Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ezan okunurken müzik dinlemek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ezan okunurken müzik dinlemek günahtır diye öğrendik hep.
Bir de bunun mezarlığın önünden geçerken versiyonu var.
Ezan okunurken müzik dinlemek gerçekten günah mıdır? Günah ise nerede yazıyor? Günah değil ise bu nereden çıkmıştır?
Mesaj tarihi:
Gunah olup olmadığını bilmiyorum.ama mezarlıktan geçerken muzik olayını bir saygı olarak ögrendim.

cogu kişinin umrunda değil.
ezan olayını bende bilmiyorum.ama ben kapatırım
Mesaj tarihi:
Bende ezan okunurken müzik olayını saygı olarak biliyorum hani namaz vaktinin geldiğini bilmesi gerekenler için.Geçen gün ev arkadaşlarımla oturuyoduk müzik çalıyodu gürültülüce.Ezan okunmaya başladı.Bilg. başındakine dedim az kıssana.Niye ki dedi duyması gereken duyuyordur biz namaz kılmıyoruz ki dedi.Bana da mantıklı geldi
Mesaj tarihi:
acık alanlarda muslumanların ezanı duymasını engellememek adına muzık sesı kısılır.ancak odanda muzık dınlerken kısmak falan kel alaka.aynı sekılde ölmüs birine karsı duygu beslemek sapıklık veya geçmişten gelen duyguların kalıntısı bence gayette mezarlıklardan gecilirken müzik dinlenebilir.
Mesaj tarihi:
Mezarlıktan geçerkende, ezan okunurken de açarım müziğimi, gayet rahat dinlerim.. Bunun günah olduğuna inanan gerzektir, örümcek beyinlidir..

Haa saygısızlık demek te saçmadır bence.. Eğer yukarda dendiği gibi birinin ezanı duymasını engelleyecek şekilde müzik dinliyorsanız o, o kişiye saygısızlıktır..
Mesaj tarihi:
günah değil mezarlıktan geçerken de ezan okunurken de saygı gereği kısılır. mantıklı bir harekettir, yine dinleyebilirsiniz müziği de bastırsın diye sesi daha fazla açmak nasıl bir yorumdur anlayamadım.
Mesaj tarihi:
said:
Laraken
üye § 15 Temmuz 2007, Pazar - 21:02 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

müslüman değilsen ezana saygısızlık da yoktur tabi. o var.

ozaman insanlara saygısızlık olur.avrupada bi kliseye gir müziğin sesini aç bakalım :D.
adamlar konuşmuyor bile nerdeyse.kısık sesle konuşuyolar...
Mesaj tarihi:
ben larakenin yazdığından bahsettim :D.direk öyle saygısızlık olmaz diye yazınca.ozaman sen camiye girip müzikte açarsın demek geldi içimden ondan ölye bi örnek verdim..
Mesaj tarihi:
istiyen istediği gibi yapar.kişiye kalmış birşey.

ben mezarlıktan geçerken muziği kapatırım.bunu ailemdeki herkes yapıo.taksiciler de yapıo.

adam ölmüş zaten ne saygısı alsjkldkasdhmasdjah demekle olmuo ki insanlar yapıo bunu.
Mesaj tarihi:
ya bu tür ince konuları neden kafaya takarsınız anlamıyorum. sesi açabilirsin de açmayabilirsin de, eğer açıyorsan açmayana örümcek beyinli demek saçmadır. müslüman bir toplumuz ve uzun bir süredir bu böyle gelmiş böyle gidiyor. ne var yani bunda 2 dakika müzik dinleyemeden duramayacak insanlar mıyız? hayır tabi ki, sesi kısmak zorunda değil kimse. kısan da kısmayan da yanlış bişey yapmıyor yani.
Mesaj tarihi:
bence olayın müslümalık yada hristiyanlıkla alakası yok.insan terbiyesi direk.
ama odandasındır rahatsız edebileceğin kimse yoktur ozaman takıl istediğin gibi :D
  • Yeni Oluştur...