10ur Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 bir bant düşünün fabrikalardakinden... o bantın üzerinden ürünler geçiyor ürünün üzerindede bir cihaz var...Ana bilgisayardan gelen bilgi bu bantın iki tarafındaki sensörlere iletiliyor sensör[yada bilgisayar direk iletiyor bilmiyorum] ise o bant üzerindeki ürünlerin orda olduğunu algıladığında onların üzerindeki cihaza bilgiyi aktarıyor. Bu hangi teknolojiyle yapılabilir. aklımda süper bi fikir var türk mucit için ancak kiminle bu proje için kimden yardım alacağım hiçbir fikrim yok... [ Mesaj 30 Haziran 2007, Cumartesi - 23:44 tarihinde, 10ur tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Amacını söylersen belki yardımcı olabiliriz ama pek anlayamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 perceptula intelligence diyeceğim ama o ağır kaçacak. bence itünün boğaziçinin sabancının falan elektrik elektronik derslerini karıştır, sana lazım olan terimleri ordan bulabilirsin. aklıma birşeyler geliyor da sallamayım şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 kızılötesi led koy 38 40 mhz civarında bide reciever koy (doğadaki kızılötesilerle karışmasın) sorra pic e vs bağla pic le programla bu arada dalgalar kare olmalı (oldukça ucuzdur bu sistem) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 pic kodlarında yardımcı olabilirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
10ur Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 öncelikle yorumlarınız için teşekkürler @ codename ucuz dediğin tam olarak nekadar yani böyle bir sistem bana nekadara mal olur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 bende tam anlayamadım, birde bu sistemin tamamının nasıl yapılcagını mı soruyorsun yoksa sadece ürünün istedigin noktada olup olmadıgının anlamayı mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2007 bende şu sıralar bi tane fan projesi üzerinde çalışıoyorum, hangi fanın önüne yürürsen o çalışıyor. bana sistem 40 milyona patlamıştı (ki 4 tane sensor 4 tane de kontrol ayarı var) tahminen bi sensör 4-5 milyon bi şey tutar. (bu arada bu sistem ürünlerle ilgili bilgi vermez, sadece ürünün orda olup olmadığını söyler) kendi şemanı çizmen gerekir büyük ihtimalle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 yapacağın şeyi tam açıklamadığından ben de tam bir şey söyleyemiyorum ama dediğin şeyi rfid teknolojisi ile yapabilirsin gibi görünüyor. itü rfid araştırma merkezinde çalışıyorum da oradan biliyorum :) www.rfid.itu.edu.tr den ya da wikipediadan ya da başka bir sürü yerden bilgi alabilirsin. fakat evde yapacağım ben deneyeceğim diyorsan biraz zor pahalı aletler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2007 PLC googleda bir arat istersen. yanlış bilmiyorsam türkiyede 2-3 ünide bunun dersi var. ben almıştım. biraz kastırman lazım. pic programlama lafı geçmiş. pic ile alakası yoktur arkadaşlar bu işin. plc denen programlama ile ana tablosu çıkartılır. istediğiniz her türlü yarı oto-oto planlaması yapılır ve hata payı olmadan işlevini görür. fabrikalarda, otoparklarda, otobüslerde,asansorlerde ... kısacası bir bütün bir işlev halindeki tüm programlada geçerlidir bu. sizin dediğiniz pic programlama ne olabilir bir entegreyi programlarsınız ayaklarını ne yapması gerektiğini soylersiniz. plc ise o entegereyi alır yönetir. nedir bu kısa bir örnek vereyim kafanız karışmadan. trafik ışığı yapılacaktır. bunun için önce yeşilin yanması istenmektedir ve 30 sny yanacaktır, yeşil söndükten sonra sarı ışık 2 msn sonra yanacak ve 10 sny sonra sönüp kırmızı ışık yanacaktır. td zamanlayıcılar, mühürleme, açma kapama gibi basit demirbaşlar seçilerek yapılır. yada sensörlü yerlerde örneğin fabrikalarda, hatalı malı ayırt edip sola atma, duzgunu saga atma, kutuları doldurup yerıne yenı kutu getirme gibi. işte aklınıza ucuk kacık ne gelirse. [ Mesaj 03 Temmuz 2007, Salı - 02:43 tarihinde, nocom tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 plc programlama hakkında dediklerin doğru ama sonuçta bir programlama dili. arkasında da tanımlama için bir teknoloji olması lazım. mesela bizim labda bant var, plc programlama ile bantın hızını, sensörlerle hareket algılayınca kolların çalışmasını falan kodlayabiliyoruz. ama dediğim gibi sonuçta onurun istediği şey o arkaplandaki teknolojinin kendisi. burada da kullanabileceği şeyler, barkod okuma, sensör kullanma ya da rfid olabilir. benim aklıma başka bir şey gelmiyor. sensör ya da barkod ile tanımlama yapabilirsiniz fakat geçen ürünlere bilgi yükleyemezsiniz. fakat rfid teknolojisi kullanırsanız ürünlerin üzerine yerleştirdiğiniz ufak çiplere veri yazabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 10ur anlatamaya çalıştığını ben öyle anladım. eğer buradaysa konuyu biraz açarsa yardımcı olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
10ur Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2007 Gerçek sistemi söylememde bi sorun yok artık sanırım gerekli işlemler yapıldı... Sistem şöyle bir yol düşünün yolun sonunda trafik ışığı var.Işığın 100mt gerisindeki sensörler arabayı farkediyor ve arabanın içindeki bir cihaza ilerdeki ışık hakkında bilgi veriyor(kırmızı-sarı-yeşil-saniye).geliştirilebilir kısmı ise ışığa göre arabanın belli bir hız altına indirilmesi. projem buydu ancak hala teknoloji hakkında bi fikrim yok.kiminle işbirliği yapmam gerek tam olarak bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 rfid ile olmaz o zaman. ama eninde sonunda radyo dalgaları kullanılmak zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 10ur öncelikle şunu belirtmek isterim ki yapılan yeni buluşların insan hayatına kolaylık sağlaması ve maliyetinin olabildiğince düşük olması gerekir. bahsettiğin gibi bir sistem için her arabaya-sisteme alıcı verici taktırman lazım. maliyeti uçurur götürür bu , şimdi bu olay yapılmaya çalışılsa bile örneğin boğazlarda düşünüyorum, distorsiyon gibi nedenlerden dolayı tam verim alınamaz. bazı zamanlarda trafiğin açılması için trrafik polislerinin kırmızı yanmasına rağmen trafiği devam ettirdiğine şahit olmuşsunuzdur. kırmızı ışık yandığı zaman araban gitmiycek, bunu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz ? bazen metrelerce trafik oluşuo ışıklarda. 100 metre alıgılama demişsin, 95.m desin ve sarı yandı trafik hafiften ilerledi bi anda kırmızı yandı ve araba stop etti. eğer bu durumlar için kırmızıda arabayı kıtlemıyor dersen ki mantıklısı o olacaktır, bu olay yarı manuel halini alır ki, sadece sarı ışık için böyle bir olaya kimsenin bütçe ayırcağını sanmıyorum. ama yok benimkisi bir deneme projesidir, maket üzerinde yapılacak ticareti olmıycak diyorsan yolun açık olsun :) projeye gelince denildiği gibi radyo dalgaları kullanabilirsin. ama şimdi yolun 2 şerit olduğunu gidiş-dönüş olduğunu düşünürsen ve ışık sisteminin olduğu yerde 2 ışık lambası bulunduğunu düşünürsek senin tek kulaklı 2 kulak yapman lazım ki aynı alanda bu da çok ama çok masraflı .) aslında oturup yuzyuze konuşmak daha mantıklı ama zaman ve fırsatımız yok işte. denildiği gibi radyo dalgaları ile bunu yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2007 tek kulaklı 2 kulak nasıl oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2007 Türkiye'de yaşıyoruz beyler. Proje güzel olabilirdi. yolların güzel boş ferah trafiksiz büyük olduğunu varsayarsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 said: tek kulaklı 2 kulak nasıl oluyor haberleşme yada anten teorisi dersi aldın mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 yoo sadece ironik geldi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2007 peqi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 tek kulaklı iki kulak [spo][/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2007 öeh koptum xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar