sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6787598.asp?gid=180 Artık askerliğini yapanlar komando yapılmayacak. Dağlar profesyonellere emanet olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 said: Mayıs 2009'dan itibaren er ve erbaşlar görev almayacak Mayıs 2009 ne ya. O zamana kadar 2 kere gidip gleiyorum ben askere neredeyse :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paralı askerliğe geçiş dönemi diyebiliriz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 son derece isabetli bi karar olmus valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Parayı nereden bulacaklar merak ediyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Dogru bir karar vermisler fakat halen yeterli degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 %100 bir profesyonelleşme değil, sadece dağ birlikleri için geçerli. 6 tugaydan bahsediliyor, bu da aşağı yukarı 30-40 bin profesyonel, iyi yetişmiş asker demektir. Zaten orduda şu an uzman çavuşluk diye bir kavram var, profesyonel orduya geçişin ilk halkası. Muhtemelen kademeli olarak er-erbaş sayısı azaltılıp uzman çavuş yetiştirilecek. 1 askerin aylık maliyeti orduya yaklaşık 300-400 YTL, 4 asker yerine bir uzman çavuş olursa, ki yeter de artar bile, maliyet sorunu olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patateskabak Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 bende tam o vakitler askere gideceim.. evet profesyonellere ihtiyaç var ama olayın paralı askerlik olması, ya da askerliğin özelleşmesi gibi bir durum da yaşanmaz inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 2012 de mi 2018 de mi ne tam profesyonel orduya geçmek için çalışması yok muydu genelkurmayın? Başladı işte kadroları yerleştirme süreci. Bence de iyi oldu. Birincisi; artık 3 ay değil ömür boyu eğitim ve talime tabii tutulan insanlar muharip olacak, kazanılan tecrübe sadece komuta kademesiyle sınırlı kalmayacak. İkincisi; artık kamuoyu kayıplara karşı daha duyarsız bir hale geleceği için, sınırdışı harekatlarda bu kadar çekimser kalmak zorunda olmayacağız. NATO, BM ve AB operasyonlarında söz hakkı edinebileceğiz; böylece "Saldırırsak ananız ağlar" anlayışından "silahımız var, hakkımızı verin" anlayışına geçeceğiz siyasi arenada. İşin insani boyutuna gelirsek; orduya yazılanlar zaten ne için yaşadıklarını ve öldüklerini bilecekler. Kamunun vicdanını da bu rahatlatacak ya... İşin daha da insani boyutuna inersek; savaş saçma ama olmak zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 ben bu habere inanmıorummmmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 inanmıyosun?ne demek inanmıyosun türk telekom mu bu açıklamayı yapan da inanmıyosun.... genelkurmay başkanlığı açıklamış ve tamamen uygulanabilir bişey...hiçbirşeye inanmayarak kendini zeki zanneden insanlara hayranım edit:imla [ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 14:22 tarihinde, synorin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patateskabak Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 güzel de, silahları ve teçhizatı - parçalarını ve projelerini, amerika dan ve israil den aldığını düşünürsek özgürleşmek yerine daha da bağımlı hale geleceğiz uzun vadede bu "özelleştirme" (eğer öyleyse - ayrıntıları öğreneceğiz) Türk Silahlı Kuvvetlerini , 1920 lerde , işgalci emperyalistlere karşı kahramanca savaşan konumundan, küresel sisteme silahlı gücünü satan ve (İsrail -Amerika-Ab) nin uzantısı olarak BOP ve bu tarz projelerde görev alan bir konuma getirecek ve (Yarım kal(dırıl)an Türkiye Cumhuriyeti projesini (bkz: muasır medeniyetler seviyesi) de tamamiyle tarihin sularına gömecektir, kanaatindeyim. [ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 14:24 tarihinde, patateskabak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Bu mesaj niye 2 kere gitmiş 15dk arayla? [ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 14:26 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Zorunlu askerligi kaldirsalar da yurtdisina kacmak zorunda falan kalmasam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Kaçmak isteyeni tutmuyorlar, bu kadar vatan evladı şehit olurken vicdanın elveriyorsa kaçmaya, kaç. Aman neyse, zorunlu askerliğe getirmeyin konuyu lütfen yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Birakin profesyoneller yapsin. Vergisini oderim ben. Onlara maas olsun. Benim canim kiymetli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Şehitler de can değil patlıcan taşıyordu zaten, di mi? Mesele can değil zihniyet. Önce bunu anlamak gerek. Dayanamadım, yine cevap verdim, vermeyeceğim bir daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucky Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 said: inanmıyosun?ne demek inanmıyosun türk telekom mu bu açıklamayı yapan da inanmıyosun.... genelkurmay başkanlığı açıklamış ve tamamen uygulanabilir bişey...hiçbirşeye inanmayarak kendini zeki zanneden insanlara hayranım edit:imla kardeşim gazetede çıkan her habere inanmak zorunda değilim.. ayrıca genelkurmay başkanımız böyle bir açıklama yapmış olabilir güzelde bir uygulama.. ama bunu gerçekleştirmek okadar kolay değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 wu-huuu negzel! ben haberi NTV'den dinledim.. bir de albay mı, general mi ne haltsa artık bi amca programa tel.den bağlanmış "bu adamlar vatanını seven türk genci kadar toprağa sahip çıkamaz" diyor hala... sanki askeri macaristandan alacağız.. bir de 3ay eğitim almış sonra dağa yollanmış benim gibi gençler yerine sağlam adamların savaşa gitmesi elbette daha mantıklı. 2009'a kadar olayı erteletebilmek lazım tabii.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Yaşar Kurt - Korkuyorum Anne kafalarına bürünecek topic sanki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Tam prof. askerlik değil bu. Doğuda savaşan tecrübeli askerler isterlerse uzxman çavuş olarak kalacaklar. AStsubay subay alucak yani tamamı bu tugayların. Yoksa öteki türlü profesyonel ordu TSKnın sonu olur. Zaten yapmazlar öyle bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patateskabak Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 abi bence biraz hafife alıyosun. sonuçta amaç aktif olarak savaşacak tüm personeli profesyonel maaşlı çalışan durumuna getirmek. e silah, teçhizat, teknoloji, parça ve projeleri de ağırlıklı olarak amerika-israil-ab den temin edildiğine göre (milli değil yani) bence yavaş yavaş gideceği yer belli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar