Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aktarmali Ucak Sorunsali

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaslar,
Gecen gunlerde avrupa gezimiz icin Schengen vizesi aldik, donus biletimizi de Amsterdam`dan Basel aktarmali aldik Istanbul`a.Orda yani Basel de son check - in imizi yaptirmamiz lazim,aktarmali yolcular icin de ayrica vize gerekicek mi ? Isvicre deki o 2 saat icin ayrica bi basvuru yapmamiz gerekicek mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

Check-in Isvicre kesiminde diyor parantez icinde. Simdi Schengen tum avrupa degil,yuzde 80 i falan dahil ama Isvicre, Cek cum gibi yerler yok diye biliyorum,normalde pass kontrol topraga girerken degil ucaktan iner inmez yapiliyor,yani isvicre kesimindeki chek-in e gelirken ordan gecmek zorundaymisim gibi duruyor. ama vize gerekiyorsa buyuk sacmalik,ucak sektoru icinde kotu bir durum,sermayeye gore kanunlarini duzenleyen avrupa yapmamistr heralde oyle birsey. Var mi tecrubesi olan bi arkadas,ya da nereden yardim alabilirm ? bu isvicre`nin istanbuldaki konsoloslugu nerde, web sitesi falan varmi?
Sosyal ağlarda paylaş

Daha once defalarca ucmus biri olarak ulkesine gore gerektigini soyleyebilirim :)

Ornegin belcika'dan aktarirsan transit vize dneilen bir vize alman gerekiyor. Onun icin hangi ulkeden aktarma yapacaksan telefonla arayip transit vize gerekip gerekmedigini sorman gerekiyor. Genelde Turkiye'ye ucana firmalar transit vize isteyen ulkeler uzerinden ucmaz, fakat ucanlarda vardir. Dedigim gibi en sagliklisi konsoloslugu arayip transit vizeyi sorman..
Sosyal ağlarda paylaş

Vay anasına hakkaten doğruymuş, olur mu böyle saçma şey diye araştırdım ve oluyormuş. İsveç, Bulgaristan, Hollanda bunlar benden hiç bir şey istemişti zira ülkeye girmeden hava alanı içinde belirli bir bölgede kaldığımdan resmi görevlilerle karşılaşmadım bile değil bir belge sormak.

Ancak İsviçreyi kontrol ettim bakınız ne diyor;

--------------------------------------------------------

Flight passengers in transit

Go to page «List 2: Particular provisions» I Subject to Items II and III below, such persons do not require a visa if they satisfy all the following conditions:

a) they are holders of one of the following traval documents:

a recognised and valid national passport
a valid passport issued by the Republic of China (Taiwan),
a valid UNMIK Travel Document for Kosovo,
a valid Alien's Passport of Latvia,
a valid Alien's Passport of Estonia
a valid passport issued by the Palestinian Authority
a travel document for refugees issued in accordance with the London Agreement of 15th October 1946 or the Geneva Convention of 28th July 1951, or a travel document for stateless persons issued in accordance with the Convention of New York of 28th September 1954 if presented in conjunction with a valid residence document according to point III b) below;
b) they do not leave the transit area;
c) they continue their journey within 48 hours;
d) they possess the travel documents required for entry into the country of destination;
e) they possess a flight ticket for the journey to their destination;
f) they have made the bookings necessary in this connection prior to their arrival in Switzerland.

II Holders of a recognised and valid national passport from Iraq and Somalia are not granted the visa exemption pursuant to Item I above under any circumstances whatever.

III Nationals of Afghanistan, Angola, Bangladesh, the Democratic Republic of Congo, Ethiopia, Ghana, Guinea, India, Iran, the Lebanon, Nigeria, Pakistan, Sierra Leone, Sri Lanka and Turkey will only be granted the visa exemption pursuant to Item I above if
a) they are holders of a recognised and valid diplomatic, service or special passport, or
b) they are holders of a recognised and valid ordinary national passport and a valid visa or a valid residence document issued by Andorra, Canada, the United States of America, Monaco, San Marino or a member state of the European Union (EU) or the European Free Trade Association (EFTA). If the visa was only granted for one entry, the foreign nationals will be exempted from the obligation to hold a transit visa for Switzerland for their return flight (yet only during the period of validity of that visa) although they have already made use of the visa for the outward journey.

--------------------------------------------------------

İsviçreli faşist ipnelerin ülkesine hiç gitmemiştim, iyi de etmişim.

Senin için önemli kısma bold ile işaretledim.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam şimdi mantığı kurdum. Ben hep oralara AB üyesi ülkelerden uçtum. O ülkerden uçan vatandaşların zaten kafadan o ülkerle problemi yoktur diye ayrı bir kapıdan alıyorlardır. AB üyesi olmayan ülkerden gelen uçakların kapısından girince ise transit vize ile ilgili o şekilde bir kontrole tabi tutuyor olabilirler. Bulgaristan hariç zira Sofya'nın sikindirik havaalanında kapı mapı yoktu, uçaktan yere iniyorsun ve oradan da terminalin tek giriş kapısına kendin yürüyorsun. Son yıllarda değişti, büyüttülerse bilemem tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yonden mantikli, cunku kacak girmesini istemiyorlar. Bir kacagin maliyeti bir ulke icin cok buyuk. Bazi ulkeler ozel ucakla gonderiyorlar, bir kacagin gonderimi 100 bin dolara cikabiliyor. Ayrica ulkeme gitmek istemiyorum, falan dediinde elini kolunu bagliyor, zira insan haklari mahkemesine sikayet edebiliyorsun, beni gitmek istemedigim bi ulkeye yolladilar diye..
Sosyal ağlarda paylaş

Son başımıza gelenleri yaziyim,

Münih aktarmalı , Hong Kong'a uçuşumuz olacaktı ancak , Schengen vizesi olmadığı için Lufthansa görevlileri uçağa almadılar, sebep olarakta schengen vizesinin olmaması ve aktarma ayağının münihte olmasını gösterdiler.

Konuştuğumuz bir çok yer , bunun bir sorun teşkil etmeyeceğini, sadece aktarma için vize gereksinimi olmadığını ve Lufthansa yetkililerinin hata yaptığını vs söyledi.

Sonuç olarak uçağa alınmadık ve, Dubai üzerinden uçmak zorunda kaldık , ki dubai havaalanında gidişte 4 , dönüşte 11 saatlik bir bekleyiş geçirdik..

Kısacası işinizi bence şansa bırakmayın , yasal olarak sorun teşkil etmesede, adam seni uçağa almam dedikten sonra , istediğin kadar yırtın sonuç alamıyorsun.

Tabi bu söylediğim kötü bir senaryo , ve sizin başınıza gelecek diye birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

aktarma yapacaksaniz, transit vizeyi kesin arastirin. bazen havalimanlarinda bile degisiyor, iki terminal oluyor mesala ve transit salonu olmuyor. munihte iki terminal var, gerci transit salonu vardir diye tahmin ediyorum ama olmayabilirde. basiniza gelen durumun bunula alakasi olabilir. aktarma belali bir is biz turk vatandaslari icin. Ab`ye adayligi konusulan bir ulkeden bu sartlarda vize istenmesi cok ayip. o ulkelere karsilik verememek daha da ayip.
Sosyal ağlarda paylaş

var da beraber yolculuk yapicak arkadasim , 10 euro kar etcem diye aktarmaliyi aldi , ustune ustelik adamlar 7.5 euro da c card sokunca kar mar da kalmadi , baya bi soylendim ztn kucuk hesap icin 7 saat yolculuk yaptircan diye ama almis olduk,7 saat koymaz da bu b.ktan alanda 3 saat beklemek icin vize almak gerekirse uzulur.3 gun daha amsterdam da takliir 99 euroya kendim donerim valla,vize masrafi ztn en az 100 euro oluyor.. Ben bi konsoloslugu ariyim en iyisi..

Bi de yukarda su konsolosluktan konulan yazida once sey diyor dogru cevirdiysem : " Gecerli bi passaport varsa,ucusunuz alinmissa,48 saat icinde ayriliyorsaniz gerk yok" gbi bisey okudum , senin bold ettigin yerde ise Turk`sen kacarin yok alican manasini cikardim , dogru mudur?

EDIT : TR vatandaslari icin EU dan alinmis ve tek girisli olmayan yani multi bi vize varsa sorun cikmaz diye anladim , dogru mudur ?

bizim bold yaptigin yerdeki ulkelerle bir tutmasi da guzel olmus,3.ncu dunya ulkesi olmak boyle birsey demekki.

[ Mesaj 17 Temmuz 2007, Salı - 13:22 tarihinde, Kithnos tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
Slovenya'dan aktarma yapip Viyana'ya gidicem. ucak biletini online hallederken bu transit vize olayindan bahsettiler. ben de Ankara'daki buyukelciligi aradim. cikan kadin ne tur vizeniz var dedi. ben de vizem yok oturma iznim var dedim. (Viyana'da diger ulkelerden gelen ogrenciler icin 1 yillik oturma izni veriyorlar. o da boyle kart gibi birsey. pasaporta yapisik birsey degil yani.) oturma izniniz varsa sorun cikmaz dedi. sonra da ne tur bir oturma vizesi diye sordu. ogrenci dedim. pasaportta degil mi dedi. ben de yok kart halinde dedim. hmm onu bilmiyorum buraya gelip gosterip sormaniz lazim dedi. ben istanbuldayim. yer ankarada. bunun icin kasip gidemem oraya. bilgisi olan varsa bir sorun olusturup olusturmayacagini soylese mukemmel olur.

not: avusturya'ya girip cikarken de mesela vize yerine o karti gosteriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...