ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Baykal neden sevilmiyor: 1- 1980 oncesi CHP tek basina iktidara yururken halk Karaoglan in pesine takilmisken bile parti icinde liderlik mucadelesi yapardi. 1980 sonrasi SHP birinci parti konumuna yukselince Erdal Inonu`nun iyi niyetinden yararlanarak iktidara yuruyen partiyi ele gecirmek icin defalarca kongre yaptirdi. (o zamanlar muhalifler partiden atilmazdi.) Parti iktidar olmak uzereyken ic karisikliklara dustu hiziplere bolundu ve zayifladi. 1992 de CHP yi yeniden kurup partiyi ikiye boldu. Sonra birlesme ayagina buyuk parca SHP yi ele gecirip, herkesi kapinin onune koydu. Muhalifleri partiden atti, birlesme oncesi SHP kadrolarinin tamamini tasfiye etti. Butun solu kusturdu. Partinin oyunu once yuzde 10 a sonra yuzde 8 e indirmeyi basardi. Her karsisina cikan adayi partiden atti. Butun bu bolucu bozucu karistirici hareketleri ile solculari kusturdu. 2- Issizlik, ekonomik kriz falan gibi sorunlari ikinci plana atti Laiklik ile kafayi bozdu demokrasiyi unuttu. Darbe cigirtkanligina giristi. Halki unuttu Etiler Nisantasi agzi ile konusmaya basladi. Halkin gunluk sorunlarina o kadar uzaklasti ki: Cem Uzan in vaatlerini calmaktan baska caresi kalmadi. Halki kusturdu. 3-1997 de Askerlerin kurdurdugu darbe hukumetini destekledi, sonra onlarida arkadan vurup hukumeti dusurdu. Demokrasi yanlilarini kusturdu. 4-Alevileri, Kurtleri unuttu. Azinlik politikasi gelistiremedi. Dislanmislari kusturdu. 5-Karisini halkin onune cikarmaya utandi. Kadin aday gostermedi. (AKP de bile daha fazla var) Hala ER meydani ilanlari vererek kadinlari asagilamaya, turban turban diyerek onlardan maddeymis gibi soz etmeye devam ediyor. Kadinlari da kusturdu. 6- YOK e destek verdi. Genclik kollarinda sivrilen isimleri hemen gorevden aldi. Gencligi sadece bayrak asan tipler olarak gordu. Genclik politikasi gelistiremedi. Gencleri kusturdu. Bravo Baykal 60 yas uzerinden, devlet memurlarindan asker emeklilerinden, Etiler Nisantasi Sisli den en cok oy alan parti yaptin: Ezilenlerin sesi, Halkin partisini, Halkci Ecevit in partisini Seni kutluyor, halkin sandiga gommesini umuyorum. Bu adam Laik Demokratik duzeni falan koruyamaz, cunku halk bu adam laiklik dedikce Ataturk ilkelerinden soguyor. Itici irite edici tavirlari ile, halki Ataturk ten suphe eder hale getirdi. Bu adam meclise girmezse Solun onu acilir. Mehmet Agar bile daha sol soylem uretiyor zaten. Solcuyum diyene uymaz, e sagciyim diyende zaten CHP ye vermez. Laiklik elden gidiyor telasina kapilan panik halindeki kalabaliklarin oylari ile yine ikinci parti olur CHP merak etmeyin. Not: Klavyemde turkce karakterler olmadigi icin kusura bakmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 said: hehe mustafa sarıgül adam oldu baykal kaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 ombak senin CIA acani oldugunu dusunmeye basladim kim yolladi seni amacin ne? turkce klavyen bile yok bide ustune ehr topicde amerikayi savunuyorsun bizi dover amerika aman sole aman bole harbiden killanmaya basladim kim yolladi seni? [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 21:08 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 CIA nin isi yok Paticiki sabote ediyoruz. Salagiz ya biz, zaten dunyayi Amerikanin eline dusmekten Paticik ahalisi kurtaracak. Benim ailem, 80 oncesi devrimci mucadelenin icinde yer aldilar. Mehmet Agar in idare ettigi iskencehanelerde 2 hafta gecirip tek soz soylemeden ciktilar. SHP kurulurkende ODP kurulurkende kurucu uye olarak oradaydilar. SHP iktidardayken yillarca ilce baskanligi yaptilar. 1994 secimlerinde propaganda yaptiklari kahvehaneye irticacilar bomba atmaya calisirken bomba elinde patlayan IBDA C militani oldu. Beni de taniyan herkes, Emperyalizm karsiti oldugumu bilir. Ozgur Filistin kampanyalarina katildim. Hatta gecen secim gaza gelip genclik askiyla oyumu CHP ye de verdim. ABD ye karsi olmaklar, haydin gencler kapin kelesleri Bush`u tepelemye gidiyoruz demek ayri seyler. Baykal i elestirdigim icin bana CIA yakistirmasi yapan Viktor. Ara arastir bul gecen secim CHP Kemal Dervis ile birlikte ikinci parti cikarken sandiktan, Baykal secimden once olurlarini almak icin hangi ulkeye gidip ``Think Tank`` kurumlari ile gorusmus. Ulusalci kardesler lutfen acip bakarmisiniz GUmruk Birligi anlasmasinda disisleri bakani olarak hangi ulusalci liderimizin imzasi var. Hangi ulusalci liderimiz acaba Cekic Guc un suresinin uzatilmasi oylamasinda hukumetin yaninda yer almis? Amerikanci Sol CHP dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 mitinglerde aynı cümleleri aynı sıra ile kurduğu için olabilir. ezberledim artık adam her şehre gittiğinde sadece şehrin adını değiştirip konuşmasını yapıyor. sürekli kimliğini çıkarıyor gösteriyor, aynı cümleleri kuruyor said: "pirinç dağıtıyorlar, kömür dağıtıyorlar vs.. alın tabi ki haram değil onlar. alın tepe tepe kullanın. yalnız dağıttıkları malların parasını yeni hükümet öder diye madde var sözleşmelerinde. olsun. size helal olsun o mallar tepe tepe kullanın. burada bir yanlışlık yok ama yanlışlık oylarda var. oyunuz sizin vicdanınız, sizin namusunuz. kimseye namusunuzu satmayın!" ehe dinleyin bir mitingini bugünden sonra yapacağı. aynılarını söylemezse gelin yüzüme tükürün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 bu topicde degil butun okudugum postlarinin isiginda bu dusunce aklima geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Eskidende aynı şeyler oluyordu partilerden farklı fikirler çıkıyordu yada farklı politika izliyorlardı ama partilerini değiştirmezlerdi.Size eski bir hikayeyi anlatayım büyüklerimin anlattığı. Biz çınarcıklıyız göçmen geldik istanbula ben 5 yaşındayken Küllo Dedem Çınarcığın eski tek ağasıdır ve büyük anneanneme gitmişler oy vaktinin gelmesine yakın.Yine o zamanlar bundan daha büyük taş oynatan zırvalıklardan bashediyorlarmış partiler ki o dönemlerin ne kadar tehlikeli olduğunu hepimiz bir '' hazır cumhuriyetci genç '' olarak biliriz.Neyse cevabı şu olmuş. CHP'den eşşek çıksa yinede oyum CHP'nin demiş; şuan ki aldığı oyların büyük kısmını yine bu kitle sağlıyor. Neden böyle olduğunu siz kendinize göre yorumların, ben neden olduğunu anladım. [ Mesaj 17 Temmuz 2007, Salı - 11:30 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Baykal'a, akp nin yaptıklarının yarısını yapabilceğine dair güven duyalamıyorsa sevilmemesi normaldir başarılı olabilceğine dair bir güven yok ya yeni olursun insanlara umut verirsin(banka hortumlamalı, dolandırmalı geçmişi olmasa Cem Uzan) ya da eski olursun, geçmişteki başarınlarınla gündeme gelir güven veririsin Baykal hangisini uyuyor ki sonsuza kadar muhalefet olup, daha iyisini yapamadığı şeylere dair çamur atmak, bu böyle olmamış, ben olsam şöle yapardım demek çok gerçekçi be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 akepe`nin yaptiklarinin yarisini yapsa vatan haini diye asarlar zaten,dogru yapmadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 baykalı niye sevelim? olsa neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Onu bunu bilmem de Baykal giderse Chp nin oyları patlar bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 eet coook daha fazla oy alir chp. ben bile vermeyi dusunebilirim solu sevmesem de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 mustafa sarigul denen adam ayni cuma namazini en fazla camide kilma rekorunda erbakanla yarisabilcek tek sahistir adam bi cuma 6 7 namaz kiliyo mubarek hepside sislideki camiler namazlari mi bekletiyosun sen yetiscen diye anamadim ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar