Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavsiye: kasa versus laptop

calimero

Öne çıkan mesajlar

selamlar. bizimkileri kafaladım ve kısa bi süre içinde bi bilgisayar alıcam ama laptop, kasa ikileminden bi türlü çıkamıyorum. hayır bursa da olsam sürekli, direk alırım masa üstünü fekat kıbrısa gidip gelme durumu olduğu için (yaz tatili tabi asıl önemli olan) laptop da aklımı çelmekte. yani laptop almak istememin en önemli sebebi sadece kıbrıs bursa arası mobilite muhabbeti. bilgisayarı temel olarak oyun için kullanıcam zaten ve de bu açıdan da masaüstü fiyat açısından daha avantajlı. zira sanırım 1000-1250 ytl lik fln bişey olucak alacağım en fazla.

çok kişisel gibi ama yardımcı olabilirseniz fikir vermek açısından sevinirim.

şimdiden teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Alışkanlıkla ilgili biraz da. Ben dizüstüne alıştım, hayatta kasa almam artık. Yatağımda kucağıma alıyorum, şehirler arası yolda kullanıyorum, oynayamadığım oyun yok(bunun için 1250YTL yetmez ama 2000YTL en aşağı), harici ses kartımı çantasına koyup stüdyo'ta bile götürüyorum, Çizgiroman ve ebook arşivim her an erişilebilir oluyor...

Bir sürü iyi yanı var.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alışkanlıkla ilgili biraz da. Ben dizüstüne alıştım, hayatta kasa almam artık. Yatağımda kucağıma alıyorum, şehirler arası yolda kullanıyorum, oynayamadığım oyun yok(bunun için 1250YTL yetmez ama 2000YTL en aşağı), harici ses kartımı çantasına koyup stüdyo'ta bile götürüyorum, Çizgiroman ve ebook arşivim her an erişilebilir oluyor...

Bir sürü iyi yanı var.

gergecim, "dizüsünde oynayamadığım oyun yok" diyorsan ya yalan söylüyorsundur, ya oyun oynamıyorsundur. fiyat/performans konusunda bir dizüstünün bir masaüstü ile yarışabileceğini iddia etmiyorsundur umarım.

ve yine, oyun oynarken al bakalım dizüstünü kucağına yatakta, pişsin bacakların, görelim seni =)

istemeden de olsa insanları yanlış yönlendirmeyelim. dizüstünün tek iyi yanı mobilitesidir. o esneklik için ise %100'e kadar varan fiyat farkı ödemek gerekir. modüler olmamanın getirdiği upgrade edilememe, parça bozulduğunda kafana göre değiştirememe gibi kırılganlıklardan da bahsetmek lazım..

son 1 senedir kesintisiz dizüstü kullanıcısı olarak benim tekrar tekrar tavsiyem: kasa
Sosyal ağlarda paylaş

ben şu aleti alıcam ama 3-5 ay içinde ya bu aletin 3üncü serisi çıkar ya teknolojik garip bişiler olur diye oturdum bekliyorum yukarda dendiği gibi ...

alet :
[spo]http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m2010?c=us&l=en&s=dhs&cs=19[/spo]

[ Mesaj 10 Temmuz 2007, Salı - 18:27 tarihinde, Darqainu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

aslında benim de kafamda baştan beri kasa var. hatta bu yatağın üstünde, masanın altında bilgisayar muhabbetini de pek sevmiyorum. bana göre bilgisayar dediğin masanın üstünde, sabit olacak:) ama işte taşıma muhabbeti dediğim gibi kurcaladı kafamı.

bi de hazır sormuşken şu geçiş dönemi olayını da sorayım. fiyat yahut performans hangisini ne kadar etkiler kasayı şu anda ya da belli bir süre sonra almam. nedir kasayı şu anda almamın zararları? ayrıca ne kadar sürer bu geçiş dönemi?

şu ana kadarki görüşleriniz için de teşekkürler...
Sosyal ağlarda paylaş

Darqainu verdiği linkteki dell şaheseri ürün süper zaten bende okul bittikten sonra almayı düşünüyorum onlardan birtane.

Şu geçiş dönemi derken bahsettiğim olay ise şu an pc ler konsolları yakalama yolunda hızla ilerlemekte ve crysis çıktığında zaten ne olmuş ne bitmiş genel olarak görücez. crysis in 8800 leri bile ağlattığı söylendiğine göre şu an yeni bir pc alıp crysis i full grafik olarak oynayamamak beni üzer ve boşluğa iterdi açıkçası. o nedenle ben, eğer ki bir aciliyet yoksa beklemeni tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun için alacaksan tabiki laptop almayacaksın. ama senin durumunda olsam ben kesinlikle laptop alırdım. 6 ay yurtta kalmışlığım var masaüstünü laptop haline getirmiştim. pazartesi sabah arabaya koyuyordum pcyi yurda götürüyordum cuma da tekrar arabaya yükle eve götür ehe. tam eziyetti bea :p o günlerde feci laptop arayışlarındaydım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5000+ (2.6 GHZ) 1MB 940p

ASUS M2N N430 DDR2 SES+LAN+SATA2 16X S940

1 GB 667 MHZ DDR2 RAM (KINGSTON) = 2 adet

320 GB SEAGATE 7200Rpm 16MB NCQ SATA2 HDD

256 MB ASUS EN8600GT/2DHT (128Bit) DDR3 TV DVI 16X

SAMSUNG 20x SATA DVDRW DL (KUTUSUZ-SİYAH)

fiyat 735$

diğer başlıklardan da yararlanarak bu şekilde bi kasa toplamaya karar verdim. gördüğünüz bi eksik gedik var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

barebone hakkında burda bişiler bulabilirsin
http://www.oynasana.com/makale/1107/1192

atx kasanın küçüğü, mobilite olarak bizim kasalar ile laptoplar arasında bi yerde.
oyun diyorsan ve illa laptop diyorsan
http://www.alienware.com/product_detail_pages/Aurora_mALX/aurora-m_overview.aspx?SysCode=PC-LT-AURORA-M-ALX&SubCode=SKU-DEFAULT
buna bi bak derim :)

yalnız o laptopı alırsan yanından hiç ayrılmam. :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...