Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Suyu Çıktı Bu İşin!!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şeyh said ayaklanması bağımsız kürdistan amacıyla çıkmıştır. isyanın önderi işin esasında iki kürt subayıdır. şeyh said isyana çıktıktan sonra katılan bir aşiret lideridir. olayın günümüzdeki pkk'dan farkı yoktur. olayların bir benzeri yakın tarihimizi takip edenler bilir, 22 mart 1992 şırnaktaki pkk ayaklanması olarak günümüzde de yaşanmıştır. 20 saat süren çatışma sonucu şehrin kontrolü ancak sağlanabilmiştir.
Mesaj tarihi:
bu ülke asırı dincilikle cahillikten battı insanlar dini sömürenlerin cahilliklerini kullandığından dini yobazlaşarak yaşamaya basladılar bu da eğitimi bitirdi din sömürücülerine yol açtı vs. vs.
Mesaj tarihi:
said:
şeyh said ayaklanması bağımsız kürdistan amacıyla çıkmıştır. isyanın önderi işin esasında iki kürt subayıdır. şeyh said isyana çıktıktan sonra katılan bir aşiret lideridir. olayın günümüzdeki pkk'dan farkı yoktur. olayların bir benzeri yakın tarihimizi takip edenler bilir, 22 mart 1992 şırnaktaki pkk ayaklanması olarak günümüzde de yaşanmıştır. 20 saat süren çatışma sonucu şehrin kontrolü ancak sağlanabilmiştir.

said nursi = said kurdi olarakta geçiyor
Mesaj tarihi:
ayaklanmadaki etnik sebepler büyük paya sahip olduğu halde şimdiye kadar hep göz ardı edilmiş. bunu belirteyim dedim. işin özü bilindiğinden başkadır. zaten şeyh said isminin öne çıkması da çok manidardır. toplum mühendislerinin zamanla bu şekilde benimsettiği bir isim olarak kalmıştır şeyh...
Mesaj tarihi:
dönemin gazetelerini kütüphaneler ve çeşitli üniversitelerde, ayrıca meclis tutanaklarıyla, istiklal mahkemesinden günümüze kalan kayıtları gidip incele. öyle birden kaynak gösterilebilecek kadar basit işler değil bunlar.
Mesaj tarihi:
e o zaman insanların sana inanmasını istiyorsan o kaynakların isimlerini içeren uzuncana bir yazı yazcan öyle git bak demekle olmaz.

Said Nursi atatürkü öldürmeye çalışmıştır. Dönemin gazetelerini ve kütüphanedeki makaleleri okursan görürsün. Oldu mu? Bence olmadı.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 15:25 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
ama nerdeyse oluyodu be...

peki zarek sen bakmışsın araştırmışsın, bana hangi gazeteye bakabilceğimi sölermisin tarifihyle beraber, en azından ayını ve yılını sölersen?

o dönem dediğin şey cok yıl cunki
Mesaj tarihi:
Konuyu acıp gıttım sımdı gerı geldım yazılanları okudum...

1) Laik bir devlet okulunda değil bir cemaatin bir dinin bile propagandası yapılamaz.

2) Bu bahsi geçen cemaatin yakutistandan abd ye kadar (yüzlerce belki binlerce) okulu, üniversite yurtlarını, abi-abla evlerini kim açıklayabilir? ( ben sormuştum anadolu esnafı sayesınde demişlerdi bende bir yerlerimle gülmüştüm )

3) Bu cemaatin sahip olduğu okullarda, yurtlarda, derneklerde Atatürk için ne düşünülüyor?
Ben şahsen duyduklarımı söyleyim dinsiz bir adam, o olmasada kurtulutduk.

4) Neden en sevdikleri devlet adamı Turgut Özaldır? Abd destekli olduğu için mi? Kız çocuklarının başını örtmesiyle irtaca olmaz dediği için mi? Anayasa bir kere delinmekle birşey olmaz dediği için mi?

5) Saidi nursi (asıl adı saidi kürdidir ) nin yazdığı risaleyi nur isimli külliyatı bu cemaatin yutlarında neden kurandan çok okunmaktadır? Bu konuda süleymancılar diye bilinen cemaat nurcuları nursiyi peygamberleştirmekle suçlar. Zaten kendileride Hz. Peygamber son peygamber olmasaydı saidi kürdi kesin peygamber olurdu derler.

6) Saidi nursi T.B.M.M. nın acılısında ya da daha sonra ankaraya gelmiş hatta mecliste dua etmiştir. Ancak Atatürk tarafından diyanet işleri başkanlığı teklif edildi iddiası saçmalıktır. Zira halifelik kaldırılmadan önce nasıl bu makam teklif edilecek? Zaten daha sonrada sürekli sürülüyor.

7) 1984 kitabı gerçekten harika bir kitaptır. Büyük kardeş seni gözlüyor. Cift düşün ise başlı başına bir felsefe tartışmasının konusudur.

Ben bu cemaatin içinde kaldım 1 yıl zorunlu olarak gördüğüm şey örümcek ağı gibi yayılmış bir örgüttü.
Mesaj tarihi:
bu paranın nereden geldigini fettullah gulenin şu sozlerinden anlayabiliriz sanırım
"dünya gemisinin dümeninde abd vardır, abdnin rızası olmadan hiç bir iş yürümez".

turgut özalı sevmelerinin sebebi ise yukarıdaki neden artı turgut ozal zamanında tarikat olaylarının yayılışının karın arısı olmaktan çıkması (gerçi bu bir sonuç oldu ama neyse).

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 19:00 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
1960 ihtilalinde askerler said i kurdi nin cesedini mezarindan cikarip helikopterle akdenizin ortasina atiyorlar milelt tapmaya absliyor diye

ertesi gun halk mezara geliyor

anaaaa ici bos mezarin melek oldu goklere yukseldi

seklinde tepki veriyorlar

enteresan ve komik bir olaydir

ayrica tayyeap erdogan kisisi aslen bilmemkac kusakmi ne suleymancidir fakat nurcularla olan iliskileri ile ABD nin usagi oldugu icin bu cemaatten cikartilmistir
hatta suleymancilar biz bu adama oy vermiycez demislerdir bunun sutune bilmemkac senelik baglarinin oldugu tarihi camiyi bir gunde yiktirmis yikim saatinde ucagina kacip ceptelefonunu kapamistir

dinciden cok kincidir kendisi
fetogulen ABDullah gul vs vs bunlar amerikanin organize ettigi ilimli islam projesinin mimaridir
bak kurdistan kurucaz vs vs sizde ilimli islam cumhuriyeti olup ortadoguda onder olucaksiniz ve buyuk ortadogu projesi sizin olucak vaadleri ile tasfiye memuru gibi calismaktadirlar

buna ragmen KIRO ve CAHIL halkimiz
ABD ye hayir
Tayyip e evet
diyebilmektedir ki bu bambaska bir durum komedisi gibidir
amerikan akrsiti olan akpliler ozellikle son zamanlarda en az islamci koministler yada osmanlici turkculer kadar eglendirici olmaktadirlar

emperyalizme hayiiir meeeeeen

ha bide sosyal liberal demokratlar var onlara hic deyinmiyorum bile

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 19:25 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
İstanbul'da devlet büyükleri ve ilim çevreleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Bediüzzaman, Dar-ül Hikmet-i İslamiye (İslam Akademisi) azalığına tayin edilmiştir. Buradan aldığı maaşla kendi kitaplarını bastırarak parasız olarak dağıtmaya başlamıştır. Said Nursi daha sonra İstanbul'un işgali sırasında işgalcilerin gerçek niyetlerini ortaya koyan Hutuvat-ı Sitte (Şeytanın Altı Desisesi) isminde uyarıcı bir broşür hazırlamış, bu hareketi, İngiliz işgal kuvvetleri komutanının emriyle ölü veya diri ele geçirilmek üzere aranmasına sebep olmuştur. Milli mücadeleyi savunmuş ve destek olmuştur. Bu hareketleri Anadolu'da kurulan Millet Meclisi'nin beğenisini kazanmış ve Ankara'ya davet edilmiştir. 1922'de Ankara'ya geldiğinde devlet merasimiyle karşılanan Bediüzzaman, kendisine yapılan Şark Umumi Vaizliği, milletvekilliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı tekliflerini reddetmiştir.
Said Nursi 1925 yılında Şeyh Said isyanı çıktığında, olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde, Van'da inzivaya çekilmiş olduğu yerden alınarak Burdur'a, oradan da Isparta'nın Barla ilçesine sürgüne götürülmüştür. Bediüzzaman Risale-i Nur Külliyatı'nın büyük bir kısmını burada yazmıştır.

Nur cemaatinin kurucusu sayılır. cemaat kurmakla ilgili soru sorduklarında şu özlü sözü sölemiştir '' çağımız cemaat çağı değil imanı kurtarma çağıdır.'' demiştir.dine yaklaşımı çok ilginçtir.sosyal olaylarla ilgili hikayecikler anlatarak sonunda anlattıklarını cennet,cehennem,namaz,ibadet gibi öğelerle benzetmiştir.okundukça farklı bişiler anlaşılır.Atatürk zamanında diyanet başkanlığına getirilmek istenmiştir bizzat atatürk tarafından fakat kabul etmemiştir.bi ara kürt milliyetçiliği yapmıştır sonra bu yanlışın farkına vararak ümmetçi davranmaya başlamıştır hayatının çoğu gözetlenerek ve hapiste geçmiştir.

http://www.gencadam.net/content/view/205/29/
Bir okuyun.Tarafsız bir yaklaşım.
Bu arada ben ne cemaati savunuyorum.Ne de yobazım. Okuduğum yanlı kitapları geçiyorum, objektif kitaplarda ben gördüm okudum bunu. Ama bu net ortamında nasıl kitapları gösterebilirim. İsteyene pm den mesaj atabilirim kitap isimlerini. Zira burda direk yazmak propaganda olur.
Mesaj tarihi:
Bizim ortak noktamız yok. Ben sadece müslüman olarak dini hakkında 2 kelam edenlerin "yobaz lan bu" "Hoca 2 banada üflesene" tarzı yaklaşımlara maruz kalmasına kıl oluyorum. Said Nursi'nin de böyle biri olduğunu düşündügüm için onuda birkaç birşey yazdım. Ama ben ne cemaat hakkında birşey yazarım ne fethullah gülen vs.
Ha siz hayır bu adam böyle değil dersiniz, belgelerle kanıtlarsınız sağlam kaynak gösterirsiniz eyvallah. Yada inanmassınız beni bağlamaz. Said Nursi beni kurtarmıyacak. Ben burda sadece ikinci cümlemdede dediğim gibi her namaz kılan, allah kelamı eden insan yobaz, laiklik karşıtı değildir. Zira ben zibidinin önde gideniyim. Ama şu yazdıklarımla bana mürid yakıştırması yapıldı. asdasdsa.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Şeyh'imiz hakkında objektif olduğuna inandığım hiç bir şey bilmiyorum, ama Nurcuların içinde olmamdan kaynaklanan bir durumdan dolayı(ailevi nedenlerden - kara koyunuyum ben ailenin) pek iyi kişiler olduklarını söyleyemem, hele bir bağış toplama olayları vardır ki hiç deyinmeyeyim(zaten herkes biliyordur). Ama Victor'un islamcı kominist benzetmesini sevdim - güzel duruyor.
Mesaj tarihi:
bizim burada bi şeyh var. uçuyo uçuyo

şeyh uçmaz müritleri uçurur demişler.

ne şeyhiniz şıhınız varmış arkadaş.

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 19:44 tarihinde, bukac4 tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
yaşadıgı topragı savunmak istemesi, onu ne vatansever yapar ne de yobazlıktan kurtarır. zannetmiyorum ki atatürk yönetiminden ingiliz mandasından nefret ettiginin yarısı kadar ediyordur. keşke yobazlar sevmese bu topragı, o zaman belki siktir olup giderler. ama yapacakları başka birşey kalmadıgı için, bu duzende rahat olmadıgı için cemaatleşip bu sorunu kokten çözmeye çalışıyorlar.
  • Yeni Oluştur...