Durotan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 3d oyunlardaki fps'yi belli bi sınırda tutmamı sağlayan program bilen var mıdır? konsollu oyunlarda kolay, ama her oyun için geçerli olabilecek bi tanesi lazım bana. fraps diye bişey hatırlıyorum ama onda kısıtlayıcı olmadığını da biliyorum. millet fps'yi arttırmak için yollar arıyo, bu adam düşük + sabit fps istiyo; ne iş? diyebilirsiniz. ama lazım.
Enyalios Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 vardı öyle bir program ama adını unuttum acaba rivatunerda varmıdır bi denemek lazım olması lazım
Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Genellikle ehr oyunun fanları oyuna özel bir tane yapıyor.
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Bazı oyunlarda maximum fps ayarlamak için konsol komutu oluyor, oyuna göre araştırmak lazım.
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Beyler beyler fps sabitlenmez performansa göre ayarlı oldugundan ve ekranınızdaki sahnelere bağlı olduğundan durmadan oynar.Siz komutla sabitleyebilirsiniz yada xmhzde verilen fps sabitlerseniz ama oda oynar bknz cs 99/95 gider gelir.Bazı sahneleri kaldıramazsa makina fps direk düşer zaten.Yanlışım varsa düzeltin :)
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 zaten o düşmesinden değil yükselmesinden bahsediyor
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2007 driver da varsa ayarı yaparsın :) (ati catalyst'de var sanırım)
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 yükselmesi derken misal 99 bu oynarken iner çıkar sabitlenemez.
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 yahu sürekli 50fps civarı seyreden bir oyunda 30fpsye sabitlenebilir mesela, adam onu istiyor
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 fps sabitlemek ne demek ki? fps dediğiniz şey frame per second. yani bu bir değeri gösterir. siz oyunu oynarken o anki frame i sabitlemeniz mümkün mü? oyundaki herhangi bir sahnede fps düşük ya da yüksek olabilir. yani bir bölgede 20 fps alırken diger bölgede 90 fps alıyosun mesela. 50 ile sınırlandırdın, ve 90 fps gosteren yere gittin diyelim ne olacak? yani ben tamamen bildiklerim üzerine mantık kullanarak yaptım bu yorumu ama bilmediğim şeyler de olabilir tabi kesin konusmuyorum. bir de neden gerekli oldugunu da cidden merak ettim :)
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 fps sabitlmek mumkun cs de komut wardi hatirliyorum amac fpsnin normalde 30 40 la oynadiginiz oyunlarda 90 lara cikmasini engellemek cunku bu oyunda yirtilmalara ve atlamalara neden oluyo 50 90 50 90 deisen fpsye gore sabit 50 fs cok daha temiz vekaliteli bigoruntu veriyo [ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 17:05 tarihinde, BonePART tarafından güncellenmiştir ]
Nomak Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 fps_max 101 [spo]ama fps herzaman oynar[/spo]
Durotan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 mesela ortalama 30 fps'de oynuyorum. ama yeri geldiğinde 70 fps bile alıyorum diyelim. bunu oyundan maximum aldığım fps'ye sabitlemek istiyorum. takıntı ya bişey değil, fps'de gözle görülür herhangi bi değişiklik sinirimi bozmaya yeterli. benim oynadığım oyun sabit fps'de olmalı; göze batmamalı fps düşüş ya da artışları. sonuçta oyundan zevk almak için oynuyorum. bu ayrıntı da zevkimi arttıran bişey.
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Onu yapamazsın. FPS kısaca donanımınla alakalı. Onun için yoğun işlem gerektiren yerlerde düşüp, kimi yerde de yükselecektir. Engel olabileceği birşey değil. Hep 30'da oynayayım ben dersen o olur belki ama diğeri mümkün değil.
Öne çıkan mesajlar