Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ezan okunurken müzik dinlemek

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Bende ezan okunurken müzik olayını saygı olarak biliyorum hani namaz vaktinin geldiğini bilmesi gerekenler için.Geçen gün ev arkadaşlarımla oturuyoduk müzik çalıyodu gürültülüce.Ezan okunmaya başladı.Bilg. başındakine dedim az kıssana.Niye ki dedi duyması gereken duyuyordur biz namaz kılmıyoruz ki dedi.Bana da mantıklı geldi
Sosyal ağlarda paylaş

acık alanlarda muslumanların ezanı duymasını engellememek adına muzık sesı kısılır.ancak odanda muzık dınlerken kısmak falan kel alaka.aynı sekılde ölmüs birine karsı duygu beslemek sapıklık veya geçmişten gelen duyguların kalıntısı bence gayette mezarlıklardan gecilirken müzik dinlenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Mezarlıktan geçerkende, ezan okunurken de açarım müziğimi, gayet rahat dinlerim.. Bunun günah olduğuna inanan gerzektir, örümcek beyinlidir..

Haa saygısızlık demek te saçmadır bence.. Eğer yukarda dendiği gibi birinin ezanı duymasını engelleyecek şekilde müzik dinliyorsanız o, o kişiye saygısızlıktır..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Laraken
üye § 15 Temmuz 2007, Pazar - 21:02 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

müslüman değilsen ezana saygısızlık da yoktur tabi. o var.

ozaman insanlara saygısızlık olur.avrupada bi kliseye gir müziğin sesini aç bakalım :D.
adamlar konuşmuyor bile nerdeyse.kısık sesle konuşuyolar...
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu tür ince konuları neden kafaya takarsınız anlamıyorum. sesi açabilirsin de açmayabilirsin de, eğer açıyorsan açmayana örümcek beyinli demek saçmadır. müslüman bir toplumuz ve uzun bir süredir bu böyle gelmiş böyle gidiyor. ne var yani bunda 2 dakika müzik dinleyemeden duramayacak insanlar mıyız? hayır tabi ki, sesi kısmak zorunda değil kimse. kısan da kısmayan da yanlış bişey yapmıyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...