Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

php ve güvenlik hakkında.

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Şimdi Mirage kızacak bi kitap al diye ama neyse.

Şimdik efenim pati ve kendi kodlama tipime göre örneklendirerek bişey danışıcam.

Bir forum yazdım. Ve kişi yeni konu açarkene

yeni.php?konu_id=KONU_ID olarak link veriyorum yenikonu.php sayfasındada $_GET ile işlemleri alıyorum.

Ama pati napıyo.

[spo]function Yeni(id)
{
ID=parseInt(id);
if(ID<1 || ID>2)
{
alert("Hata Oluştu");
return '';
}
KONUNO=parseInt(KONUNO);
FORUMNO=parseInt(FORUMNO);
if(KONUNO < 1)
{
alert("Hata oluştu");
return '';
}
else
{
if(ID=='2')
{
document.getElementById('YeniKonuFormuKonuID').value=KONUNO;
document.getElementById('YeniKonuFormuIslem').value='Mesaj';
}
else
{
if(KONUNO < 1)
{
alert("hata oluştu");
document.location.reload();
}
document.getElementById('YeniKonuFormuKonuID').value=FORUMNO;
document.getElementById('YeniKonuFormuIslem').value='Konu';
}
document.getElementById('YeniKonuFormu').submit();
}
}[/spo]

Şöle bi kod ile konu idsini felan gönderiyo.

Şimdi bu daha mı güvenli yada benim yaptığım ile patinin yaptığı arasında ne gibi fark var. Karakedi yaptığına göre mutlaka bildiği vardır ama işte neden ?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi karakedi'nin neden öyle yaptığı tartışılır.. onu en iyi o bilir sanırım.

yalnız "KONUNO" gibi değişkenleri bir sürü fonksiyonda kullanmış zaten, kolaylk olması açısından. olası hatalara sebep vermemesi açısından da (demek ki yaşamış bir şeyler) javascript ile post etmeden önce kontrol etmiş..

yaptığı şeyin güvenlikle bir alakası yok çünkü kendin de o fonksiyonu kullanmadan yeni mesaj ya da yeni konu yaratmak için o isimde bir formu submit edebilirsin. javascript ile güvenlik sağlanmaz zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

cvplar için tşkler. Zopik sanada benim topiclerime mesaj yazmamanı söylemiştim. Ama inatla dalga geçme hevesindesin amacın ne bilmiyorum.

Ama merak ettiğim bir konuyu sormak hataysa ayrı mesele.

Kendini ilah gibi görmende ayrı mesele. İnsanları aşağılayarak dalga geçerek nereye varmak istiyosun onuda anlamış değilim.

Bu forumda neden açtığım bu tip konulara kıl cvplar veriyosun onuda anlamıyorum. Benimle bir derdin varsa özel mesaj var.

Ayrıca phpnin sunucu js'nin kullanıcı taraflı olduğunuda senden öğrendim çok sağol.

Daha fazla bişiy yazmicam nasıl olsa dalga geçmeye devam edeceksin.

said:
Söz konusu sen olduğunda gülecek malzeme çok.

Sen önce açda ile başlayan bi cümle kurardım ancak sen önce adam olmayı öğren sonra dalga geçilecek konu ara.

[ Mesaj 01 Temmuz 2007, Pazar - 23:48 tarihinde, Pluton tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mesajıda neden güvenlik ile ilgili açtığımıda söliyim.

Biçok yerde yenikonu.php?id=> ' gibi karakterlerin güvenlik açığı olduğunu öğrendin. Çözümüde öğrendim ancak js ile yapılırsa yani yenikonu.php# gibi link çıkarsa üyeler bişey yazamaz o zamanda daha güvenli olur diye tahmin yoluyla bu topiği açtım.
Sosyal ağlarda paylaş

Eh o işler öyle olmuyor işte. Gelip yazmayacaksın etmeyeceksin diyerek elde edebileceğin birşey yok. Paşa gönlüm nereye isterse oraya yazarım.

Adamlık konusunda da ; kimin adam olup kimin olmadığına karar verebileceğin seviyeye geldiğinde konuşuruz. Yaşlanıp ölmemiş olursak :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sadece isteğimi söledim. Bir dahakine dalgalı mesaj yazarsan bende gurur kırıcı mesajlara başlicam ki bu hiç hoşuna gitmicek. Ve senin seviyene inmem gerekecek. Bunuda istemiyorum. Sen bu seviyedeysen sende soru sorarak geldin bu yerlere. Paticikde 50 milyon tane mesajın var. Ama kimse senle dalga geçmemiş. Ama sen neden sürekli dalga geçme merakı içindesin onuda bilmiyorum. Neden kimse senin gibi dalga geçmeyipde adam akıllı cvp veriyor onuda bilmiyorum.

Son olarakda adamlık mevzusunda yaşım senden küçük olsadan senin yaşında birçok adam tanıyorum ama hiç biri senin gibi çocuk tavırlı ve ciddyetsiz değil.

Bildiğin konulardada insanlarla dalga geçmek yerine yardım etmeyi denersen adamlığın ne olduğunu öğrenirsin.

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 00:18 tarihinde, Pluton tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ayıptır sorması sen piyangodan mı çıkıyosun. Neyi post ediyosun nerden post ediyosun ?

Önce sen okuduğunu anlamayı öğren ondan sonra gel cvp yaz.

ben sana yeni konu formundan mı bahsediyorum yenikonu'ya giden id'den mi

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 00:45 tarihinde, Pluton tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hala gülüyorum. Dalgalı mesaj nedir yahu ? :) Alaycı mı demek istemiştin ?

Zaten yazıların hoşuma gitmekten çok öte sinir bozucu bile değil. Ve şu bir gerçekki bahsettiğin seviyeyi hiç bir zaman koruyamadın ki şimdi koruyabilesin. Ne kadar uğraşırsan uğraş, yazıların kendi derdini dahi anlatabilmekten bu kadar uzakken bana karşı hiç bir şekilde onur kırıcı olamazsın. En fazla küfür edersin. Ötesi değil.

Sürekli kendini benimle karşılaştırıp her söylediğime karşılık sen de sormuşsun gördüm tarzında tavırlar sergiliyorsun. Benim hakkımda birden fazla kişiye epeyce soru sordun zamanında kimdir nedir diye. Şimdiye kadar öğrenebilmiş olman lazımdı aramızdaki farkı;

Ben hiç bir zaman senin gibi "kitap okumuyorum, üşeniyorum, okusam da zaten anlamıyorum" demedim. Yemedim içmedim öğrenebilmek amacıyla oturdum araştırdım, okudum.

Hiç bir zaman işlerimi gelip forum ortamından aldığım yardımlarla bitirmedim. Aksine çoğu zaman zorda kalsam bile yardım istemekten çekindim. Yardım istediğim oldu elbette ama sergilediğim tavır ve genel olarak sorduğum sorular seninkilerden çok çok uzaktı.

Ve özellikle dikkat çekmek istediğim birşey varki; ben hiç bir zaman senin yaptığın gibi ben bunu zaten iş amaçlı yapmayacağım deyip, sonra gelip burada bir müşterim için hede hödö şeklinde konu açmadım. Bunu hiç bir yerde yapmadım. Bir çok kişi farketmese de bu, insanları kullanmak ile eşdeğer.

Bir iş yapıyorsan, otur adam akıllı öğren. Sağdan soldan bakındığın yarım yamalak şeyleri yarım yamalak anlayarak değil, hakkıyla yap. Yok sana göre değilse okumak araştırmak ve illaki devam edeceksen katlanmak zorundasın tavrıma çünkü sürdürmekten zevk alacağım.

Hayat deneyimi olaran ne sen ne de bana senin yaşında dediğin arkadaşların boy ölçüşebilir benimle ki bunu hafife alma. Buna tam oturmamış karakterini de katarsak -ki bu bir hakaret değil, bu ülke şartlarında yaşına göre doğal bir durumdur- bu tam oturmamış karakterinle hiç bir şekilde bana denk olamazsın sen. Adamlıktan bahsedemeyecek kadar toysun benim karşımda.

Hadi bakim şimdi bundan da derslerini çıkar, sonra otur düşün üstüne. Zira ne kadar dalga geçsem de, ezsem de sonuç olarak birşeyler öğreniyorsun benden.

cya ...

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 01:22 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Eh be akilli arkadasim, ben de diyorum ki sana o sekilde yollayip GET'le alma... Bi form yarat, olsun. Adam tikladigi zaman bunu POST yoluyla yolla ki ne oldugu gozukmesin address bar'da. yenikonu.php 'de de GET'le degil, POST'la almis olursun.

Daha once de ayni sorunlar oldu, yine oluyor; yardim eden adamdan yardimi alip kendine pay cikaracagina laf yetistiriyosun.

[ Mesaj 02 Temmuz 2007, Pazartesi - 05:56 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bir iş yapıyorsan, otur adam akıllı öğren. Sağdan soldan bakındığın yarım yamalak şeyleri yarım yamalak anlayarak değil, hakkıyla yap.

Öğrenmeye çalışıyoruz. Forumda kimseyi kullanmadım forumda sorarak iş bitirmedim. Neyse sana laf yetiştirmicem sen haklısın laf yetiştiren herkesde haklı.

Neyse yıllardır takıldığım yere bu son mesajımdır artık.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ama.. böyle olmaz. birisi bir soru soruyorsa, soruyu ahlaki çevçevede cevaplamayacaksanız kendinizi de yormayın.

zira buralar soru sormak içindir. sorunun düzeyi çok düşük olabilir ya da soruyu soran kişi aldığı cevaptan ders çıkartmayı bilmeyebilir.. bu onun sorunudur. kimsenin ebeveyni gibi davranamazsınız burada.

sonuçta pluton çok düşük seviyede bir soru sormuş gerçekten. sonuçta pluton bu seviyeye rağmen site yapıp satıyor da belki.. bunların hiç biri sizin probleminiz değil. pluton "başta" saygısızlık yapmıyorsa, diyecek lafınız da yoktur kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...