Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nedir benim çektiğim bu guildlerden?


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Ulan yazlıkta yaşıyorum yazları, 3 haftadır sırf raidler için istanbula geliyorum ta çatalcadan, 3 haftadır millet yer ayırdı kusura bakma diyorlar, dün grull yapılacak p.tesi dendi, iyi dedim.

Officerla aramda geçen konuşma,
Ben: Raidde yer var mı? Yoksa evime gidicem yarın. Ayarlayabilir misin?
Officer:Ayarlarım gitme.
Ben: Ok abi saolasın...

Ertesi gün,
(Saat 12de arkadaşımın babasının vefat ettiğini duydum (bu öğlen işte) koştura koştura cenazeye gittim. Ordan raide yetişmek için koştura koştura eve geldim.)

Ben:Abi invitelar başladı mı?
Officer:Başladı başladı.
...(Invite gelsin diye bekliyorum, bu arada guildden bir rogue invitelar ne zaman başlayacak diye soruyor, aynı officer yer yok 2 rogue aldık zaten diyor. Benim şalterler atıyor)
Ben:Abi dün yer var dedin eve gitmedim, cenazeden koşa koşa eve geldim bu yaptığın ayıp.
Officer:Napalım abi onlar da istediler onları aldık. (Birisi her raide giren bir rogue her zaman kendine yer buluyor. Kayırma vs. sanırım)
Ben:... (Burda kalaylıyorum)

Daha sonra guildden ayrıldım. Tam 3 haftadır götü boklu raidlere girmek için cehennem sıcağında bilgisayar karşısında oturuyorum, tek bir raide girebildim 3 hafta onda da yarısında XXX geldi sen çık dendi. Hayır uluslar arası bir guild officer Türk. Gidip yabancı officere söylesem, adam alcak belki ama bizle ilgilenen eleman bizden sorumlu officer...

Sırf bu nedenden wowdan soğudum yemin ederim, ulan kaç raide girdim hepi topu 10 dkp vermiş adamlar, benden sonra guilde girip benden az raid yapan adamda 125 dkp var, wipe olmadan yapılan tüm first killerde ben varım, kimseyle dalaşmadım, bi olay yok ama bana dkp gelmiyor ne işse...

İçimden sayıp sövmek geliyor ama işte forum ahlakına aykırı, keşke okusa şu yazıyı o lavuk da utansa biraz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 aydır üyesi olduğum Guildde 1.5 ay elimde Karazhan anahtarı ile dolanmıştım. Guilde 1 hafta önce giren aynı gearlı vatandaş alınmıştı ben gene açıkta. Anahtarda daha sonra hiç kullanılmadı, zaten sonra bende oyunu bıraktım. Gücüne gidiyor insanın.

Olur böyle vakalar. Dünyada bizim gibi tanıdık kayıran millet yoktur herhalde. Bir oyunda bile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yav sen o guildi yenimi anladın :D bırakın çıkın onu Nuke And Loot'a başvurun hiç olmadı ama o guildle uğraşmayın. Oraya yeni gelen tayfa eski türkler falan hep bir gruplaşma içindeler. 2 saat bekleyen mage yerine 5 dakika önce gelmiş mage i alabilecek kadar yüzsüzler. Ben bile bile girmiyorum raidlere artık aşırı bi gruplaşma var bizim Türk tayfası ele geçirdi resmen orayı. Salla yani takma kafana :D O Rise'ı her raide alan guild içinde kayırma olmadığını söyleyemezsin zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nuke and Loot diyorsun da adamlar serverin en sağlam roguelarına sahipler, başvurdum da zor oraya girmem. Hoş guildlerinde benden iyi gearlı 2 rogue var gerçi, onlar da SSC'ye yelken açarlar yakın zamanda.

Bu arada siloren söyledi başka servere geçmek gibi bir düşüncen varmış. Hangi server?

[ Mesaj 10 Temmuz 2007, Salı - 01:54 tarihinde, deadwoll tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hehe ben 2 ay karazhan keyiyle dolandım iyi ilişkilerim olduğunu sandığım sevgili guild masterimiz kendi grubunu çıkarıp karazhana gitti bu 2 ay boyunca ve listede hiç adımız olmadı en son cinlerimi fırlatan olaysa: artık büyümüştük 2 karazhan gurubu çıkarıyorduk ve bizim masterimiz bilin bakalım naaptı? 1. gruba kankisi olan class (herzaman giren eleman) 2. grubada 3 gün (gerçekten 3 gün) önce 70 olup guilddeki iyi ilişkilerini kullanıp !!! şipşak kara keyi aldırılan öbür arkadaş girdi (ki guildde klasına göre gearı en iyi kişi bendim)bende yeni mecralara yelken açmak zorunda kaldım sonradan anladık tabi nasıl bi guild olduklarını...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Porsuk; guildim Türk guildi değildi, bir de bana kalırsa ulusal guildlerin çoğu aynı sorunları yaşıyor. International guildlerin daha başarılı görünme sebepleri, tüm dünyadaki en iyi oyuncuları toplayabilecek olma şansları. Yani sırf vatandaşları değil diye imba bir healeri alamama gibi bir dertleri yok mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Politikamızdaki koltuk ve mal sevdası ne yazık ki oyunlardaki Türk guildlerini de yıkan başlıca sebeblerden biri. Adam kayırma, kıçı kırık bi item için ayladır beraber oynadığı hatta bazılarını yıllardır tanıdığı arkadaşlarını satma, gizlice guild kurmalar ayrılmalar falan çok yaşanan şeyler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu wow yaşamım boyunca adalet li 1 Guild master görmedim... Xaivusta 0 dan char kastım.. adamlar o zamanlar nasıl yalakaydı... sonradan paralı transfer açıldı.. bir sürü oyuncu katıldı aramıza sonra bizim guild masterlar işte şunları alıyoruz bankaya bunun için bunu yapıyoruz guild için derken.. birde baktık kendi alt charlarına epix mount epic craft epic drop itemler..

şimdi o xaviustaki adamlar hala oynuyor belki 4-5 guild e bölünmüşler belki kimileri suçsuz..

Ama hala arkalarından küfür ediyoruz isimlerini görünce suratlarına diyecek cesaretimiz mi yok ? var... ama biz zaten bişiler paylaştığımız adamları 2-3 epic item 1000 gold için satmazdık kendimiz gibi tanırdık..

Bu yüzden kulağıma küpe türk guild i muhabeti varsa ben uzak dururum illaki şerefsizin önde gideni gelri guild master olur..

Seni çok iyi anlıyorum aynı olaylar başıma geldi..Ben hala wow oynuyoum.. ama zevk için gidip her itemi alim bilmemne yapim değil amacım..eğlence artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru düzgün bir guild bulmak zor dolayısıyla "guild bulmalıyım guild bulmalıyım" diye gezmektense bir süre solo yada arkadaşlarla tanıdıklarla (friend list) oynamak guildleri zamanla tanımak lazım bence (sonuçta guild başvurunda eski guildin neydi sorusuna 35tane guild yazmak pek hoş gözükmez).ben betadan beri oynuyorum 1kere düzgün guild buldum (ingiliz-alman-hollanda ve 1-2 türk üyelerden oluşan) 1yıl süresince çok eğlendim sağolsunlar,imkanım olsa guild buluşmalarına bile gitmeyi çok düşündüm.Ama o guilde başvurmadan önce baya bi süre kendimi geliştirmeye ve referans edinmeye uğraştım fırsat bulunca da guilde başvurumu yaptım.
türk guild-yabancı guild diye pek ayırmayalım demek isterdim ama nolursa olsun türk guildlerle anlaşamıyorum şahsen.hatta iskandinavlar ilk tercihim mmolarda :=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İskandinavların oyun anlayışları yurdum no-liferına yakışıyor :D .Ayrıca disiplinliler. O yüzden ben de severim iskandinavları, fakat onların da adam kayıranı, item biriktireni bolca mevcut test ettim onayladım. Şu ana kadar xaviusta 4. guildimi geride bıraktım, 3 tanesi birbirinin devamı niteliğindeydi ve hepsi GMlerinin abuk subuk işleri yüzünden kapandı.

Friendlistteki arkadaşlarımın çoğu guildleriyle sürekli raid halinde olan insanlar olduklarından raidlere katılmadığınızda birlikte zaman geçirme şansı pek olmuyor. Sadece /w den geyik muhabbeti oluyor; o zamanda abi wipe yedik senle konuşurken tankı heallemedim ekiki tarzı geyikler oluyor dönen geyikler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe daha onceleri bende bu sorunu yaşar sinir olurdum. Neyseki eski SWG guildim komple wowa geçiş yapti da rahatladim. (FrF). Guild lideri diye bir kavram yok. Demokrasi ile yonetilio (SWGde Rebelion olduumu belirtmeme gerek yok herhal). Şu ana kadar kavga gürültü kırılma bozulma görmedim hiç kimsede. Herşey inanılmaz keyifli. Tavsiyem demokrasi forever (Gerçek anlamdakini kastediorum birilerininki gibi sözde diil ;)).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sadece /w den geyik muhabbeti oluyor; o zamanda abi wipe yedik senle konuşurken tankı heallemedim ekiki tarzı geyikler oluyor dönen geyikler.


Anılarım canlandı. Az başıma gelmiyo bu muhabbetler :D Tank healliyoz diye kendimize 5000 5000 crit heal atıyomuşuz millet ne saydırıyodu :P

Ya şimdilik bu Nuke And Loot gayet iyi gözüküyor bir adam kayırma lafları var ama ne kadar doğru bilemem daha yeni girdik ama progress olarak güzel ilerliiyorlar o kesin. Bu arada server değiştirme işi Dunemaul'a olacak olursa ama onuda işte bekliyoruz yine arkadaşlara bağlı. Sonuçta ben Priesti milletle takılalım diye açtım kendi başıma iş yapmam ters olur :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sağlam, dengeli ekip kurmaya çalışan ve mümkün olduğunca adil bir sistem için ter döken tüm Türk guild GM-officerlarının bence çok büyük problemleri var.

Herşeyden önce biz türkler genel olarak takım çalışması ruhuna sahip değiliz. Ve biri bizi takım çalışmasına alıştırmak için ,herhangi bir instance'da herhangi bir bossta defelarca wipe yenmesini göze alıp, saatlerce birbirimize alışmamız için çaba harcasada. Biz bundan mutlu olmuyoruz, istiyoruz ki hemen gidelim keselim bossu çıkalım.

Her zaman aynı göngü tekrarlanıyor. Karazandan nightbane'e gidilir, 3 wipe yenir, en az 3-4 kişinin performansı yarı yarıya düşer, en az 3-4 kişi elixir kullanmaz mana-hp pot çekmez olur. Nightbane runlarına ilgi bir anda azalır adam bulunmaz olur. Sonra guild officerları dream team toplar gider oraya 4-5 wipe yenir boss iner, sonraki hafta aynı Dream Team gene gider ilk denemede gene iner boss.

Artık tüm diğer elemanların tüm karazanlara başvurma günü gelmiştir :D. Hatta çoğunun niye raide alınmadığından şikayet etme günüde gelmiştir.

Officerlar "la havle vela kuvvet" der, bişey demez işine bakar. Karazana 2 takım gitsin diye bir officer charını bırakır, bir ayda eksik class hangisi ise onu kasar, ikinci ay dolmadan da tüm heroic itemleri ile donatır o charı. Artık 2 karazan raidi çıkmaktadır. Bu arada nerdeyse her officer item başına 1500-2000g para harcayıp craft itemleri kasarlar ki guildin tankı-dpssi-healı eksik kalmasın. Bu arada guilde alınan bazı elamanlar bu 2 ayda 2 tane yeşil itemini 2 quest reward mavi haline getirememiştir, hala ortalama dps-heal vs..nin %30u kadar performansı vardır ama "ben niye karazana alınmıyorum" diye söver officerlara.

Her denemede tanklara harcanan potlardan tanklar parasız kalır. Resist item gerekir tanklar sabahlara kadar alt charları ile farm yapar, math toplar. Officerlar bakar bu iş böle gitmez kimse bankaya bişey yollamıyor bari boss paralarını guild bank lootlasın, gerekli durumda guildde para olsun denir. Hemen 3-5 tane member (genelde hiç bir bossun yenilen 100 wipeında orda değildir bu 3-5 kişi) itiraz etmek ister. Hatta officerların arkasından küfür eder.

Officerlar gene"la havle vela kuvvet" der, grull raidlerini başlatır, ilgi büyüktür gidilir 5 wipe yenir, gene en az 10 kişinin performansı %50 düşür, potlar,elixirler hemen rafa kalkar, kullanılmaz olur. ertesi günlerde ki grull runlarına ilgi bir anda azalır adam bulunmaz olur.

Aradan bir hafta geçer officerler ve sağlam memberlar farmla, AH ile, bulunan her craft item ile, 12 stam gemlerle, guild bankasından tek kuruş almadan, 1 mage'i buffsız 12k hp'lik itemlerle donatır. Gene Dream Team hazırlanır gidilir Mulgar kesilir grull %10'a iner, sonraki hafta ikiside kesilir.

Artık tüm diğer elemanların grulla başvurma günü gelmiştir. Hatta çoğunun niye raide alınmadığından şikayet etme günüde gelmiştir.

Bu arada guildin bir venti vardır, sitesi vardır her ay officerlar ceplerinde bunları finanse eder. Kimse nasıl dönüyor bu çark diye düşünmez. Herkez kendine çalışırken offficerlar guild için ter döker farm yapar. Her wipeda 10-15g lik pot,elixir yakar, parasız kalır. Diğer officerlar karar verir guild bankdan ona 100g tamir parası verir, olay olur yer gök yıkılır. Adam millet sussun diye raidlere gelmez parayı geri vermek için farm yapar. Ama asla kimseye yaranılmaz.

Officerlar dkp için kafa yorar, sistemi uyguladı ve dkpsi yetiyor diye bir itemi yeni gelen birine verir, epey eski bir member çıkar item kendisine verilmedi diye, niye öncelik hakkı uygulanmadı diye bir küfretmediği kalır.

Officerın o akşam raid yapası yoktur, karısı hamiledir onla ilgilenmek ister. Oyuna bir selam vermeye girer ama şans bu ya tek online officer odur. Milletten 50 tane /w gelir "noldu raid yokmu", "karazana gidelim yarım kaldı", "şu bosstan drupum var kesmedik bu hafta". Toplar raidi, yenilen 2 basit wipe'a, sürekli afk olan 1 adama sinirlenir, kendini kaybeder bağırır ventten. 2 yeni member küser 3 gün selam vermez. Ertesi hafta tekrar raide çağırır elemanları, cevap bile vermez ler afk olurlar. 1 saat uğraşır officer millete cepten ulaşır, toplar herkezi gider raide. Bakar 15 dakkika sonra elemanlar BG'dedir, ama hala cevap vermezler. Officerlar gene"la havle vela kuvvet" der.

Sonra officerlar ssc'ye başlayalım diye düşünür. Tanklar süper kısa sürede resist itemlerini farmlar, 3-5 eleman (ki genelde her wipeda sabırla raidde olanlardır bunlar) yardım eder. Gerisinden ne ses çıkar ne soluk. Ssc başlar ilk bosstan 5 wipe yenir perforformanslar bir anda %50 düşer , potşar çekilmez elixirler kulla.......

Yazmim isterseniz artık. Bu böyle gelmiş böyle gider. Officerın halinden ancak officer yapmış adam anlar. Herkez armut piş ağzıma düş ister. Elini taşın altına koymaz, sadece şikayet eder herşeye. Zordur türk guildlerinde adil bir officer olmak. bu sebeple çevremiz "yeteeeer laaan sayıylamı verdiler szi bana, hepini sömürecem lan hepinizi" tipi officerları olan guild doludur. Bakıyorumda bazen haklılarmı haksızlarmı karar veremiyorum.

[ Mesaj 10 Temmuz 2007, Salı - 13:53 tarihinde, FreEmoon tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Freemon hakikaten iyi anlatmış olayı (baya bir tecrübe görüyorum :D) Biraz böyle nedense sabır pek yok bizde. Ben daha ilk defa Shade Of Aran'a girdiğimde flame wrath atarken sağa sola döneninde ölüme sebep olduğu bilmediğimden bir kere yattım diye ventte sülalemi anmadıkları kalmıştı eski guildimizin (Daha doğrusu türk üyelerinin. Yabancılar anlamadı zaten nooluyo falan diye bakınıyordu :D) Biraz ortaya bişeyler koymak lazım birşeyler yapmak istiyorsak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Our Crew'deyiz, daha milletin karazhan attu.su yok; neyse dps olarak günde 5 BM 2-3 arcatraz yapıyorum, rogue class leadere bile SVdeki keyi ben aldırıyorum. Millete sırf karazhana girelim diye para/item yardımı yapıyorum. Neyse 10 15 kişiye falan bu şekilde karazhan attu. yaptırdık. İlk karazhan olcak, first try da bulunayım diyorum; ama o da ne? GM ve tayfası girmiş bile karazhana, haber yok bişey yok. Neyse vardır bir bildikleri diyorum. 1 hafta geçiyor 2 hafta geçiyor hala aynı tayfa...

En sonunda karazhana giriyoruz, bunlar haftalardır yapıyor ya biliyorlardır heralde diye düşünüyorum. Opera yolu, ilk moblar 2 kez wipe yiyoruz. Çünkü arkadaki ranged dpsler sürekli aggro alıyor! Neyse eva açıyorum 15k crit atan mob tanklıyorum. Baya uğraşıyoruz didiniyoruz, curatore geliyoruz.

Ben o zamanlar mutilateim; combat sword buglı, curatorde daha %80de 2 wipe yiyoruz officer tayfası yarın iş var diyerek çıkıyor.
Ertesi gün tekrar deneyeceğiz, raid leaderdan bana whisp geliyor;

/w combat sword musun?
/w yok abi değilim böy böyle bugları var şu an dps düşüyor.
/w dün curatorde iki mobu kesemedin mutilatele, git combat sword ol.
/w buglı diyorum?!
/w bug mug bilmem git ol gel.
/w doğru düzgün swordum yok?
/w neyse o zaman başkasını alıyorum.
...

Neyse officerlarımız kimseye haber vermeden migrate ediyorlar. Yeni guild arayışları başlıyor.

Topluca yabancı bir guilde geçiyoruz 20 kişi kadar. Karazhan yapıyoruz 2 gün sonra dkp sistemi dğeişti dkpler 0lancak deniyor. İyi diyorum. Yine karazhan yapıyoruz yine dkpler sıfırlancak deniyor 2 kez dkplerimiz 0lanıyor. Daha sonra ben sınav zamanı oyuna giremiyorum, millet alıp başını gidiyor. Bende var 10dkp adamda var 125 dkp. Benden az karazhana girmiş adam. Aramıza geçen muhabbeti çeviriyorum kendisi yabancı;

*Sen kemere needlemeyeceksin eğer needlersen bütün dropları ben alırım benim şunca dkpm var dımdızlak kalırsın.
(Kemer en cok ihtiyacım olan item karazhanda)
-Ne diyosun sen ya tehdit mi ediyon beni.
*İşte öyle 125 dkpm var benim alırım!
-Officere söylerim.
*Söyle
(Officerle konuşuyorum adam böyle böyle dedi diye, officer bana adam haklı diyor :S )

Birde benim gibi playerlar var işte. Guildin hiç bir şeyi olmasa da içinde bulunduğu topluluğa bir şeyler katmak için çabalayan ama her seferinde ortada kalan playerlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

S-Burti'nin söylediği gibi FrF guildi böyle değil, 4 yıldır hiç olmadı olamaz da..

Nedeni ise, hiç bir zaman, "Karazhan bitirilmeli, tüm heroicleri yapmalı, en baba itemları dizmeli vs vs vs.. " gibi önceliklerimiz olmadı, olmaz da. Öncelik keyif almaktır. Zaten üyelerimiz ile gerçek hayatta da 4 yıldır görüşüyoruz. WoW'da bize dahil olanlardan bir kaç arkadaş katıldı toplantımıza.

Karazhandan hiç bir zaman canlı çıkamasak bile, orda geçirdiğimiz eğlenceli wipe dakikaları güzel anılar olarak kalır.

Sözün özü, karazan marazan hikaye, siz bakın keyfinize..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@deadwoll

Oyuna Wow çıktıktan sonraki ilk nisan ayında başladım ilk charım tek türkün olmadığı bir serverda (rune totem), yabancı guildlerde çırpındım durdum ve 4-5 aylık bir maceradan sonra anladımki yabancı guild olayı yalan. Ciddi uyum ve güven sorunu çekiyosun, o devreyi atlatıncada başka büyük sorunlar çıkıyor. Yemin ettim türk guildinde oynıyacam.

O zamanlar migrate falan hak getire. Forumları takip ettim baktım the mealstormda bir oluşum var, hatta buralarda arasan hala bulunur o başlık. Açtım bi char, girdim guilde orda kasıyorum, tam ben 60 oldum derken guild dağılmış kapak oldu bana. Dediler "şu yabancı guildle birleştik". yeminim varya sonuçta gitmedim. 10 kişi bi guild kuruldu yavaş yavaş gelişiyoruz. Sayımızda artmaya başladı DM-UBRS-LBRS falan derken ZG falan yapmaya başladık. Ama millet ilede MC yapalım yabancı alalım diye yırtınıyor. "Yabancı gelirse bu guildde dağılır sabır edecez başka yolu yok" diye herkezi iknaya çalışırken Guildin officer kadrosunda kopmalar başladı. Bu zaten sonun başlangıcı oldu.Bizimkiler yabancı bir guildle birleşti. Ben bi 2 ay rolentiye aldım oyunu, tamamen işime yüklendim formaliteden oynuyorum.

Sonra tekrar wow'a ağırlık verdiğimde guilddeki herkez bi yerlere dağılmış, kimse taşın altına elini koymak istememiş yabancı guildlerde MC-BWL falan kasıyolar. Ama hepsi türk guildi hayali ile yanıyor. Başka serverlarda alt kasmaya başlamışlar. Dedim "oğlum burdan sana ekmek yok" Xavius'ta yiğenim oynuyor, bari dedim oyna oynıyayım,bi char açtım. Tamamen tesadüf 1 türk guildi buldum , daha o zamanlar ZG'de 4-5 boss kesiliyor. Elemanlar bana "bu ay sonunda 60 olmayanları alt guilde alacaz" dediler diye 1 ayda (hatta tam 22 gün) her gece iş dönüşü delice kasıp 60 yaptım charı.

1 ay her ZG raidi günü STV'ye gittim, class liderine "raidde yer olursa ben burdayım" dedim , son kişide içeri girence STV de raid bitene kadar balık tutup bekledim. Ağzımı açıp bir kelime etmedim. Zaten ilk raide girişimde benzeri bir gün 1 kişi ani çıkmak zorunda kalınca kapıda hazır bekleyen benim içeri alınmamla oldu.

Bugün o tayfanın hala raid yapan, hala full türk kalan, hala elini her taşın altına koyan grubuyla birlikte level 70 olarak, üstelik bir officer olarak oynuyorsam bunu ZG raidlerindeki sabrıma ve onlara kızıp, kestirip atmama, verilen görevi sonuna kadar yapmaya çalışmaya. Raidlere girmesemde gerekirse random gruplarla normal instancelardan yeterli itemlerimi toplamama borcluyum.

Elbette şanssızlıklar olur, yanlış kişilerrin arkasından gidilir. Ancak her zaman kararlı olmak. Sabretmek, gerekirse yeni char kasmaktan korkmamak ve kendi kafanda insanlar bulduğunda onlarla aptal sebeplerle kavga etmemek. En önemliside özellikle item konusunda cidden çooook anlayışlı olmak en önemli şeydir bir online oyunda. Ve bir MMORPG'de asla geç kalmış sayılmassın, sıkıntıdan patlıyacağına aynı serveda onunla alakasız başka bir char kasmanı tavsiye ederim. Bugün yer gök mage-rogue diye bu iki classın sahipleri ağlıyor olabilir ama, unutmayınki bundan 2 sene öncede warlocklar raidlere sadece tank grubuna 1 tane hp buff, hs ve banish için alınırkende warlocklar ağlıyordu. Dps sınıfındada olsa bugün aranan charlar var, level 70 yaptığınız rogue'un dursun sen aranan başka bi char aç, bu arada guild aramaya devam et. Bulursan ne ala, ama bulamassanda yeni charnla eylencenden kopmamış olursub. Sonuçta bu oyunu onun için oynamıyormuyuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wowa yeni başlamış kişileri alan guildlerde var. Hatta ismini vermeyecegim fakat burada(patide) tanışıp beni guildlerine aldıran bir arkadaş var. Sağolsun bana çok fazla emegi geçti çok yardımcı oldu kendisi her konuda. Ona müteşekkirim fakat mukemmel arkadaş ortamı ve harika dayanışma diye girdigim guildlerinde hayal kırıklıgına ugramıstım bende. Oyuna yenı baslamısım herşeyi yavaş yavaş ogrenıyorum. Hiyerarşi nin nedemek oldugunu bılmeyen adamlar guildmaster olmuş takılıyorlar.

öyle yani, wowda guild sorunu mühim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...