Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

150 vekil hapis yerine Meclis'e

Awake

Öne çıkan mesajlar

Şaka değil gerçek... Hırsızlıktan bölücülüğe haklarında 27 ayrı suçlama olan 150 aday sandıktan bir çıkarsa hem kurtulacak, hem de Türkiye'yi yönetecek.

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, siyasi partilerden milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması konusunda halka açıkça taahhütte bulunmalarını istedi.

Aygün seçim propagandalarının Cumhurbaşkanlığı seçimi ve terör konusuna kilitlendiğini belirtirken, Türk halkının sandığa giderken dokunulmazlık konusunda da partilerin ne yapacağını bilmesi gerektiğini ifade etti.

Yüz kızartıcı suçların da aralarında bulunduğu pek çok suçtan dolayı 150'ye yakın milletvekili hakkında 280 adet fezleke düzenlediğini hatırlatan Aygün, "Bu vekillerin hiçbiri yargılanmadı ve yüzü kızarmadan çoğu yeniden aday oldu. Defolu vekillerle seçime gidiliyor"dedi.

kaynak:Tercüman

Vah bizim halimize,bunlar Meclise girerse dokunulmazlıklar nah kalkar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sölediğim gayet açık ve net. Bugun mahkemeye gidip mantıklı bir dilekçe vererek aklınıza gelecek her kişi için dava açabilirsiniz. Bir kişi için dava açılmış olması onu defolu yapmaz.

Şahsen Dokunulmazlıklarında tam olarak kaldırılmasından yana değilim. Belki dava kapsamı azaltılabilir. Ülkemizde temiz siyaset yapılmadıgına hepimiz hemfikirizdir heralde. Bu şartlarda her milletvekili için her gün bir dava açılır. Haliyle artık Milletvekilleride mesailerini meclis yerine mahkemelerde geçirirler.

Ama kapsamı azaltılarak bu önlenebilir. Yine eskisi gibi bir çok ufak dava ile uğraşmazlar. Daha ciddi ve önemli davalar için de yargılanabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili nae
pek fikrin yok adalet sistemi nasil calisiyor diye

ama bir savcilik makami var birde mahkemeler var

sen simdi milletvekiline falan dava acarsan karsina cumhuriyet bassavcisi veya yargitaydan ust duzey birilerini getirip davanin kabul olup olamiyacagina karar verdirtirler. Dert etme yani ole canim cekti hadi surunduruyim olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Benim yeteri kadar bilgim var merak etme eğer dokunulmazlıkları olmasa. Mantıklı her dilekce işleme konur ve soruşturma açılır.

Sistemdeki asıl bozukluk Üzerinde ciddi davalar olan kişileri Milletvekili adayı yapmaları. Eğer aday yapıyorlarsa bile Milletvekilliği sürecinden önce acılan davalar için yargılanmalılar.
Sosyal ağlarda paylaş

nae benim dedigimle alakasiz bir cevap verdin

ben sana dedigin gibi sistemin tikanmiyacagini anlattim
sense alakasiz birseyden bahsettin

sonra sana gicik kapan bir bayanda hakkinda tecavuz suclamasiyla dava acabilir haksiz yere bu senin milletvekilligi adayligini engellememeli bence.

ancak milletvekili olan kisilerin hakkinda dava acilip acilmayacagini meclisten daha tarafsiz bir kurumun (bassavcilik, yuksek mahkeme vs) karar vermesi gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...