Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet Dergiciliği


ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

"İnternet Dergiciliği nedir" gibi öküzce girmeyeceğim tabi de, anketimsi bir şey yapacağım benim için önemli olan



Popüler internet dergileri olarak neler var şu anda?

Takip ettiğiniz internet dergileri var mı?

Bunlardan hangileri sizi en çok tatmin ediyor?

Herhangi bir internet dergisini elinizde tuttuğunuz bir dergiye tercih eder misiniz?

Tercih edin ya da etmeyin diye geçeyim, böyle bir internet dergisini ileride elinizde tutacağınız bir dergiye tercih etmenizi sağlayacak olan şey ne olabilir? Yani internet dergisi size ne sunmalıdır ki basılı derginin yerini alabilsin?

İşin teknik vs. kısmı ile ilgili olarak da bir soru sorayım, bunu cevaplandırmak daha zor sanırım. Şu anda popüler internet dergilerinin günlük / aylık aldığı unique hit sayısı kaçtır, kaç civarındadır?

-----------

Şu an için aklıma önemli bir soru gelmedi, eklemek istediklerinizi, bu dergiler hakkındaki düşüncelerinizi de yazarsanız güzel olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayatımda ne kadar 1 - 2 seferden fazla internet dergisi okumamışta olsam...

normal bir derginin yerini tutması için yazılanların dil olarak resmiyetten(!) uzak olması bir çözüm olarak görülebilir...


yazar ların bir arkadaş gibi konuşması yer yer smily ler atmaları hoş olurdu diye düşünüyorum...

gereksiz süsleme ve rengarenk sünnet düğünü gibi süslerdende uzak ve sade olması insanlara çekici gelebilir...


bir sözlük kısmı eklenebilir her hafta veya ay geyik havasında...

okuduysan bilirsin Level dergisinin inbox kısmı var o kısım gerçekten çok beğenilen bir kısım o tarz bir bölüm yapmak faydalı olabilir.

ve tabi reklamda önemli nasıl ekşisözlüğü herkes duyuorsasizinde duyulmanız lazım ama bu konuda hiçbirfikrim yok. tabi bu çeşitli siteler düşük maliyetli reklamlar yada haber editörü bir yakın arkadaş sayesinde olabilecek şeyler...

bence tek konu üstüne yapılmasın örneğin müzik dergisi, siyaset dergisi vb...

hedef kitleniz sanırım 16-27 yaş arasında gençler olacağından sizlerde bunları az çok bildiğinizden didaktik yazılar yerine kendi duymak istediğiniz hoşunuza giden konuları yazarsanız konu bakımından bir sorun olmaz sanırım...

şimdiden başarılar böyle bir işe girerseniz.


ps:adı paticik olsun ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle, amacını da anlatayım.

Avaz Avaz diye bir müzik dergisi var Müzik Kulübü bünyesinde uzun süredir çıkartılamayan. Genel yayın yönetmenliğini yapıyorum şu anda ve uzun süren reklam çabalarından sonra acaba önce internete mi geçsek soruları gündeme oturdu.

Tamamen müzik içerikli bir dergi olacak, ağırlıklı olarak 17-25 yaş aralığına hitap edecek falan.

Dergi tanıtımı gerçekten sorun değil, medya tanıtımı bir sonraki boyutu derginin ama internet tanıtımında deneyimli insanlar var dergi ekibinde; o konuda rahatız.

Şimdi o dergiden ziyade genel olarak internet dergiciliği üzerine insanların fikirlerini almak istiyorum; çünkü şu anda bu tarz dergiciliğin nasıl karşılandığı, hakkında neler düşünüldüğü benim için oldukça önemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçen aylarda levelda da bir anket vardı, level yarı fiyatına olsa ve internetten okunsa alır mıydınız diye, çoğu kişi normal fiyata "somut" dergi almayı tercih etmişti ben de dahil olmak üzere. internette gezip okumak baska , dergini eline alıp uzanmak baska keyif olduğundan elimde tuttuğum dergiyi nettekine değişmem açıkçası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin bildiği oyun dergisi bazında örnek vereileceğimiz ,

www.merlininkazani.com

www.trgamer.com

Haberler , içerik , inceleme vs. ile online dergi konseptine oturtabiliriz ama oyun sitesi ile oyun dergisi sitesi?!? arasındaki farkı söyleyemiycem tabi:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnternet üzerinde statik sayılabilecek içeriklerden kaçınmak gerekiyor. Eğer haftalık bir dergi yapacaksanız insanlar 1 hafta boyunca siteye girdiğinde hep aynı şeyle karşılaşacak demek oluyor.

Oysa ki, gün içerisinde kaçkere hurriyet.com.tr, haberturk.com, forum.paticik.com yazıp girdiğimi sorsanız sayısını bilmem mümkün olmaz. Neden? Çünkü sürekli güncel. Her girdiğimde farklı birşey buluyorum. Hatta Hurriyettekiler biraz ağırdan alıyor kızıyorum. Haberturk biraz daha samimi geliyor.

Demek istediğim böyle bir işe girişecekseniz haftalık formatta değil günlük formatta hatta mümkünse anlık formatta hazırlamanız sürekli birşeyler eklemeniz olacaktır.

Bende Otomotiv portalı üzerinde çalışıyorum ve bunu bir E-dergi formatına sokmak için hazırladığım projede biraz değişikliğe gittim. Yazarlar ekledim, makaleleri kategorilendirdim site içeriğinde daha değerli hale getirdim örneğin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

internet yayıncılığı, basılı yayından çok farklı formatta aslında.

internette dergicilik, çok da anlamlı değil. onun yerini bloglar ve feedler almış vaziyette.

basılı yayın ise hala insanların "okumak" için 1 numaralı tercihi. özellikle de konu haber almaktan çok genel kültür, sanat gibi zevk ile de alakalı yazıları okumak ise basılı yayın bir adım önde gidiyor.

o yüzden derim ki; internette yayınlasanız bile derginizi basın. hem okuyucuyla daha sıcak iletişim kurulduğuna inanıyorum bu yolla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya net bir şekilde söyleyeyim racta: paramız yok.

=)


aslında reklam için bolca avantajımız var, gayet ucuz sayılabilecek bir reklam ile boğaziçi üniversitesinden 6000 - 7000 kişiye ulaşabilir firmalar ama bulamıyoruz reklam. Dergiyi internete taşıyıp, oradan alacağımız hitleri de bir reklam malzemesi olarak kullanmak istiyorum açıkçası. 2 sayı internetten çıkartıp 3. sayıyı hem internetten hem de basılı olarak çıkartma fikri falan var kafamda.

Bu konuda fikirler alabilirim; ama yine de şu anki önceliğim yukarıdaki soruların cevapları, ona göre kafamdaki fikir de şekillenecek az çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...