Cuce Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 ha ayrıca evet konumuz sivilceili gözlüklü iki yüzlü sölediği yaptığını tutmıyan bizleriz. benim hala merak ettiğim, zarekin ne yaptığımızı ne ettiğimizi enrden bilmesi ansıl bu karar varmış olması, nasıl bu bilgileri edinmiş olması. eğerki bunları bir şekilde bulmuş etmiş olsada, neden ülkenın gencliğini kahvehane simulasyonu forumlarda cözüyor olması
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 yaw abicim ben diyorum inanmiyosunuz bak her topkine yacam peder zickler bu bizi karistirmaya calisiyo haftanin en iyisi entry cikarmaya calsiiyo
riglous Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 "Şimdi şunu karıştırmayalım, mozart'ın yaptığı müzik her dönemde dinlenebilir ve simgelediği şeyler sözcüklerden çok melodilerle her insanın kendi kafasındaki dünyaya hitap edecek şekilde şekillenir. bir system of a down var bir de mozart var. sen çıkıp alakasız bir örnek vermişsin." E tamam da bu onun sanati para icin yapmadigi anlamina gelmiyor. Sonucta eser karsiliginda para almak icin yapti. Dedigim gibi sanat sanat icin yapilir daima; para etmesi, baska insanlarin eseri anlayabilmesine bakar. Ingilizce yazilan bir fikra sadece o donemde Ingilizce'nin ne kadar yaygin oldugunu gosterir ancak Turkce'yi yozlastirmaz. Turkce'yi yozlastirmak yabanci kelimeleri Turkce'ye entegre etmektir. Bunun icin de suclanmasi gereken bireyler degil isini yapmayan TDK'dir. Bir onceki mesajimda da soyledigim gibi tespitten genele gecmek yani Turkce'nin yozlasmasini soylemek o kadar kolay degil, bir Ingilizce fikradan fazlasi gerekir. Belkide yere tukuren adam ornegini bu nedenle mantik disi bulmussundur; yere tukuren adam -> gorgu ve ahlak kurallarina uymamazlik -> toplumun yozlasmasi -> toplum degerlerinin ortadan kalkmasi -> toplumun ortadan kalkmasi. Bak ne kadar kolay oldu; bi anda yere tukuren adam ulkeyi yok etti. Komik di mi? Hah iste Ingilizce fikra kopyalayip yapistirmaktan yolacikarak senin vardigin sonuc da bi o kadar gereksiz. Sanirim mantik disi olan kismi burasi...
Diablo Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 adam otomatiğe bağladı.herkese cevap veriyor yahu :)
zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 said: evet biliyorum ölcü endir uyak nedir, edebi anlatım nedir, kelime kullanımı seimi nedir, liakin cıkıp burda değil türkiyenın dunyadaki ehrhangib ir ulusun ulusal marşını, bunun tuzu az olmuş diye eleştiricek değilim. iceriğinden bahsediyorsak iceriğindede benım hoşlanmadığım ve Türkiye anayasasına ters düştüğüne inandığım kısımlar vardır, ama bunları belirtmek bile bir sürü inası uzucek kırıcaktır, o yüzden cok ta önemli olmıyan bu konuda ben fazla konuşmam. ha madem bundan bahsedeceğiz önce laik bir ülkede diyanet işleri başkanlığına ayrılan bütçenin bir kaç bakanlığa ayrılan bütçenin toplamından nasıl olup fazla olduğundan da bahsedelim. ülke laikse her dine eşit mesafede mi ? sabah kadar tartışılacak konu. ama sonu var mı bunların ? yeri burası mı ?
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 .... abı akdfan ıyımı diyicem cok özür diliyerek sölüyorum bunu ama, kafan ıyımı? yok yanı direk oraya nerden atladın onu gectim zaten am aonlaı konuşmanın yeri burası değil(bak sen) ama inglizce fıkrayla ülkeyı batırmanın yeri burası. oy oy oy
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Amcam gazı nasıl aldıysa artık, boş mesaj atsak verecek ayarı var. Yıllardır bugünü mü bekledi nedir anlayamadım ki...
riglous Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Ya bi de Ingilizce fikradan yola cikarak ulkeyi batirmak asil kahvehane muhabbeti degil mi? Yani konuyu acarak zaten buraya girisi sen yapmadin mi, niye diger insanlari sucluyosun ki?
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 cuce sen asilzad misin bu arada ben onu kacirmisim baban thane amcan warlord felan mi gimliyle bi akrabaligin war mi
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Ama siyaset ve (eğer benim gibi ateist isen)dini icat eden şeyler olduğu için edebiyat ve sen içinde siyaset ve din olan edebiyatı(pardon, yazıları diyelim) sanat saymıyorsan geriye ne kalır anlat lütfen. Zenginler kötüdür, öylerse zengin sanatçılar kötüdür gibi çarpık bir mantık ile ya da ucu bucağı görünmez ad hominem abusive'ler ile gelme üstüme. Bu söylediklerinden anladıklarım; a) Orhan Pamuk'u sevmiyorsun. (Bence çok güzel kitaplar yazıyor. Karşı kültürlerin çarpışmaları için kullandığı yeni semboller ve melankolik ruhun şehirdeki yolculuğunu çok iyi anlattığı için aldı Nobel'i. Bir sanatçı - Ermeni soykırımı vardı dediği için sanatçılığını elinden alamazsın. Orhan Pamuk'un kitapları çok güzeldir, bir oku istersen; sonra da Edgar Allen Poe'nun hayatını oku - ders çıkarmaya çalış kendine) b) Sanat için hiç bir şey yapmayan ama teorisyen geçinenlerdensin ve bu nedenle sanat hakkında hiç bir şey bilmiyorsun. Senle bu konuyu tartışmayı kestiğimde ise(ki bu mesajla kestim) beni kaçırdığını düşünüp, böbürleneceksin. c) Ülkü Ocağı'na uğruyorsun. Hatta ve hatta ırkçısın, faşistsin ve bununla gurur duyuyorsun. d) İnsanlara(ya da bana) öğrende gel diyebilecek kadar çok şey bilmiyorsun, bildiklerinde c şıkkına uyumlu olduğu için beni alakadar etmiyor. Not : Ben de Salieri'yi daha çok severim. [ Mesaj 28 Haziran 2007, Perşembe - 18:03 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 thorin ikinci göbekten akraba bone'cum
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 hmmmm benim asilzadeligimde zaten ortada fransiz imparatorlugundan gerge desen mozartin sol tassagi ama rigloustan suoheliyim riglous asil misin sen serf misin yoksa ramiz mi karistin allah korusun burjuva bile olabilir
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 sorun değil, imparator olarak sen riglous'a sirlük verebilirsin, var dımı o uygulama hala, hem sigortasıda var.
zarek Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 @riglous: şimdi ben çıkıp da şu adam sanatı para için yapıyor diyemem. zaten ortada dönen dolaplar fazlasıyla ortada. sen buna kendi fikrinle varamıyorsan bu benim derdim değil. şimdi yere tükürmek ülkeyi batırmıyor diye, yere tükürmenin yanlışlığını dile getirmek de yanlış senin sahip olduğun mantığa göre. yere tükürmek ülkeyi batırmaz ama yanlıştır ve bunun yanlışlığını kimse çıkıp da savunmasın. aynı şekilde sağda solda ingilizce fıkralar copy/paste etmeyi de birisi gelip bana savunuyorsa orada mantık yürütme adına bir şeye rastlama umudundan vazgeçerim. bir de mantıktan bahsetmişsin.
riglous Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Ya foyam ortaya cikti, cok oyun bozansiniz; iki dakika kendimi asil gibi hissetmistim ama illa koleligimi yuzume vurdunuz, sizi kiniyorum.
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Sir deilde dur bakiyim sir inglizler veriyo benim lakaplarim neymis Emperor of France King of Italy Mediator of the Swiss Confederation Protector of the Confederation of the Rhine riglousa seyi veriyim ya Mediator of the Swiss Confederation isvec felan oralarin medyatoru
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 zamanıdna yunanli bilim adamları canlıları sınıflandırırken demişlerki, kuşlarında insanlarında iki ayağı var demekki ikiside aynı tür.
Chiptech Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 zarek, biz seni kız sanmıştık ya.
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 sdf [ Mesaj 28 Haziran 2007, Perşembe - 18:05 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ]
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 mozarttın sol tassagı değilim ben >I mozartı sevmiyorum bile. ama bie bach , beethoven , salieri olur.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 riglous mod aoldun abı artık isvecde senın işaretlediğin kızlara sarkan olursa koyarsın banı olur biter
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 sen sus gerge imparator öle buyurdu bak
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2007 said: yaw abicim ben diyorum inanmiyosunuz bak her topkine yacam peder zickler bu bizi karistirmaya calisiyo haftanin en iyisi entry cikarmaya calsiiyo
Öne çıkan mesajlar