Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[ÖSS'ciler için] Okul ve Bölüm Tanıtım Topiği

Prawler

Öne çıkan mesajlar

• 9 ay sonra ...
Bilgi nin Santralistanbul kampüsüne gittim festivalleri için, çok güzeldi mekan. Çok hoşuma gitti, öyle bir yerde okumak isterdim. Santralin etrafı alibeyköy civarı falandır, evet biraz fakirlik var oralarda . Eyüp merkeze doğru yaklaştıkça biraz daha güzel gibi. Yine de eğer bi tikican isen seni datmin eder mi bilmem. EKLEME: Eğer düşünüyorsan kesinlikle git bi ortamı gör, göreceli kavramlar bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Chris Stephenson süper bi adamdır, kesinlikle. Yurtdışında da Bilgisayar Bilimi bölümlerinin daha yaygın olduğu gözönüne alınırsa kanaatimce tanınırlığında herhangi bir sorun olmaz. Anca Türkiye'de işte mühendis takıntısı olan kurumlarda sorun çekebilirsin. Eğitimi hakkında bir fikrim yok, bilgi'de değilim.

Ama Chris Stephenson kral adamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam bir bilgim yok ama bildiğim kadarıyla gayet güzel süründüre süründüre takılıyorsun cs bölümümüzde. Hocalar falan kaliteli. Ikeda var bi, biz bile biliyoruz adamı hastasıyız falan (1 karış sakal, uzuncana saç, çekik gözler, dev bir göbek ve şıpıdık terlik. Yanaklarını sıkarsınız öyle bir adam, ha bir de sanırım arıza matematikçi kendisi) Ali Nesin var, Chris diyor herkes de ne yapıyor bir bilgim yok =)
Ayrıca silme dolapderede olacaksın gelirsen, santral reklamlarını ortamslarını falan yeme direk. Dolapdere de bildiğin fabrika ama dolapdere tayfasının %2'si falan santral'den hazzeder, o da bir gerçek. Benim çevremde seven yok en azından.
Bilgi'nin her bölümü için rahatlıkla söyleyebileceğim son şey de, ne yap et burslu gel, çok çok çok rahat edersin. En basidinden yaz okuluna delikli kuruş vermezsin (1 ders 1,5 milyar diyeyim). Bir de 7 senen olur bitirmek için, 3 kere kalma ama ne yaparsan yap, gene delikli kuruş vermezsin. Burslu gel o yüzden hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:
Anca Türkiye'de işte mühendis takıntısı olan kurumlarda sorun çekebilirsin. Eğitimi hakkında bir fikrim yok, bilgi'de değilim.

ekşide falan baya övmüşler eğitimini. türkiye'de kalma niyetim pek yok zaten o yüzden yurtdışı tanınırlığını sordum. ki zaten bilgisayar mühendisi takıntısı olan yerlerle işim olmaz valla başvurmam mezun olunca falan. altı üstü fizik,kimya bi de microprocessor dersi koyuyorlar. bunu bilmeyen firmayı napim demek istiyorum yani =p

@griswold

dolapdere, evet duydum ablam kişisi bahsediyor yerinden falan. ama istediğim eğitimi alcaksam çok da önemsemem şahsen =) bilgiye gelirsem zaten burslu gelcem. 4 tercihim kesin belli, belki 5. olarak en sona burslu bilg. bilimlerini yazcam da emin değilim. şimdiden araştırıyorum son ana kalmasın diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Boğaziçi genetiği hiç bir şekilde tavsiye etmem, hocaların önemli bir kısmının nasıl bir hoca ve araştırmacı olduğuna şaşmamak elde değil, kitabı okusam internetten biraz araştırsam ben daha iyi anlatırım. Zaten farklı alanlara açılmak ve okulun diğer bölümleri ile birlikte çalışmak gibi kavramlara çok uzaklar. İstanbulda kalmak zorunlu ve labda genetik hastalık tanısı çalışılacaksa belki onun dışında değmez.

Boğaziçi fiziği şiddetle tavsiye ederim, chicago, yale, MIT gibi okullardan doktora almış hocalar vardır, bu hocaları kaybetmeden gelinmesi tavsiye olunur. Tabi mükemmel bir bölüm değil, ama yine de boğaziçinde okunabilecek en iyi bölümlerden biri. Bir çok adı duyulmuş zatın çıkış noktası boğaziçi fiziktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sensin düz bölüm. Türkiyede büyük ölçüde öyle ama yurt dışında araştırma yapan bir çok özel şirket var, o tarz bölümlerden mezun olduğunda oralarda çalışabilirsin. Bir de herşey lisans değil. Özellikle matematik ve fizik için konuşuyorum, mezun olduktan sonra mühendislik (bilgisayar, makina vs) gibi alanlarda master yapan insan çok. Dolayısıyla bu tarz genel sorulara cevap vermek zor, çok genel de olsa kendine bir yol çizersen yönlenmen daha kolay. Matematik okuyup da daha sonra nörolojici olan insanlar var misal (bunu nöroloji çalışanlar şirketlerde çalışır diye demedim sadece baya keskin gibi gözüken dönüşler yapılabilir temel bilimlerden ama aslında o kadar da keskin değil tabi bu dönüşler matematik, fizik gibi alanlar herşeyin içine entegre olmuş durumda)
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm. Yurtdışında OK ama TR de o kadar da kolay değil yani. TR de durum aynı o yukarıdaki resim gibi. E yurtdışı için de sağlam bi üniden mezun olmak lazım, İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi en azından. Ya da sonra mastera devam edeceksin.

Konuya alakasız fakat bir de şöyle bi resim buldum, 2007 yılında Amerika'da mühendislerin ortalama maaaşlarını gösteren bir tablo. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama fikir vermesi açısından paylaşayım.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...