasaray Lisesi'nden, Galatasaray Lisesi veya Üniversitesinden mezun olursan hayatın kurtulur diyim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 okuyan kişiler daha iyi bilirler ama lise zamanı bu okula gezi duzenlenmişti ve dinlediklerimden aklimda kalanlar, okulun sozel agirlikli alanlarda daha basarili olduguydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 hiç duymamıştım gsüde bilgisayar olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 bence gir sitesine tek tek hocalara bak, googledan araştır bilgi edinmeye çalış. belki okulun forumları da vardır, oraya falan sor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Insaat - Mimarlik nere Bilg Muh nere, ve de ne alaka .. ilk olarak hangi konuda egitim almak istiyorsun onu dusun bence. Ikincil olarak Fransizca biliyorsan baska bir dilde egitim veren okul daha avantajli olabilir, 2. bir dil edinirsin. Mimarlik okursan mutlaka bir is bulursun, azmine gore de yukselirsin. Benim hanim Mimar (pHD), kapanin elinde kaliyor. Insaat Muhendisi hakkinda fikrim yok. Bilg Muhendisi arkadaslarim var alakasiz mevzularda calismaktalar ( Odtu Bilg Muh'den tayfa), yeterli seviyede maa$lari var ( yeterli = calis, biriktir, loan al, ev al, taksit ode, vs vs). Kendim de CS yim, mesleginede asik bir adamim, halimden de memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 çok pişmanım zamanında fransızca eğitim veren bir liseyi tercih etmediğim için, puanı düşük diye yazmadığım için, çook. git ne duruyorsun yahu. fransızcan da iyiyse eh okuyuver yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 inşaat falan ailemin verdiği alternatifler zaten, bu haftaya kadar hiç aklıma bile gelmemişti. gideyim ben o zaman istanbul'a. yalnız aklıma takılan yurt veya ev kiraları ne civarda ? biri kesin olmak üzere iki arkadaşımla birlikte kalacağız da onlara da bilgi vermem lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Gel ekonometri oku. Hocalar "fransız" kolay anlaşırsın hem. Bu arada hangi okul olacağını boşver, önemli olan ileride kendini nerede ne yaparken görmek istediğin. Birşeyler üretmek mi istiyorsun? Yoksa masa başı işler ve teori daha mı yakın sana? Buna karar ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 git kesin git manyaklik etme gelme teknik universiteye kac kurtul ***hayir hayirr durun saldirmayin vurmayinn hayiirrr***** kac kurtul kiz olan bi okulda oku *****aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa***** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 valla gsü bilgisayar iyidir güzeldir de zordur biraz, zorluğunu geç demişsin ben de zamanında öyle demiştim de ilk sene bayaa bi ders var yani diğer üniversitelerin yaklaşık 3/2 si kadar. memur hayatı yaşıyosun ilk sene kalmak dersen, çok kişi kalıyo derslerden, bazı derslerde 70 kişi alıyosa notlar şöyle gidiyo: 1 A, 2 BA, 2 BB , 3 CB, 7 CC, gerisi F; gerçi F'lerden de 10 kişi falan geçiyo işte bütte öle yani. matematik ciddi bi ders gsü bilgisayarda :p, yani şu şöle yapılır diye değil, şunu kanıtlayalım.. bu bitti şunu kanıtlayalım diye gidiyo(mat vize ortalamaları düşük bayaa 20-35 arası değişiyo 20'ye daha yakın genelde :p) dersler çoğunlukla fransızca hele ilk sene nerdeyse hepsi öyle. hocalarla ilişkilerse sınıflar küçük olduğu için bayaa iyi, bunun tersi de doğru tabi adamı gıcık edersen de çok kötü oluyo :p bilgisayar öğreniyo musun dersen, valla bi geyik var gsü bilgde olan herkesin yolu bilge adamdan geçer diye yani iyi öğretmediklerini düşünüyo millet , öğreniyosun bişeyler aslında ama teorik biraz tabi ondan sora pratiğini öğrenmek kolay :p yoklama dersen hocaya bağlı bişey ama genelde göstermelik oluyo. ne biliim öle işte hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 zorluk kısmı mecburiyetten aslında, seneye girmek istemiyorum hadi seneye de böyle bir puan geldi ortada kalacağım. de o bilge adam kısmı kötü oldu ya : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 bu yetenek sınavı nası oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 yetenek sınavı değil de frankofon (yanıltmayayım da bildiğim kadarıyla fransa ile ilişkileri olan, diploması fransada okumanıza izin veren okullar, derslerinde fransızca yoğun olan, vs..) okullara ve galatasaray lisesine ayırdığı bir kontenjan var (mesela bilgisayar 35 kişiyse bunun 17 si mi 15 i mi ne öyle bir kısmı). bu kontenjana girecekler için de kendi sınavını yapıyor. öss de ilk 25k ya girersen iç sınavını değerlendirmeye alıyorlar, öss den kaç aldığın önemli değil 25k nin içinde olduğun sürece. [ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 00:38 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Gs bilgisayardan mezun bi arkadaşım var. Öğrenciyken girdi turkcellde çalışmaya başladı online işlem merkezinin altyapısını yaptılar. Şimdi fransada master yapıyor. Benim bildiğim iyidir oranın eğitimi. Ama tabi ne istediğin önemli. Bilgisayar okumak istiyor musun ona göre gir bölüme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 istiyorum da beni caydırmaya çalışmıştı ailem 4 yıl boyunca yok matematik yok hede hödö diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 işletme filan oku, gençliğine yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 ehehe işletme çok kolay lan d: *kaçar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2007 @Alcadras: GSÜ her sene kontenjanının %50'sini ÖSS'le alıyor, diğer %50'sini de kendi sınavıyla. Kendi sınavına geren %50'lik kısmın %50'lisi GS lisesinden geçiyor, geri kalan %50 de fransız liselerine ayrılıyor (st. joseph, st. benoit, dame de sion, pierre loti hede hödö). Yani toplamda: %50 ÖSS %25 GS lisesi %25 fransız liseleri şeklinde dağılıyor kontenjan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 abi şöyle ya o öğrenememe olayı millet matematikten geçmek için aşırı kasıyo beceremiyo mesela sora gelip algoritmacı algoritma kompleksitesi dersinde senin matematikte öğrenmiş olman gereken şeyleri kullanıyo sora bakıyo herkes aval aval, olan bi parça bu. bi de tabi ilk sene sonrası salıyosun kendini ulan çekilir mi bu kadar ders yeter lan diye. yoksa hocaları dinlersen anlarsın olayı ha bi de olan şu tabi, 2. sınıfta kullanılan yazılım dili C, e C'de de böle güzel güzel karizma zımbırtılar yazmak zor biraz benim bildiim genelde DOS ekranında çalışıyo yaptığın şeyler onları yapıyosun sora bi düşünüyosun ulan ne işe yaramaz şeyler yapıyorum ben diye bunu kim kullanır lan diye ama aslında olay onun algoritması. yani C#, Java'nın sadece dilini bilsen yazıcan bişeyler, olayı öğrenmişsin. dil öğrenmek de kolay bişe zaten. bu arada C'de karizma şey yazılmaz demedim, yazmak zor benim bildiğim kadarıyla dedim dellenmeyin hemen :p bi de sonuçta bu bilgisayar mühendisliği o yüzden donanım da öğrenmen gerekiyo. donanımı da baştan öğretiyolar (tabi tamamen öğrenen çok az kişidir :p) . yani önce analog elektronikten transformatör(tabi yarı iletken falan görmüyosun oha!) görüyosun, sora transformatörden AND,OR,XOR nası yapılır falan görüyosun, sora onlarla artık bişeler yapıyosun sayısal elektronikte(RAM işlemci falan nası yapılır görücez sözde bilmiyorum daha görmedim 2. sınıf bitti daha :P) ne biliim matematikte de fourrier serilerine kadar yaptık biz, son bi matematik dersim kaldı kesikli matematik diye, şu ana kadar yaptığımız matematikte kanıtlanmamış çok az yer var yani, herşey kanıtlanıyo ve sınavda derste yaptıklarını kullanabiliyosun ama bazı şeyler kanıtlaman da gerekebiliyo işte zor biraz, ama bilge adam dedim diye de korkma yani hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 saol antimodes. yani ben giremiyorum öyle mi :d 59k sıralamam. 25k içinde olmak gerekiyomuş. eh, heveslenmedim zaten :D [ Mesaj 19 Temmuz 2007, Perşembe - 10:57 tarihinde, Alcadras tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 said: Fly üye § 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 11:35 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- inşaat falan ailemin verdiği alternatifler zaten, bu haftaya kadar hiç aklıma bile gelmemişti. gideyim ben o zaman istanbul'a. yalnız aklıma takılan yurt veya ev kiraları ne civarda ? biri kesin olmak üzere iki arkadaşımla birlikte kalacağız da onlara da bilgi vermem lazım. yurt tavsiye etmiyorum, beşiktaş'ta ev tutarsın tek veya 2 kişi tutarsınız 10-20dk içinde üniversitede olursun. (sallanarak) geçen arkadaşlarım eve çıkıyorlardı da beşiktaşta aidatlar dahil 900ytl'ye 2+1 , 2 balkonlu apartman dairesi işte. (2 kişi için mükemmel 3 kişi bile olur) 600-700 ytl'ye çok iyi bir 1+1 bulursun beşiktaşta yine balkonlu fln. gel istanbul'a derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2007 ha bir de gsü'deki ortamı bir mimar sinan'da bulursun.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar