Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yok artık!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nasıl oluyor anlamadım ama, speakerimin sonunu sonuna kadar kısınca radyo çekiyor:D sesi biraz açınca gidiyor ama. bilimsel açıklama talep ediyorum, rober hatemo çalıyor şu anda sdfsdf
Mesaj tarihi:
[spo]Hoparlör, elektrik akımı değişimlerini ses titreşimlerine çeviren alettir.

1920 yıllarında elektiriki ses dalgalarının kaydedilip yayınlanmasına imkân sağlayan buluşlar ortaya çıktı. Bu buluşların neticesinde ilk hoparlör 1924-1925 yıllarında yapılmıştır. Chester W. Rice ve Edward W. Kellogg tarafından yapılan çalışmalar hoparlörü geliştirdi. Bu iki bilim adamının ortaya çıkardığı sistem, günümüzde önemli değişikliğe uğramamıştır.

Çalışma şekillerine göre elektrodinamik, magnetostatik, elektrostatik ve elektromanyetik hoparlör olmak üzere dört tip hoparlör vardır. Hareketli bobinli hoparlörler, daire veya elips biçiminde bir diyaframdan meydana gelir. Diyafram ortası ve kenarları boyunca dizilen yaylarla metal bir çerçeveye asılıdır. Diyaframın ortasında sıkıca tutturulmuş silindir şeklinde bir çekirdek ve üstüne sarılı bir ses bobini bulunur. Bobin ve çekirdek bir mıknatısın kutupları arasına yerleştirilmiştir. Önceleri, bir yükselticiden alınan doğru akımla çalışan elektromıknatıslar kullanılıyordu, günümüzde yumuşak demirden kalıcı mıknatıslar veya seramik maddeler kullanılmaktadır.[/spo]

Vikipediada böyle demiş efenim hoparlörün tarihi ve teknolojisi ile ilgili.
Mesaj tarihi:
10 yıldır kullandığın, gereğinden fazla tel kullanılarak sığası yükseltilmiş hapörlörünün sesini kısınca kablodan geçen akım düşüyor anten görevi görüyor. pcden gelen düşük akım ve biriken elektrik yükü kablonun aldığı sinyali sese çeviriyor. ben lisede 2 yıl fizik okudum hey yavrum hey
Mesaj tarihi:
hoparlor yepisyeni logitech. elektronikçi bi arkadaştan aldım bilgiyi, ses ayarı yapan dirençteymiş olay, buna tornavidayla yada parmağınızla dokunsanız bile verici varsa radyo çekebiliyormus . hmm
  • Yeni Oluştur...