Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kayıt programı ve kaliteli mic.

ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Birkaç şey önereyim. Ama mikrofon kaydetmek istediğin enstrümana ve elde etmek istediğin sese göre değişir. Mikrofon şeçimi konusundaki tavsiyem bir vst üzerinde farklı tip mikrofonları denemek ve karar vermen. Ama Rode iyi bir markadır, aklında bulunsun.

Bunu alman tavsiyedir, yanında benim de kullandığım(her ne kadar artık kayıt yapmasam da kullanırdım) Pro Tools geliyor ve kendileri bence türünün en iyisidir. Zaten Pro Tools'u sadece kendi donanımı ile birlikte kullanabilirsin.

Bunu da alabilirsin. Yanında program olarak REAPER'ı öneririm. Sequencer gerektiğinde onu kullanıyorum şu an. Tracktion da alabilirsin - çok güzel ve öğrenmesi basit bir arabirimi vardır.

Eğer param var diyorsan Digi003 Console alabilirsin. Ses kartının yanına iyi bir pre-amp ekleyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Piyano için NT4 önerebilirim, stereo kayıt piyano ile çok iyi gider, fiyatı da uygun. Vokal için aşağıdakilere bak bir.

1 - Standart bir S1 ve bir Dmp3(bu çok iyi bir kazanç veriyor)

2 - NTK(tüplü mikrofonları seviyorum, sen de seversin) ve bir Dmp3 daha. NTK'nin gürültü oranı da epey iyi fiyatına göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Adobe Audition 2 kullanabilirsin kayıt programı olarak. Mikrofon dersen de ben Shure PG58 kullanıyorum. Fiyatını tam olarak hatırlamıyorum ama 100-150 milyon arası bişey olmalı. Daha ucuz mikrofon kullanmamalısın vokal kaydı yapmak istiyosan. Shure veya Sennheiser marka kullanılıyo genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sorunun mutlak,tek bir cevabı yok malesef. Mesela GERGE'nin ilk önerdiği ses kartlarını ben normal şartlarda asla önermezdim.Bütçen hakikaten kısıtlı ise, aynı paraya (illaki harici ve usb olması gerekiyorsa) emu 0404 usb al derdim.

Bu iş için ayırdığın bütçeyi,hangi enstrumanları kaydedeceğini,ne tarz bir müzikle uğraştığını, kayıt alacağın makinanın özelliklerini, desktopmı yoksa laptopmı olduğunu, çalışacağın mekanda herhangi bir izolasyonun yada akustik düzenlemenin olup olmadığını belirtirsen çok daha sağlıklı bir yardım alabilirsin.

Yani tüplü condenser mikrofon falan önerilmiş.. hehehe.. Evde,normal bir odada yada enazından portatif kayıt kabinleri olmadan kullanılacak şeyler değil bunlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Emu aklıma gelmemişti benim. Eğer notebook kullanıyorsan Emu'nun PCMCIA kartları vardır, alabilirsin.

Ama Digidesign'in sonuna kadar arkasındayım, hatta fanboy'yuyum. Tüplü mükrofonu da odamda kullandım - hatta banyoda(fayanslar arasında çok ilginç, doğal bir reverbümsü oluyor - deneyin bir) bile kullandım - çok iyi olmasa da, çok kötü de olmuyor. Benim duvarlarda aşırı bir ses yalıtımı vardı ama.
Sosyal ağlarda paylaş

PCMCIA bir kart alırsa laptopa mahkum olur,bir masa üstü ile kullanma olanağı yok. Zaten fiyatını göz önüne alırsak,başka klasmanın kartlarına atlamış oluruz. Digidesign'a bir lafım yok zaten,protools için kaçınılmaz olarak edinmek gerekiyor. Ama mbox nekadar doğru bir tercih olur orası yine tartışılabilir. Dediğim gibi,tamamen kişisel tercih ve ihtiyaçlarla orantılı. Mbox hem input yoksunu,hemde usbden beslenen bir alet olduğu için güvenemeyeceğim bir kart. Üstüne birde Digidesign'ın ev kullanıcılarını çekip,diğer uygun fiyatlı kartlarla rekabet etmek için çıkardığı bir kart olduğundan ayrıca bir antipatim var :) Zaten digi 002 yada 003de olan converterlarla da alakası yok kartın üstündekilerin.

Tüplü mikrofonlar muhteşem. Ancak dip gürültüsü oldukça yüksek olur ve biraz daha sesi açarak kayıt almak gerekir. İyi izole edilmemiş yada hiç izole edilmemiş bir yerde bu şekilde kayıt alındığında,üst katta yürüyen adamın ayak sesleri,yada 5 kat aşşağıdaki yoldan geçen arabanın sesi bile kayıda girer. Yani normal akustik düzenlemesiz bir odada kayıt almak tabiki mümkün ama tam randıman kullanmak mümkün değil. Bu durumda ben yine Rode ntk almaktansa,stereo kayıt için 2 tane nt1-a alırdım ev için (ki bu setupla bile sorunlar yaşanır). Nt1-a tercihimde en sessiz condenser oluşundan kaynaklanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...