Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pes 2008

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Artık 6-7 diye değil yılıyla cıkarıyorlar Pes 2008 için bir sevindirici bir üzücü haberim var. Pes 2008'de türkiye ligide olucak artık üzücü haberse PES'i artık Sadece PS3 için cıkarıcaklarmış.

Cıkması kesinleşen ligler:
( belki bir kaç lig daha eklenebilirmiş )

- İngiltere Premier
- İngiltere Championship
- İspanya
- İtalya
- Fransa
- Almanya
- Hollanda
- Portekiz
- Türkiye (Turkcell Süper Lig)
- İskoçya
- Yunanistan
- Rusya
- İsrail

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 14:25 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pro Evolution Soccer 2008, PlayStation 3'e bomba gibi düşmeye hazırlanıyor!

Tüm dünyanın gönlünde taht kuran, FIFA'nın en güçlü rakibi Pro Evolution Soccer'ın yeni versiyonu PES 2008, sadece PlayStation 3 konsolu için raflardaki yerini alacak. Pro Evolution Soccer 2008'in yapımcısı Konami, her geçen gün oyuncuların heyecanlı bekleyişlerini daha da arttıran açıklamalarda bulunuyor.

Kendi stadyumlarımızı kendimiz yapabileceğimiz, özellikle Şampiyonlar Ligi ve UEFA Liginin atmosferlerinin çok daha gerçekçi ve sağlıklı olacağı, tam bir futbol similasyonu oyunu PS3 sahiplerini bekliyor olacak. Pro Evolution Soccer 2008, bu yılın dördüncü çeyreğinde piyasada olacakken, oyunla ile ilgili diğer ayrıntılar internet ve basın yolu ile yavaş yavaş ortaya çıkacak. Resmi PlayStation 2 Dergisinin bu ayki kapak konusu ise, Pro Evolution Soccer 2008'den başka bir oyun değil. Oyunda yer alması kesinleşen ligler ise şöyle;

- İngiltere Premier
- İngiltere Championship
- İspanya
- İtalya
- Fransa
- Almanya
- Hollanda
- Portekiz
- Türkiye (Turkcell Süper Lig)
- İskoçya
- Yunanistan
- Rusya
- İsrail

(CHIP)
Sosyal ağlarda paylaş

masticore kendi yazını quote yapıp neyi kanıtlamaya çalıştın çözemedim. yanlış bilgi vermişsin zaten yazıda onu düzeltiyorum. oyun ps2,psp,x-box 360 ve ps3 için kesin çıkacak. pc belirsiz. bütün platformlarda aynı anda çıkacak. artı olarak da pc ye çıkabilir emin değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Konami yaptığı açıklama ile futbol oyunu Pro Evolution Soccer 2008'i duyurdu. PS3, Xbox 360, PC, PS2, PSP ve NDS platformları için geliştirilen oyun, gelişmiş bir yapay zekaya sahip olacak (artık yapay zeka sizin oynayış tarzınıza göre size uyum sağlayacak ve çok gerçekci bir oynanış elde edilecek. Konami bu yapay zekayı Teamvision olarak adlandırıyor). Oyunun PC, PS3 ve Xbox 360 versiyonları yeni nesil grafik motoruna destek sağlayacak ve çok gerçekci grafiklere sahip olacak. 2007'nin sonbaharında piyasaya çıkacak oyun, Konami'nin dediğine göre en iyi PES oyunu olacak. Oyunun yayımlanan ilk ekran görüntülerini sizlere sunuyoruz.

http://www.trgamer.com/haberler.asp?id=12042

ee?
Sosyal ağlarda paylaş

Argüman da çok sağlam ha, "arcane, anlamıyorsun sen, yorum yapma". Şaka mısın sen?

92'den beri futbol oyunu oynuyorum ben, oyun oynamaya futbol oyunlarıyla başladım. 15 senedir. Futbol oyunu kültürünüzün başlangıcı ps1'in çıkış tarihine denk geliyorsa mesajın devamını okumasanız da olur.

O zamanlar Sensible modaydı ve Winning ve FIFA'nın aksine bir sonraki sene çıkan elden geçirme devam oyununda ilkel imkanlara rağmen "feature" sayılabilecek yenilikler vardı. Ondan sonra çıkan SWOS ise "feature"larıyla efsane olmuş bir oyundur.

Bir de kick off vardı, ikincisi tuttu ama asla bir sensible olamadı.

Derken SWOS'a rakip Fifa geldi, 94, ilk fifa. Şimdi EA'e kamyonla girer hale geldiğimizden çoğumuz unutmuştur belki ama bir zamanlar EA yaratıcılığın ve kalitenin sembolüydü, o sayede başka şirketleri emecek maddi imkanlara kavuştular.

Fifa International Soccer o kadar iyiydi ki Amigacılar PC almaya başladılar, bir nevi Winningçinin netten oynamak için PC'den oynaması. Ertesi sene 95'i patlattılar, oyun çok farklı olmasa da "feature"ları yeni lig eklemek değildi, yeni lig eklemek kötü birşey olduğundan değil de oyunun aynı tas aynı hamam olmamasına katkısı olmadığından. Sonra asıl bomba, 96 geldi. Virtual Stadium dediler ama bildiğiniz 3d. Dönemin sega saturn bombalarına (virtua soccer, actua soccer vs.) controller dezavantajına rağmen üstün geldi çünkü oyun gerek grafik gerek ses gerekse oynanış açısından yepyeni birşeydi. Commentary ilk kez kullanıldı ki Warcraft 2 ile aynı döneme gelmişti, insanlara ses kartı ve cd-rom aldıran oyunlar bunlar.

97 rutindi, üzücü oldu. O konuda konuşmak istemiyorum. :P

98'de meşhur road to world cup. Eh herhalde futbol oyunu sevip de bokunu çıkarana kadar oynamamış biri yoktur. Belki de bu oyunun muhteşemliğidir sonradan gelenlerde aradığımızı bulamamamızın nedeni. Çıtayı çok yükseltmiştir.

Sonra Fifa loop'a girdi. Her sene üç aşağı beş yukarı aynı şeyi çıkarmaya başladılar. Amerikan kültüründe futbolun yeri yüzünden düşük pazar payı olması nedeniyle diye tahmin ediyorum, öbür spor oyunları yükselirken fifa yerinde saymaya başladı. 2002'de komedi bir dünya kupası oyunu vardı, bilen bilir haduketli şutları. Şimdi ise menüleri flashla yapılan, insanın oynadıktan sonra değip değmediğini düşündüğü bir oyun.

Winning'in parlaması Fifa'nın sönüşüne denk gelir. Konsolla pek işim olmadı ona rağmen benim bile Playstation 1'de oynamışlığım vardır. Playstation 2 döneminde ise (sanırım 5 ve sonrası) aldı başını gitti. 8 ve 9 arası "feature" olarak neredeyse hiç fark yok. Şimdi ise seneler sonra lütfedip lig lisansı alınca feature diye lanse ettiklerinde sevinir hale gelmiş insanlar.

Mesajı idrak edemeyip "OMFG FIFAYA WINNINGDEN GÜZEL DEDİ SEN YORUM YAPMA" diye atlamamak lazım. Winning'in şu an Fifa'dan fersah fersah iyi olduğunu yazmaya gerek bile yok.

Oyuna para vermeyince beklenti düşüyor herhalde, başka türde bir oyunda bu kadar yetersiz yenilikler olduğunda isyan çıkar.

Ben uzun mesaj okumam diyenleri de düşündüm: Futbol oyunu oynamaya winning kafede başlayan nesile aşina değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

8 ve 9 arası bile oynanış olarak o kadar çok fark var ki. bunları anlamak için iyice oynamak gerekiyor. futbol oyunu oynamaya da kafede başlamadım.

sonuçta pes6 bile zaten yeterince gerçekçi bir oyun. ne gibi bir "feature" ekleyebilirler ki? olayı gerçekçi olması zaten. uçak mı eklesinler napsınlar futbol oyununa?

pürüzleri gideriyorlar her oyunda.

[ Mesaj 15 Temmuz 2007, Pazar - 12:00 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda frikiklerden orta kafa gol yapmak çok zor mesela. Hele 35-40 metrede herkes ceza sahasının dışında bekliyor. Gerçekte içeri koşarlar kafayla gol atarlar. Eğer istenirse tabii. Bunu da oyuna katmaları lazım bence. Oyuncular frikiklerde ceza sahasına girmeli, 2 tanesi koşturup karıştırmalı falan.

Olmayacak şeyler değil. Bu çok basit bir gel,iştirme. O muhteşem oyunda daha bir sürü şey var geliştirilecek. :)
Sosyal ağlarda paylaş

sensible oynadım amigada ama onu bu türden saymıyorum, daha çok menejerlik oyunudur o. asıl futbol oyunu oynamaya ben de actua soccer ile başlamıştım (yanlış hatırlamıyorsam) ve bir gün arkadaşımın "la olm fifa çıktı transfer var oyna bak" demesiyle fifa ile tanıştım.

bir süre en iyi oyun olduğunu düşündükten sonra okuldan eve dönerken (ufaktık haliyle) başka bir arkadaş "para varsa sende kafeye gidelim bi japon yapalım" dedi. eh dedim nedir ne değildir bilmiyorum henüz. japon 3 var o zamanlar amokachi ronaldo fln oyunun en hızlıları, hız da en önemli faktör oyunda. o kadar zevkli gelmişti ki oyun.. ps de fifa oynayanlara anlam verememiştim 1 hafta oynadıktan sonra.

bir süre geçtikten sonra japon 4 çıktı ki ps2 ve pes serisi çıktığında dahi arkadaşlarla ps1 başına sabaha kadar kapanıp oynadık, o derece zevkli bir oyun, hala getir hala oynarım. o zamanlar iki kişili master ligler mi dersin, turnuvalar mı dersin, o oyunla geçti hayatımız. winning eleven serisinin ilk oyununun dahi fifa 99 hariç bütün fifalardan iyi olduğunu söylerim. japon 4 te fifa99dan daha güzeldir.

son 2-3 yıldır evet, yeni bir özellik gelmedi futbol oyunlarına. ama pes 3'ten pes 4'e, ondan da pes 5'e çok şey değişmişti. fifa zaten pes serisi çıktığından beri çocuk oyunu oldu. bence artık yapabilecekleri pek birşey kalmadı pes adına. ekran kartları geliştikçe daha iyi grafikler dışında yapabilecekleri birşey yok, çünkü her yaptıkları şey, geliştirmeden çok değiştirme oluyor ve beğenilmiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

starcraft tan sonra starcraft 2 yi nasil geliştirebilirsin. iyi grafik koyarsin, yeni birim koyarsin o mükemmel irklar arasi dengeyi bozmadan. kamera yı geliştirirsin. kontrolü geliştirirsin, rahatlatirsin güzel de bi senaryo koyarsın.

iş futbol olunca durum değişiyor tabi. ne senaryo koyabilirsin ne de ek birim koyabilirsin denge durumu zaten başlı başına farklı bi faktör. mükemmel olan oynanişa zaten yapicak bişey yok belki 1-2 yeni hareket koyarsin ama eldekiler bile fazlasıyla yetiyorken gereksiz olur e durum böyle olunca her cikan pes bir öncekinin patch li hali gibi oluyor (özellikle son senelerde grafiklerdeki fark azalmaya basladikca) ama olması gereken de o zaten başka bişey beklenmez (yapay zeka nın biraz daha geliştirilmesi lazım bence sadece).

ama ben hala her pes te ilki cikmişcasina sevinip saldırıyorum ve cok büyük değişiklik olmazsa saldirmaya da devam edicem gibi :p.
Sosyal ağlarda paylaş

Sensible'da 3. oyuna (SWOS) kadar transfer yoktu. Futbol oyunlarının milat taşıdır Sensible.

Ne gibi "feature"lar olabilir sorusuna birkaç cevap vereyim, oynanış değişikliklerini (mesela Winning'de kaleci topu oyuna elle doğru düzgün sokabilse FIFA'daki gibi veya FIFA'da şaka gibi frikik sistem olmasa) bunları saymıyorum sadece yenilik bazında şeyler:

- Adam gibi çim grafiği yapılabilir. Değişik hava şartlarında değişen, fiziksel özellik gösteren çim. Mümkünse yağmur yağdığında yerden kayan futbolcunun x yerine x+1 metre kayması veya topun x yerine x+1 metre gitmesi dışında birşey görebilelim. Kaygan zeminde depar atarken bir farkı olsun.

- Yapay zeka. Adam gibi yapay zeka lazım. Ne otuz kere adam değiştirmek zorunda kalalım, ne de tek tuşa basılı tutunca 3 adam pres yapsın. Oyuncular doğru düzgün boşa kaçsın. Taç çizgisine ve auta yakın bölgede ona göre topa müdahale etsinler de saçma sapan dışarı çıkan toplar, kendi kalene goller olmasın.

- Seyirciler... Bu devirde karton seyirciyle gelmesinler karşımıza. Grafikler dışında ruhu da olsun seyircilerin. Çıldırsınlar, üzülsünler. Bütün eksiklikler içinde en çok eksikliğini hissettiren bu onu da belirteyim.

- Stad, stad gibi olsun. Stada değişiklikler yapabileceğimiz menejerlik opsiyonları olsun. Ek kapasite, koltuklar vesaire. Buna ilave olarak sabit kameralar yerine hareketli kamera ile gezebilelim. Düdük çalınca maç bitmesin, bir derbiyi kazandıktan sonra soyunma odasını, taraftarları görebilelim.

- Adam gibi arayüz ve arayüz grafikleri. FIFA'nın komple yalan zaten artık şaka gibi flash ile yapıyorlar. Winning'de ise ana menü değil de ince ayar ve save menüleri kullanışsız, 5 senedir aynı. Grafikler ayrı kötü yani şu oyunlarda topu topu 2 yere grafik yapacaklar, menü ve sahadaki şeyler, ikisi de yerinde sayıyor. Winning 7-8 arası güzel bir sıçrama oldu, FIFA da poligon sayısıyla çekidüzen verdi ama ikisinde de hala 5 senelik menünün arkasındaki stock photoyu değiştirmek dışında bir güzelliği yok, nerede eski oyunlardaki yaratıcılık...

- Değişik multiplayer ve oyun modları, bulsunlar abicim işleri ne. Mesela Winning'deki random draft örneği gayet muhteşem birşey.

Yani bunlar 5 dakikalık brainstormingle simültane yazılmış şeyler. Bir oyun üstünde 1 sene çalışan designerlar neler çıkarabilir...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...