Passanger Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 İlköğretim öğrencisine Said-i Nursi 'sözlü'sü Isparta'da bir öğretmen hakkında, Said-i Nursi'nin sözlerinden derlediği notları sınıfta dağıtıp onlardan sınav yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu MEHMET ÇINAR Isparta DHA Isparta Ülkü İlköğretim Okulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Hasan Çelik'in, sekizinci sınıf öğrencilerini, kendisinin dağıttığı, Said-i Nursi'nin sözlerinin yer aldığı notlardan sözlü yaptığı öne sürüldü. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Çelik hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Isparta Valiliği'ne 25 Haziran'da suç duyurusunda bulundu. Notlar ve tepki İddiaya göre, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Çelik, Said-i Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'ndan derlenmiş sözlerini iki sayfa halinde bastırarak öğrencilerine dağıttı. Notlarda, Said-i Nursi'nin "Gözlerin zinası bakmaktır", "Cennet kılıçların gölgesi altındadır", "Çok gülmek kalbi öldürür" gibi ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Çelik, daha sonra bu notlardan öğrencilerini sözlü yaptı. Velilerin şikâyeti üzerine olaydan haberlerinin olduğunu söyleyen ADD Isparta Şube Başkanı Özyürek'in yaptığı suç duyurusu başvurusunda şu ifadeler yer aldı: "Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığıyla bilinen Said-i Nursi'nin düşüncelerinin öğrencilerimize dağıtılması, genç beyinlerin bunlardan sözlü sınava tabi tutulması anlaşılır gibi değil. Bir öğretmenin, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı belgeli Said-i Nursi'nin propagandasını yapması dehşet vericidir." Konu hakkında detaylı bilgileri olmadığını belirten Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, hemen soruşturma açılarak okula müfettiş gönderileceğini söyledi. http://www.milliyet.com.tr/2007/06/29/guncel/axgun02.html [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 10:43 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 10:43 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 İyice çıldırdı bu tipler. Ulan hiç mi korkmuyosunuz yargıdan?
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 gayet normal said nursiye peygamber olarak bakanlar iktidarda sonuçta
numberten Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Said nursinin ögretilerinden kime ne zarar gelir asıl o şikayetçi olanlara yazıklar olsun.
Szasstam Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 @num : Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığından zarar gelmez diyorsun yani Sana yazıklar olsun. Aldığı hava zarar senin gibilerin [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 11:21 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 said: "Çok gülmek kalbi öldürür" gahahah.
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Meydan boş kalınca itler ulumaya başlar.
numberten Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Evet bir Allah dostuna sövmedigim için aldıgım hava zarar dimi.
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Sövülen Sudi değil onu kullanan hayvan.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 çocukların beynini yıkamaya çalışan biri allah dostu mu? bırak allasen. Oturur 20 yaşındaki adamla gözle bakmak göz zinası mıdır değil midir tartışırsın ama bunu küçücük çocuğa söyleyip de daha yeni gelişmekte olan karakterini ve psikolojisini bozmak sapıklığın önde gidenidir ve psikoloji zinasıdır.
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 konu Said-i Nursi değil, konu M.E.B.'na bağlı bir okulda, M.E.B.'nın eğitim-öğretim programı dışında ders vermek. bu zaten hukuken suç. olaylara objektif bakmak lazım. her yerde propaganda yapılmaz. ahlaki olarak da doğru değil.
Misafir Guest Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 @num Sen nerde yaşadığının farkında mısın? Üzerinde yaşadığın ülkenin adı laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti bilmem haberin var mı.Ha belki de haberin var ama "dindar" liderleriniz gibi laikliği yeniden tanımladın bilmiyorum.Bu ülkede hiçkimse hele hele bi öğretmen kendi inandığı bişeye kimseyi zorlayamaz belki çocukların beyinni yıkarım diye ezberletmek ve sınav yapmak şerefsizliktir ahlaksızlıktır.Sana göre allah dostu bana göre gerici buna kim karar verecek? Bana göre de allah dostu isa ben de sokakta çocuklara zorla isa ile ilgili şeyler empoze etsem hoşunuza gider mi? Bu kadar olgun olabilir misiniz? Başımızdakiler örümcek kafalı olunca senin gibiler de çok türemeye başladı etrafta.
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Num gibi tiplerin burada barınmaması lazım . Beyini sulanmiş bu adamların ''Gülmek Kapli öldürür,Gözlerin zinası bakmaktır'' gibi şeyleri nesini savunuyor anlamiyorum. [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 11:41 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Misafir Guest Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Allah dostu buysa ben allah düşmanıyım valla kimse kusura bakmasın
numberten Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Topici gülerek terkediyorum aranızda eğlenin. Lekum dinikum ve liyedin.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Çok gülme kalbin ölür ve kesinlikle dediğin gibi senin dinin sana, bizimki bize, o yüzden zaten çocuklara dinini empoze etmek (göstermekten ziyade) saçmalık. [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 11:50 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Asfjsdksdfsld bu laftan sonra söylenicek bi şey yok
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Saidi Nursi’nin 1327 ( 1909 ) yılında, İstanbul'da Vezir hanındaki İkbal-i Millet matbaasında basılmış "İki Mekteb-i Musîbetin Şahâdetnâmesi Yahut Divan-i Harb-i Örfî ve Saîd-i Kürd-î" adlı eserinde şöyle demektedir. “ Ebnâ-i cinsime burada birkaç söz söylemezsem, bence bahs nâtamam kalır. Ey Asurîler ve Keyânîlerin cihangirlik zamanından pişdar, kahraman askerleri olan arslan Kürtler!... Beşyüz sene yattınız. Yeter artık. Uyanınız. Sabahtır. Yoksa sahrâ-i vahşette vahşet ve gaflet sizi vahşet sahrasında yağma edecektir. Hikmet-i ilâhî denilen makine-î alemin nizamı ve telgraf hattı gibi umum âleme mümted ve müteşa'ib kanun-i nûrân-î ilâhînin müessisi olan hikmet-i ilâhî ufk-i ezelden engüşt-i kaderi kaldırmış, size emrediyor ki, tefrika ile katre katre müteferrik su gibi zayi olan hamiyet ve kuvvetinizi fikr-i milliyetle tevhit ve mezcederek zerrâtın câzibe-i cüz'iyyeleri gibi gibi bir câzibe-i umum-î millî teşkili ile Kürt gibi bir kütle-i azîmi küre gibi tedvir ederek şems-i şevket-i islâmiyye Osmâniyyenîn mevkibinde bir kevgeb-i münevver gibi câzibesini ittiba ile muvazene ve âheng-i umumiyyeyi muhafaza ediniz. …………. "İnsan için çalışmaktan başka yol yoktur" sözünün öteki ifadesi, şahsî teşebbüstür. Her kemâlin kurucu ve koruyucusu olan cesaret ve millî namus emrediyor ki, şimdiye kadar nasıl maddi şecaatte terakki ettinizse, şimdi de akıl ve medeniyet meydanında millî namusu çiğnetmeyiniz. Millî duyguların mâkesi olan, kıymetinizin ölçüsü olduğu halde ihmalinizle gayet çapraşık bununan diliniz, tûbâ ağacı gibi bir ağacın tecellisine müstatken, böyle kurumuş, perişan ve edebiyatsız kalmış olduğundan, diliniz sizden millî hamiyete şikâyette bulunuyor. İnsanda kaderin sikkesi sikkesi lisandır. Anadil tabiî olduğundan, kelimeler zihne kendiliğinden gelir. Zihin çatallaşmaz, O zihne giren bilgiler taş üzerinde oyulmuş gibi bâki kalır. Millî dille görünen herşey hoş gelir. Millî hamiyetin bir misalini size takdim ediyorum. O da Mutkili Halil Hayâlî Efendi'dir. Millî hamiyetin her şubesinde olduğu gibi, dil alanında da dilimizin esası olan elifbe, sarf (gramer) ve nahvini (sintaksını vücuda getirmiştir. Hakikaten Kürdistan madeninde böyle bir hamiyet cevherine ratgeldiğinden, istikbalimizi onun gibi birçok cevherler ışıklandıracaktır. İşte bu zat bir hamiyet örneği göstermiş ve tekemmüle muhtaç dilimize bir temel atmıştır. Onun izinden gitmeyi ve temeli üzerine bina kurmayı hamiyet sahiplerine tavsiye ediyorum. Bedîüzzaman Saîd-i Kürdî “
bukac4 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bu işin suyu çıkalı çok oluyor. istiklal mahkemeleri kurulsun :)
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 prawler yazdıgın makalenin konuyla ilgisi ne?
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 adamın kitabından alıntı yapan bir makale.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 http://www.jbc.org/cgi/reprint/265/20/11409.pdf makale :p
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Din dersi milli eğitimin programından çıkmadığı sürece bu sorunlar yaşanacaktır.
Öne çıkan mesajlar