_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 ben de matematik mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim bu arada yardım edebilecek varsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 yıldız'da matematik mühendisliği okuyan arkadaşım var. 2. sınıfı bitirdi saçlar yavaştan seyreldi adamın. notlarını soruyorum, anlatırken garip garip gülüyor falan. çok değişti. matematiği gerçekten sevmek lazım sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 okumayı çok istiyorum zor olsa da ama iş konusunda kararsızım pek fazla yetkin olmadan mezun oluyorsun diyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 özel dersten kırarsın parayı en kötüsü boşver sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 yıldız bilgisayar'da okuyan birileri de birşeyler karalayabilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 _Mikael_ said: okumayı çok istiyorum zor olsa da ama iş konusunda kararsızım pek fazla yetkin olmadan mezun oluyorsun diyorlar Bankacı olur programcı olur matematikçi olur. Öğretmenlik için formasyon lazım sanırım. Yanlışım varsa düzeltin pek bilmiyorum mm'i. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 özel ders için formasyon lazım değil, en olmadı öğretmen olayım ben dersen de 8-9 aylık bir program formasyon dediğimiz şey. 9 ayda bir mesleğin oluyor hiç fena bişey değil =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 öğretmenlik dışında programcı zor olursun diyorlar mat.mühendisliği mezunları.çünkü programcı olmak için görmemiz gereken dersleri çok az görüyormuşuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 genelde programlamaya dönüyorlar, bir de lisede mat öğretmenimiz odtü matematik müh ten mezundu misal, ben bilmiyorum yani başka gözümle gördüğüm. össden bihaber birtakım hocalarımız nasılsa bilgisayara odaklancaklar ne diye seçtilerse matematiği diyorlardı hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 yıldız'da okuyan varsa aranızda, makina,bilgisayar,inşaat müh.lerin kampüsleri,eğitimleri hakkında bilgi verebilir mi ? hepsi davutpaşada mı ? p.s. bir mühendislik fakültesi varsa ortada hepsi aynı yerde olmamalı mı zaten, huh ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 beşiktaşta hepsi galba. makinası iyimiş diyo kuzenimin kuzeni. orda okuyo da.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 inşaat müh davutpaşa da makina beşiktaşta bilgisayar da muhtemelen davutpaşa da.Bir tane mühendislik fakültesi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 aquila said: mühendis olmayın! Norak said: kıbrısa gitmeyin. giden varsa döndürün. onun dışında heryer mübah. congo bile daha iyidir. ben mezunum ordan biliorum :P *kıbrıs doğu akdeniz bilgisayar mühendisliği öncelikle ortam hakkında biraz bilgi vereyim -kalıcak ev-yurt kesinlikle sorun olmaz -alkole,kumara veya diğer kötü alışkanlıklara başlamak için birebirdir -akşam vakti yolda yürürken dikkat edin zencilere çarpmayın (yaşasın ırkçılık) -abuk sabuk karadeniz öğrenci birliği ülkü ocakları kürt grupları vesaireler var.onlarla takılmayın mümkünse. bulaşmadığınız sürece onlar da size bulaşmaz. eğitim -söylediklerine göre kıbrıstaki diğer okullardan iyiymiş(fiyatı da öyle zaten) -Türkiye'deki okullarla kıyaslanıcak kadar iyi olup olmadığı hakkında çok bilgim yok. eğitiminin ingilizce olması kimine göre avantaj kimine göre dezavantaj -bölüm hocalarından çok bişey beklemeyin.2-3 tanesi hariç diğerleri size çok bişey katamaz açıkcası. - ha bi de her şeyi de okuldan bekliyosanız benim gibi siz de çok hayal kırıklığına uğrayacaksınız.. patide yazdığım en uzun posttur kıymetimi bilin lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 yav said: Yok yok, ben şunu diyorum: - ODTÜ ağzımı sulandırıyor hayallerimi süslüyor - Sosyoloji de severek okuyabileceğim bir bölüm ancak endişelerim var - Tek amacım para falan değil, zengin olmak istiyorum demiyorum. İstediğim şey yaşam kalitesi. Bunun da parasız asla olmayacağını bildiğimden dolayı işsizlikten falan ödüm kopuyor. Onun için de sosyoloji gibi iş sahası kıt bir bölüme girmekten dolayı korkuyorum. Bir yandan da, EA'da hukuk hariç her bölüm böyle aslında; aslolan üniversitedir, insanın kendisidir diyorum ve ODTÜ'de sosyoloji okumak çok cazip geliyor. Çevresel etmenler de var. Ailem, kız arkadaşım ve onun ailesi felan bile istemiyor sosyoloji okumamı heh haklı oldukları için bişey de denmiyor ya Öte yandan puanım yüksek olsa sosyoloji ister miydim diye soruyorum kendime, cevabım kocaman bir hayır oluyor. insanın içini yiyen çirkin şeyler bunlar. neyse bakalım hiç bir şey belli değil işte, her şey olur. Ben de boğaziçi sosyoloji mezunu olucam bu yaz. Şöle diim, bence sosyoloji okunulcak en güzel bölüm sözel bölümler arasında. Eğer ii bi okuldaysan ki ODTÜ seçersen öle olacak tabi sosyoloji departmanı nasıldır bilemem de, çok donanımlı dünyadan haberdar bi şekilde çıkabilirsin. Gerçekten entellektüel bi bölüm. Bakış açın etraftaki olaylara olan yorumun falan tamamen değişio bişeylerin farkına variosun ediosun. Dünyayı anlıosun her yönden. İş olayına gelirsek , ben de daha iş başvurusu vs yapmadım bilmiorum ne olacak fakat. İki sektörde staj yaptım, reklam medya ve araştırma şirketi. Etrafımdaki sosyologların yaptıkları genel olarak bi şirketin halkla ilişkiler departmanında çalışmak, reklam medya sektörüne el atmak gibi şeyler oluo. Fakat şu zamanda gerçekten şirketlerdeki iş bölümleri (teknik işler hariç, finansıdr, mühendisliktir) çalıştıkça, deneyimle öğnrenilebilecek şeyler. Ablamın arkadaşı da boğaziçi sosyoloji mezunu mesela coca cola da ürün yöneticisi. Ablam boğaziçi ing. mütercüm tercüman mezunu, World Bank'ın Internation Finance corp. ında çalışıo. Biraz kişinin kendini geliştirmeisne bakio. Ben mesela Social Policy olaylarına çok ilgiliyim, uluslararası hukuk ve uluslararsı organizasyonlar dersleri aldım Andrew Vorkink denen Türkiye eski Dünya Bankası genel direktöründen. AA aldım dersinden. Onun gazıyla da böle Dünya bankasıdır işte Birleşmiş Milletlerdir bu tarz uluslararası organizasyonlarda geliştirme projelerinde çalışmak istiorum sosyal politikalar üretme adına. Bunun dışında SPSS dir işte Data Analizidir biraz daha istatistiki işlere giridm ki Sosyologlar araştırma işlerinde gayet iş yapiolar ve hocamın dediine göre gerçekten adam yokmuş bu sektörde. Böle şeylere bakabilirsin vs. Yani yapacak iş var sen istedikten sonra, Ben ODTÜ'ye gir derim. Eğer biraz etrafınla ilgin varsa politikadır, ekonomidir, dünya sistemidir , yoksulluktur, güç dağılımıdır vs bu tarz şeylere biraz ilgin varsa rahat okursun bölümü. Son olarak da akademik kariyer kısmı var tabi, bazı insanlar en alakasız gözükse de bi bakiosun geliolar sene sonu asistan oldum die. Sonradan öle çok beğenip akademisyen olmaya karar veren adamlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Oh ya, şöyle mesajlar lazım işte bana. Teşekkürler :)-D Puan gelsin bakalım, çok büyük ihtimalle yazarım istanbul-yıldız siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ile ist-kamu y. arasına bir yere.. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 lüks hayat bana göre değil diyorsanız vakıf okulu yazmayın. burslu da olsa insan özeniyor yav :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 lüks hayat - vakıf okulu ne alaka? özele gidenlerinin hepsinin babası çocuklarının altlarına bmw fln çekmiyor. hatta çok zengin olanlar azınlıkta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2009 vakıf okulları lüks lafları dönmesin yahu hangi senedeyiz? kalmadı artık, 5 sene okudum bilkent'te yok öyle birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 synorin said: hiç tıpçı yok mu ya??? yazık günah evladım.. bak diş hekimliğindeyim 1. sınıftan öldürdüler yapma etme.. büt e kaldım hem protezden hem kurullardan ayın 15 ine kadar tıkıldım kaldım intihar edicem... ağustosun sonundada bşlıo yine bak 1. sınıf diş...hni bunun 4 ü 5 i var tıpın 3 4 5 6 sı var yapma yazık zehir etme hayatını =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 benim sorum şu: direkt olarak genetik okuyunca neler yapılıyor, tıp okuyup uzmanlığı genetikte yapınca(var demi böyle bişey?) neler yapılıyor? ikisi aynı kapıya mı çıkıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2009 Drall said: benim sorum şu: direkt olarak genetik okuyunca neler yapılıyor, tıp okuyup uzmanlığı genetikte yapınca(var demi böyle bişey?) neler yapılıyor? ikisi aynı kapıya mı çıkıyor? tam olarak bilmesemde şöyle...genetik okuynca tıbbi biyoloji hocası oluosn tıpta genetik uzmanlığın yapınca tıbbi genetik hocası oluosn ve daha kaprisli oluosn o kadarını biliorm sadece :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Marmara Üniversitesi Uluslararası İktisat (Tezli - Tezsiz) tezli ile tezsiz bölüm arasındaki en büyük fark tezli yl akademik ağırlıklıyken tezsiz bölümü ise uygulama ağırlıklıdır. ha bir de harç farkı var ki tezsiz olanın harcı senelik 7.000,00 TL idi yoksa gerisinde ikisi de aynı, doktoraya devam etmek isterseniz çoğu okul (istanbul, YTÜ, marmara vs.) tezsiz olsanız bile doktora programlarına kabul ediyor. ders içerikleri hakkında genel bilgi için sbe.marmara.edu.tr tezsiz bölümün hocaları; Prof. Dr. Müfit Akyüz: inanılmaz eğlenceli ders anlatır, dersin ortasında "ya bu kısımlar sıkıcı" der ama dersin o kısmıyla ilintili fıkra vs anlatır sorna kaldığı yerden devam eder, öğrenciyle muhabbeti çok iyidir ilgi gösterir ama dersde ukalalık yapmak isteyen öğrenci iktisadi bir anlatım hatasına düştüğünüzde yerin dibine sokar ama tekrar çıkarır. dersde sizi düşünmeye zorlar "bu neden oluyor?" diye size sordurtur size cevaplatır "hocam kaynak" dediğiniz zaman kitaplar yazarlar makaleler yığar önünüze yeter ki isteyin. Prof. Dr. Osman Küçükahmetoğlu: lisansda da iktisadi entegrasyona girerdi yine benzeri dersin devamını anlatmakta ayrıca kendisi MÜ AB enstütüsünün müdür yardımcısı AB iktisadı ana bilim hocasıdır. ders işleyişi çok eğklenceli değildir ama ilgilenen öğrencilerin her sorusunu cevap veriri, o anda veremezse bir sonraki derse cevabını bulup getirir, e-mail atar. hatta telefonunu alırsanız telefonla rahatsız ettiğinizde bile sorunuza cevasp verir. Prof. Dr. Nurdan Aslan: kendisi çok tatlıdır canla baişla dinlemek lazımdır sanki sınıfda anneniz ders anlatıyormuş gibi hissedersiniz o kadar sıcaktır yer yer gel gör ki biri arka sıralarda konuşmaya başladımı susturmaya yanaşmaz sadece gürültü arttığında bi tatlı sert ifadeyle uyarır kendisini dinlemeyen kaybeder gibi bir durum söz konusudur (özellikle Vadeli Opsiyonları anlayırken can kulak kesilmek gerekir) Prof. Dr. Atilla Bağrıaçık: kendisi yüksek lisans ve doktorasını viyana üniversitesinde yapmış bir yeminli mali müşavirdir, piyasayı bilir piyasanın bağrından gelir ama bazen çok atar zaten attığı kısımları anlayabilirsiniz. özel konusu devlet teşvikleri ve ar-ge destekleridir (ki ondan öğrendiğim başlkalarına satmakla meşgulüm şu aralar) "yenilik" ve "izafiyet teoremi" en sevdiği terimlerdir kafanızı bunlarla doldurur ve "hep ileriye gidin arkada bir şey yok" diyerek gaz verir, tv izlemeyi zsevmez izleyenleri de hor görür (özellikle dizi takipçilerini) ona göre kayıp zamandır televizyon o zaman içerisinde yararlı kaynak okumak daha yeğdir, hatta kendi çocukları için de "bugün gelseler yeminlen işe almam bunları hepsi tv kafa olmuş" demişliği vardır. iyi geçinmek lazım dersde zıtlaşma olduğu zaman yalap şap ders anlatır gider sınavda da kol gibi sorar (ben değil benden önceki mezunun anlattığı bu yoksa bize melekdi bu adam dersleri keyifli geçer) bir de sık sık rusya, ukrayna seyahatlerini anlatır Prof. Dr. DOĞAN ARGUN: yeminli mali müşavir, çeşitli akademik yayınlarda makaleleri araştırmaları yayınlanmışiyır yayınlanmaya devam etmektedir, maliye ile ilgili her yayını takip eder bize de söyler. dış ticaret muhasebesi dersi verir, iyi de verir elinize muhasebe kayıtlarını alığ baktığınızda "ben bunu hatırlıyorum" derdirtecek kadar kafanıza sokar, ders anlatırken sesini çok yükseltir ve sklıkla "vergi kanunu madde zfdfz" dediğini sıkça duyarsınız en önde oturanlarda kısmi duyum kaybına nedne olabilir. kapıda iki satır yazsanız bile sizi geçirmek için elinden geleni yapar. Doç.Dr. SERDAR PİRTİNİ: bahçeşehir üniversitesine de derslere giden hocamız marketingi yemiş yutmuş kusmuş ve tekrar yutmaktadır. dersi etkileşimli olarak işler öğrenciye çok sık söz verir dersi kendisi anlatmaz biraz da bize anlattırırcasına dersi götürür sık sık "case" çalışmaları getirir sınıfa. pazarlamada yapılmayacak hatalar üstünde çok sık durur ve bol bol örnek verir sizin de katılım göstermeniz durumunda keyif katsayısı tavan yapar ama boş konuşanlara sadece kafa sallayıp "hıhı haklısın" diyerek geçişrtirir. önümüzdeki yıl kendi kitabını yayınlayacak açıkcası o kitabı alıp arşivimde tutmayı planlıyorum. MEHMET YILMAZER: yeminli gümrük müşaviridir, derslerini yaşadığı ve çözdüğü olaylar üzerinden uygulamalı olarak işler hatta "öyle değil de böyle olduğunu varsayarsak ne olurdu?" gibi soruları yöneltir cevaplayamazsak "aşkolsun çocuklar daha sene başında konuştuk bunları" diye tatlı tatlı çıkışır, gümrüğe dair ne varsa ondan öğrenebilirsiniz zaten kitap kullanmayı sevmez kullanacaksa da gümrükçülerin kullandığı bir program var onu açar tepegöze veriri görüntüyü oradan anlatır isteyene dosyaları e-mail oalrak gönderir. kendisi de hali hazırda tez aşamasında bir doktora öğrencisi olduğu için halden anlar sınavlarını ona göre ayarlar. tezsiz bölümmünde sınavlardan korkmanıza gerek yok en kötü ihtimalle geçer not vermeye çalışır hocalar (fakat kalanlar oluyor arada) bölümdeki her hoca ulaşılaiblir durumda hatta telefonunu isterseniz verrirler, arasıznı rahatsız edersiniz kızmazlar öylesine rahat öylesine güzel ders işlenir zaten yoklamada yoktur halihazırda çalışanlar için iyi fırsattır hem okuyup hem yüksek lisans yapılabilir bir bölümdür. en azında benim sınıfım iyiydi keyifliydi tek sorun akşam 19:00 da başlayan dersler ve teeeee bahçelievlerde olması (tabii benim ev anadolu yakasında kalıyor ondan bana ters) ama metrobüs saolsun bu zahmeti azaltıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Yeditepe ve haliçte burslu okuyan varmı birkaç sorum olacaktı kendilerine, veya orada okuyan akraba,tanıdık vs. ye sahip olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 itü makina var mı ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2009 itü makinada olan birileri birşeyler karalasa cidden çok proca olacak. teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar