Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Merhaba arkadaşlar, Malum yakında sonuçlar açıklanacak. Tercih yapacak olan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla bu topiği açayım dedim.Yetkili arkadaş sticky yaparsa sevinirim. Şimdi olay şöyle olsun diyorum; Okuyan, mezun olan arkadaşlar okudukları ya da mezun oldukları okullar hakkında bilgi versinler.Tartışmalar başka konularda olsun, bu konuda sadece bilgiler yer alsın. Neyse başlayayım: Marmara Universitesi - Türkçe İktisat. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin Bahçelievler kampüsünde yer alıyor. Okula gelmeden mezun olan insanlar var. Sınav döneminden önce okula gidip fotokopileri alıp çalışmayla geçtim ben oradaki ilk senemde.Hocalar gittiğim ilk günde, üzülmeyin biz sizi geçirmek için elimizden geleni yapacağız demişlerdi. Ben de haliyle nasıl yani dedim, üniversitede bence öğrenmek için bir yerlere varmak için çabalamak lazım.Okulda 3-4 tane bina bir tane basket sahası var. Kampüs aşırı küçük. Çevrede üç dört tane kafe var. Hem çalışıp hem okumak isteyenler için okul ideal. Bütün Marmara'da olduğu gibi otomasyon sistemi yok, panolara gidip notlara bakmak zorundasınız. Çan eğirisi yok. Geçmek için ortalamanız en az 50 olmalı,finalden de en az 50 almalısınız. Bir taşta birkaç kuş vurabilirsiniz. Hem üniversite diplomanız olur, hem okurken çalışırsınız, hem de okurken zorlanmazsınız. Devlete girmek istiyorsanız sınavlarda İngilizce bölümlere göre daha avantajlıdır bu bölüm.Daha rahat çözersiniz soruları.Dersler ağırlıklı olarak sözeldir. Marmara Üniversitesi - İngilizce İktisat. İngilizce İktisat'a ikinci sınıfın sonunda geçiş yaptım.Alttan yedi tane ders verdiler. Onların hepsini verdim, ayrıca verdikleri normal dersleri de verdim. Bahçelievler kampüsünden Göztepe kampüsüne geçmek çok şeyi değiştirdi hayatımda. Bir kere hocalar ve asistanlar bu bölümde hem öğrencilerle hem de derslerle daha alakalı. Hocalarımız arasında Erhan Arslanoğlu, Hurşit Güneş gibi çoğumuzun bildiği simalar var. Gerçi Hurşit Hoca en fazla bir kaç derse geliyor ama gayet güzel anlatıyor. Derslerin çoğu İngilizce anlatıyor, bir kaç ders hariç bütün hocalar İngilizce sınav yapıyor aynı zamanda. Türkçe İktisat'a göre Matematiği aşırı ağır kaçıyor, ama bu yeni sistemde eskisi kadar zorlanacağını düşünmüyorum insanların. Mesela Matematiksel İstatistik diye efsane bir ders var. Bu sene birinci dönem sınıfın üçte ikisi kaldı, ikinci dönem de sınıfın yarısı sınava girmedi.İçerik olarak mesela bu derste,ikinci sınıf dersi olmasına rağmen hocamız, yurtdışındaki bazı üniversitelerin yüksek lisans istatistik müfredatını uyguluyor. Böyle dersler var, amaç ortalama yapmaksa işiniz zor. Türkçe bölümde olduğu gibi burda da malesef çan eğrisi yok. Mezun olunca iş imkanları güzel, Türkçe'ye göre çok çok daha iyi.Genelde Ernst & Young, PwC, Deloitte gibi denetim firmaları seminerlere geliyorlar, okulda ön mülakata falan alıyorlar. Bizim mezunları seviyorlar.Bu sene bayağı bir alım oldu. Sonuç olarak; Marmara Üniversitesi çok bürokratik bir okul, ödeneği çok fazla değil, binaları dökülüyor, transkript almak için taklalar atıyorsunuz ( mesela ben Göztepe'den transkript istediğimde Bahçelievlere onaya falan gidiyor çok uzun sürebiliyor geri gelmesi, çok uğraştırıyorlar ). Şahsen, zamanı geri alma olanağım olsaydı ÖSS ye bir sene daha hazırlanır gider, dünyada tanınan okullarda okurdum. Mesela IIBF'de Bilkent,ODTU,Koç, Sabancı veya Boğaziçi 'nde okursanız hem Marmara'dan daha iyi eğitim alma şansınız olabilir, hem olanaklarından daha iyi yararlanırsınız okulun. Hem de okulların exchange programlarıdır, anlaşmalı üniversiteleridir falan derken kendinizi daha rahat yurtdışında bulursunuz.Eğer vaktiniz varsa, bir sene daha denemeye değer derim. Benim tavsiyelerim bunlar, sorunuz falan olursa özel mesajdan bana ulaşabilirsiniz. Yeni hayatınızda size başarılar dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Bilkent İşletme Önce okulun kendisinden başlayalım. Ankara'da, odtü'nün kapı komşusu gibi bi yer. dip dibeyiz odtü ile. kampüs ikiye ayrılmış durumda: doğu kampüs-merkez kampüs. binbir heyecanla kayıt yaptırdıktan bir kaç gün sonra hazırlık okuyup okumuyacağınızı, okuyacaksanız hangi seviyeden başlayacağınızı belirleyen iki aşamalı bir sınav yapılıyor. adı da COPE. eğer çok iyi bir ingilizce ile gelmediyseniz ya da yurtdışında yaşamadıysanız muhtemelen hazırlık okuyosunuz. ama hazırlık okumak kötü bişey değil, zira eğitim dilinin ingilizce olduğunu hesaba katarsak çok önemli bir yeri var hazırlığın. sadece ingilizce dğeil aynı zamanda ingilizce akademik makale yazımı hedehödö gibi bilgiler de ediniyosunuz. bi de yatıyosunuz işte bol bol. eğlenceli kısım. lise gibi (: bu hazırlık okulu doğu kampüste. doğu kampüste bilişim sistemleri, turizim otelceilik ve bir de hazırlık okulu (BUSEL) var. doğu kampüs merkez kampüse göre daha sınırlı imkanlara sahip, daha küçük bir yer. neyse dağıtmayalım konuyu. merkez kampüs ice bu saydıklarım haricindeki bölümlerin, devasa kütüphanenin vs. kısacası asıl hayatın olduğu yer. açıkçası bilkentin kampüsünden daha güzel kampüslü okullar mevcut (misal odtü, anadolu üni. vs). ama "bilkente geldik ulayyn heheheeyt" diyerekten bu açığı örtbas ediyoruz. sosyal duruma gelirsek, burslu paralı ayrımı vs. gibi bişey yok, kimse karışmıyo kimseye. herkes seviyo birbirini. sevgi yumağıyız lan biz. öhöm. eet. tahmin edebileceğiniz gibi tikkycemallerden fazlaca var ama bi süre sonra alışıyosunuz. seviyosunuz onları. zaten üniversite denen zımbırtının bi özelliği de şu, farklı insanlar, farklı hayatlar görüyosunuz. bu da vizyon demek. eskiden ıy tiki öggh gibi ayrımlar yapardım ama okula geldikten sonra gördüm ki böyle ayrımcılığa gerek yok. tiki arkadaşlarım da var, güzel sanatlardaki gotik arkadaşlarım da var fetoboy arkadaşlarım da var. bu çeşitlilik güzel bişey yani. ders konusuna gelelim, okulun tamamı ödev ve proje mantığı üzerine kurulu. her şey ödevleştirilmiş, sanki zoraki yaptırılıyor gibi. ama tabi andavallı öğrenci kitlesini okula kazandırmak için yapmaları gereken de bu. neyse bunu da hallederiz diyoruz ve geçiyoruz işletmeye. işletme bölümü, ayrı bir işletme fakültesi altında kurulu bir bölüm. üstelik bu fakülteye bağlı başka bölüm yok. koca fakülte bi tek bizim yani(: işletme bölümü geçtiğimiz sene revizyona gitti, yeni bir müfredat ve yeni bir dekanımız oldu (erhan erkut). kendisiyle ilgili internetten tonla bilgi toplayabilirsiniz. sadece bu adam için bile işletme okunur o derece. inanılmaz keyifli ve neşeli bi adam. zaten bölüm tanıtımına geldiğinizde sizi muhtemelen hawaii gömleği ve kotuyla karşılar sarılır sever (: günün her saati gidip yanına muhabbet edebilir, soru sorabilirsiniz. sene başında gittiğimde randevusu olmasına rağmen adamı arayıp "yav sen sonra gel bana emi" diyip benimle oturup muhabbet etmiş eşsiz bi insan. bi de dünya tatlısı minik kızı vardır(: kendisi aynı zamanda MAN101-102 derslerini verir 1. sınıf öğrencilerine. bu derse gitmek için resmen can atarsınız. ayrıca bende lab kısmında bu sene asistanlık yapıcam. bağyanlara selam ederim (: fakülte duymuşunuzdur aacsb tarafından akredite almış durumda. bunu neden çok abartıyolar bilmiyom ama var demekki bi hikmeti. neyse geçelim bunu da. bu bölüm sonsuz nimet demek, siz bu nimeti ne kadar kullanırsanız o kadar kaliteli bi kariyere adım atarsınız. ama "abi bilkent işletme ohho tamam ya iş garanti" falan gibi şeyler yok. kanmayın böyle numaralara. vizyonu geniş tutup, adam gibi çalıştıktan sonra her okulda her bölümde iş garanti. neyse dağılmayalım yine. tercih yapacak olanlara tavsiyelerim şunlar olur, -önce yapacağınız mesleği belirleyin. ona göre tercih yapın. -işletme okuyacam diyosanız bilkent oldukça güzel bi yer. ama boğaziçi tutuyosa oraya gidin ne işiniz var lan burda sdfsd (: -şu an ortak alan muhabbeti var mı yok mu bilmiyorum ama sayısal öğrencisi iseniz ve bu alanda bişeyler yapmak istiyosanız bilkentte önce endüstri müh. yazın. ora olmazsa işletmeye gelin. sonuçta mühendislik abi. belli bi karizması var(: -okul ayrımı yapmayı pek sevmem ama eğitim dili ingilizce olan okulları tercih etmek bence biraz daha yararlı olur. neydi bunlar koç sabancı bilkent odtü boğaziçi. öbürleri kötüdür demiyorum ama bunlar accık daha iidr bence. netçe itibariyle okul güzel bölüm güzel bekleriz gelin buyrun. ayrıntılı bilgi için kingpin'e, laraken'e danışın. olmadı gelenlerle eylülde bi mozart yaparız çay kahve içeriz. hoş olur. dimi. öptüm gözlerinizden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 [spo]ingilizce eğitime hayır. Yaşasın Türkçe eğitim.[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Eskiden özel yetenek sınavıyla öğrenci alan sinema bölümleri bir kaç senedir (2002 yamulmuyorsam) sözel bölümle öğrenci alıyor. 2003 yılında girdiğimde %11 lik dilimden öğrenci almıştı tabi o zaman 300 lük sisteme yeni geçildiği için milletin kafası allak bullak olmuştu. O yüzden dilim hesabıyla yüzde 11 ve aşağısında girme ihtimailiniz yüksek (2003 te 326 ile girmiştim) Diğer GSF bölümlerinin aksine, kampüsümüz Acıbadem'de değil Haydapaşa'da, bu da ilk iki sene iki kampüs arasında gidip gelmenize yol açacak :) Bizim bölümde de notlara gidip bakmanız gerekecek çünkü online sistem yok maalesef. Okul'da teknik ekipman maalesef yeterli düzeyde değil, hatta 120-130 kişinin 6 7 ışığa ve 4 kurgu bilgisayarına üşüştüğünü de hesaba katarsak belli bir ön birikimle temel ekipmanları almanızı şiddetle tavsiye edeceğim. (Kamera, Işık ve filtreler, Bilgisayar) Okulda 3 adet Pentium 4, 1 adet de Power Mac G4 bulunuyor. PC lerde Adobe Premiere Pro 1.5 (2 yüklendi mi bilmiyorum), Macintosh'ta ise Final Cut Pro 4 bulunuyor. (Yazılım ve program güncelleme tekliflerim reddedildi ben de bıraktım öylece yoksa coşacaktı o makina <_< ) Kamera olarak Sony PD170, Sony 3 CCD Analog Betacam, Sony VX 1000 bulunuyor. Okul kampüsü içindeki çekimler için DVCAM'ler ödünç veriliyor. Ama ödünç kullanım maalesef mümkün olmuyor o yüzden ya arkadaşlarla eldeki kamera paslaşılıyor ya da kamera alıyorsunuz. Mini DV ve HDV en revaçta olan formatlar (ayrıca donanım hızlandırıcısı gerektirmediğinden dolayı) Elle ayarlanabilir kontrolleri çok olan bir kamera işinizi görecektir. Dersler temeli vermekte gayet iyi, ancak bunu uygulamayla (sinema sonuçta) pekiştirmeniz gerekiyor zaten değerlendirme bu şekilde oluyor. Her sene çekeceğiniz bir proje olacak. 3. sınıf ve 4. sınıfta bireysel bitirme projeleriniz olacak. Girdiğinizde 3 4 kişilik ekipler oluşturup her kişinin bir konuda uzmanlaşması işinizi son derece kolaylaştıracaktır. Okulda sizden beklenen asıl iş yönetmenlik, ama okuyan her kişi, mutlaka bir branşa (görüntü, kurgu, senaryo, canlandırma vb.) tercih etmek istiyor. Derslerin yanı sıra toplam 70 günlük staj ve 16 saatlik atölye kredisi de doldurmanız gerekiyor. Oyunculuk. Canlandırma, Kurgu, Görüntü ve Yönetim atölyeleri seçilebiliyor. Burayı düşünüyorsanız yaklaşık 10000-15000 ytl arası bir ön birikim, hem okumanızı hem de uygulamalarınızı son derece kolaylaştıracaktır. Böylece okul dışı vakitlerde kendinizi geliştirme şansı da bulabileceksiniz. Okula Pati'den gelen olursa özel mesaj atması yeterli, ayrıca Macintosh platformu programlarında da yardımcı olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 sabancı üni de okuyan warsa bilgi werebilir mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 sivas cumhuriyet uni ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 osmangazi makine kocaeli makine veya elektrik bilgi plx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Boğaziçi Genetik Hocalar akademik olarak başarılı ve bilgilidir çoğu zaman. Ama pedagojik olarak öğretme yetenekleri sorgulanabilir. Bildiklerini direk saf bilgi olarak aktarırlar, yani öğrencinin daha kolay öğrenebileceği şekle sokma, daha ilginç hale getirme gibi şeylerle uğraşan hoca yok denecek kadar azdır. Direk aha bunlar bunlar diye önüne yığarlar bir sürü bilgiyi sana hazmetmek kalır. Genelde, hastalıklarda gen tanısı, kanser ve nörodejenratif hastalıklar üzerine çalışılır. Ama dediğim gibi yapılan ana şey gen tanısıdır. Bir de göz çalışması yapan bir lab vardır. Biyoinformatik, biyofizik gibi enteresan multidisipliner insanlar bulmanız zordur. Genelde hocalar kiyma veya fizik kökenli olmalarına karşıt fizik ve kimya kısmını geride bırakmışlardır büyük ölçüde. Yani bir hocadan quantum ya da algoritma analizi falan öğrenemezsiniz. Ama boğaziçinin güzel yanı her bölümün derslerinin size açık olması hehe. Oldukça elitist bir bölümdür fakat. Onlara kalsa okulun en über bölümüdür en güzel bina da onların zaten d: Boğaziçi Fizik 3. sınıfa kadar canınızı okurlar. Tam 4. sınıf gelir de aha quantum şimdi öldük kesin dediğiniz zaman daha bi rahat takılırlar. Maksat odtüdeki gibi öğrencilerin intihar yoluyla göçünü engellemektir. Bence türkiyedeki en iyi fizik bölümlerinden biridir çünkü amacı gerçekten öğrencinin eğitim kalitesidir ve diğer bölümlerle bu konuda ortak çalışmalarda en çok uyum göstermeye eğilimli bölümlerden biridir dolayısıyla. Gerçekten amaçları iyi öğrenci yetiştirmektir ve hocaları da tanınan ve bilinen iyi hocalardır, bir kaç demir baş hoca süperdir. Anlat anlat bitmez. Boğaziçi Kimya Yine öğretim görevlilerinin çoğunun iyi olduğu bir bölümdür. Vizyonları geniştir, kendilerine gelen öğrenciye yapamazsın edemezsin demezler, tam tersine çıtayı yükseltirler. Şunu da yap, bunu da yap derler ve bunu öğrenciye teslim ederler, ayak işinden ziyade siz bu insanlarla çalışmaya gittiğiniz zaman sizi direk çalışmanın ortasına atarlar. Sonunda da öğrencinin hakkını verirler. Yine öğrenci yetiştirme hevesi olan bir bölümdür. Boğaziçi Bilgisayar Henüz öğretim görevlileri ile çok içli dışlı olamadım amma velakin araştırma lablarında yürütülen çalışmaların başarılı olduğuna dair izleninmler ve haberler sürekli almaktayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2007 gs hukuk'ta olan ve bilgi verebilecek birileri var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
circirbocugu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Başkent Hukukdan bilgi verebilecek olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Uludağ Kamu Yönetimi Kamu yönetimi gerçektende garip bir bölüm:)Bir şekilde iibf fakültesinde ki tüm bölümleri okuyormuşsunuz gibi gelebilir:)Uludağ Üniversitesinde ise puanına göre oldukça iyi bir eğitim verildiğine inanıyorum.Tabii ki insan heryerde kendini gösterir ancak eğitimcilerimiz çok çok iyi olduğundan şiddetle tavsiye ederim.Tabi bilgiyi almak size kalmış.Açıkçası puanı pek yüksek olmadığından öğrenci kalitesi epey düşük.Dersi dinlemeye gelen kişi sayısı az.Zaten yoklama alınan bir derste mevcut deil bölümümüzde:)Kampüs çok büyük ancak birşey beklemeyin.Pek hayat yok kampüsümüzde.En hareketli alanımız tabii ki çim alanımız:)Ayrıca şenliklerimizde iyidir cicidir bekleriz:) Sonuç olarak puanınız düşük geldiyse çekinmeden yazın.Kendisinden yüksek puanla öğrenci alan birçok okuldan iyi olduğuna inanıyorum eğitiminin Not:En büyük problemi(sadece iibfdede olabilir ama sanırsam genelinde böyle) erasmus sistemi ölmüş.Kamu Yönetiminden erasmusa gidilemio mesela:D [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 12:50 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 12 Temmuz 2007, Perşembe - 12:51 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 mühendis olmayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 kıbrısa gitmeyin. giden varsa döndürün. onun dışında heryer mübah. congo bile daha iyidir. ben mezunum ordan biliorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Gazi İşletme Kızları çok güzel ve çekici. Ve en önemlisi erkek başına 4 5 kız düşüyor mevcut olarak. Verdiği eğitim için iki kelime yeterli olacak. Bok gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 said: kıbrısa gitmeyin. giden varsa döndürün. onun dışında heryer mübah. congo bile daha iyidir. katılmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 yeditepe tıp ? istanbul bilim tıp ? yeditepe tıpın hazırlık geçme sınawı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2007 gazide kızlara bakanı dövüyorlarmış diye duydum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Çanakkale 18 Mart Uni. Japonca Öğretmenliği Çanakkale içinde universite iki ayrılıyor diye farz edelim.Eğitim fakültesi şehir içinde Anafartalar kampüsünde kordon a 5dk.Ulaşımı rahat.Mühendislik vb. ise şehir dışında terzioğlu kampusünde.Anafartalar kampus hayatı olarak ne yazık ki beklediğiniz sonucu vermiyebilir.Binalar eski ve alan küçük.Eğlence alanları az.Pek fazla kişiye hitab etmiyor.Terzioğlu ise şehir dışında geniş bir alana konulduğu için bu yönden daha iyi.Fakat yinede diğer İzmir, İstanbul universitelerinin kampüsleri karşılaştırdığınızda sönük kalabilir.Ben bölüme geldiğimde eğitim fakültesinin Terzioğlu'na taşıncağı söyleniyordu bu sene mezun oldum hala taşınmadı. Bölüm ise bence Universitenin yıldızı.Seviye tespit sınavları, konuşma yarışmaları vb. sonuçlarına bakıldığında diğer Japonca bölümlerinden daha iyi olduğu bir gerçek.Bu sene ben mezun olurken bölümde 7 japon 2 türk hoca vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.Türkiye'de kaliteli ve en iyi Japonca eğitimini arıyorsanız buraya gelmenizi öneririm.Fakat unutmayın Japon Dil Tarihi değil Japonca Öğretmenliği okuycaksınız.Bu yüzden hem türkçe hemde japonca eğitim bilimleri dersleride alcaksanız ve bildiğim kadarıyla Türkiye'nin geçen sene atadığı Japonca öğretmeni sayısı 1.En son yapılan değişilikler ile bu rakam değişcekmiş sanırım. Şuan elimde Transkriptim var ve size mezun olana kadar aldığım dersleri yazıyorum.Bir fikir edinirsiniz.Bu derslere YOK'ün zorunlu dersleri ve seçmeli dersler dahil değil bu arada.Liste biraz uzun ama korkmayın 4 seneye yayılıyo onlar. [spo] Japonca Dil Bilgisi Japonca Konuşma Japonca Okuma-Anlama Genel Japon Kültürü Japon Yazı Sistemi Japonca Yazılı Anlatım Dinleme-İzleme Japonca Tartışma Dersleri Japonca Tez Yazma Teknikleri Türkçe-Japonca Çeviri Japonca-Türkçe karşılaştırmalı Dil Bilim Özel öğretim yöntemleri Özel İfadeler Japon Gazete analizi Japon Edebiyatı Japon Toplumu Günümüz Japonyası Ders Kitabı Analizi Modern Japon Edebiyatı Japonca-Türkçe Çeviri [/spo] 1 sene hazırlık toplamda 5 sene sürüyor.Hazırlık 1. ve 2. sınıflarda Japonca öğrenmeye odaklanırken.3-4 de öğrendiğiniz Japoncayı kullanmaya odaklanıyorsunuz.Biraz açıcak olursak; Örneğin Özel Öğretim Yöntemleri diye bir dersimiz var.Ama japonca işleniyor.Dil Bilgisi, Alfabe, Okuma-Anlama gibi dersler bitiyor.Onun yerine Japonca olarak işlenen çeviri japon toplumu vb. dersler geliyor.İlk 3 seneniz önemli yoksa 3-4 de çökersiniz. Japonca dil bilgisi olarak türkçeye benzerken alfabe olarak çok farklı.Toplumsal yapısının dile olan etkiside türkçeden çok farklı bir ifade şekli ortaya çıkartmış.Dilin kullanımı üzerinde toplumun ve kültürün çok büyük bir etkisi var.İngilizce gibi değil yani.Japonca konuşabilirsiniz fakat bir Japon gibi japonca konuşmak için biraz çaba göstermeniz gerekir.Kültür ve toplumun bu etkisi hatta dili öğrenirken nefret etmenize de neden olabilir.Dil ile kültür arasındaki bağı biraz araştırmanızı öneriyorum. Ayrıca japonlar bize benziyor gibi bir düşünceye kapılmayın.Bu Türkiye'deki çok büyük bir yanlış görü.Yok öyle birşey.Silin onu aklınızdan direk. Daha çok bilgi için bölümün web sitesine bakabilirsiniz. http://egitim.comu.edu.tr/bolum/yabancidil/japon/index.php?git=1 5 senelik öğrencilik hayatım benim üzerimde böyle bir iz bıraktı.Fakat başka öğrenciler farklı düşünüyor olabilir.O yüzden yazdıklarımın dışında da biraz araştırırsanız iyi olur bence. [ Mesaj 14 Temmuz 2007, Cumartesi - 13:14 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Meşelik kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi f-2 binasında eğitim vermektedir.Dersler diğer okulların TDE bölümlerine nispeten kolaydır.Ders sayısı diğer üniversitelere göre biraz daha fazladır ama(ilk sene ingilizceyle beraber bir dönemdeki ders sayısı 11).Diğer üniversitelerde ki gibi hocalar gelip şu kadar kitaptan sorumlusunuz gibi bir yöntem uygulamazlar.Ders gelirler anlatıp not tuttururlar ve en fazla 1-2 kitap ve bir kaç makaleden sorumlu tutarlar.Bölüme gidenler genellikle sınavdan bir gece önce çalışma taktiğini uyguluyorlar.Ama derslere günde en fazla 1-1.5 saat çalışmak ta geçmek için yeterlidir.Yalnız ilk 2 sene osmanlıca dersinden epey ödev verilmektedir.Sınavlar da çan eğrisi sistemi uygulanmaktadır.Hatta bazı derslerde ortalama yüksek olursa geçme notu 50 ye düşürülebilmektedir.Kaldığınız derslerin büt.ü yoktur yaz okuluna gelmeniz gerekir.Bölümün Edebiyat klübü sosyal açıdan biraz zayıftır ama K.edebiyatçılar iyi çalışır onların klübe katılabilirsiniz.Şimdilik diyebileceklerim bu kadar daha fazla bilgi için ö.m lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2007 aquila +999 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 beyler bayanlar üni farketmez genel olarak istatistik hakkında bilgi verebilecek birileri varmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Kadir Has Üni. hakkında bilgisi olan var mı ? Bir de ben ea2 de 295 puanla 100000. falanım Kadir Has Turizm İşletmeciliği (Burslu) geçen sene 138.000 . kişiyi almış girer miyim ki ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2007 Ben vereyim. Arkadaşım Hacettepe- İstatistik'te okuyor. Çok zormuş, tavsiye etmedi. Okulu en yüksek 2.8 ortalamayla bitiren varmış sanırım. Erasmus'a adam falan yollanamıyormuş. Çıkınca DIE de çalışılabiliyor. Ama değer mi o kadar kendini parçalamaya tartışılır. Ama istatistik zevkli bir bilimdir bir yandan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 galatasaray uni. bilgisayar müh. ' de olan var mı peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2007 Sakarya Üni tercih etmeyi düşünen varsa bilgi verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar