Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban yasağı çifte standart mı?

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

turbanin amaci nedir denilince bunu aciklamiyorlarmi
altinda bu zihniyet yokmu

12 yasina gelicne kizlari kendimizden uzaklastiririz demiyormu bu zihniyet

hatta dahada abartip kadinla ayni yerde suya girilmedigi gibi erkekle de ayni yerde havuza girilmez cinsel duygu uyandirir tahrik eder ciplak erkek vucudu gunah

diyen tipler ve buna inanan bissuru cahil yokmu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
1- Bu konuda tartışırken eğlence vay be. Garbıga alalım seni.
2- Eğer bilmediğin şeyleri forumlardan öğreniyorsan yanlışlardasın arkadaşım. Burada insanlar genelde kendi düşüncelerini yazar.
3- Hmm hmm
4- Hadi be demek forum tartışmak için.
Peki hiç bir sonuç çıkmayacağı belli olan tahminen 10 15 sayfa arası post gelecek topicin hepsini takip edecek kadar boş vaktin var mı?
İnsanların birbirin kırmasıda cabası. Gerçi senin yukarıdaki postundan kırma kırılma ile ilgili pek endişen olmadığı belli.

Evet eglence. Eger sen eglenmiyorsan tartismazsin. Insanlara bi seyler ogretmek/ogrenmekten ben zevk alirim.
Insanlarin dusuncelerini ogreniyorum zaten, tezim icin arastirma yapmiyorum. Her yerden bir seyler ogrenilebilecegine inaniyorum sahsen.
"Hadi be demek forum tartismak icin." tartismayalim diye bi oneride bulunuyosan, sanirim bunu bi daha okumanda yarar var. Kucumsemeden once tavrini bir daha gozden gecirmeni tavsiye ediyorum.
Bos vaktim... Pek degil... Yatmadan once iki mesaj okuyup yazi yazmaktan usenmiyorum acikcasi. Her konuya da laf yetistirmeye calismadigim icin, takip ettigim seyleri okurum. Ben sana niye kendimi anlatma ihtiyaci duyuyorum bunu da bilmiyorum ya neyse. Kirma/kirilma konusuna gelince; Insanlarin usluplari onemli. Kimseyi rencide etmek, uzmek istemem. Bi kusur isledimse affola. Karsi taraftan da ayni sekilde karsi taraftan saygi gelmeyeceginin farkindayim. Ama bunu herkesin ortasinda degil de ozel mesaj yoluyla yaparsa insanlar en azindan ortam temiz kalmis olur. Diger insanlar birbirilerini kirdilarsa bu da onlarin bilecekleri is degil mi? Bu konu olmazsa gidip baska konuda birbirine dalasir, dalasacak yer arayan insan.

Son bir sey, garbage ilk acildiginda ise yaramaz aptal saptal konulari yollamak icindi. Insanlar ona bi baslikmis gibi yaklasinca epey bi alay konusu olmustu. Eger bunu gozeterek asagilamaksa derdin, ona da eyvallah.

Konu niye eglenceliydi biliyo musun, cunku insanlar birbirileriyle dalasmiyordu. Yani sen ben diger insanlari, mesajlari tamamen gormezden gelip konustugumuz noktada konu sikici ve tatsiz bir hal alir, sen de biliyosun. Su noktaya kadar bunu yapmadigim icin egleniyodum. Sana da aynisini tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben evet demem. çünkü bu olayı isteyenler sadece cahiller değil, bu cahilleri kullanan akıllılar zaten baştakiler. olayları din değil ki, istismar ediyorlar sadece.
erbakan mesela, adam itü makinadan 4.0 ortalamayla mezun olan tek insan, almanlara tank için bi parça yapıp patentinden para kırıyo falan böyle bi adam, gel gör ki nerlerle uğraştı, ordan da parayı kırmadı mı ? kırdı.
Sosyal ağlarda paylaş

özgürlüğü iki ucu sonsuza giden bir doğru sanıyorsunuz sanırım? o özgürlükler ülkesi diye dalga geçtiğiniz yerde bilirsiniz ki hem genel bir özgürlük anlayışı uygulanmakta, hem de bu anlayışa ters uygulamalar bulunmaktadır. şimdi bu özgürlük müdür yoksa kendisiyle çelişmek midir? ne kadar güvenilirdir?

ben hiçbir genç bayanın hür irade ile türban taktığına inanmıyorum açıkçası. isterseniz yasaklayın, isterseniz yasaklamayın. kafaları aynı şeylerle doldurulacak, sadece görüntü değişecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Türban'ı yasaklama olayı değil de.
Size babalar gibi çifte standart nedir söyleyeyim.

Çifte standart AKP'lilerin gecekonduculara rant için hakları olmayan işgal ettikleri arazileri görmezden gelmesidir. Fakat sırf bahçeli evimin arkasındaki cami'nin derneğinin baskısıyla -ki amaçları otoparklarını genişlemek ya da kuran kursu yaptırmak bunlardan birisi - TAPU'lu ( evet yanlış yazmadım TAPU'lu) arazimin yeşil alan ilan edilmesidir. Senelerdir hukuk mücadelesi veriyoruz ailecek, bir şey olduğu yok, olcağı da yok. 10 sene dolacak bir kaç sene sonra. 2 kere dava açıldı bir sonuç alınamadı. Kendi arazimize bir çivi bile çakamıyoruz.

Adalet buysa,hak eşitliği buysa.
Ben böyle adaletin içine sıçayım.

Bu sadece tek bir örnek, daha neler neler var.
Ha bu adamlar zamanında Saadet Partisiydi, şimdi AKP oldular.Başkaları da olabilirdi.
Parti değil de zihniyetleri önemli.

Benim inancım kalmadı.
Ne hukuk sistemine, ne adalete.

Kimse bana Türkiye'de bu kavramlar var demesin.
Bu bir bana olmuyor çünkü, sırf 8 tane örneği var evimin etrafında.

Türban olayına gelince,
Eğer Türban serbest olursa kamu alanında,hristiyan adam gayet gözükecek bir şekilde haçla işe gelebilir. Aynı özgürlüktür gibime geliyor.

Özel hayatta ise saygı denen birşey var, isteyen istediğini takar.

Daha önce belirttiğim gibi, tahrik edici dar bodyler giyip Bakırköy sahilde sevişen Türbanlı kız, evinden çıkmak erkek arkadaşıyla buluşmak için Türban takıyor olabilir. Mantalitesini anlayamıyorum çünkü. Yani, tahrik olmayayım diye saçlarını kollarını kapatıyorsun. Ama ben vucudunun hatlarını görünce tahrik olmayacağım, saçlarını görünce tahrik olacağım öyle mi?
Vay be.... Güzelmiş.

Ha tabii tanıdıklarım da gayet öyle inandığı için takıyor. Kendileri gayet te iyi insanlar. Kimseye zararları yok. Onlara büyük saygı duyuyorum, kendi kararları.
Bence başını örtmenin de bir sorumluluğu vardır.
Eğer başını kapatıyorsan bu sorumlulukları üstlenmelisin.
Ona göre bir hayat yaşamalısın.

Peki saç teli gözükmeyecek şekilde başörtüsü de takılamaz mı?
Takılır.
Bu insanların kendi tercihi.

Ama bu ayrı bir tartışma konusu.

Zaten türbanın takış şekli de var. Mesela çift düğüm atınca Süleymancı oluyordun doğru hatırlıyorsam. Cemaatlere özel durum yani.

[ Mesaj 14 Temmuz 2007, Cumartesi - 09:10 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Sacros

tabiki özgürlük sonsuz olamaz, başkasının özgürlüğünü kısıtladığı yerde biter ama bi baş örtüsünün kimsenin özgürlüğünü kısıtladığı fln yok. tamamen siyası bi olaydan ötürü yasaklanıyor ve insanların inançlarını siyaset için engellemek bana çok yanlış geliyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Ne dindarım ne alakam olur, ama insanın kafasındaki örtüye karışmak insan haklarının ihlalidir. Insan istedigi biçimde giyinebilir. Piercing takar penisine, saçlarını mohawk yapar. Türban'ı siyasi sembol olarak yutturmak sadece birkaç adamın uydurmasıdır. Müslümanlıkta şarttır kadında. Hiç mi duymadınız ya? Hem dine saygı, demokrasi diyip inleyin, sonra insanların kafasındaki örtüye karışın. Bana uzun saçlı küpeliyim diye i*ne diyenle aynı model kafa yapısı. Sadece ''i r modern'' kalkanı yapılıyor. Londra'da yasak değil, Fransa'da yasak değil, ama Türkiye'de resmi dairelere kapalı girmek yasak. Lol.
Sosyal ağlarda paylaş

+1 Xhunarion

Aynen benimde dinle pek alakam olmaz ama Böyle insanların inançlarını kısıtlamak ve bunuda siyasi malzeme yapmak çok pislik bi davranış...

Bunları yapıp bide Atatürkçüyüm demezlermi... Hacıyım diyen dolandırıcılardan ne farkları kalıyor anlamıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

LAWL

cehalet dizboyu

avrupada daha yeni yasaklandi fransa bu konuda en sert kurallara sahip ulke

daha turban yasagi diye biseyin var olmadigini ve varolanin kamusal alanlarda dini ve siyasi semboller oldugunu bilmeden otuyorsunuz sacma sapan bir sekilde

evet duyduk ama okumadik

sadece duyduk kuranda TURBAN TAKIN seklidne bisey yok
mahrem yerlerinizi ortun diyor
bunu kicindan anliyan ve somurmek istiyen tipler sacinin mahrem yeri oldugunu saniyor olay bu
kaldiki turban arap kulturune ortadox bizans dan girmsitir ki o apayri bir komedidir

kulaktan dolma bilgilerle demokrasicilik oynuyoruz iste
Sosyal ağlarda paylaş

Fransa'da yasaklandı sadece. Fransa'ya kızın abi ermeni yasa tasarısı için sonra destekleyin harika ya.

Edit: Şimdi şunu bana açıkla. Diyelim annem kapalı, sadece dinini yaşamaya çalışıyor, benim üniversite mezüniyetime gelememesini nasıl açıklıyorsun?

Edit-2: İslam'da kadınların başını örtmesi şarttır. Bunu çarpıtıyorsan kur'an çarpıtıyorsundur. ''Abi niye günah yeaa?'' yapmanın alemi yok. Ya uyarsın ya uymazsın. Ben uymuyorum mesela, ama işime gelmiyor diye ''böyle birşey yok arkadaş'' demiyorumda.

[ Mesaj 14 Temmuz 2007, Cumartesi - 19:59 tarihinde, Xhunarion tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

annen mezuniyetine gelsin gelmesin diyen yok ama insanalrin bu kadar GOZUNE GOZUNE sokarsaniz bu olayi kurunun yaninda yasda yanar

islamda yok oel bisye kac defa okudum bizans dan gelme kulturel bi olay

kuranda acik acik "kafaniza tasi gecirip bir sac telinzi gozukmeyinceye kadar kafanizi sarin" seklinde bi ayet bulan ilk kisiye 100 bin lira vericem

hatta benzer bsiey bulun turbanla ilgili

1967 den once SIKMABAS TURBAN YOKTU

bu akdar basit kadinin biri cikardi bunu rejim dusmanalri arasinda trend oldu

o tarihten once oyle bi olay yok

basortusune karisanda yok zaten istiyen ortsun ama "sacimin telini goren erkek orgazm olur gunaha girerim" seiratci kenk modeli turban 1967 de cikti

cahilsiniz konusmayin bari
kulaktan dolma bilgilerle tartisilmiyor cunki

ermeni hedesi farnsizlar serefsiz olayina girmiycem
fransa turkiye ile birlikte egrcek anlamda laikligi prensip edinmsi tek ulke
secularism ile laicite kavramlari birbirinden cok farkli
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahah alırım paranı abi. Hayır diyelim kur'an yanlış yorumlandı, peygamber de mi yanlış yorumladı, sünneti yanlış geldi? İnanılmazsın ya. Hayır begenmiyorum yapmıyorum de. Böyle çarpıtma, acayip fena. Bir değil, otuz ayet getirilebilir kendim baktım çünkü.

birde bir insan bir baş örtüsünü nasıl başkasının gözüne sokar anlamıyorum ben? Yani bana batmıyor geçip gidiyorlar iki tane kapkara, gözleri gorunmeyen aa gavur diyip bakıyor gerisi normal yani. Eli var ayagı var insan.

Dünyada iki milyardan fazla müslüman var, kur'an'ı yanlış yorumlamışlar yani öyle mi? Ne diyim abi ben? Pes.

[ Mesaj 14 Temmuz 2007, Cumartesi - 20:17 tarihinde, Xhunarion tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Olay aslında tam olarak kurunun yanında yaşın da yanması.

Çok merak ediyorum aslında, üniversitelerde, devlet dairelerinde türban serbest bırakılsaydı bugüne kadar çıkan tantananın onda biri çıkar mıydı?

Birileri siyasi simge olarak kullanıyor, doğru. Ama kabul etmek gerekir ki, amaçlarına ulaşmalarındaki en büyük etken, verilen tepki. Genel olarak "örtünme"ye ne kadar karşı çıkılırsa, o kadar etkili siyasi propaganda yapılmasına neden oluyor. O "Kurunun yanında yanan yaş" kısım da "Bunlar dinsiz, bizi de kısıtlıyorlar" diye, gidiyor oyunu din sömürüs yapana veriyor.

Yahu "Sıkmabaş diye bir şey yoktu, Bizans'tan geldi" "Eskiden bu örtünmeyi fahişeler yapıyordu" falan deyince yeterli bir cevap mı vermiş oluyorsununuz allah aşkına? Nedir yani, eskiden fahişeler takıyordu bunu, şimdi takanların hepsi de fahişe mi? "Kuran'da yazmıyor" diyorsunuz mesela, e ne olmuş? İsteyen, dinini istediği gibi yaşar kardeşim. İsterse kafasına türban takar, isterse kıçına motor takar. Senin özgürlüğünü kısıtlamadıkça sana laf düşmez.

Haa derdiniz "Türban takmak serbest olunca politik bir yenilgiyi kabullenmiş olacağız" ise, baştaki hükümeti görüyorsunuz. Dibine kadar dini sömürüyorlar, ellerini sıkmayanı hapse attırıp vatanı kafalarına göre satıyorlar. Daha ne kadar kötü olabilir ki?
Sosyal ağlarda paylaş

LOL
o iki milyon musluman milyonalrca hristiyanin yahudilerin kendi kitapalrini yanlis yorumladigini dusunuyor
demekki kitleler abzi seyelri yanlsi yorumliyabiliyormus

ben dini kitpa yazip bastirsam icinede peygamber sunenti var 30 una gelipte bi baltaya sap olmamis erkeklerin pipisi kesile buyuruyor desem parayi basip propagandasini yapsam bunun 200 sene sonra milelt peygamber zamaninda bunun boyle olduguna inanir

kurandan abska rehber edinmeyin diyen peygamber

yazili hicbir dayanagi ispati olmayan ufurukten seyelride peygamber soyledi yapmaliyiz diyen muslumanlar

ironiye gel
Sosyal ağlarda paylaş

İşte demeye çalıştığım şey budur. İnsanlar kitleler birbirine vurduruluyor. Ortalığa kaos hakim. İnsanlar nötr kalmayı başaramıyorlar. Bundan on sene önce yoktu baş örtüsü sorunu? Yani insanlar devleti ele geçirirlerdi geçirseler. Yani yavaş geçirsinler. İnsanlar ''başkalarının'' özgürlügünü kısıtlamadıkları sürece özgürdürler.

Abi yanlış yorumlandıgını inanmıyorlar değiştirildigine inanıyorlar zaten dinleri ayıran bu farklar bütün dinlere gelen peygamberler aslında hep aynı kitlelere gelmiş. İnsanların görüş farklılıklarıyla din farklılıkları oluşmuş. Hayır kapalı bir rahibe girmeye çalşsa, almasalar, ZOMFG GERİCİLİK!! olucak. Herkes dinini yaşasın. İsterse batıl olsun, kime ne? Kadın isterse ters baglasın, bize ne?

Ve bir dakika, peygamberin kur'an'dan farklı hareketlerde bulundugunu mu söylüyorsun. Helal. Sadece inanmıyorum de, geç. Neredeyse alaya varıyor çünkü.

[ Mesaj 14 Temmuz 2007, Cumartesi - 20:29 tarihinde, Xhunarion tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu yasaklara durduk yere gelinmedi.cumhuriyet rejimi kurulduğundan sonra tarikatların rejimi ümmete çevirme çabalarıyla kubilaylar öldürüldü.sivasta aydınlar canlı canlı yakıldı.sincanda tiyatrolarda atatürk tabloları yakıldı,sonra tanklar yürütüldü.

yasak olmasının sebebi aşırıcılık tehlikesidir,gericilik defansıdır.türkiye cumhuriyetinde yaşayan insanların hepsi istediği dini sokaklarda özgürce yaşayabilir ama devletin dini yoktur o yüzden dini semboller ve toplum etik kuralları kamusal alanda uygulanmaktadır.kamusal alana piercingle giremezsiniz,görünür yerinizde dövmeyle giremezsiniz,türban ve baş örtüsüyle giremezsiniz,papaz kıyafetiyle giremezsiniz.

yıllardır bilerek uygulanan şeriat propagandasının uyanık saldırılarını,yurdum saf demokrat ve sosyalistleri başarıyla yiyorlar.bu yukarıdakilerin hepsi yasak iken milli görüşçülerin rejime saldırıları işte burada başlıyor.devamlı olarak türbanla kamusal alana girilmemesi demokratik değildir deniliyor ancak aynı şekilde haç ilede veya başka dinlerin sembolleriylede girilmediği hiçbir medya kuruluşunda veya bu tarikatlerin içerisinde belirtilmiyor.

geçmişte merve kavakçı gibi şeriat düşkünleri rejime ve milletin iradesine saldırıp,ecevit gibi dürüst politikacıların duvarına çarpmıştır.aynı o günleri geçtiğimiz aylardada yaşadık.haremlik-selamlık milli eğitim bakanlığına bağlı okullar,kutlu doğum haftasıyla-23 nisanı birleştirip türk milletinin bayramlarını dinleştiren,arap ideolojilerini zihnimize işletmeye çalışan tarafların saldırısı altına girdi.

burada çıkıp 'türban niye özgürlük değil?' demek evinde oturup 19 saat wow oynadıktan sonra tartışmaya adapte olamayan gençler mi diyeyim,cahillikmi nasıl denir laf bulunmuyor.

[ Mesaj 14 Temmuz 2007, Cumartesi - 20:30 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ha yani bir fikri savunmak için çıkıp meydanda bagırmak lazım. Bu bir forum, yeri burası zaten bunun. Fikrini savunuyorsun. ama ''Ahahaha bu no lifer günde x saat wow oynuyor basmaz ki oğlum senin'' edebiyatı, bravo.

Hayır bir avuç insan, kim nereyi fethediyor? Kim cumhuriyetin altını kazıyor? Hep olucak öyleleri. Bunun tedbiri, 3 kişi için 50 kişiyi mahrum bırakmak değildir. Bundan daha mantıklı birşey var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...