Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

forum başında ülkeyi kurtaran genç asilzade

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
açtığın konu bilimsel olarak imkansız bir şeyi savunduğu için altına her türlü şey yazılabilir, çünkü insanlar konunu bir şaka olarak algılar(ki ciddiysen sen bir doktora falan görün). Ayrıca Horace'nin fıkra konuyla ilgiliydi.

Buraya gelip sanat hakkında da konuşma lütfen, Platon'un mağrası değil burası, sanat insanı yansıtır - Benim sanatımın ateizm ve anarşi propagandası yapması, onun estetiğinden bir şey götürmez. Ya da ötekinin sanatının Hıristiyanlık ve demokrasi propagandası yapması. Sanatta evrensel olan tek şey sıradansızlıktır. Estetik ve grotesk olan her şey sanattır. Ayrıca her ne kadar kabul etmeyeceğini bilsemde sanatçının istediği dilde istedi şekilde çalışabileceğini belirtmeliyim. Sen kimsin ki sanatçıyı(ya da insanı) kendi düşüncelerinle sınırlamaya çalışıyorsun. Kimsin ki sen sanatçıyı bir millete ya da dine zincirlemeye çalışıyorsun. Cesur yeni dünyandan çık artık. Siyaseti belirleyen sey sanattır. Benim araştırmalarıma göre; 19.yüzyın estetikleri, 20.yüzyılın politikaları haline gelmişken - romantizm faşizm, rasyonalizm sosyalizm haline gelmişken sen hangi yansımaya bakarak politika ve sanatın ayrı şeyler olduğunu söyleyebilirsin ki. Buradaki insanlar epey eğitimli ve seviyelidir(ben bir kere ölçünün dışına çıkmıştım - tekrar özür diliyorum buradan; umarım affedilmişimdir), bence sen dünyauı kurtarmaya başka yerde devam et.
Mesaj tarihi:
Karışmayım diyordum ama neyse.

said:
@antimodes52: siyah kuşak tae kwon do bildiğimi belirtmek şartıyla benimle her türlü sorunu olanları pazar günü taksime beklerim.

Çok örnek bir davranış.Seni kutluyorum.Hatta alkışlıyorum.Şak şak şak.

Lütfen ya internet'te özellikle forumlarda kim kime nasıl vatandaş olucağını nerden öğretebiliyor söyler misin bana?Bir birimizi tanımadığımız, yüzünü görmediğimiz, sadece cümlelerini okuduğumuz bu yerde kim kimden daha iyi olduğunu nerden biliyor?Kim kime neyin havasını atıyor.Kendi fikir ve görüşlerini başkalarına iletmeye çalışırken, biraz hoşgörülü olup, karşı tarafa da saygı duymak lazım.

Üstüne üstlük ne dir bu ermiş havaları?Hayat bu kadar kolay mı yahu?Herkes bunun sırrını çözmüş millete nasıl yaşıycağını öğretmeye çalışıyor.Git bi allah aşkına ya.

Zarek fikirlerinden öte davranışların ile çok büyük hata yapıyorsun bence.
Mesaj tarihi:
said:
açtığın konu bilimsel olarak imkansız bir şeyi savunduğu için altına her türlü şey yazılabilir, çünkü insanlar konunu bir şaka olarak algılar(ki ciddiysen sen bir doktora falan görün). Ayrıca Horace'nin fıkra konuyla ilgiliydi.

Buraya gelip sanat hakkında da konuşma lütfen, Platon'un mağrası değil burası, sanat insanı yansıtır - Benim sanatımın ateizm ve anarşi propagandası yapması, onun estetiğinden bir şey götürmez. Ya da ötekinin sanatının Hıristiyanlık ve demokrasi propagandası yapması. Sanatta evrensel olan tek şey sıradansızlıktır. Estetik ve grotesk olan her şey sanattır. Ayrıca her ne kadar kabul etmeyeceğini bilsemde sanatçının istediği dilde istedi şekilde çalışabileceğini belirtmeliyim. Sen kimsin ki sanatçıyı(ya da insanı) kendi düşüncelerinle sınırlamaya çalışıyorsun. Kimsin ki sen sanatçıyı bir millete ya da dine zincirlemeye çalışıyorsun. Cesur yeni dünyandan çık artık. Siyaseti belirleyen sey sanattır. Benim araştırmalarıma göre; 19.yüzyın estetikleri, 20.yüzyılın politikaları haline gelmişken - romantizm faşizm, rasyonalizm sosyalizm haline gelmişken sen hangi yansımaya bakarak politika ve sanatın ayrı şeyler olduğunu söyleyebilirsin ki. Buradaki insanlar epey eğitimli ve seviyelidir(ben bir kere ölçünün dışına çıkmıştım - tekrar özür diliyorum buradan; umarım affedilmişimdir), bence sen dünyauı kurtarmaya başka yerde devam et.

Sanat, estetik, siyaset, din ve bilim her zaman birbirine çakışmıştır. Ancak bunun tarih boyunca birçok örneğine rastlanması doğrulunu kanıtlamaz. Din, orta çağ karanlığını avrupaya yaşatan en büyük etkendir. Gerçek sanatçı, bir takım siyasi (nobel ödülü alanları ve reddedenleri baştan biraz araştırın, kültürsel açıdan belki biraz yararı olur size) dini etkileri her daim reddetmiştir. Dünya doğruları savunduğu için öldürülen, afaroz edilen, baskıya uğrayan, işkence gören binlerce insanı (felsefeci, sanatçı vs) unutmadı unutmayacaktır da. Dünyanın yuvarlak olması gibi, astronomik hareketler gibi şu anda herkesin kabul ettiği basit gerçekler için bile ödenen bedel çok ağırdı. Onların anısına birazcık saygın varsa doğru bildiklerini savunmaktan hayatı pahasına vazgeçmeyen bu kişilerin hatrına, sanata siyaseti karıştıran yüz karalarını gelipte burada karşımda savunmazsın.

Ancak yine de saygı duyuyorum cevap vermeye değer ender mesajlardan biri her ne kadar fikirsel anlamda apaçık gerçeklerle baştan aşağı zıt olsa da.
Mesaj tarihi:
said:
Çok örnek bir davranış.Seni kutluyorum.Hatta alkışlıyorum.Şak şak şak.

Lütfen ya internet'te özellikle forumlarda kim kime nasıl vatandaş olucağını nerden öğretebiliyor söyler misin bana?Bir birimizi tanımadığımız, yüzünü görmediğimiz, sadece cümlelerini okuduğumuz bu yerde kim kimden daha iyi olduğunu nerden biliyor?Kim kime neyin havasını atıyor.Kendi fikir ve görüşlerini başkalarına iletmeye çalışırken, biraz hoşgörülü olup, karşı tarafa da saygı duymak lazım.

Üstüne üstlük ne dir bu ermiş havaları?Hayat bu kadar kolay mı yahu?Herkes bunun sırrını çözmüş millete nasıl yaşıycağını öğretmeye çalışıyor.Git bi allah aşkına ya.

Zarek fikirlerinden öte davranışların ile çok büyük hata yapıyorsun bence.

Saygı hak eden insanlara duyulur. Benim üzerimden eğlence ve ciddiyetin dozajını ayarlayamayan insanlar olması benim değil, ayarını bilemeyenin sorunudur.

Kimseye hayatı öğretme gibi bir amacım yok. Zaten kimse bedavaya bunu yapmaz. Yapmak istediğime gelince, gerçekleri, ucundan kıyısından farklı bir bakış açısıyla karşıdakine yansıtmak. Karşıdaki kendisini görüpte bu zoruna gidiyorsa bu benim sorunum değil. Kızması gereken kişi aynada gördüğüdür ben değil.

Hiç bir üstünlük iddiam yok. Kalkıp da medeni, saygılı, seviyeli, ölçülü ve fikirsel anlamda değer içeren söylemlerde bulunan, bana yanlışlarımı göstermeye çalışan ve bunu belirli genel geçer toplumsal kuralların dışına çıkmadan yapmaya çalışan herkese saygım sonsuz fikrine katılsam da katılmasam da. İşte düşüncen bu, şu noktada şöyle demişsin ama aslı şudur deyipte bunun doğrusunu bana gösterecek insana teşekkür de ederim. Yeri gelir elini de öperim. Ama kalkıpta bunu yapamayıp kişisel hakaret, saldırı, aşağılama, küçümseme boyutunu aşamamış insanlara da böyle bir muamale göstermemi kimse beklemesin.
Mesaj tarihi:
Yazdıklarından sorunun düşüncelerinde değil ifade tarzında olduğu anlaşılıyor.

Sorunları Taksim'de çözmeyi istemek gibi bir hata yapmasaydın başlık böyle karnavala dönmezdi, eh.

O zaman izleyelim bari *çekirdeğini alır, F5'e basmaya devam eder*.
Mesaj tarihi:
@antimodes52: olabilirsin de çekirge bir zıplar, iki zıplar, sonrası malum. onun yerine başka bir sözcük bulmak gerekli ki baştan yanlışla başlamayalım.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Doğruları savundukları için öldürülenlerin savunduğu doğruların ne olduğunu söylr misin? Gökyüzünün mavi olduğu mu yoksa faşizm'in kötü bir şey olduğu mu? Anatole France Fransız devriminin kana susamasını eleştirken sanat yapmıyor muydu? Yoksa kendisi sanatçı değil mi, Nobel bile aldı ne de olsa?

Sartre nobeli redderken Hemingway'den daha iyi bir sanatçı mı oluyordu? Ya da William Golding'den?
Mesaj tarihi:
said:
Doğruları savundukları için öldürülenlerin savunduğu doğruların ne olduğunu söylr misin? Gökyüzünün mavi olduğu mu yoksa faşizm'in kötü bir şey olduğu mu? Anatole France Fransız devriminin kana susamasını eleştirken sanat yapmıyor muydu? Yoksa kendisi sanatçı değil mi, Nobel bile aldı ne de olsa?

Sartre nobeli redderken Hemingway'den daha iyi bir sanatçı mı oluyordu? Ya da William Golding'den?

Para uğruna yapılan sanatın insanları götürdüğü nokta belli. Benim savunduğum yol da belli çizgi de yerim de. Gerçek sanatçılar ve filozoflar, her daim yoksulluk çekmişlerdir. Kendi tarihimizden bir örnek ararsanız, mehmet akif ersoy sanırım en akılda kalıcı örneklerden biri olur.

Para hırsına kapılarak yapılan sanat ile sanat için yapılan sanat birbirine karıştırılmamalı. Sanat da ölçünün ne olduğunu size söyleyecek değilim ama bunun para ve siyaset olmadığı çok açık.

Bunu anlamak istemeyen insanlar, hem yakın hem de geçmişteki büyük sanatçıların, filozofların hayatlarını şöyle bir gözden geçirsin bir zahmet.
Mesaj tarihi:
said:
peki zarek. bir arkadaşın diğer bir arkadaştan hoşlanması hakkındaki düşüncelerin nelerdir?

arkadaş markadaş dinlenmem hepsine yazarım diyen insanlar hakkında düşünecek bir şey bulamıyorum artık.
Mesaj tarihi:
Abi vazgeçin, adam tam teşekküllü gelmiş.

Hem bir siyah kuşak...
Hem bir ayarmatör...
Hem bir ermiş...

Sonu yok bu işin, ya dayak yersiniz Taksim meydanında, ya depresyona girersiniz seri ayarlar neticesinde, ya da çarpılırsınız maazallah...
Mesaj tarihi:
"Gerçek sanatçılar ve filozoflar, her daim yoksulluk çekmişlerdir."
Salieri'nin nufuslu olmasi onu sanatciliktan men etmiyor yalniz. Belki Mozart daha iyiydi (ki bu tartisilir) ama bu Salieri'nin sanatci olmadigi anlamina gelmiyor.
  • Yeni Oluştur...