Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kan, Ter, Gözyaşı: Radar Live 2007

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

last.fm'e yazdım bunu, bloga falan da eklerim sanırım, buraya da koyayım.

3 Jul 2007, 13:30pm

Selamlar efenim,

Bu bir festival eleştirisi yazısı değil, gayet blog usülü olacak, baştan uyarayım.

Bilenler biliyor, Radar Live 2007'de ben ve birkaç arkadaşım görevli olarak çalışacaktık. Bu görevlilik kapsamında barda ya da akreditasyonda çalışmamız gerekmekteydi hatta. Peki bu akıllı birkaç kişi hangisini seçti sizce?

Akreditasyon mu, o ne?

Hayattan aldığım dersler arasına koyacağım bunu: Yapacağın işin ne olduğunu tam anlamıyla bilmeden asla kabul etme.

Akreditasyon (bizim yaptığımız iş olan "kontrol" kısmı) belirli bölgelerdeki geçişleri düzenlemek. Kimler oradan geçebilir, kimler geçemez falan. 12 saatlik çalışma var, gece ve gündüz vardiyaları var, şansınıza göre çok iyi ya da çok kötü yerlerde çalışma ihtimali var. Sahne önünde de olabilirsiniz, kamp alanında da.

Her neyse, perşembeden gittik alana falan bir güruh olarak, gerçekten de söz verildiği gibi güzel yemekler yedik yemekhanede. Patlıcan kızartma, çorba ve pilav vardı. Ne kadar ilginçtir ki 4 gün boyunca bu standart da değişmedi pek. Patlıcan musakka, çorba ve pilav yedik bir gün, bir gün patlıcanlı bir şey, çorba ve pilav yedik.

Tabi asıl bomba, vardiyalar açıklandığında oldu. Akşam 8 - sabah 8 vardiyası. Sahil merdivenleri. Sahil merdivenlerinin hiçbir şekilde sahneyi görmediğini ve dj arena ile ana sahnenin seslerinin karıştığı tek tük yerlerden biri olduğunu da belirtmeliyim tabi.

Rahatsız edici olan şu tabi: Benim gittiğim saatte yaptığımız tek şey sahile geçmek isteyen kim olursa olsun dışarı çıkartmamak. Yanımda güvenlik var ve daha ben söylemeden "geçemessin arkadaşım!" çığlığını basıyor. İşlevsizim ben resmen orada, tam anlamıyla. Yerimi de değiştirmediler ama, dört gün boyunca her gece acı çektim orada.

Bir de çok sakin yer, daha da feci.

İlk gece: Sahile geçmek isteyen 5 kişi var.
İkinci gece: Sahile geçmek isteyen 20 kişi var.
Üçüncü gece: Sahile geçmek isteyen 10 kişi var.
Son gece: Sahile geçmek isteyen 10 kişi var.

4 gün boyunca toplamda 45 kişiyle muhattap oldum sadece. Ama tabi ilk gece uyurken yakalandığım için fişlendim, yerimi de değiştirmediler. Gündüz yerime bakan adamı sahne önüne alıp beni orada tuttular falan. Kötüydü.

Ha evet, uyumak da yasak, bu kadar boş bir işle uğraşıyor olmama rağmen. Sabah 5 ile 8 arasında yürürken yere yığılan bir Arda söz konusu. Ya da geçe üçte "ya ben annemlerle yemek yemeyi özledim" diye ağlayan. Hayatımın değerini anladım resmen.

Grup falan seyrettim mi? James'in 15 dakikası, Beirut'un tamamı, Nouvelle Vague'ın 25 dakikası falandır toplamda seyrettiklerim. Bu üçünü seyretmek istiyordum en çok zaten, Beirut dışındakileri seyredememek üzdü diyebilirim biraz.

Bu anılar bitmez benim yorumladığım kadarıyla, bir ara yüz yüze anlatırız zaten. Sonuç olarak bakıldığında, festival eleştirilerini de okuduktan sonra, fark ediyorum ki gayet sorunsuz geçmiş festival. Bir seyirci olarak bakmam mümkün olmasa da gözlemlediğim kadarıyla önemli bir sorun da çıkmadı zaten onların açısından. Çalışanlar ter, gözyaşı, acı ve sefaletle terbiye edildi zaten, biliyorsunuz bunu.

Esaretten kurtulup evine dönen insan misali aileme sarılışımı bizimkiler yıllar boyunca anlatacak sanırım=)

Son ekstra: Festival dönüşü, 2.5 kilo verdiğimi fark ettim. Başka bir şey demiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben son 3-5 festivalde çalıştıktan sonra anladım ki mallıktan başka birşey değil. yeminlen o bedava yemek ve aldığın paraya kesinlikle değmiyor. o eziyeti çekeceğime basar parayı adam gibi eğlenir dinlenirim mantığı oturdu o tecrübelerden sonra. benim de gecenin 5 inde "BEN NAPIYORUM LAN BURDA" demişliğim vardır hehe. ama iyidir güzeldir. gece vardiyası da kötü, gündüz vardiyası da kötü aslında. hep bişey kaçırıosun. geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler.

Benim için daha çok CV'ye yazılması gereken, arada bağlantı kuracak bir iş olarak yer aldı Radar Live. Sadece para söz konusu olsaydı işim olmazdı ama diğerleri önemliydi oldukça.

Ve evet, sektör içinde gelecek planları yoksa yaklaşmamak lazım, verdiklerinden çok çok daha fazlasını alıyor adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

45 ytl günlük idi, gece - gündüz vardiyası fark etmiyordu.

son gün erken çıktım, yarım gün çalıştım ama tam vardiya hedesi alırım tahminimce, 180ytl edecek toplam.

gece gelen güvenlik elemanları (son akşam hariç) hep üniversite öğrencileriydi, itü - ytü makina, endüstri bölümlerinden falan. Onlar yere dahi oturamıyordu ve 37.50 ytl almışlardı. onlara kıyaslanırsa oldukça iyi tabi.

Sly, ilk konser-festival senesi olduğu için çalışma olarak, bütün fırsatları değerlendirmeye çalışıyorum=)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...