xueshen Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 bir kaç haftadır azureus ile yaptığım downloadlar acayip yavaşladı önceden en az 20kb ile indirirken şimdi neredeyse 10kb ile zor indiriyor. bende bu sefer utorrent programını denedim ama aynı sorun onda da var. Spyware, virüs her şeyi de arattırdım hiçbirşey bulamadım. Neden olduğu konusunda yardımcı olabilecek var mı?
Sacros Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 seeder/leecher oranlarına bak(bakıyorsundur zaten) utorrent vb programlar kullanıyorsan port açman gerekir(açmışsındır herhalde?) dinamik ip'n varsa modeminin dmz kontrolünü etkin hale getirmen gerekebilir(yapmışsındır herhalde?) pek bilinmeyen torrent sitelerinden download yapmazsın herhalde? bağlantında bir problem olup olmadığını araştırmışsındır? engelleyen bir firewall vs zımbırtının kontrolünü yapmışsındır? öyleyse bilemiyorum. bende her şey sorunsuz çalışıyor =)
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Bende de var benzer bi problem. Kullandığım site mi saçmaladı bilmiyorum da, normalde 40-45le indirmem gerekirken 10-15'le anca indiriyorum. Bi süre sonra geçer diye düşünüp pek ellemiyorum, her torrentte yapmıyo çünkü sanırım.
Sacros Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 512 var sanırım sende Kojiroh, 10-15le indirdiği torrentlerde bulduğu seederlara bağlanabiliyor mu yoksa 2-3 seed'e bağlanıp öyle mi çekiyor? biraz bekleyince düzelebilir belki, 1024 kbps var bende, bazen 100le çekiyor, dosyanın paylaşılan kısmının nadir olduğu bölgelerde 60a 70e düşebiliyor. [ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 06:46 tarihinde, Sacros tarafından güncellenmiştir ]
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Evet 512k var. Ve yine evet, genelde 3-4 seeder oluyo öyle oldu mu. Sorun da orda zaten, bi türlü çözemedim. uTorrent'in DHT denen şeysi de çalışmıyo sanırım. Eskiden en berbat, en nadir torrentlerde bile S:4(114) L:8(500) gibi şeyler görürdüm.
Sacros Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 gelen bağlantı iconunun yeşil olmasına dikkat et, sarı olduğu durumlarda port sorunun var demektir. utorrent'ın ayarlarından sabit bir port belirle ve modeminin security firewall ayarlarından o portu aç. dmz'yi aktif hale getirirsen de çözülür.(varsa tabi) tam nedenini bilmiyorum ama az seedera bağlanması belki de senin paylaşma oranınla alakalıdır... bilemiyorum. yaptığın upload da downloadunu etkiliyor olabilir O_o
xueshen Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Çok garip ya... bende hepsini tekrar kontrol ettim sacros hepsi tamam :)
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Şimdi bende de şöyle bir sorun var. Torrentspy dan iki torrent'i utorrent ile indirmekteyim. Seeds-------Peers 7(135)-----29 (952) 8(19)-------27 (89) Download hızım torren başına 3-4, hatta bazen 1 fln oluyor. 1) Şimdi download hızımı arttırmak için ne yapmalıyım? Sonuçta 8-10 GB lık şeyler çekiyorum, 5 Week fln diyor ETA? 2) Bu hızlar bu oranlar için normal mi? 3) Upload'ı kısmam yada arttırmam bir fark yaratır mı? [ Mesaj 17 Temmuz 2007, Salı - 17:30 tarihinde, Apis tarafından güncellenmiştir ]
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 adsl`de ul`i biraz kismak lazim. eger public tracker ise yarisina filan getir. modemine gore port-forwarding gerekebilir, o da hiz dusuruyor. ha public trackerlar da hizlar boyle ne yazikki.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 public trackerlarda böyle derken, ben hep public tracker kullanıyorum, hiç de hız sorunu yaşamadım. tabi başlarken hız sorunu yaşanır, yaşanacaktır. bu kaçınılmaz bir gerçek. daha çok kullanıcıya bağlandıkça hız artar. ve evet, upload hızınıza bir sınır koymanızda yarar var. yukarıda geçen "uploadın yarısı" sınırını ben uyguluyorum, memnunum.
Öne çıkan mesajlar