Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fps sınırlayıcı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
3d oyunlardaki fps'yi belli bi sınırda tutmamı sağlayan program bilen var mıdır? konsollu oyunlarda kolay, ama her oyun için geçerli olabilecek bi tanesi lazım bana. fraps diye bişey hatırlıyorum ama onda kısıtlayıcı olmadığını da biliyorum.

millet fps'yi arttırmak için yollar arıyo, bu adam düşük + sabit fps istiyo; ne iş? diyebilirsiniz. ama lazım.
Mesaj tarihi:
Beyler beyler fps sabitlenmez performansa göre ayarlı oldugundan ve ekranınızdaki sahnelere bağlı olduğundan durmadan oynar.Siz komutla sabitleyebilirsiniz yada xmhzde verilen fps sabitlerseniz ama oda oynar bknz cs 99/95 gider gelir.Bazı sahneleri kaldıramazsa makina fps direk düşer zaten.Yanlışım varsa düzeltin :)
Mesaj tarihi:
fps sabitlemek ne demek ki? fps dediğiniz şey frame per second. yani bu bir değeri gösterir. siz oyunu oynarken o anki frame i sabitlemeniz mümkün mü? oyundaki herhangi bir sahnede fps düşük ya da yüksek olabilir. yani bir bölgede 20 fps alırken diger bölgede 90 fps alıyosun mesela. 50 ile sınırlandırdın, ve 90 fps gosteren yere gittin diyelim ne olacak?

yani ben tamamen bildiklerim üzerine mantık kullanarak yaptım bu yorumu ama bilmediğim şeyler de olabilir tabi kesin konusmuyorum.

bir de neden gerekli oldugunu da cidden merak ettim :)
Mesaj tarihi:
fps sabitlmek mumkun cs de komut wardi hatirliyorum
amac fpsnin normalde 30 40 la oynadiginiz oyunlarda 90 lara cikmasini engellemek
cunku bu oyunda yirtilmalara ve atlamalara neden oluyo
50 90 50 90 deisen fpsye gore
sabit 50 fs cok daha temiz vekaliteli bigoruntu veriyo

[ Mesaj 08 Temmuz 2007, Pazar - 17:05 tarihinde, BonePART tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
mesela ortalama 30 fps'de oynuyorum. ama yeri geldiğinde 70 fps bile alıyorum diyelim. bunu oyundan maximum aldığım fps'ye sabitlemek istiyorum.

takıntı ya bişey değil, fps'de gözle görülür herhangi bi değişiklik sinirimi bozmaya yeterli. benim oynadığım oyun sabit fps'de olmalı; göze batmamalı fps düşüş ya da artışları. sonuçta oyundan zevk almak için oynuyorum. bu ayrıntı da zevkimi arttıran bişey.
Mesaj tarihi:
Onu yapamazsın. FPS kısaca donanımınla alakalı. Onun için yoğun işlem gerektiren yerlerde düşüp, kimi yerde de yükselecektir. Engel olabileceği birşey değil. Hep 30'da oynayayım ben dersen o olur belki ama diğeri mümkün değil.
  • Yeni Oluştur...